Никола Поповић Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Покрећем ову тему јер сам био помало збуњен око начина на који смо дочекали дотичног Принца. Признајем, била ми је необична цела помама око њега, а поготову у СПЦ. Не кажем да није требало да га наши дочекују како доликује, али се осетила, тј. видела одређена гостопримивост која се некако приређује за драге госте (или ја то само умишљам). Будући да сам оставио помало ироничан статус, а касније и добио неке одговоре, замолио бих упућене (дакле упућене) да кажу коју реч о овој посети, али и делу самог принца и чиме је заслужио једну такву срдачну добродошлицу. Хвала унапред! п.с. свако од нас може имати своје мишљење о овој теми или о Принцу. И јасно је да ће мишљење бити дозвољено, међутим, свако вређање и блаћење биће санкционисано. Хвала на пажњи, пријатан понедељак! :-) ines је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ja to gostoprimstvo ogledam kroz dve stvari. 1. Odredjena vrsta ljubavi SPC i uostalom Srbije prema monarhiji 2.Princ Carls je pomagao manastir Hilandar po pozaru dao je veliki prilog,pomaze hram sv.Save... Medjutim na te dve cinjenice idu druge dve 1. Princ Carls je podrzavao nato bombardovanje Srbije,ucestvovao je kad je u uniformi paradirao 1999 u Pristini (cak nije istina ona kad su se svi utrkivali da objave kako je to prva poseta Princa Srbiji od 1978,kao da su namerno zaboravili na tu poseticu 1999 kad je i formalno i neformalno Kosmet (bio) deo Srbije 2. Od predsednice "Kosova" je dobio orden za to sto je doprineo dosta da "Kosovo" po njihovim recima bude nezavisno Bice da je SPC dala prednost ekonomiji Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Princ Čarls se žalio kosovskim Albancima kako su Srbi divlji Милан Ракић and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Ja to gostoprimstvo ogledam kroz dve stvari. 1. Odredjena vrsta ljubavi SPC i uostalom Srbije prema monarhiji 2.Princ Carls je pomagao manastir Hilandar po pozaru dao je veliki prilog,pomaze hram sv.Save... Medjutim na te dve cinjenice idu druge dve 1. Princ Carls je podrzavao nato bombardovanje Srbije,ucestvovao je kad je u uniformi paradirao 1999 u Pristini (cak nije istina ona kad su se svi utrkivali da objave kako je to prva poseta Princa Srbiji od 1978,kao da su namerno zaboravili na tu poseticu 1999 kad je i formalno i neformalno Kosmet (bio) deo Srbije 2. Od predsednice "Kosova" je dobio orden za to sto je doprineo dosta da "Kosovo" po njihovim recima bude nezavisno Bice da je SPC dala prednost ekonomiji Најбоље је да се посвађамо са свима и да сваког ко нам је икада учинио било какву неправду отерамо у три лепе. А посебно оне који имају некаквог утицаја и који би могли да нам помогну, е њима треба сасути све у брк. И онда да им поклонимо свима по један том сабраних Шешељевих дела, да одмах из наслова виде какво је стање и да са њима нема ни мира ни разговора, никад и ни под којим условима. То је мудра и државотворна политика, тако смо и у иторији вазда радили. Grizzly Adams, Mилена КШ, Баба and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Најбоље је да се посвађамо са свима и да сваког ко нам је икада учинио било какву неправду отерамо у три лепе. А посебно оне који имају некаквог утицаја и који би могли да нам помогну, е њима треба сасути све у брк. И онда да им поклонимо свима по један том сабраних Шешељевих дела, да одмах из наслова виде какво је стање и да са њима нема ни мира ни разговора, никад и ни под којим условима. То је мудра и државотворна политика, тако смо и у иторији вазда радили. Pa ne znam sta da ti kazem,izgleda da je najbolje da svakog ko nas je ubijao molimo da nam oprosti sto nas je ubijao,ne cak mi njemu da oprostimo nego da mi njega molimo da oprosti. Princ Carls nije dosao u posetu Srbiji,nego balkanu i svim zemljama okruzenja pa i Kosmetu,tako da i tu ne znam kome ce prvo pomoci. Ali sustina za pocetak da ne krijemo stvari sami od sebe kao sto su te,da ipak princ Carls nije posetio Srbiju prvi put od 1978,posto je posecivao i 1999 kad je podrzavao bombardovanje Srbije. Ajde za pocetak da ne lazemo sebe i da ne predstavljamo nekoga ko je podrzavao nase ubistvo i sejanje smrti time da je to neko ko je nas veliki prijatelj,za pocetak je i to dovoljno. A naravno mozemo i da priznamo da smo jadni i bedni i okupirani i da cemo svakom strancu ljubiti noge i to je posteno. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Pa ne znam sta da ti kazem,izgleda da je najbolje da svakog ko nas je ubijao molimo da nam oprosti sto nas je ubijao,ne cak mi njemu da oprostimo nego da mi njega molimo da oprosti. Princ Carls nije dosao u posetu Srbiji,nego balkanu i svim zemljama okruzenja pa i Kosmetu,tako da i tu ne znam kome ce prvo pomoci. Ali sustina za pocetak da ne krijemo stvari sami od sebe kao sto su te,da ipak princ Carls nije posetio Srbiju prvi put od 1978,posto je posecivao i 1999 kad je podrzavao bombardovanje Srbije. ОК, а шта је твој предлог? Да га разапнемо јавно? Да му палимо слике по трговима? Да му кажемо да не сме да дође у Србију док нам се свима јавно не извини зато што је подржавао бомбардовање и био на приштинском аеродрому 1999. године? Да му не узмемо паре које донира за обнову Хиландара? Постоји ли нека акција, која би била иоле разумна, а да то није захлађење односа са било ким, која би тебе у постпуности задовољила? Да им кажемо све у брк - пробали смо већ, и знамо и са којим резултатима. Ја бих, ако није фрка, да будемо макар мало паметнији овог пута. Што не подразумева да нас било ко понижава или јаше, ал не подразумева ни да се безглаво замерамо са свима који су нам било кад било шта лоше урадили, а од којих можемо да зависимо данас или у будућности. Mилена КШ, Милан Ракић, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 ОК, а шта је твој предлог? Да га разапнемо јавно? Да му палимо слике по трговима? Да му кажемо да не сме да дође у Србију док нам се свима јавно не извини зато што је подржавао бомбардовање и био на приштинском аеродрому 1999. године? Да му не узмемо паре које донира за обнову Хиландара? Постоји ли нека акција, која би била иоле разумна, а да то није захлађење односа са било ким, која би тебе у постпуности задовољила? Да им кажемо све у брк - пробали смо већ, и знамо и са којим резултатима. Ја бих, ако није фрка, да будемо макар мало паметнији овог пута. Што не подразумева да нас било ко понижава или јаше, ал не подразумева ни да се безглаво замерамо са свима који су нам било кад било шта лоше урадили, а од којих можемо да зависимо данас или у будућности. Ne da ga razapnemo. Mozemo mozda u dijalogu da mu kazemo da je pogresio za to sto je cinio,ali da smo mi pravoslavci i da oprastamo,npr. Mozemo mozda kad mu je jedino srpsko dete u Prizrenu davalo so i pogacu da mu kazemo da je i ta cinjenica nastala uz pomoc njega i njegovih,ali da smo oprostili samo da se te greske ne ponavljaju,da mu pokazemo koliko je narod stradao. Znas hrvati prvo sto su uradili su ga odveli na mesto gde su Srbi ucinili zlocin neki,a mi kad neko vazan iz inostranstva dolazi obavezno sklanjamo sve,uklanjamo bistu Milice Rakic,ne pominjemo bombardovanje,ne pominjemo zlocine,zlocince,ne trazimo pravdu,skrivamo cinjenicu da je princ bio 1999 u Srbiji samo da ne bi rekli i podsetili da je podrzao bombardovanje,toboze gledamo buducnost. I tako je vec 16 godina i sta se za tih 16 godina promenilo tim nasim odnosom? Jel imamo bolji status ? Jel smo bolje prihvaceni? ja to ne vidim,dakle tim putem izgleda ne dobijamo nista,a gubimo obraz i neku cast,a verujem da nas i ti svetski mocnici gledaju na taj neki siledzijski nacin...znas ono kad siledzija u skoli maltretira nekog slabijeg od sebe,pa mu ovaj donese nesto da ga odobrovolji,pa ovaj pomisli da samo siledzijskim nacinom i maltretom moze da dobije sve sto pozeli. A mozda i gresim. