Ignjatije Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Битна је умереност и пристојност. Од лекара сам чуо да изражено уске панталоне код трудне жене могу негативно утицати на развој плода. Хришћанке су позване првенствено на духовну, а не спољну лепоту(ап. Павле), не превише одвајати се одевањем од осталих, али ипак живети другачијим животом(посланица Диогнету). Провокативно облачење никако не могу ускалдити са Писмом и Предањем. Ако нисам у праву нека ме неко дематује тим темељима наше Цркве и наших живота. Не требамо бити православни талибани, али ни поклоници свега што је модерно. Ми као људи исти смо и пре 5000, пре 2000, пре 100 година. Наше грешне и врлинске нагоне и жеље време и мода не мењају. Могу их само подстицати или потискивати. А шта од тога чини нова мода свако може сам да закључи. Што рече моја бака "док кучка не дигне реп, куче не рипа на њу" По мени жене изгледају лепше и достојанственије у сукњама. То је некако нама и природније. Погледајмо одевање православних жена некада, слике наших баки, погледајмо монахиње, погледајмо икону Богородице. Нека се свака жена облачи по својим жељама и по својој савести. Укуси су различити, али границе пристојности и моралности требају да постоје, барем код верника. niksrbin, Војвода7, 19горан80 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Nekako je stalno tema sta zene nose. Sta cemo s muskima u preterano uskim pantalonama, raskopcanim kosuljama...? Никола Поповић, Dijasporka, Милан Ракић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Битна је умереност и пристојност. Од лекара сам чуо да изражено уске панталоне код трудне жене могу негативно утицати на развој плода. Izraženo uske pantalone kod muškarca mogu izazvati neplodnost. Kakve veze to ima sa običnim, svakodnevnim pantalonama i kod muškaraca i kod žena van trudnoće? Nekako je stalno tema sta zene nose. Sta cemo s muskima u preterano uskim pantalonama, raskopcanim kosuljama...? I to je tema i kod konzervativnih i kod liberalnih, pa jedni osuđuju žene zbog udobnih 'muškobanjastih' pantalona, drugi zbog preterano ženstvenih i izazovnih kratkih suknjica, a treći zbog previše 'tetkaste', prepodobne odeće ili hidžaba. Šta god obuče, žena će nekog razgneviti. Mилена КШ, Милан Ракић, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Uglavnom, i ja sam skontala da mi je udobnije u suknji, samo sto za to uvek treba imati nepocepane carape ili helanke a to bas i nije uvek dostupno Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Uglavnom, i ja sam skontala da mi je udobnije u suknji, samo sto za to uvek treba imati nepocepane carape ili helanke a to bas i nije uvek dostupno Suknja/haljina može zaista biti najudobnija za hodanje kroz grad. Ali kada poželiš da možeš da sediš na travi u turskom sedu, da se popneš uz neko drvo ili stenu ili čak uz strme stepenice, da voziš bicikl ili se prosto slobodno krećeš na različite načine, udobne pantalone nemaju premca. Danijela and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Suknja/haljina može zaista biti najudobnija za hodanje kroz grad. Ali kada poželiš da možeš da sediš na travi u turskom sedu, da se popneš uz neko drvo ili stenu ili čak uz strme stepenice, da voziš bicikl ili se prosto slobodno krećeš na različite načine, udobne pantalone nemaju premca. Da, da, udobne pantalone, a ne ove neke budibogsnama farmerice, naopako. A najudobniji je ipak sorts Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 "док кучка не дигне реп, куче не рипа на њу" Ово би могло да оправда и зоофилију... Погледајмо одевање православних жена некада, слике наших баки, погледајмо монахиње, Мени је баба рекла да дужина моје косе подсећа на Шиптарке и да то тако некад није било. Шта ти је преузет мајндсет у току ропства под Турцима... "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Ali kada poželiš da možeš da sediš na travi u turskom sedu Koji jos Srbin pravoslavac sedi u turskom sedu, voimjaoca sta necu procititati? da se popneš uz neko drvo Pa nismo majmuni da se penjemo na drva, iako teorija evolucije tvrdi da smo nastali od majmuna, ali to je masonska laz bas kao sto su pantalone masonski izum da bi kvarile cednu poboznu pravoslavnu decu kakva su bila u stara dobra vremena kad se znao red. Paradoksologija, Никола Поповић and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Погледајмо одевање православних жена некада, слике наших баки Ono sto sam ja gledao, citao, cuo o nasim bakama i prabakama i njihovom odevanju, zivotu, nije nimalo za pohvalu. Recimo pre I sv. rata (pa cak i II) posto nisu imale dovoljan pristup pamuku, nosile su tesku vuneno odecu zbog koje su se cesto razboljevali, sto se redje desava sa pamukom koji je napravio pravu revoluciju u odevanju i ucinio ljude zdravijim. Sa druge strane, pantalone i kratke suknje su proizvod industrijske revolucije - zenama je u fabrikama smetala dugacka ogromna suknjetina, pa su uzele da seku, skracuju, nabacuju laganiju odecu i siju pantalone kako bi mogle bolje da rade i da bi im bilo prijatnije. E sad konzervativni ce reci da se ovi ''problemi'' mogu resiti i sa kvalitetnijom odecom od koje se niko ne razboljeva, mada je to donekle paradoks jer konzervativan tip coveka ne voli bas tehnoloske napretke i svakakve promene. Bilo kako bilo ono na sta ti ukazujem jeste da pozivanje na stara dobra vremena nema nikakvog smisla iz jednostavnih i proverljivih cinjenica koje ukazuju da ta vremena ni u cemu nisu bila dobra. Караконџула and Justin Waters је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 слике наших баки Jao, kuku, moja baka sablažnjavala sve redom - tamo negde posle I svetskog rata u Beogradu preplivavala Dunav u kupaćem kostimu (tada bio sa kratkim rukavima i kratkim nogavicama, skandal!) A nosila i suknje samo do kolena, štiklice, kratku kosu i šeširiće Ja nisam toliko revolucionarna kao ona, oblačim se kao većina žena mog doba, samo malo više apa drapa Никола Поповић and Dominika је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Pa moja Baba i mene ponekad sablazni ... Kaze - Duso moja , sta si to obukla ... Skidaj se ... Ja kad sam bila tvojih godina , za mnom su se svi okretali , a zene su me mrzele ... Sve sam stizala , i da budem lepa , i da zavrsim skolu , i da se udam tri puta ... Hehehe ... Paradoksologija, Јелена011 and Плутон је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Моја баба је изгледа најстарија И без дана чколе "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Jao, kuku, moja baka sablažnjavala sve redom - tamo negde posle I svetskog rata u Beogradu preplivavala Dunav u kupaćem kostimu (tada bio sa kratkim rukavima i kratkim nogavicama, skandal!) A nosila i suknje samo do kolena, štiklice, kratku kosu i šeširiće Ja nisam toliko revolucionarna kao ona, oblačim se kao većina žena mog doba, samo malo više apa drapa Moja baka mladost provela u uniformi, ono...pantalone, cokule, puske i bombe po sebi... Ne znam kako bi prelazila Bosnu sa partizanima u suknji Милан Ракић, GeniusAtWork, Dominika and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 da unesemo malo svjetlosti na ovu mracnu temu Џуманџи, Dominika, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Април 3, 2016 Пријави Подели Написано Април 3, 2016 Али.. Али... Ови стоје телом уз тело GeniusAtWork and Караконџула је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука