Jump to content

Може ли се веровати у Бога и имати поверења у теорију еволуције

Дејан

Препоручена порука

On 8. 6. 2018. at 21:07, Иван ♪♫ рече

Pa sad, mozemo se igrati recima, ovo sto ti kazes ne znaci ,,kako" u smislu postupka, vec ,,s kakvom zamisli", s kakvom zamisli o onome sto zeli stvoriti, dakle sta zeli da stvori, a ne kako(=na koji nacin) zeli da stvori

Gde to pise? Ja to nigde do sad nisam procitao

Expand  

Pa, ako je Bog imao zamisao ( kroz Njegovo sveznanje i promisao )  o tome ,....kako ili kojim nacinom, ...ce' stvoriti coveka, ....onda, sta je sam cin stvaranja, nego, upravo objasnjenje, kako je nastao cobvek.

Jer, sam cin stvaranja,....po slici i podobiju,....daje karakter i odlike licnosti i bica prvog coveka, a, te' odlike bica covekovog, nam govore o nacinu stvaranja.

Uzrocno - posledicne stvari.

P.S. Ima tamo, kada Oci pricaju protiv toga, da je prvo dusa postojala, koja je 'sisla' i uselila se u telo. pa, odgovaraju, da su dusa i telo istodobno, u istom trenutku  stvarani.

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:18, Bokisd рече

Pa, ako je Bog imao zamisao ( kroz Njegovo sveznanje i promisao )  o tome ,....kako ili kojim nacinom, ...ce' stvoriti coveka, ....onda, sta je sam cin stvaranja, nego, upravo objasnjenje, kako je nastao cobvek.

Jer, sam cin stvaranja,....po slici i podobiju,....daju karakter i odlike licnosti i bica prvog coveka, a, te' odlike bica covekovog, nam govore o nacinu stvaranja.

Uzrocno - posledicne stvari.

Expand  

brate, je l' razumes razliku izmedju sledece dve stvari:

- zelis da napises poruku na forumu

- otkucaces poruku na tastaturi, koju onda kompjuter pretvara u signal, koji se preko mnogih rutera salje na server koji hostuje pouke

... a pre cega si i sam morao nauciti da citas i pises, sto je trajalo godinama, pre cega je sva ova kompjuterska skalamerija morala biti izmisljena, sto je trajalo decenijama, pre cega je naucno i inzenjersko znanje moralo nastati, sto je trajalo milenijumima, pre cega je covek morao evoluirati da ume da misli, komunicira, pravi alat i pise, sto je trajalo stotinama milenijuma i milionima godina

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:09, kopitar рече

Onda oni na neki način nisu izumrli jer su mješanjem sa ljudima evoluirali.

Expand  

Pa nisu se oni baš nešto často i mnogo parili sa našim pretcima homo sapiensima, više je to bilo u sporadičnim i rijetkim slučajevima, takva marginalna i i vrlo kratka i prolazna pojava. npr. Denisovani su najpoznatiji masovniji takav slučaj ali i oni su vrlo brzo komplet nestali u propadlištu istorije. Jednostavno parenje je bilo moguće samo na nivou reproduktivnih organa i fiziologije a ustvari su to bile rivalske vrste koje su medjosbno ratovale pa se čak i trijebile uzajamno svuda tamo gdje su si bile u blizini. Na kraju su to "odskakali" neandertalci vs. kromanjonci  Danas se kaže da su "izumrli" što je samo takav eufemistički naziv za genocidu koju su nad njima proveli kromanjonci. Tada još nisu znali ni za OUN ni za ljudska prava. 

