Н И Н Е Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Управо сада, Aquilius Cratus рече Ok ocito ne razumes o cemu pricam. A po nacinu (ne)misljenja bih rekoa da jos neko vremen neces ni moci. Kakav link? Хвала Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 11 minutes ago, Aquilius Cratus рече Jeste ali sa druge strane posto ih je nase lekarsko drustvo uvrstilo u sistem potvrdjenih metoda oni su mimo te liste sumnjivih. Ех, да је само наше... Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 1 minute ago, Juan рече Ех, да је само наше... Da, to je takodje svojevrsna tragedija i ludilo modernog zapada samo sto mi imamo nesto manje luksuza za takve stvari nego oni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Sve je to nama nasa postmoderna dala. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 1 hour ago, Ниџока 1.1 рече Хвала Ниџокили, покушава да каже да "доказана _______ (ова, она) чуда" нису исто што и чудо које се догоди у човеку - преумљење. Па, у вези апостола Павла су неки хришћани у почетку били скептични (због његове прошлости), а баш зато што нису имали 'доказ' да се са њиме догодило чудо, тј. да се преумио. А ни мање ни више - постао је апостол. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 2 hours ago, Ниџока 1.1 рече Има ли доказа за то? Може ли бити истинске љубави без секса? Ne razumem te sta si hteo tacno da kazes ovim pitanjem? Sta me tacno pitas i zasto me to pitas na osnovu onoga sto sam ja napisao ranije? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 3 hours ago, Aquilius Cratus рече To uopste ne sledi iz ovoga sto sam ja napisao. Treba li ispovest ili ne je poptpuno nezavisno pitanje od toga da lije tacno ovo sto sam napisao. Ispovest je u hriscanskom kontekstu potrebna jer hricani greh, kakav god da je, pokusavaju prevazici kroz saborno sjedinjenje sa Bogom. A ne iskljucivo invidualno, kao naprimer razni gnostici koji su svoje stavove o svetu, zivotu, seksu, postu i mnogo cemu uspeli infiltrirati u Ckrvu i sad mnogi to ispovedaju i veruju neznajuci da to nema veze sa Hristom, monasi pogotovo. Zbog sabornosti i sabornog nacina covoekovog obozenja postoji i istorijski format crkve, sa sve hijerarhijom, ceremonijama i pravilima koji treba da daju neku formu, "tehnologiju" duhovnog napretka i ocuvanje konzistentosti. U celom tom setu "tehnologija" je i ispovest ali opet to je potpuno nezavisno od toga da li je greh sustinski sadrzan u tipu ponasanja ili mu je izvoriste u odnosu svesti i fenomena koje su u istoj opazani. Ok, zelis da kazes da to da li je nesto zaista pred Bogom greh ili ne, nema neophodno veze s time da li je propisano ljudskim pravilom kao greh. I tu se slazem. E sad, u kom kontekstu pricamo? U kontekstu teme nije, barem sto se mene tice, jer ne znam da li uopste postoji bilo kakvo pravilo onseksu tokom trudnoce. Mislim da si reagovao na moj primer o seksu pre braka, koji odmah da se ogradim ne izjednacavam sa temom, vec je receno u kontekstu postovanja predanja i tih famoznih pravila. Pa tako nastavljam u tom kontekstu pitanja postovanja predanja. Ako ne postoji pravilo ni misljenje za seks pre braka, onda ovo i nemamveze s temom, u suprotnom ima. Ok, zakljucak koji izvlacim iz ovoga sto si napisao je da treba izbaciti pravila, ili barem promeniti. Na to imam dve dileme. Prva je ko odredjuje sta je dobro, a sta ne, u smislu preporuka, pravila i sl. Ko ima taj autoritet? Druga je poslusanje. Cak i da pravilo naizgled nema smisla, sta znaci ne poslusati? Moze se neposlusati jer se veruje da je tako bolje. David pojede hlebove u hramu. I dobro je ucinio, jer je morao, a hram je radi coveka. A moze se neposlusati i iz prkosa. Kada stvar nije ocigledna, ko moze sam za sebe tvrditi da nije tvrdoglav i u zabludi, ako je u isto vreme ubedjen da je u pravu kada ne slusa? Eno recimo zapovest o drvetu poznanja dobra i zla. Ima li smisla? Drvo ko drvo. Ali poenta je bila u poslusanju. Sada u kontekstu teme, sto se mene tice, mislim da su odluke o seksu u bilo kojoj situaciji iskljucivo odluka supruznika, i da tu niko ne bi trebao da se mesa niti da uvodi pravila, jer niko ne sme da se usudi da stane izmedju muza i zene, niti oni to treba da dozvole. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 23 minutes ago, Џуманџи рече Ниџокили, покушава да каже да "доказана _______ (ова, она) чуда" нису исто што и чудо које се догоди у човеку - преумљење. Па, у вези апостола Павла су неки хришћани у почетку били скептични (због његове прошлости), а баш зато што нису имали 'доказ' да се са њиме догодило чудо, тј. да се преумио. А ни мање ни више - постао је апостол. Не, ми смо дискутовали о томе да ли ставови могу бити оправдани чудима, можда си то ухватила из преписке са Иваном. Што се тиче ап. Павла, он је нешто шапнуо/рекао насамо ап. Петру па је овај поверовао да је један од њих. Е сад шта му је рекао не зна се, или бар ја не знам али мора да је било убедљиво. 17 minutes ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne razumem te sta si hteo tacno da kazes ovim pitanjem? Sta me tacno pitas i zasto me to pitas na osnovu onoga sto sam ja napisao ranije? Писао си љубав а подразумевао си секс. Зато те питам. Погледај опет шта си писао молим те. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 2 hours ago, Дејан рече Crkva često govori stvari koje su vaspitnog karaktera. Sad iskreno nemam pojma kako smo dosli do ove tacke i u kom kontekstu pricamo, a i ne vraca mi se unazad kroz konverzaciju, pa da zakljucimo sa sledecim: 1. Da li crkva uopste ima bilo kakav stav vaspitnog karaktera a u vezi teme? Ili su stavovi protiv iskljucivo misljenja ljudi ovde na temi. Jer potegnute su reci: predanje, sv Oci, a oni mozda i nemaju nikakve veze s temom. Pomenuti su u smislu potrebe za uzdrzanjem, ali nije dat jasan razlog POTREBE za uzdrzanjem u smislu teme o kojoj pricamo. 2) Moj je stav: sv Oci se ne mesaju i „oci" ne treba da se mesaju i postavljaju izmedju muza i zene. Sve eventualne preporuke su opste prirode i prepustene su licnosti i uzrastu svake osobe Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Inace mislim da je glupo o temi raspravljati s moralne tacke, jedino mogu ljudi da kazu jel im to licno ok ili nije, i to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 16, 2016 Пријави Подели Написано Јун 16, 2016 Управо сада, Ниџока 1.1 рече Писао си љубав а подразумевао си секс. Зато те питам. Погледај опет шта си писао молим те. Izvinjavam se, doslo je do nesporazuma, znam ja sta pisem, ne moram ponovo da pogledam. No, ostavljam mogucnost da ponekad ne napisem bas razumljivo. Napisao sam da sex nikako ne treba izjednacavati sa telesnim zadovoljstvima jer je to jedan od izraza ljubavi izmedju supruznika a taj izraz ljubavi ima blagoslov od Boga koji donosi jednu od najvecih radosti ljudskom rodu a to je potomstvo. No kazem taj izraz ljubavi je pogresno tumaciti i svrstavati ga pod telesno zadovoljstvo i izjednacavati ga sa recimo prejedanjem ili nekim drugim porocima. Takodje je prava papazjanija govoriti kako je taj izraz ljubavi blagosloven samo u svrhu potomstva * valjda su oni koji su protivnici sexa toliko udarali protiv njega, da su na kraju i sami morali priznati kako je ipak dobro ako se upraznjava zbog potpomstva jer je to i Bog blagoslovio* dakle papazjanija i prljavstina svakakve vrste i ma ko da to izgovara pogani svaku ljubav izmedju muskarca i zene. Sex je izraz ljubavi i ne treba ga uskracivati osim ako nema nekih medicinskih prepreka ili ako supruznici zele da naprave pauzu po dogovoru zbog pojacane molitve ili iz nekog drugog svetlejsijeg razloga *ima ih dosta*. Paradoksologija and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 Дошао сам до закључка: Биће како трудница каже! Расправу препустити форумашицама. Juanito, Paradoksologija, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 1 hour ago, Ниџока 1.1 рече Дошао сам до закључка: Биће како трудница каже! Расправу препустити форумашицама. Pametan covek odma se vidi da je pametan Н И Н Е, -Владимир-, Sanja Т. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 1 hour ago, Ниџока 1.1 рече Биће како трудница каже! Kako drugačije? Н И Н Е and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јун 18, 2016 Пријави Подели Написано Јун 18, 2016 Koji bezobrazluk od teme, šta sve ljudi sebi dopuštaju pod velom "hrišćantsva". Još stiglo do 28. strane Караконџула је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука