Jump to content

Снимак ђавоимане девојке са Острога

Оцени ову тему

Препоручена порука

arsenije.jpg

ЦРНА ГОРА – Отац Арсеније Јовановић из манастира Острог један је од познатијих монаха у савременом српском православљу, јер је монах који је веома активан на пољу ширења православља кроз радио и тв емисије, али и честа предавања, како широм Србије, Црне Горе и Републике Српске, тако и широм наше дијаспоре.

Овде Вам представљамо део његовог предавања које представља несвакидашње сведочанство силе Божије и истине православља, а реч је, како отац Арсеније објашњава, о служби јелеосвећења у доњем манастиру Острог, где је из једне „ђавоимане“, односно, девојке поседнуте демонима истеран зли дух. На снимку се чује како она све више и више вришти, како се чита Свето Јеванђеље, а затим у једном тренутку „дахће као пас“.

Јутјуб клип је премотаj  на 58:02 одакле почиње тај део…

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

90% izlijecena, 10% nije.  :bu:

Jos jedna stvar. Toliko drugih u Crkvi, namcori, srebroljubci, bludnici, pedofili, gatari i vracari, mnogi od njih nose i mantije u isto vrijeme sluzbuju liturgiju i drze se za autoritete, i nikome od njih da se desi neka ovako stvar, a s druge strane neki anonimusi ni Bogu ni narodu nisu zgrijesili sto bi se reklo i podvrgnuti mucenju i pri tome jos budu izlijeceni 90%.  :coolio:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

А одакле ти идеја да су самим тим што су намћори па све до врачари, истовремено и ђавоимани?

А одакле ти идеја да су мучени?

Ne kazem da jesu, vec kazem da ima mnogo slucajeva u kome bi se moglo ocekivati da takvi padnu u stanje zvano "djavoimanost". 

I ako nije mucenje, sta je onda, uzivanje?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ne kazem da jesu, vec kazem da ima mnogo slucajeva u kome bi se moglo ocekivati da takvi padnu u stanje zvano "djavoimanost". 

I ako nije mucenje, sta je onda, uzivanje?

Оно што ја знам од примера, је то да су највише тих ђавоиманих петљали са некаквим мађијама и да то нема везе да ли је неко коцкар, прељубник... значи да су их саме те особе својим тим радовима пустиле унутра. Да на све грешнике иде, сви би били ђавоимани.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Оно што ја знам од примера, је то да су највише тих ђавоиманих петљали са некаквим мађијама и да то нема везе да ли је неко коцкар, прељубник... значи да су их саме те особе својим тим радовима пустиле унутра. Да на све грешнике иде, сви би били ђавоимани.

Otac Gavrilo iz prvine glave. Madjoinicar i opsenar prve klase, i pri tom jos i iguman, svestenosluzitelj. Volio bih znati kriterijume zasto neko postaje djavoiman, a neko ne. 

Па гле, ти овде помињеш неко имагинарно мучење, па би пре свега требало да дефинишеш шта под тим подразумеваш. Мислим, овде не говориомо о лопатању по леђима нити јахању или чему сличном. Значи шта је ту мучење, конкретно?

Pa onaj vrisak, te ne moze da hoda kako o.Arsenije govori,  dakle podsjeca na neku psihofizicku bolest, i kako to nije mucenje? 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Da ocu Arseniju nabavimo android, da se ne blamira sa ovim prevazidjenim telefonom :D

Ali dobar mu je staljing. 

gibbons-inline-articleInline.jpg

Подели на овим сајтовима

Otac Gavrilo iz prvine glave. Madjoinicar i opsenar prve klase, i pri tom jos i iguman, svestenosluzitelj. Volio bih znati kriterijume zasto neko postaje djavoiman, a neko ne.

Мани ме тих шарлатана, то нема везе са темом, то има везе са лудошћу.

Леп одговор о овој теми

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

90% izlijecena, 10% nije.  :bu:

Jos jedna stvar. Toliko drugih u Crkvi, namcori, srebroljubci, bludnici, pedofili, gatari i vracari, mnogi od njih nose i mantije u isto vrijeme sluzbuju liturgiju i drze se za autoritete, i nikome od njih da se desi neka ovako stvar, a s druge strane neki anonimusi ni Bogu ni narodu nisu zgrijesili sto bi se reklo i podvrgnuti mucenju i pri tome jos budu izlijeceni 90%.  :coolio:

Opsjednutost nije kazna za grijeh , naprotiv oni mogu biti i sveti , u svakom slučaju su u boljem položaju nego ovi prvi.

Подели на овим сајтовима

Digla mi se kosa na glavi! 

Ja se ni ne usudjujem poslusati :) 

Ne znam kakva je korist stavljati ove snimke i da li bi izlecena devojka dala pristanak da se ovo pusti?

Kazu neki koji su isli u manastir Ilinje kod oca Isaije kakvi se tu sve krici mogu cuti a i videti neprirodno ponasanje ljudi. Sreca pa se niko nije setio da to dokumentuje i objavi.

Подели на овим сајтовима

Digla mi se kosa na glavi!

Ја сам пре две године била присутна на Острогу кад су довезли младића, то је било страшно, значи не да ми се коса дигла на глави него сам смрзла, толико је гласно урлао,  испустао крике, да је одјекивало, са њим су били четворо младића, једва су га увели у горњи манастир где су мошти Светог Василија, када је после извесног времена изашао, као нов малтене...требало ми је време да се мало вратим себи...

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...