VaSa110 Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Meni od pocetka nije bilo jasno kako ljudima nije jasno to sto se vremena tice. ....... Deda mraz svakog 31 decembra specujalnom čarolijom smanji poklone i oni svi stanu u jedan đžak. Kada pljesne rukama smanji se tako da može da kroz odćak uđe u kuću i ostavi poklone. Ali ono što je naročito važno ima specijalan sat koji zaustavlja vreme tako da dok smo mi zamrznuti u vremenu on tigne svima da podeli poklone. Meni uopšte nije jasno zašto ljudi sumnjaju u ovo, kad je sve jasno i jednostavno. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Не знам. Мада верујем да је Бог негде епичар. И да нам је дао да мудима задобијемо Царство Небеско. Некако, чини ми се да нас превише цени да би нас одједном створио финима и паметнима Ne bih znao reći, da li sam te dobro razumeo ali ti ćeš nekako uspeti mene! Mi smo mooda izgubili, kad smo prestali biti fini i pametni u svoj sili stvorenoga po Božjem liku čoveka, koji je tako jak i hrabar bio pripravljen za buduće Oboženje, pobedom nad prirodnom pretnjom smrti, dok je to samo još bila pretnja za Adama i Evu. Takav čovek bi izbegao ona mooda, koja si ti tako lepo opisao da ih je izgleda jedini u svet imao Bogočovek kad nas je sa sobom podigao na Krst. Zamisli, čoveka pametnog i finog, koji će razumeti delo Oboženja a samim tim i Svespasenja čoveka, kad se pad ne bi desio gubitkom mooda staroga Adama, gde bi došli u situaciju, da ovaploćeni Božanski Logos, pobedjuje prirodnu smrt, bez krvavog dramskog prizora slike i prilike svih nas, koji radi nas ostavismo jedinoga koji bilo kakva "mooda" izgleda i mogao da ima. Jer i Petar prvi i jedini kamen vere na kojoj se Crkva sagradi odreče se Onoga u koga se zaklinjaše da jeste Sin Božji, ne negirajući mu identitet i izdavši ga kao Juda, no reče da nije sa njim, da nije baš njegov. Dakle mooda su izgleda naš izum (mi smo ih Hristu silom nametnuli) i nisu bila od početka predvidjena za krvavi Krst, no Krst gde bi možda razumom, srcem i dušom pobedili sa Hristom tu pretnju prirodne smrtnosti i Oboženi ušli u Carstvo. E to bi bila neka baš dobra i plodna mooda. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 8, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Mi smo mooda izgubili, kad smo prestali biti fini i pametni u svoj sili stvorenoga po Božjem liku čoveka, koji je tako jak i hrabar bio pripravljen za buduće Oboženje, pobedom nad prirodnom pretnjom smrti, dok je to samo još bila pretnja za Adama i Evu. Нисмо ми ништа изгубили. То је митологија. Причам ти причу. Покушај да се објасни зашто си у блату. Као, Добар Бог, створио доброг човека, па се овај откачио... Ту, онда, теоријски може розе причао о спасењу без крви кроз спознање, љубав и разум. Но, мислим да је овај наш Бог провокативнији и да воли крв. Смрт је била неизбежна. Он нам прича о семену које мора да умре да би донело плод. Можда је та прича у односу на њега сасвим неусловљена? Можда говори о својој лудачкој љубави ка нама? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мики Стаменковић Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Дакле када схватимо да све има свог анђела Бог нам да да то помало и видимо и доживимо.Онда схватимо да је све у свету икона и још више нам се развије имагинативна моћ(арапски Химма) и способност да интуитивно сагледавамо божанске истине.Рецимо као Виљем Блејк .То је оно зашто живим.Човек је потпуно изгубио способност имагиниације .Ти Зоране ниси и зато те веома поштујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Он нам прича о семену које мора да умре да би донело плод. Можда је та прича у односу на њега сасвим неусловљена? Можда говори о својој лудачкој љубави ка нама? Ma da al se men više dopada priča da čovek mora da umre za sebe da bi se dao Drugome a to upravo Adam i Eva nisu umeli bez krvi. Možda je krv precenjena. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мики Стаменковић Написано Април 8, 2016 Пријави Подели Написано Април 8, 2016 Па иза то је потребна имагинација.Није имагинација пуко маштање.Имагинација и јесте способност да изађемо из оквира видљивог то јест да верујемо.Како каже Анри Корбен највиши степен имагинације је молитва.Највећи степен уподобљавања нашег бића. жао ми је што Ђуровић није одговорио на ово ипак је он уметник.Ако ни он нема слободу онда нема нико. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 9, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Април 9, 2016 Па иза то је потребна имагинација.Није имагинација пуко маштање.Имагинација и јесте способност да изађемо из оквира видљивог то јест да верујемо.Како каже Анри Корбен највиши степен имагинације је молитва.Највећи степен уподобљавања нашег бића. жао ми је што Ђуровић није одговорио на ово ипак је он уметник.Ако ни он нема слободу онда нема нико. Има Ђуровић слободу, али има и душу! Пакујемо се за селидбу и уопште ми није била намера јуче да пишем, али сам био присиљен јер ме пријатељи ухватише под своје. Да, уображавање (уобразиља), које Корбен преузима од Ал Фарабија (и уопште од шиита) је највиши степен и мајка пророчких визија. Мени се чини да одговара најчистијој визији, која је код Августина ткз. интелектуална визија, испод које стоје телесна и духовна визија, зато што те две врсте визија могу и да не буду схваћене интелектом. О томе сам писао (досадан сам у мом докторату: https://www.academia.edu/7341644/Z._DJUROVIC_La_protologia_e_lescatologia_nel_De_Genesi_ad_litteram_di_sant_Agostino._Analisi_esegetico-teologica_Excerpta_ex_dissertatione_ad_Doctoratum_in_Theologia_et_Scientiis_Patristicis_Romae_2010 ) О томе можеш видети у Августиновој књизи De Genesi ad litteram, поглавље 12. Велики поздрав, убија ме ова селидба... Мислим да је двадесета. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука