Данче* Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 ЦРНА ГОРА – Отац Арсеније Јовановић из манастира Острог један је од познатијих монаха у савременом српском православљу, јер је монах који је веома активан на пољу ширења православља кроз радио и тв емисије, али и честа предавања, како широм Србије, Црне Горе и Републике Српске, тако и широм наше дијаспоре.Овде Вам представљамо део његовог предавања које представља несвакидашње сведочанство силе Божије и истине православља, а реч је, како отац Арсеније објашњава, о служби јелеосвећења у доњем манастиру Острог, где је из једне „ђавоимане“, односно, девојке поседнуте демонима истеран зли дух. На снимку се чује како она све више и више вришти, како се чита Свето Јеванђеље, а затим у једном тренутку „дахће као пас“.Јутјуб клип је премотаj на 58:02 одакле почиње тај део… Dexi, Биљана 1234 and PredragVId је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 90% izlijecena, 10% nije. Jos jedna stvar. Toliko drugih u Crkvi, namcori, srebroljubci, bludnici, pedofili, gatari i vracari, mnogi od njih nose i mantije u isto vrijeme sluzbuju liturgiju i drze se za autoritete, i nikome od njih da se desi neka ovako stvar, a s druge strane neki anonimusi ni Bogu ni narodu nisu zgrijesili sto bi se reklo i podvrgnuti mucenju i pri tome jos budu izlijeceni 90%. kopitar and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 А одакле ти идеја да су самим тим што су намћори па све до врачари, истовремено и ђавоимани? А одакле ти идеја да су мучени? Ne kazem da jesu, vec kazem da ima mnogo slucajeva u kome bi se moglo ocekivati da takvi padnu u stanje zvano "djavoimanost". I ako nije mucenje, sta je onda, uzivanje? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ne kazem da jesu, vec kazem da ima mnogo slucajeva u kome bi se moglo ocekivati da takvi padnu u stanje zvano "djavoimanost". I ako nije mucenje, sta je onda, uzivanje? Оно што ја знам од примера, је то да су највише тих ђавоиманих петљали са некаквим мађијама и да то нема везе да ли је неко коцкар, прељубник... значи да су их саме те особе својим тим радовима пустиле унутра. Да на све грешнике иде, сви би били ђавоимани. Пг, Gordana ., ИгорМ and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Da ocu Arseniju nabavimo android, da se ne blamira sa ovim prevazidjenim telefonom Kaludjerovic Sreten, ИгорМ, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ja bih mu dao epitimiju - godinu dana zabrane koriscenja elektronike i interneta Kaludjerovic Sreten and Ronald је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Оно што ја знам од примера, је то да су највише тих ђавоиманих петљали са некаквим мађијама и да то нема везе да ли је неко коцкар, прељубник... значи да су их саме те особе својим тим радовима пустиле унутра. Да на све грешнике иде, сви би били ђавоимани. Otac Gavrilo iz prvine glave. Madjoinicar i opsenar prve klase, i pri tom jos i iguman, svestenosluzitelj. Volio bih znati kriterijume zasto neko postaje djavoiman, a neko ne. Па гле, ти овде помињеш неко имагинарно мучење, па би пре свега требало да дефинишеш шта под тим подразумеваш. Мислим, овде не говориомо о лопатању по леђима нити јахању или чему сличном. Значи шта је ту мучење, конкретно? Pa onaj vrisak, te ne moze da hoda kako o.Arsenije govori, dakle podsjeca na neku psihofizicku bolest, i kako to nije mucenje? Ronald је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Da ocu Arseniju nabavimo android, da se ne blamira sa ovim prevazidjenim telefonom Ali dobar mu je staljing. Жика, Данче*, Broken and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Clip or it didn't happen! feeble and Pancakes је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
verum est in beer Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Otac Gavrilo iz prvine glave. Madjoinicar i opsenar prve klase, i pri tom jos i iguman, svestenosluzitelj. Volio bih znati kriterijume zasto neko postaje djavoiman, a neko ne. Мани ме тих шарлатана, то нема везе са темом, то има везе са лудошћу. Леп одговор о овој теми Данче* је реаговао/ла на ово 1 orthodoxlighthouse Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 90% izlijecena, 10% nije. Jos jedna stvar. Toliko drugih u Crkvi, namcori, srebroljubci, bludnici, pedofili, gatari i vracari, mnogi od njih nose i mantije u isto vrijeme sluzbuju liturgiju i drze se za autoritete, i nikome od njih da se desi neka ovako stvar, a s druge strane neki anonimusi ni Bogu ni narodu nisu zgrijesili sto bi se reklo i podvrgnuti mucenju i pri tome jos budu izlijeceni 90%. Opsjednutost nije kazna za grijeh , naprotiv oni mogu biti i sveti , u svakom slučaju su u boljem položaju nego ovi prvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Јутјуб клип је премотаj на 58:02 одакле почиње тај део… Digla mi se kosa na glavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Digla mi se kosa na glavi! Ja se ni ne usudjujem poslusati Ne znam kakva je korist stavljati ove snimke i da li bi izlecena devojka dala pristanak da se ovo pusti? Kazu neki koji su isli u manastir Ilinje kod oca Isaije kakvi se tu sve krici mogu cuti a i videti neprirodno ponasanje ljudi. Sreca pa se niko nije setio da to dokumentuje i objavi. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Фебруар 11, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Ja se ni ne usudjujem poslusati Kao onaj film isterivanje nečastivog iz Emili Rouz samo nije bilo brojanja. Što reče Verum, ako ga prizivaš on će i doći. Nije džabe ona izreka: tražio si đavola. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 11, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2016 Digla mi se kosa na glavi! Ја сам пре две године била присутна на Острогу кад су довезли младића, то је било страшно, значи не да ми се коса дигла на глави него сам смрзла, толико је гласно урлао, испустао крике, да је одјекивало, са њим су били четворо младића, једва су га увели у горњи манастир где су мошти Светог Василија, када је после извесног времена изашао, као нов малтене...требало ми је време да се мало вратим себи... Kaludjerovic Sreten, Gordana ., МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука