Jump to content

Neuspeo pokušaj ostvarenja besklasnog društva pokazao je šta?

Оцени ову тему

Neuspeo pokušaj ostvarenja besklasnog društva pokazao je šta?  

8 члановâ је гласало

1. 1. Neuspeo pokušaj ostvarenja besklasnog društva pokazao je šta?

• Da nam to nije u prirodi - ljudima treba lider
      2
    • Bilo je rano...
      0
    • Ipak smo mi samo životinje.
      1
    • Da ljudska glupost nema granice.
      4
    • Koliko su moćne tajne organizacije tipa komitet 300, bilderberg grupa, iluminati, masoni itd
      1
    • A Kina?
      0
    • Nije bilo religije koja bi podržala(dala oslonac) takav pokušaj.
      0

Препоручена порука

Glasao bih za prvu opciju, ali posto si nekako ubacio kralja, onda sam se ipak opredjelio da ljudska glupost nema granica. 

U sustinu to i jeste to. Ocigledno je nego i vise da je besklasno drustvo besmislica. Jedan mali osvrt na recimo neke jednostavne zajednice u prirodi poput pcelinje, gdje ima matica, kao lider, radilica i trutovi svi su oni klasa za sebe. Ljudsko drustvo i odnosi su daleko komplikovaniji i besklasno drustvo je potpuna besmislica i nemoguc ishod, protivi se cak bi se usudio reci i zakonima fizike. 

Besklasno drustvo je bio pokusaj formiranja mase ispraznih mozgova, ljudi zadojenih najglupljom ideologijom radi lakse manipulacije. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Da je ta ideja utopija jer je u neskladu sa ljudskom prirodom.Sve je piramida.Svaka organizacija je piramidalnog karaktera pa i Crkva.Postoji vrh,srednji deo i postoji dno.

I kod komunjara je postojala crvena buržoazija,komunističa elita koja je imala veće privilegije u društvu.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Па у том покушају "бескласног друштва" било је "лидера" и то пуно више него у "класном"... Немају лидери везе са тим.

Него је таква идеја да "сви буду једнаки" немогућа и бесмислена. Шта уопште значи "једнаки"? Сви су људи по природи различити, имају различите особине, таленте, жеље и потребе. Немогуће је направити "бескласно друштво".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Reko da glasam, pa gledam opcije i shvatim da ja ne znam šta je to besklasno društvo, tačnije šta su to klase.

Moram prvo negde da se obavestim.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Reko da glasam, pa gledam opcije i shvatim da ja ne znam šta je to besklasno društvo, tačnije šta su to klase.

Znači da nema razlike u socijalno-ekonomskom statusu između recimo vlasnika ComTrade i radnika na trafici.Oni moraju biti jednaki sa tog aspekta.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Znači da nema razlike u socijalno-ekonomskom statusu između recimo vlasnika ComTrade i radnika na trafici.Oni moraju biti jednaki sa tog aspekta.

Onda opcija "Ipak smo mi samo životinje"

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Posto je spomenuta Kina, ona je sve samo ne besklasno drustvo jos od prvih dana komunisticke revolucije do danas. 

Besklasno drustvo nije postojalo nikad, mada neki antropolozi uglavnom ovi marksisticki smatraju da je postojalo pre neolita kada su ljudi jos ziveli u skupinama i plemenima zasnovanim na lovacko-sakupljackoj privredi. Cak i komunizam kao ideologija ali kao i politicka teorija polazi od toga da pre besklasnog drustva mora postojati vladavina proleterijata sto je suprotno besklasnom drustvu jer se radi zapravo o ustolicenju radnicke klase nad kapitalistickom koja jel te uspostavlja ustanove za dalji tok i tranziciju prema besklascu koja ce da se javi u buducnosti. Marks je smatrao da je ovo istorijska nuznost i tu se zeznuo, ali vise se zeznuo sam tok prema tome jer je ta ''diktatura proleterijata'' jos od Lenjina pocela polako da prelazi od ''diktature jedne partije'' (sto nije isto sto i diktatura proleterijata, ono je sire) do diktature jednog coveka u vidu Staljina, Hruscova delimicno, kod nas Tita, E.Hodze u Albaniji itd. 

Zato levicari i dan danas pricaju kako komunizma nikad nije bilo i zaista onog teorijskog nije, nego se tako nazivala sva ta drustva od I sv rata. 

Подели на овим сајтовима

Ајд променићу прву опцију ставићу лидера наместо краља само да видим како гласаш за краља

:smeh1:

Ucinilo mi se da bilo kralj ili lider nisu jedina alternativa ako nesto ne moze po prirodi da ide. Cak sta vise po prirodi stvari vise ide ono lider, vodja grupe, krda, stada, jata, roja itd...ljudi su ipak za stepenik vise i mogu biti organizovano u drustvo u kome ne ishodi sve od mudrosti i drzanja jednog ldiera, vec kohezija vlada medju raznim pripadnicima klasa od najnizih do najvisih. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Понуђени одговори нису комплетни. Ради се о томе да су свачије личне способности али и животне прилике другачије, и разлике су неминовне. А сваки покушај нивелације тога неминовно доводи до мешања у туђи живот.

Подели на овим сајтовима

Тај Маркс је био обичан морон. Није ми јасно зашто људи уопште више узимају те глупости озбиљно. То је бре као геоцентризам... Обична небулоза, псеудо-религиозна фантазија једног лењивца који је читав живот живео на туђ рачун, без да је један дан радио нешто корисно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Не веровао или да, примају се и многи Амери. Завист и грамзивост су универзалне људске особине...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ево ја ћу ти рећи - Срби воле Маркса, јер Маркс каже да је отимање од комшија морално исправно. а Србин воли да заграби из туђег џака. зато се Срби примају на комунизам.

А Немци су се примили на Хитлера јер воле да убијају? Чему овакве шовинистичке генерализације?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...