Problémem se stal i typický životní styl neandertálců. Žili v rodinách o sedmi až třiceti 7-30 členech. Každá tlupa (horda) měla své teritorium a s ostatními rodinami se příliš nestýkala (ne sretala). Nemohlo tak docházet k výměně (razmjene) informací ani technologií. Naopak kromaňonci byli společenští (društveni) a informace si předávali velice aktivně. To urychlovalo (ubrzavalo) jejich expanzi. Neandertálci se museli stahovat (povlačiti) do stále vzdálenějších a nehostinnějších míst. Gibraltar, Altaj, severní Skandinávie, Sibiř. Tam přežili ještě další desítky tisíc let. A podle některých náznaků mohli přežít až do současnosti (prema nekim naznacima mogli preživjet do sadašnjosti). Zajímavá je jejich nápadná podobnost (napadna sličnost) s pohádkovými (bajkovitim)  trpaslíky (patuljcima) a trolly (trolovima) ze severských legend. A dodnes se objevují zprávy o setkáních s tajemnými primitivními lidmi, kteří se vyhýbají (izbjegavaju) jakémukoliv kontaktu. Asi vědí proč Valjda znaju zašto. Oficiálně však neandertálci vyhynuli (izumrli) a svět patří jen nám (pripada samo nama).

https://zoommagazin.iprima.cz/zajimavosti/sex-s-neandertalci-krizili-se-nasi-predkove-s-jinymi-druhy-nebo-ne

http://www.halonoviny.cz/articles/view/228020

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:27, Иван ♪♫ рече

brate, je l' razumes razliku izmedju sledece dve stvari:

- zelis da napises poruku na forumu

- otkucaces poruku na tastaturi, koju onda kompjuter pretvara u signal, koji se preko mnogih rutera salje na server koji hostuje pouke

... a pre cega si i sam morao nauciti da citas i pises, sto je trajalo godinama, pre cega je sva ova kompjuterska skalamerija morala biti izmisljena, sto je trajalo decenijama, pre cega je naucno i inzenjersko znanje moralo nastati, sto je trajalo milenijumima, pre cega je covek morao evoluirati da ume da misli, komunicira, pravi alat i pise, sto je trajalo stotinama milenijuma i milionima godina

Expand  

Okey, to je TE, koliko shvatam.

Ja pricam, o verskim stvarima i odnosima stvari, koje vladaju u tom domenu.

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:09, Bokisd рече

Opet, ako je i imao razum , ..... kako kazes, bio je zakrzljao i nije imao pun potencijal koji moze da se vidi i iskazuje kroz, logiku, ineteligenciju, kreaciju i svrshihodno razmisljanje i rasudjivanje,.....kao sto vidimo kod danasnjih ljudi.

Te sve odlike full razuma, Bog je dao prvom coveku,....odmah, na pocetku njegovog  stvaranja. To je glavni problem, koji tesko moze da se premosti u odnosu na ove 'simpaticne' ( :))) ), ... nase pretke,....

Expand  

Ma, dodje ga to na isto, il je imao full razum pa zdegenerisao po padu i izgonu iz raja i postao debil, imbecil ili retard ili se ovako mic po mic razvijao. :D 

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:29, Bokisd рече

Okey, to je TE, koliko shvatam.

Ja pricam, o verskim stvarima i odnosima stvari, koje vladaju u tom domenu.

Expand  

ne to nema veze sa TE, to je evolucija drustva i tehnike zahvaljujuci inteligenciji, to je ogromna razlika u odnosu na mehanizme bioloske evolucije koji nemaju trunka inteligencije, vec pocivaju na sitnim nasumicnim poremecajima tzv. mutacijama koje su pride jos 99% stetne i jako se tesko prenose sa generacije na generaciju

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:30, Иван ♪♫ рече

Pa ja te onda ne razumem. Sta u osnovi zelis da kazes?

Expand  

Kako, ne razumes ?  :cheesy3:

Pa, jednostavno, da nije moguce napraviti teisticku TE . ( mislim, da me Avocado u tome podrzava :))) )

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:33, Zayron рече

Ma, dodje ga to na isto, il je imao full razum pa zdegenerisao po padu i izgonu iz raja i postao debil, imbecil ili dement ili se ovako mic po mic razvijao. :D 

Expand  

Ajd, neka ti bude ( ne mogu vise, ce' mi puknu ovi moji bolecivi sinusi   :1314_womens: )

Подели на овим сајтовима

On 8. 6. 2018. at 21:41, Bokisd рече

( Avocado ) Pa, jel' verujes u kreaciju i inteligetni dizajn ?

Expand  

Ne

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...