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Mozemo mozda u dijalogu da mu kazemo da je pogresio za to sto je cinio,ali da smo mi pravoslavci i da oprastamo,npr. Mozemo mozda kad mu je jedino srpsko dete u Prizrenu davalo so i pogacu da mu kazemo da je i ta cinjenica nastala uz pomoc njega i njegovih,ali da smo oprostili samo da se te greske ne ponavljaju,da mu pokazemo koliko je narod stradao. Па то сам и мислио. Да испунимо своју сујету јер смо неком "рекли све у брк!", ко да он то без нас и не зна, ал да тог неког изгубимо за сва времена. Мудра и државотворна политика, нема шта. Znas hrvati prvo sto su uradili su ga odveli na mesto gde su Srbi ucinili zlocin neki,a mi kad neko vazan iz inostranstva dolazi obavezno sklanjamo sve,uklanjamo bistu Milice Rakic,ne pominjemo bombardovanje,ne pominjemo zlocine,zlocince,ne trazimo pravdu,skrivamo cinjenicu da je princ bio 1999 u Srbiji samo da ne bi rekli i podsetili da je podrzao bombardovanje,toboze gledamo buducnost. Уклањамо бисту Милице Ракић?! Ко је то и кад урадио само зато што је дошао неко из иностранства?! Па побогу, Генералштаб није обнављан шеснаест година, и поред масних понуда и провизија, јер је неко хтео да служи као стални подсетник на то шта нам је урађено. Правду смо тражили, једна од ствари од које чак ни влада ДОС није одустајала. И добили смо одговор да Међународни суд није надлежан. Ако се не сећаш, подсетићу те и да су званичници само ове владе у задњих пар година неколико пута помињали бомбардовање и неправду свега тога, и то веома јавно. Што се тиче хрватских злочина, и Олују истичу свуда и на сваком месту, и геноцид из Другог светског рата, и злочине у Босни и на Косову, и поред огромних притисака нису повучени налози за хапшење Албанаца из ОВК... Слажем се да у засвисности од периода до периода није све истицано подјенако гласно и жестоко, али је увек истицано. И опет питам: Шта бисмо више поред овога могли да урадимо? Да неко дође и понуди нам помоћ или подршку било које врсте, а ми да му тржаимо да клекне пред нас и покаје се? Није фрка, само то задовољење сујете у једном тренутку скупо ће нас коштати у следећем. I tako je vec 16 godina i sta se za tih 16 godina promenilo tim nasim odnosom? Jel imamo bolji status ? Jel smo bolje prihvaceni? ja to ne vidim,dakle tim putem izgleda ne dobijamo nista,a gubimo obraz i neku cast,a verujem da nas i ti svetski mocnici gledaju na taj neki siledzijski nacin...znas ono kad siledzija u skoli maltretira nekog slabijeg od sebe,pa mu ovaj donese nesto da ga odobrovolji,pa ovaj pomisli da samo siledzijskim nacinom i maltretom moze da dobije sve sto pozeli. Наравно да смо боље прихваћени. И наравно да имамо бољи однос. И наравно да имамо и бенефиције због тог поправљеног односа. Ено ти, види само у задњих неколико година (да не буде забуне, мислим на задњих неколико година још од Коштуничине владе). Али се односе не мењају преко ноћи, систематски смо их уништавали десет година - тачније, затирали смо их десет година. Успели смо да дођемо дотле да нас традиционални савезници изолују и бомбардују. Свакако да не оправдавам све што су нам радили, али велики део кривице за то што се десило сносимо ми сами. Не знам, супер је осећај кад неком у брк саспеш све. И осећаш се много лепо пет минута наредних. Али онда опет код тог неког треба да одеш по услугу кад ти, на пример, Хрвати затворе границу, или кад би да председаваш ОЕБС-ом, или кад би да штитиш Србе јужно од Митровице, или кад ти зафали пара јер овде ниси направио функционалну економију... Шта мислиш, шта би тад био одговор тог ког си демонстративно условио да клечи пред тобом због својих ранијих грешака према теби? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Samo mi reci,prosli su mnogi zvanicnici od 2000 i sa mnogima smo se ophodili upravo na nacin na koji ti zagovaras,da precutimo,pomoci ce nam bla bla... Ko nam je pomogao 2004? Ko je pomogao srpskom narodu 2004 na Kosmetu? Hoces da kazes da se nije znalo sta ce biti? Imamo toliko prijatelja u svetu,toliko...ko nam je pomogao 2008? Ko je rekao ne moze to tako? Ili su brze bolje potrcali da priznaju. Koliko imam prijatelja koji su nas urnisali ali smo im to oprostili i zaboravili,koliko je siptara,ustasa,balija osudjeno za zlocine nad Srbima u Hagu ili bilo gde drugde? Gde su danas Ante Gotovina,Naser Oric,Hasim Taci,Agim Ceku,Ramus Haradinaj...? Kakvo crno presedavanje Oebsom,koga to briga? Sta je time,time sto je Srbija presedavala Oebsom dobijeno? Koliko je Srbija svih ovih godina uslovljavana? jel neko rekao cekaj bre nacinili smo im stetu,ubijali smo ih,daj da olabavimo malo ili ne daj daj daj,traze Seselja puste Haradinaja,ismevaju te,princ Carls stvarno ne znam da je Beograd toliko bombardovan,pa onda ode na Kosovo i uzme orden za zahvalnost sto je doprineo da Kosovo bude nezavisno. Za zafaljenje para smo dobili MMF organizaciju koja je opet ne tu kao humanitarna i dobrotvorna organizacija nego koja profitira od drzave,gde nam je ekonomija danas posle 16 godina pomoci? cvetamo? imamo dobre plate? Ili verujes Vucicu... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Бака принца Чарлса - Праунука краљице Викторије која се упокојила као православна монахиња и почива у руском манастиру Св. Марије Магдалине у Јерусалиму. За време Другог светског рата је остала у Атини и штитила Јевреје и избеглице те је призната у Јад Вашему као "Праведник међу народима". Следујући својој тетки, Св. Мученици Јелисавети Романов Фјодоровној, такође некадашњој немачкој принцези, чије свете мошти почивају у манастиру Св. Магдалине, последња жеља принцезе Алисе била је да и њу тамо сахране као монахињу. ( objašnjenje igumana Save Janjića ). Никола Поповић, Драшко, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Не кажем да није требало да га наши дочекују како доликује, али се осетила, тј. видела одређена гостопримивост која се некако приређује за драге госте (или ја то само умишљам). Поред нашег традиционалног гостопримства, та "одређена гостопримљивост за драге госте" која му је приређена, само показује да је стигао неко ко одлучује о свему у "региону". "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 I am proud of the part my country has played in Kosovo Izjava princa Carlsa na Kosmetu uvece, posle jutarnjeg i dnevnog susreta sa vladikom Teodosijem,ocem Savom i jedinim srpskim detetom u Prizrenu,posle pokazivanja po sopstvenoj prici oca Save o zlocinima i progromu 2004 godine od strane siptara. Podsecam Velika Britanija je bila zagovornik bombardovanja SRJ, Velika Britanija je glasala da Kosovo udje u Unesko. To je izgleda taj put kojim trebamo ici i to je rezultat naseg gostoprimstva,mnogo se promenilo posto je lepo primljen i posto smo cutali o nepravdama od njihove strane. Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Не знам, супер је осећај кад неком у брк саспеш све. И осећаш се много лепо пет минута наредних. Али онда опет код тог неког треба да одеш по услугу кад ти, на пример, Хрвати затворе границу, или кад би да председаваш ОЕБС-ом, или кад би да штитиш Србе јужно од Митровице, или кад ти зафали пара јер овде ниси направио функционалну економију... Шта мислиш, шта би тад био одговор тог ког си демонстративно условио да клечи пред тобом због својих ранијих грешака према теби? Нека, нека, доће и наших 5 минута. Васкрснуће Коба! Гореће Лондон и Берлин! А сусједи ће ко Кубанци чамцима бегати за Италију! RYLAH, javor and kordun је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Нека, нека, доће и наших 5 минута. Васкрснуће Коба! Гореће Лондон и Берлин! А сусједи ће ко Кубанци чамцима бегати за Италију! Sto reka moj pokojni zemljak, general Mile Novakovic "Porazen je samo onaj ko je izgubio volju da se bori." neke stvari nisu na prodaju. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Март 21, 2016 Пријави Подели Написано Март 21, 2016 Sto reka moj pokojni zemljak, general Mile Novakovic "Porazen je samo onaj ko je izgubio volju da se bori." neke stvari nisu na prodaju. Само морају прво да се укрсте Србијанци(испод саве и дунава Срби) и Крајишници(пречани генерално). Јер Србијанци немају више воље да се боре а Крајишници немају такта. А то ће бити за коју деценију. Па кад створимо супериорну СрБсКу расу онда ће да виде сви чија мајка црну вуну преде( а није наша)! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука