Иван ♪♫ Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Аман, човече, 100 пута смо рекли да мене скромност и смирење не красе. Ја те врлине немам. Eee, svest nije izgovor, već odgovornost! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 и жене (сачувај ме Боже) могу да буду духовници. Битно је само да је тај однос сагласан, добровољан са обе стране. Чак и атеиста и јеретик могу да буду духовници некоме ко је у цркви. Само да га у томе не одвајају од цркве којој такав припада. шалим се ПОТпуно се слажем додуше who am I to (dis)agree a oво са причешћивањем је посебна тема ту се мора много отварати светла да уђе, могао бих моного о неким искуствима...и опет захвалност пок. духовнику...да није њега било много ређе би се причешћивао и сигурно бих се и формално исповедао Volim_Sina_Bozjeg, Џуманџи, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 zene ne vole osjetljive momke хм.... не знам баш Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Да разјасним, жене воле осетљиве момке у односу на њих / жене /добро, не баш преосетљиве.... а не воле осетљиве у односу на њих саме.... Kaludjerovic Sreten and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 brate al si ti nesto osjetljiv znači da nisam psihopata Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Огњен Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Ко тражи духовника најбоље да објави статус на фејсу и онда ће да се јави неко сигурно са неком препоруком. Можда има негде на интернету и база СиВија духовника па само да се изабере. Некада давно људи су се глупирали па су се молили Богу да их упути на духовника али то је превазиђено, много је практичније да се кука како данас нема духовника јер се на тај начин диже и себи цена. Скоро сам прочитао о некој генијалној идеји да се оснује центар за исихазам и да се доводе (у ланцима вероватно) светогорци да то воде, ето може и нека агенција за духовнике да се отвори и онда искусни руководилац агенције може да упућују људе у складу са карактером код одређеног духовника. Цена ситница. sleki је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 pa ti lepo kad budeš muvao neku ovako reci: „Jel vidiš mala onoga Ivana? E ja nisam takav, nego samo grubo!" Učinićeš mi uslugu, ako me razumeš zene ne vole osjetljive momke? :D razlikujem rijec zene od djevojaka :D zna se ko ispunjava usluge :D Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Некад давно сам чуо једну изреку која ми је сада пала на памет и која гласи: "Боље бити претерано нескроман него лажно скроман" Мислим да је поштенији овај став од лажно смирених који у себи кипе од беса. А што се духовника тиче, мислим да је за већину питања најбољи духовник једна жива хришћанска заједница(не оваква виртуелна) јер се многе ствари најбоље виде из више углова. Амин. Мада некима ни виртуелно ни лично не помаже... То треба да прихватимо као датост. А, иначе, мени је мука од скромних змија. Повраћа ми се. poelbuster and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Амин. Мада некима ни виртуелно ни лично не помаже... То треба да прихватимо као датост. А, иначе, мени је мука од скромних змија. Повраћа ми се. То се у мом селу каже..."Ко о чему курва о поштењу, а лопов о држави" Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Аво, одличан текст! Може још сличних текстова... Фали нам овако нешто реално, искрено, нелицемерно... Респект... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Зоран Ђуровић: Ћага за исповедника Због мањка времена не могу да напишем нешто дуже и поткрепљено литературом, мада за сваки став одговарам да стоји у предању, како су небројени до сада могли да се осведоче. Дакле, нема изјава типа: Кажу свети Оци, а кад таквог приупитам, где и ко, онда му маца поједе језик.Чак и атеиста и јеретик могу да буду духовници некоме ко је у цркви. Само да га у томе не одвајају од цркве којој такав припада.[/size][/font] Зоран Ђуровић Рим 8.4.2016 Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! оче Зоране можете ли да објасните о каквом духовништву говорите ?јел пример за неке друге конфесије?.Колко сам ја схватио духовно руковођење помаже да се нађе пут и ходи путем спасења,па ми није јасно како атеиста и јеретик могу да буду духовници неком ко је православно оријентисан.И зар неко погрешно духовно усмеравање аутоматски и не одваја од цркве у неку руку или пак од правог пута спасења? И ако можете да кажете ко од св. отаца говори о јеретицима и атеистима као духовницима Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2016 оче Зоране можете ли да објасните о каквом духовништву говорите ?јел пример за неке друге конфесије?.Колко сам ја схватио духовно руковођење помаже да се нађе пут и ходи путем спасења,па ми није јасно како атеиста и јеретик могу да буду духовници неком ко је православно оријентисан.И зар неко погрешно духовно усмеравање аутоматски и не одваја од цркве у неку руку или пак од правог пута спасења? И ако можете да кажете ко од св. отаца говори о јеретицима и атеистима као духовницима Племенити, немам времена да пишем подробније. Односим се на конктретне случајеве и примере. Ускоро ћу поставити један текст о Василију Великом који своје дело Против Евномија шаље на рецензију једном паганском ретору. Никад ја не причам напамет, али волим да огољеним ставовима шокирам наше. Јасан отклон сам направио када сам казао да то може да се прихвати ако те тај духовник не одводи у јерес. Дакле, и један триклети артемит може (теоријски) да буде духовник некоме из православне цркве, само ако му не забрањује да иде на причешће у некој од цркава СПЦ. Срђан К., Џуманџи and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Sjajno Avo. Da rezimiram, da vidim da li dobro razumijem: Izvorna hriscanska praksa u vezi ispovjedanja bi bila da ispovjedati ne moze svako vec strogo odredjeni ispovjednici. Ispovijesti se odnosi na teske prestupe i one sto nas definitivno odvaja od vjere, a ne nesto trivijalno poput prosle noci sam se malo zapio s kolegama, ili najeo sam se cokolade ili malo sam se ljutnuo na ovog ili onoga. Ovo cjepidlacenje, ronjenje suza, bacanje krivice na svoju savjest, posipanje pepelom itd.... je uslo kasnije kroz dominaciju monaskog pristupa duhovnosti. Ispovjednik i duhovnik nisu jedna te ista osoba, tj hriscanin se moze uciti ili savjetovati od svakoga, a ne samo od strogo odredjene osobe. Ispovjednik moze biti bilo koji svestenik iz mirjanskog ili monaskog reda, bitno je da je iskusan i odredjen za takav poziv. Ispovjest nije uslovljenja pricescem, vec je uslovljenja ukoliko neko ima epitimiju koja se dobija od ispovjednika kome se ispovjedamo za kategorisane prestupe. Рапсоди, Zoran Đurović, sleki and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Sjajno Avo. Da rezimiram, da vidim da li dobro razumijem: Izvorna hriscanska praksa u vezi ispovjedanja bi bila da ispovjedati ne moze svako vec strogo odredjeni ispovjednici. Ispovijesti se odnosi na teske prestupe i one sto nas definitivno odvaja od vjere, a ne nesto trivijalno poput prosle noci sam se malo zapio s kolegama, ili najeo sam se cokolade ili malo sam se ljutnuo na ovog ili onoga. Ovo cjepidlacenje, ronjenje suza, bacanje krivice na svoju savjest, posipanje pepelom itd.... je uslo kasnije kroz dominaciju monaskog pristupa duhovnosti. Ispovjednik i duhovnik nisu jedna te ista osoba, tj hriscanin se moze uciti ili savjetovati od svakoga, a ne samo od strogo odredjene osobe. Ispovjednik moze biti bilo koji svestenik iz mirjanskog ili monaskog reda, bitno je da je iskusan i odredjen za takav poziv. Ispovjest nije uslovljenja pricescem, vec je uslovljenja ukoliko neko ima epitimiju koja se dobija od ispovjednika kome se ispovjedamo za kategorisane prestupe. Савршено! То је све што велим да је православна пракса. Остало су гушења или протезе, али је ово суштина. Ради тако и нећеш погрешити. Плутон and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 9, 2016 Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Савршено! То је све што велим да је православна пракса. Остало су гушења или протезе, али је ово суштина. Ради тако и нећеш погрешити. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука