Кратос Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Da li verujete da su Adam i Eva zaista postojali kao stvarne,istorijske ličnosti ili mislite da je u pitanju mitološka i simbolična priča o nečemu što se nije zaista desilo? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Istorija i biologija kažu da. a slažem se i ja. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Ono sto je sigurno, to je naucno dokazano, kroz antropologiju i genetiku, da ljudski rod ne potice od jednog covjeka i jedne zene, koji su zivjeli u isto vrijeme i imali potomke. Dakle Adam i Eva kao bioloski praroditelji citavog ljudskog roda nisu postojali. Adam i Eva kao istorijske licnosti, da moguce je da su postojali. U prvom planu mislim na Adama. O njemu znamo malo. o Evi znamo sve. Eva je Bogorodica. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган_Петровић Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 Da li verujete da su Adam i Eva zaista postojali kao stvarne,istorijske ličnosti ili mislite da je u pitanju mitološka i simbolična priča o nečemu što se nije zaista desilo?А ти брате нашао у посту да подмећеш ногу, јели? Или да ово схватим као тренинг за духовно узнапредовале? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 13, 2016 Пријави Подели Написано Март 13, 2016 А ти брате нашао у посту да подмећеш ногу, јели? Или да ово схватим као тренинг за духовно узнапредовале? Pa to prilici formuskom stilu. Uvijek se za vrijeme posta pricalo o blagocestivim temama. Драгана Милошевић, Adelaida and Драган_Петровић је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Наука не може да говори о библијском стварању. Првобитно стање не можемо научно испитати. Библијско стварање не спада у научне чињенице. Библијско казивање се тиче вере. Теолошки је кључно да личност буде конкретна. Никада митолошка. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Кад би за све имали доказе не би било забавно. У том случају, где је место за веру? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Ja ne znam šta svi pominju nauku,dokaze i slično.Pitanje prosto ko pasulj.Da li VI verujete ili ne u Adama i Evu kao stvarne istorijske ličnosri kao što su recimo Julije Cezar i Kleopatra ili verujete pre pak da je to samo jedna alegorična priča sa nekim metaforičnim likovima i događajima? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Verujemo, naravno. Milan Nikolic and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 14, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Март 14, 2016 А ти брате нашао у посту да подмећеш ногу, јели? Или да ово схватим као тренинг за духовно узнапредовале? Ma ne ni najmanje nemam takve motive.Temu sam pokrenuo zato što se ovde neki pozivaju na teologe i tvrde da su Adam i Eva i priča o padu samo metafora,alegorija neki mit.Ako bi bili mit a ne neke stvarne ličnosti onda i Hristova geneologija koja ide od Adama pa sve Device Marije pala u vodu. Orthophill and Blaža Željko је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Историја је наука, мит је легенда, а ово што ми имамо је вера. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Каква море митологија, ње има само у многобожачким религијама. Нема тога у Хришћанству. У Св. Писму су описани конкретни догађаји са конкретним личностима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 14, 2016 Гости Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Ja ne znam šta svi pominju nauku,dokaze i slično.Pitanje prosto ko pasulj.Da li VI verujete ili ne u Adama i Evu kao stvarne istorijske ličnosri kao što su recimo Julije Cezar i Kleopatra ili verujete pre pak da je to samo jedna alegorična priča sa nekim metaforičnim likovima i događajima? To da su Cezar i Kleopatra istorijske licnosti znamo uz pomoć nauke zbog koje ih i smatramo istorijskim ličnostima. (btw, ja za ameriku znam da postoji samo radi geografije, bez licnih iskustva), (od ličnih iskustava imam ono bombardovanje, ali i to je posredno saznanje [mada upecatljivo]). . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Ma ne ni najmanje nemam takve motive.Temu sam pokrenuo zato što se ovde neki pozivaju na teologe i tvrde da su Adam i Eva i priča o padu samo metafora,alegorija neki mit.Ako bi bili mit a ne neke stvarne ličnosti onda i Hristova geneologija koja ide od Adama pa sve Device Marije pala u vodu. Ali geneologija treba znaci sta? Kakva je vaznost geneologije? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 14, 2016 Пријави Подели Написано Март 14, 2016 Мислим да основа вере треба да се односи и на прародитеље, првостворене Адама и Еву, узрочнике свих људи. Драгана Милошевић and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука