Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 8 hours ago, Дејан рече Da je seks u vreme trudnoće stres za bebu, svi bi se mi toga sećali Da li je stres za bebu ili nije, i uopšte na kakav način utiče, to stvarno ne znam. Pričam u kontekstu osećanja roditelja, jer svi normalni roditelji strogo odvajaju svoje seksualno od dece. U slučaju seksa u trudnoći, i dete je na neki način učesnik, i mislim da je to ono što užasava ljude. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 9 hours ago, Јанко рече "Не забрањујте се једно другоме, сем по договору привремено, да би се предали посту и молитви, па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем." У свим преводима фигурира ово ПО ДОГОВОРУ које поприлично даје други тон односима у браку у време поста... Овде многе везе пуцају, јер се деси да је један/једна више распаљен/а а онај други инсистира на уздржању БЕЗ ДОГОВОРА. И ето белаја... Sad razmišljam nešto: a šta uopšte znači seks po dogovoru? Sigurno ne znači da je ok imati seks ako jedno ne želi. Zar ne? Niti je ok da druga strana odmah odšeta i traži drugu/drugog jer nije dobijen seks sad i odmah? Mislim da treba raditi na psihičkim blokadama, a ne na prelaženju preko svojih osećanja na silu, s jedne strane, i na razumevanju i strpljenju s druge. I što su supružnici različitiji po tom pitanju, to će više patiti. Zbog ovakvih i sličnih nekih razmišljanja na temu, sve češće preispitujem onu ,,zapovest" o uzdržanju pre braka, za koju imam dosta argumenata ,,za", ali i par protiv. Tako da ne znam šta da mislim. Inače sam hteo poruku da stavim u temu o predbračnim odnosima, ali je zaključana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 10 hours ago, Дејан рече ljudi moraju da shvate da uskraćivati seks trudnici koja ima potrebu za njim je ravno zločinu. hihi izvini ali meni OVOLIKO empatije prema seksualnim potrebama trudnice vise deluje kao da je iza toga stav da je zlocin uskracivati seks ocu cak i ako trudnici nije do toga ali sigurnije taj stav sakriti iza trudnice Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 2 hours ago, Иван ♪♫ рече U slučaju seksa u trudnoći, i dete je na neki način učesnik, i mislim da je to ono što užasava ljude. Дете је одвојено физички од било каквог контакта, тако да о овоме нема ни говора, сем код оних који би да уреде сваки секунд заједничког живота двоје људи. Како је људима добро, тако нека раде, јер у деведесет и пет посто трудноћа односи између оца и мајке не сметају беби на било који начин. -Владимир-, Драшко and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 Nekad mi se čini da su i ovakva 'pravila' nekad nastala delimično i da bi zaštitila ženu od neželjenih odnosa kada ima mučnine, umorna je, nije joj ni do čega, ili da ne bi brzo ponovo zatrudnela i sasvim se iscrpla dok još doji. Zato mi se i sviđa rezonovanje po kome je u ovim situacijama najbolje osluškivati trudnicu/dojilju. Ali nije trudnoća/dojenje samo '8 meseci' - trudnoća traje 9 meseci a preporuke za dojenje su sada do navršene druge godine deteta. To je za nas, recimo, nekih 9 od ukupno 11 godina braka. Jer hoće to tako kada se ima više dece (jer takođe 'pravila' nalažu da se rođenje dece ničim ne sprečava) i ta deca se doje po preporukama. Takođe, postoje i 'pravila' po kojima parovi treba da prestanu sa odnosima nakon što žena uđe u menopauzu. To bi moglo da znači da u idealnom slučaju idealni hrišćanski brak ima po jedan odnos na svake 3 godine dok je žena plodna - ako se brak ne sklopi između tinejdžera, to je ukupno oko 5-8 odnosa i isto toliko dece tokom celog braka kopitar, Милан Ракић, Драшко and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 Seks partijski neprijatelj no1 Плутон and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 hour ago, RYLAH рече Дете је одвојено физички од било каквог контакта, тако да о овоме нема ни говора, сем код оних који би да уреде сваки секунд заједничког живота двоје људи. Како је људима добро, тако нека раде, јер у деведесет и пет посто трудноћа односи између оца и мајке не сметају беби на било који начин. Pa sad, dok je još u stomaku, dete i majka su jedno telo. Sve što doživi majka, logično je da na neki način doživi i dete. Da li smetaju bebi ili ne, rekao sam već, stvarno ne znam, ali je sigurno da određenom delu roditelja smeta. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 1 hour ago, Paradoksologija рече To bi moglo da znači da u idealnom slučaju idealni hrišćanski brak ima po jedan odnos na svake 3 godine dok je žena plodna - ako se brak ne sklopi između tinejdžera, to je ukupno oko 5-8 odnosa i isto toliko dece tokom celog braka Što znači izbor između svog zadovoljstva i svoje savesti, u slučaju roditelja kojima to smeta. (Oni kojima ne smeta, naravno, o tome i ne misle.) Poligamija nije rešenje. Plaćene seksualne usluge nisu rešenje. U životu je tako, ako uložiš na jednoj strani, izgubićeš na drugoj. Pa biraj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 Svega ima pod kapom nebeskom Meni stvarno smetaju pravoslavci koji se grade vecim od apostola i kaluđeri koji zadiru u tuđi krevet nalazuci uzdrzanje, ali najvise mi smetaju ti komentari -Bog ce te kazniti stil. Secam se posle spontanog jednog komentara - pa jel ste se seksali nedeljom ili praznikom, na koji se meni digla kosa na glavi. Koji ti .... moras da budes da ti je mozak nastelovan na frekvenciju -ako ti ovo onda Bog kaznjava. To je jedan nacin razmisljanja koji je svetlosnim godinama daleko od pravoslavlja. I stvarno ne razumem komentare u vezi sa odnosima u braku, pogotovo u ovom vremenu gde sad izlaze na povrsinu brojni problemi među ljudima koji su se nekad krili, brojne seksualne disfunkcije, problemi uskladjivanja i slicno. I cim se pomene seks u trudnoci onaj ko ga spomene se tretira kao bezajazljiv seksualni predator, kao da se ... ko stuke, pa sad ne mozemo da izdrzimo tri dana. Mi ne znamo nista o ljudima, ni o trudnoci, ni o odnosima u porodici ni problemina, izazovima, ne postoji apsolutno univerzalno resenje pogotovo ne kao zapovest o uzdrzanju. I jos jednom, bracna pravila SPC ne poznaju neplodnost kao vazan faktor za seks i brak, al poznaju nemogucnost da se drugom pruzi telesno uzivanje. Tako da teza seks je radi dece je potuno promasena. Драшко, Danijela, RYLAH and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 2 minutes ago, Иван ♪♫ рече Što znači izbor između svog zadovoljstva i svoje savesti, u slučaju roditelja kojima to smeta. (Oni kojima ne smeta, naravno, o tome i ne misle.) Poligamija nije rešenje. Plaćene seksualne usluge nisu rešenje. U životu je tako, ako uložiš na jednoj strani, izgubićeš na drugoj. Pa biraj. MRS. BLACKITT: Well, I mean, we've got two children, and we've had sexual intercourse twice. Izvinjavam se, ne mogu drugačije no neozbiljno da nastavim razgovor u kome je sa jedne strane 'savest' i 5-8 bračnih odnosa u toku celog jednog braka, a sa druge strane 'zadovoljstvo' i možda po koji odnos više. Ima u braku, rađanju, dojenju, i seksualnosti mnogo faktora osim zadovoljstva i savesti. RYLAH and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 39 minutes ago, Paradoksologija рече MRS. BLACKITT: Well, I mean, we've got two children, and we've had sexual intercourse twice. Izvinjavam se, ne mogu drugačije no neozbiljno da nastavim razgovor u kome je sa jedne strane 'savest' i 5-8 bračnih odnosa u toku celog jednog braka, a sa druge strane 'zadovoljstvo' i možda po koji odnos više. Ima u braku, rađanju, dojenju, i seksualnosti mnogo faktora osim zadovoljstva i savesti. Ti uopšte ne razumeš šta ja pokušavam da kažem. Moja je pretpostavka da je ljudima to odbojno zbog deteta koje je još deo majke. Svakako da će ljudi postupati prema svojoj savesti. Dalje, eksplicitno sam naglasio da je to ,,u slučaju roditelja kojima to smeta". Dakle, zamisli sada roditelje kojima prosto smeta. Koje je rešenje? Po tebi, koliko shvatam, rešenje je da problema zapravo nema, da ne treba da im smeta, jer inače neće imati dovoljno odnosa (šta god to dovoljno značilo). Ali njima smeta, oni nisu ti, i šta će onda da rade? Moj zaključak je: svako prema svojoj savesti, nema ovde opštih rešenja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 5 hours ago, Иван ♪♫ рече Pričam u kontekstu osećanja roditelja, jer svi normalni roditelji strogo odvajaju svoje seksualno od dece. U slučaju seksa u trudnoći, i dete je na neki način učesnik, i mislim da je to ono što užasava ljude. Loše misliš, jer broj ljudi koji tako misli je mali. Kažem, i taj mali broj užasavajućih treba da ode kod nekog stručnjaka na terapiju. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 3 minutes ago, Дејан рече Loše misliš, Sasvim moguće. A na koji deo misliš, na onaj o ,,odvajanju seksualnosti..." ili na onaj ,,da je dete deo majke, pa im odbojno", ili na oba? Ili još bolje, kakav je tvoj stav u vezi toga? Šta smatraš zdravim i normalnim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 To sto nekom smeta je i posledica neznanja, nedovoljno informisanosti i neotvorenosti za drugog. Ako bi mom muzu smetalo da imamo odnose jer on tripuje da ce nesto povrediti dete ili slicno, naravno da od sile nema nista, al to je ozbiljna tema za rad na sebi i za zajednicki rad. Ne postoji fizioloski, medicinski il drugi razlog za to, samo problem u glavi. A taj problem se uz dobru komunikaciju resava il zajednicki il zajednicki uz strucno lice. Ne postoji recept ili neki unapred propisan algoritam, al to su stvari o kojima jedan par razgovara i resava zajednicki, a ne e meni to smeta aj cao. Ne postoji aj cao, ja sam takav i kraj. To onda nije brak. Svi mi imamo neke svoje tripove, al u braku ne mozes reci takav sam prihvati me ili ostavi, mora da postoji zelja za medjusobnim razgovorom, promenom i svemu slicnom. Problem je kada muskarac tripuje da ima odnos sa sopstvenom zenom, jer on tad ne razmislja o tome kako se osrca njegova zena, koje probleme moze da ima i kakve sve tripove - od onih mene muz vise ne zeli, do eto vise necu imati svoj zivot, on me gleda samo kao majku a ne zenu, do toga da posle zena razvije post porodjajnu depresiju i da ne razvija odnos sa detetom... Ima raznih ljudi, nije to samo empatija prema trudnici, seks je katalizator svih odnosa dvoje ljudi i potencijalnih problema. Sve to jedan par treba da resava zajedno, a ne unapred da se stigmatizuju trudnice koje bi da imaju odnose, da se proglasavaju gresnicama, pihotljivicama i slicno, samo o tome je rec na ovoj temi. Poenta jeste da dvoje budu jedno, i sa i bez seksa, al ako lupis zabranu na seks i proglasis ga gresnim onda napravis mnogo veci problem. kopitar, Paradoksologija and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 12, 2016 Пријави Подели Написано Јун 12, 2016 8 minutes ago, Иван ♪♫ рече Sasvim moguće. A na koji deo misliš, na onaj o ,,odvajanju seksualnosti..." ili na onaj ,,da je dete deo majke, pa im odbojno", ili na oba? Ili još bolje, kakav je tvoj stav u vezi toga? Šta smatraš zdravim i normalnim? Zdravo i normalno je imati normalan , uredan seksualni život pre i za vreme trudnoće. Zdravo i normalno je da ne misliš da ti je trudna žena debela krava, zdravo i noralno je da ne biješ ženu, zdravo i normalno je da nisi primitivna stoka koja ne ljubi sina da ne postane peder, zdravo i normalno je da ti ženska deca jednako vrede kao i muška, zdravo i normalno je da ti je porodica na prvom mestu Justin Waters, kopitar, Драшко and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука