javor Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Тешко ћеш видети мене да се за нешто правдам... А у дискусије улазим зато што уживам да малтретирам ове замлате. Мада не знам да л` је то посно... Вероватно није. Мени овде у Србији не изгледа посно, али ... нисам ти ја информисан. Вероватно је то ... амерички пост резервисан за замлате у Србији. Но, не преиспитуј се, не деранжирај се, уживај у сили. Зосима је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Alternativa je da ne jedemo tudja govna i da se jos smeskamo i gladimo stomak sa njam njam i govorimo da je ukus predobar! Znas za pocetak da ne lazemo sami sebe,da od neprijatelja ne pravimo prijatelje,to je za pocetak odlicno. То сам и мислио. Све знаш шта и како не треба, пљујеш по свему и свима, ал једном човек да те пита нешто конкретно да кажеш, неки конструктиван предлог да даш, бежиш у апстракције. У здравље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Зашто Рачак? Просто, да би што лакше продали причу својој јавности. - Напад је био нелегалан и кршење међународног права, то су они одлично знали. СРЈ није напала, нити је претила нападом на било коју чланицу НАТО. СБ УН није активирао Поглавље 7 чиме би била одобрена употреба силе у решавању неког конфликта. Резолуција СБ је постојала кад су напали Ирак '91, тада су макар имали неки привид легалности. Сада не. Према томе, интервенција НАТО је била легитимна исто колико и немачки 'одбрамбени' напад на Пољску '39. - То је требало да буде прва интервенција у историји НАТО, 10 година после пада Берлинског зида и то против једне европске државе, а не негде на Блиском Истоку или Африци. Просечан становник неке од НАТО чланица потпуно другачије доживљава кад се нешто дешава у Европи - као што можеш да видиш са оним "Ја сам Шарли" и "Ја сам Брисел", и скоро потпуно одсуство такве идентификације са жртвама кад се нешто лоше дешава на неком другом континенту (тамо где се подразумева да је стално с**ње, па кога брига). Кад је почело бомбардовање, наслови новина на западу су били у стилу "Рат у Европи!!!". Зато им је и требао што јачи разлог да убеде своје гласаче да раде нешто хитно, оправдано и праведно. - У самом НАТО су постојале дубоке поделе око целе ствари. Грчка није учествовала у акцији (у Грчкој је свакодневно протествовао огроман број људи против бомбардовања током свих два и по месеца), Француска се није слагала око избора мета (прича је да је лично Ширак ставио вето код избора неких мета за које је мислио да ће довести до цивилних жртава; колико је све то тачно, немам појма), у Италији су били све гласнији предлози да се забрани употреба Авиана за полетање авиона. Немачка је рекла да ће блокирати било какав покушај копнене инвазије на Косово, идеја којом су се озбиљно бавили Американци (прича каже да је Милошевић капитулирао у тренутку када је Клинтон управо хтео да потпише наређење о припремама за копнени упад на Косово; опет, не знам колико је све то тачно). И све ово се дешава на 50-годишњицу оснивања НАТО. Значи због свега им је требао мноого добар разлог да започну све и Рачак је одлично послужио за то. Nisi shvatio poentu... Grizli,Juan,Justin,mracnjak i slicni imaju stav da je Sloba kriv za sve,da je Sloba bio djavo,da je Sloba bio najgori i najveci zlocinac,da je masakrirao i ubijao nevine,da je najkrivlji i da je on jedini uzrok svega sto nas je zadesilo. Onda ja postavim pitanje zasto onda Racak? Ako je sve to istina sto oni iznose o Slobi,njima nije bilo potrebno izmisljanje zlocina,nije bila potrebna gluma,nije bila potrebna laz,oni su bombardovanje mogli da pokrenu bez ikakvih takvih stvari,zar ne? A posto im je Racak ipak bio potreban,implicira da Sloba ipak nije bio kriv toliko i da je ipak neko imao veliku nameru da ubija Srbe. E sad jos odgovor na pitanje,ako je bombardovanje Srbije ok,sto osiromaseni uranijum,sto trovanje,sto civili...? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 То сам и мислио. Све знаш шта и како не треба, пљујеш по свему и свима, ал једном човек да те пита нешто конкретно да кажеш, неки конструктиван предлог да даш, бежиш у апстракције. У здравље. Izvini to nisu apstrakcije... Izvini to sto mediji u Srbiji objavljuju na sav glas dolazak naseg prijatelja princa prvi put od 1978 a namerno zaboravljaju cinjenicu da je on u Srbiji bio i 1999 godine doduse tada u vojnickoj uniformi,nije apstrakcija. Cinjenica da se nasi mediji i sama drzava ophode skoro sa saljivoscu prema cinjenici da princ Carls jeste pitao zar je toliko Beograd bombardovan,a da je i sam podrzavao jedno od bombardovanja nisu apstrakcija. Samo prvo da ne lazemo sebe i da ne ubedjujemo sebe u ono sto nije istina,posle ce se svakako izroditi nesto. Sa ovim nista ocigledno ne dobijamo ili dobijamo jako malo i dalje smo za taj isti zapad koji su nasi dzelati a mi njima ljubimo noge i dupe i dalje smo zlocinci i dalje su nase zrtve nevidljive i dalje mi ne postojimo u normalnoj kostalaciji naroda,za nas vazi ono sto za druge ne vazi,za nas ono za sta druge vazi ne vazi i to je cinjenica,nije apstrakcija. Zlocini nad Srbima lebde i skoro su nepostojeci,zlocinci su uvazeni ljudi sa kojima zapad saradjuje,nepravdu i dalje dozivljavamo na svakom koraku.. To sto mi tripujemo zahvaljuci medijima,pinku,informeru,rtsu...da smo vazna sad i jaka poluga negde,eto dobili smo carinski rat,eto zapad nas podrzava,pa onda isticemo eto posetio nas princ Carls u poseti koja obuhvata skoro sve zemlje regiona,pa je sad vaznost sto je kad je posetio Crnu Goru,Kosmet,Hrvatsku...posetio i nas velika i ogromna,to je druga stvar,ali ozbiljni smo ljudi ne verujem da se "palimo" na te price. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 E sad jos odgovor na pitanje,ako je bombardovanje Srbije ok,sto osiromaseni uranijum,sto trovanje,sto civili...? Па забога Милоше ...што...што...што...па колатерална као и увек... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Па забога Милоше ...што...што...што...па колатерална као и увек... Zato sto gorepomenuti tvrde da je Sloba bio djavo i da je Srbija ispastala zbog njega a da je nato pakt na celu sa amerikom i zapadom samo eto skoro bio primoran da reaguje. Ako je tako ponavljam sto je bombardovanje krenulo sa lazima u slucaju Racak,dakle svesno su lagali da su Srbi zlocinci i da su ubijali seljake,a ne vojnike UCK koje su oni preoblacili u civilnu odecu i dovlacili sa svih strana Kosmeta u Racak. I ako su bili primorani,sto su nas trovali,ok bombardovanje,ubijali nas,ali sto ce nasa pokoljenja osecati njihove bombe? Jel su nasa pokoljena kriva sta je bilo pre nego sto su ona rodjena? Jel ja koji sam imao 12 godina kad se to desavalo jesam odgovoran za bilo sta? pa su oni morali da osim sto su bacali bombe seju i otrov pa da ako me ne ubiju tokom tih 80tak dana onda ipak ne ostanem bez nekih posledica za svaki slucaj? E to je nacisticka borba,e to je nacizam,ono sto su radili Amerika i Nato pakt...i Sloba kakav god da je bio ne moze biti opravdanje ni za deseti deo onoga sto su oni radili. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Izvini to nisu apstrakcije... Izvini to sto mediji u Srbiji objavljuju na sav glas dolazak naseg prijatelja princa prvi put od 1978 a namerno zaboravljaju cinjenicu da je on u Srbiji bio i 1999 godine doduse tada u vojnickoj uniformi,nije apstrakcija. Cinjenica da se nasi mediji i sama drzava ophode skoro sa saljivoscu prema cinjenici da princ Carls jeste pitao zar je toliko Beograd bombardovan,a da je i sam podrzavao jedno od bombardovanja nisu apstrakcija. Samo prvo da ne lazemo sebe i da ne ubedjujemo sebe u ono sto nije istina,posle ce se svakako izroditi nesto. Sa ovim nista ocigledno ne dobijamo ili dobijamo jako malo i dalje smo za taj isti zapad koji su nasi dzelati a mi njima ljubimo noge i dupe i dalje smo zlocinci i dalje su nase zrtve nevidljive i dalje mi ne postojimo u normalnoj kostalaciji naroda,za nas vazi ono sto za druge ne vazi,za nas ono za sta druge vazi ne vazi i to je cinjenica,nije apstrakcija. Zlocini nad Srbima lebde i skoro su nepostojeci,zlocinci su uvazeni ljudi sa kojima zapad saradjuje,nepravdu i dalje dozivljavamo na svakom koraku.. To sto mi tripujemo zahvaljuci medijima,pinku,informeru,rtsu...da smo vazna sad i jaka poluga negde,eto dobili smo carinski rat,eto zapad nas podrzava,pa onda isticemo eto posetio nas princ Carls u poseti koja obuhvata skoro sve zemlje regiona,pa je sad vaznost sto je kad je posetio Crnu Goru,Kosmet,Hrvatsku...posetio i nas velika i ogromna,to je druga stvar,ali ozbiljni smo ljudi ne verujem da se "palimo" na te price. ОК је све то, ајде да се око тога не расправљамо, али дај ми шта нам је чинити, али КОНКРЕТНО. Значи, не да констатујемо неправде које су нам нанете, не да се бусамо у јуначке груди, него конкретан редослед корака. ОК, први корак је да тражимо извињење од свих. Њихов одговор на то је да нас опет гледају као кретене који само праве проблеме. Шта ми радимо у том тренутку, а да може да нам донесе повољне резултате? Да не буде да бежим од неке распрве: мислим да констатовати да неке ствари постоје није нимало тешко. Да, међународна заједница је тотално пала на испиту од 2000. до 2004. године, али је такође и чињеница да данас више Срба живи испод Ибра него северно од Ибра. А то није зато што је Коштуница био јунак па бранио те Србе доле. Да ли су намерно Албанцима дозволили тада да ураде то што су урадили? Нисам сигуран да је тако по ономе што сада видим.Да, чињеница је да су нам нанете огромне неправде деведесетих и да патимо због свега тога и дан данас, али је чињеница и да наша кривица у свему томе уопште није мала. Пре свега наше бандоглаво настојање да сачувамо комунизам. Јел мислиш да је мени фрка да кажем све оно што је нама рађено, или да се слажем са том политиком света према нама деведесетих година? Апсолутно не. То сам истицао и тамо где је могло да ме кошта. Али, за разлику од тебе, ја нећу да дозволим да останем талац једне губитничке политике и да се, зарад припадности табору гуслара, ваљам у беди и поразу, јер то сматрам најнижим обликом бивствовања. И одбијам да не видим и наше грешке у свему томе, само зато што мислим да нам је нанета велика неправда. Поред тога, то нам не доноси ништа конкретно. Ајде сад, кад смо утврдили да мени није фрка да осудим било кога и било шта, да ми ти конкретно наведеш пар корака, који нису гуслање, који би значили добит за нас све, а да опет буду на линији те политике за коју се залажеш и коју подржаваш? Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 I ako su bili primorani,sto su nas trovali,ok bombardovanje,ubijali nas,ali sto ce nasa pokoljenja osecati njihove bombe? Jel su nasa pokoljena kriva sta je bilo pre nego sto su ona rodjena? Jel ja koji sam imao 12 godina kad se to desavalo jesam odgovoran za bilo sta? pa su oni morali da osim sto su bacali bombe seju i otrov pa da ako me ne ubiju tokom tih 80tak dana onda ipak ne ostanem bez nekih posledica za svaki slucaj? Па знаш како кажу, починилац увек опет дође на место злочина...а можда се кају људи...па да испеглају. И Карађорђе и Обреновић су били потребни Србији / и оба су имала своју улогу на Српској политичкој сцени / тачно се знало када који да се појави. Мислим да не би ваљало ни онда а ни сада да се улоге помешају. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Ako je sve to istina sto oni iznose o Slobi,njima nije bilo potrebno izmisljanje zlocina,nije bila potrebna gluma,nije bila potrebna laz,oni su bombardovanje mogli da pokrenu bez ikakvih takvih stvari,zar ne? Слоба је можда крив за Дејт.споразум, за Косово ...а можда и не...но не знам, нисам преседавајући. А за бомбардовање је крив колико и Гаврило Принцип за Први светски рат. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 ОК је све то, ајде да се око тога не расправљамо, али дај ми шта нам је чинити, али КОНКРЕТНО. Значи, не да констатујемо неправде које су нам нанете, не да се бусамо у јуначке груди, него конкретан редослед корака. ОК, први корак је да тражимо извињење од свих. Њихов одговор на то је да нас опет гледају као кретене који само праве проблеме. Шта ми радимо у том тренутку, а да може да нам донесе повољне резултате? Да не буде да бежим од неке распрве: мислим да констатовати да неке ствари постоје није нимало тешко. Да, међународна заједница је тотално пала на испиту од 2000. до 2004. године, али је такође и чињеница да данас више Срба живи испод Ибра него северно од Ибра. А то није зато што је Коштуница био јунак па бранио те Србе доле. Да ли су намерно Албанцима дозволили тада да ураде то што су урадили? Нисам сигуран да је тако по ономе што сада видим.Да, чињеница је да су нам нанете огромне неправде деведесетих и да патимо због свега тога и дан данас, али је чињеница и да наша кривица у свему томе уопште није мала. Пре свега наше бандоглаво настојање да сачувамо комунизам. Јел мислиш да је мени фрка да кажем све оно што је нама рађено, или да се слажем са том политиком света према нама деведесетих година? Апсолутно не. То сам истицао и тамо где је могло да ме кошта. Али, за разлику од тебе, ја нећу да дозволим да останем талац једне губитничке политике и да се, зарад припадности табору гуслара, ваљам у беди и поразу, јер то сматрам најнижим обликом бивствовања. И одбијам да не видим и наше грешке у свему томе, само зато што мислим да нам је нанета велика неправда. Поред тога, то нам не доноси ништа конкретно. Ајде сад, кад смо утврдили да мени није фрка да осудим било кога и било шта, да ми ти конкретно наведеш пар корака, који нису гуслање, који би значили добит за нас све, а да опет буду на линији те политике за коју се залажеш и коју подржаваш? Pazi ti sad hoces od mene da dobijes odgovor kao onaj gde si mi implicirao da se ja zalazem da smo trebali da samaramo ljude koji se pojave. Cinjenica je prosta,ovakav put koji smo odabrali od 2000 godine nas nije doveo u nikakav bolji polozaj,jer da jeste ne bi od 2000 se desila 2004 godina,ne bi 2008,ne bi slucajevi Haradinaj,Taci,Ceku,Oric,Gotovina...ne bi unesco i glasanje svih vecih sila za prijem Dakle sustinski mi sa tim snishodjenjem prema nasim opusteno mozemo reci dzelatima nije nas dovelo sto se svetske politike tice u nimalo povlasceniji sigurno ali ni ravnopravniji polozaj,dakle mi smo i dalje na margini. Dakle prvo da ti meni pokazes da li ljubljenje ruke Olbrajtovoj,da li doceka Solane kao velikog drzavnika,da li Toni Bler savetnik,da li princ Carls prvi put u poseti od 1978,da li zaboravicu sad i mnoge druge da li je takav nas odnos prema njima doprineo da kao drzava mozemo uzdignutog cela? Ti kazes da Srbija nije uvela sankcije Rusiji,tacno,ali nije uvela ne zato sto imamo na celu drzave mocnog coveka koji je razmislio svojom glavom,vec zato sto je ogromna vecina naroda protiv i da se to desilo znas i sam da bi bili veliki protesti u Srbiji,dakle za tako nesto nije zasluzno nista drugo do toga da na celu drzave imamo coveka kojem je glavni problem rejting i briga oko njega,a ipak sankcije Rusiju su prevelik zalogaj. Ja sta bih uradio,ja bih razgovarao sa svima i svakog bi kao predstavnika naroda uvazavao,ali se ne bi libio sto mislim da iskreno hrvati rade pametno da objasnim i cinjenice, Hrvatima nije tesko niti sramota da odvedu Carlsa da vidi gde su zli Srbi gadjali projektilima,zar ne? Danas ta Hrvatska ima na slobodi svoje zlocince,oslobodjene,danas ta Hrvatska postavlja ultimatume Srbiji u otvaranju poglavlja i danas ta Hrvatska moze sa nama da se igra ozbiljne drzave,iako smo mi dobili carinski rat Jedan od primera. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 @@МилошБГ, Тако сам и мислио. Букати и бусати се у груди јуначке је најлашке и доноси известан степен примитивне емотивне сатисфакције, али никоме ништа не доноси. Јави се кад кренеш да размишљаш конструктивно и одговорно. Justin Waters, Grizzly Adams and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Slazem se,mozda to nece nista donositi,ali i tad cemo biti u istoj ravni kao i danas sto smo kada svim nasim dzelatima ljubimo skute,posto nam i to ocigledno nista nije donelo od 2000 pa naovamo (2004 pogrom,2008 priznavanje Kosova,oslobadjanja zlocinaca nad Srbima,unesco..) Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 ОК је све то, ајде да се око тога не расправљамо, али дај ми шта нам је чинити, али КОНКРЕТНО. Значи, не да констатујемо неправде које су нам нанете, не да се бусамо у јуначке груди, него конкретан редослед корака. ОК, први корак је да тражимо извињење од свих. Њихов одговор на то је да нас опет гледају као кретене који само праве проблеме. Шта ми радимо у том тренутку, а да може да нам донесе повољне резултате? Да не буде да бежим од неке распрве: мислим да констатовати да неке ствари постоје није нимало тешко. Да, међународна заједница је тотално пала на испиту од 2000. до 2004. године, али је такође и чињеница да данас више Срба живи испод Ибра него северно од Ибра. А то није зато што је Коштуница био јунак па бранио те Србе доле. Да ли су намерно Албанцима дозволили тада да ураде то што су урадили? Нисам сигуран да је тако по ономе што сада видим.Да, чињеница је да су нам нанете огромне неправде деведесетих и да патимо због свега тога и дан данас, али је чињеница и да наша кривица у свему томе уопште није мала. Пре свега наше бандоглаво настојање да сачувамо комунизам. Јел мислиш да је мени фрка да кажем све оно што је нама рађено, или да се слажем са том политиком света према нама деведесетих година? Апсолутно не. То сам истицао и тамо где је могло да ме кошта. Али, за разлику од тебе, ја нећу да дозволим да останем талац једне губитничке политике и да се, зарад припадности табору гуслара, ваљам у беди и поразу, јер то сматрам најнижим обликом бивствовања. И одбијам да не видим и наше грешке у свему томе, само зато што мислим да нам је нанета велика неправда. Поред тога, то нам не доноси ништа конкретно. Ајде сад, кад смо утврдили да мени није фрка да осудим било кога и било шта, да ми ти конкретно наведеш пар корака, који нису гуслање, који би значили добит за нас све, а да опет буду на линији те политике за коју се залажеш и коју подржаваш? Добро. Не питаш мене, а и немам шта паметно да кажем. Ипак, могу они да нас гледају '' као кретене који само праве проблеме '' али чињеницу да су они џелати, а ми жртве, никада неће моћи да сакрију. Истина увек дође по своје. А, до тада ... шта нам је чинити ??? Е, ... о томе треба да добро размислимо сви и да причамо о том путу дан и ноћ, док је снаге икакве у нама. А не да вучемо силу за рукав и молимо да нас усвоји као богатун нахоче. Прво, не смемо заборавити.Не смемо то себи да урадимо. Треба се угледати на Јевреје, наравно не кажем ништа ново, само подсећам.И то на неки свој начин, да уградимо то у наше психолошко и културно биће, биће народа српског.А не да се пренемажемо као неке стрине ... и правимо се као да се није десило.Јер се јесте десило. Шта даље ? Препород српског друштва. Како ? Од породилишта па даље. Обновити себе и утрти себи пут у овој светској џунгли.Само поштено, а без лешева. Па, ко преостане имаће Натан, МилошБГ, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 Браво Ђоле, свака ти је као Његошева! Е то се зове "љубав према свом народу". А онда дође неко и извређа те да си "издајник" јер не узвикујеш пароле у маси... Човек Жоја and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Март 23, 2016 Пријави Подели Написано Март 23, 2016 I opet jadikovke ... Pa, o tome pričam. Takmičite se ko će bolje i više da optuži nekoga za ovo što smo i u čemu smo sad.Nema vajde. Mora da se krene sa dna u z d i z a nj e m ka površini. Uzdizati se može samo osvešćivanjem i prosvećivanjem.Tačka. Smislite kako i počnite. Ja nisam taj koji zna, samo ne mogu da trpim kuknjavu i da gledam uvlačenje svima redom. Ne bavim se politikom, sem na forumu pomalo. A, oni koji su otišli za silom neka ne brinu našu brigu kad ne trpe našu muku, da nam slučajno sa namerom da nas počešu, ne bi iskopali oko. nana, Натан and Зосима је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука