Jump to content

Neuspeo pokušaj ostvarenja besklasnog društva pokazao je šta?

Оцени ову тему

Neuspeo pokušaj ostvarenja besklasnog društva pokazao je šta?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Neuspeo pokušaj ostvarenja besklasnog društva pokazao je šta?

• Da nam to nije u prirodi - ljudima treba lider
      2
    • Bilo je rano...
      0
    • Ipak smo mi samo životinje.
      1
    • Da ljudska glupost nema granice.
      4
    • Koliko su moćne tajne organizacije tipa komitet 300, bilderberg grupa, iluminati, masoni itd
      1
    • A Kina?
      0
    • Nije bilo religije koja bi podržala(dala oslonac) takav pokušaj.
      0

Препоручена порука

Ne znam dal' zato sto je ovo pravoslavni forum, ali jos se ovde nije pojavila osoba koja je komunizam i njegovu teoriju, istoriju i njegove struje dobro poznaje. Tako su ove diskusije krajnje jednostrane.

Malo van teme ali u vezi ovoga što ti napisa.

Na jednoj drugoj temi Rile lepo napisa da trebamo da poštujemo sagovornika i njegovo mišljenje pa iako se ne slažemo sa njim itd,,,, ( apsolutno se slažem sa time),

Ali na ovoj temi i na još nekima koje pratim sve pršti od netolerancije, vređanja, nipodištavanja, vulgarnisti, ismevanja .......

Moraću da pređem na one rijaliti progame, kažu mi roditelji isto tamo tako, jer tamo je tome i mesto ali ovde......

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

То ти је као да кажеш како нема особе која се разуме у геоцентризам, теорију, историју и струје. Па су дискусије "једностране"...

A ja verujem da bi se moglo sta nauciti iz sudara sa tom idejom (naravno u njenom najboljem svetlu).... makar bi se razjasnilo gde ona najvise skripi.

Fali mi ta rasprava da slozim neke kocke (posto me mrzi da se sam cimam :) )

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

A ja verujem da bi se moglo sta nauciti iz sudara sa tom idejom (naravno u njenom najboljem svetlu).... makar bi se razjasnilo gde ona najvise skripi.

Наравно, увек може да се научи пуно из судара са разним идејама. Само некада нема смисла ићи у детаље када су већ саме премисе контрадикторне.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

А како онда окарактерисати разне прописе и стандарде нпр. на нивоу ЕУ која се директно меша како у јавну тако и у приватну сферу живота? Или како окарактеристати наметање неких универзалистичких вредности на глобалном нивоу, где рецимо не смеш рећи, или је јако непожељно рећи да си нпр. националиста, јер си одмах прокужен у јавној и политичкој сфери и виђен за маргину?

Jedno je ako ti neko iz EU kaze da nije lepo biti nacionalisti, iako ista ta EU vrvi od nacionalista, pogledaj deo Francuza, pogledaj Orbana, Poljake, Hrvate. U EU svako ima pravo i slobodu da govori, misli i bude sta hoce i ko hoce dok god ne dira drugog. Ako EU takva pravila namece nama, onda to nije totalitarizam. I ti standardi ako mislis na one za hranu, ekoloske i slicne nisu toliko losi bez obzira sto se neki libertarijanci bune, ali slobodno trziste ne valja bez standarda. Svi moderni telefoni i racunari su standardizovani, nema tu nekih mnogo stetnih materijala ekoloskih opasnih itd. Standardi i propisi nisu totalitarizam. 

Drugo je kada bi ti EU zabranila da bilo kako ispoljavas nacionalizam, na ulici, u skoli, u restoranu, na poslu, gde cim bi rekao: Ja sam ponosni Srbin, zavrsio bi u konc logoru. Ili kada bi rekla da zato sto si Srbin nosis zutu traku oko ruke da se vidi da si Srbin. 

Подели на овим сајтовима

Napisao bih ja nesto o tome, ali bi to bio dugacak tekst. A i sad odoh da spavam pa mozda sutra napisem nesto oko marksizma, komplikovana je to tema nije bas to tako jednostavno bez obzira sto Grizli misli da jeste iako se slazem sa njim oko toga da marksizam ne valja. 

Подели на овим сајтовима

Кад смо већ код ових тоталитарних идеологија, да питам. Мислите ли да данас, у демократским друштвима (номинално) западне демократије, постоје тоталитарни облици владавине, или елементи истих, и који би били? 

Od striceve kcerke u Svajcarskoj sam saznao da tamo rodjaci iz druge drzave (nisam siguran ni da li smiju domaci, valjda mogu) ne smiju pomagati u cuvanju djece, bilo da su placeni ili volonterski jer se to smatra radom na crno. Dakle tu vidim jedan tip prisile jednog totalitaristickog oblika regulacije. Dakle u tvojoj sopstvenoj kuci, tvoj majka, otac, sestra bat ne smiju ti pomagati u cuvanju ni kada si u turistickoj posjeti na kratko, totalna bemslica. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Како онда објашњаваш ову ксенофобију у избегличкој кризи? Одједном европа поста Европа националних држава, блокова, свако гледа своју задњицу...

Европа није Брисел. Штавише, народ не подноси Брисел.
Подели на овим сајтовима

Значи ЕУ је заправо једна тоталитарна институција?

Не ЕУ у целини, него Брисел. ЕУ има много добрих страна (пре свега слобода кретања људи и робе, па онда све што из тога проистиче).

Подели на овим сајтовима

А кад им то кажеш они те етикетирају као фашисту. Јер просто је, ако ниси левичар онда си фашиста.  :D

Што је иронично, јер се они од фашиста разликују само по боји кравате.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па не знам, левичари стално прде како су толерантни према различитим културама, глуме либерализам итсл., а са друге стране сад видимо, у шта ја ни раније нисам сумњао, да су сви Европљани, у натполовичном проценту, националисти.

Ta evropska tolerancija je farsa, zabluda. Da su oni zaista tolerantni, ne bi multikulturalizam propao, vec bi ljudi sa razlicitih meridijana prosperirali ne bi stvarali geta, i rasadanike totalitarizama. Kad zazmure na svo omalovazavanje domace kulture i nacina zivota, i kad se desi eksces onda pocnu da protestuju i prave nasilja po getoima i spaljuju izbjeglicke centre. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...