Jump to content

Може ли се веровати у Бога и имати поверења у теорију еволуције

Дејан

Препоручена порука

Еволутивни приступ може имати примену и у техници.

Мој дипломски на ЕТФ-у је био "Прорачун токова снага високонапонске мреже помоћу Генетског алгоритма."

Да не давим, над математичким векторима који су (попут гена) носили информацију ο напону, активној, реактивној снази и cosφ у чвориштима мреже вршена је селекција, мутација и укрштање. Резултат је био - програм са двадесетак потпрограма који даје веома тачне вредности после одређеног броја понављања, уколико се правилно поставе услови (проблем генерисања случајног броја, граница грешке...).

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Еволутивни приступ може имати примену и у техници.

Мој дипломски на ЕТФ-у је био "Прорачун токова снага високонапонске мреже помоћу Генетског алгоритма."

Да не давим, над математичким векторима који су (попут гена) носили информацију ο напону, активној, реактивној снази и cosφ у чвориштима мреже вршена је селекција, мутација и укрштање. Резултат је био - програм са двадесетак потпрограма који даје веома тачне вредности после одређеног броја понављања, уколико се правилно поставе услови (проблем генерисања случајног броја, граница грешке...).

to ti nije nista drugo nego kao mini aplikacija koja je skrojena da radi svoj posao, tako radis inace matematicke modele nekih primitivnih uredjaja, recimo matematicki model mobilnog telefona je nastao jos 50 tih godina, ti si tu ogranicio greske na minimum, jer si zadao pravila,problem kod zivih bica je sto i minimum vodi u katastrofu, dok u elektrotehnici ne igra bitnu ulogu, cak ni kad su kompjuteri u pitanju kamo li mreza za prenos energije

Подели на овим сајтовима

Зашто?

Мислим чему та потреба да завлачи масу за Голеш планину?

Просто. Слобода. Ако пружиш доказ онда нема слободе "хоћу-нећу да верујем у Бога". Доказ те ставља пред свршен чин и одузима слободу. Знаш да је ту, мораш да га прихватиш као неминовност и повинујеш се правилима, а не љубављу да изабереш да будеш са њимјер те Он воли и ти њега

Размисли нпр о тарабљењу дрвета познања добра и зла, да га никад не дохвате. Резултат - вечно би кукали што не могу д`узму са њега.

Ови атеисти би са доказима вечно кукали што су закони баш такви, а верујући би били гори од вехабија такмичећи се који ће боље да удовољи Шефа.

И тако, причамо...

Подели на овим сајтовима

to ti nije nista drugo nego kao mini aplikacija koja je skrojena da radi svoj posao, tako radis inace matematicke modele nekih primitivnih uredjaja, recimo matematicki model mobilnog telefona je nastao jos 50 tih godina, ti si tu ogranicio greske na minimum, jer si zadao pravila,problem kod zivih bica je sto i minimum vodi u katastrofu, dok u elektrotehnici ne igra bitnu ulogu, cak ni kad su kompjuteri u pitanju kamo li mreza za prenos energije

А ми смо бољи програмери од Њега? Па он је саставио програм за вјеки вјеков, не само за пар година к`о за нокију ил` самсунг.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

teorija evolucije je svojom glavninom moderno ljudsko drustvo udaljila od boga i taman da je istina ja je bas zbog toga necu postovati
Ovaj svet je dolina plača od kada postoji i sad ispada da je samo evolucija za to kriva , za udaljavanje od Boga :)

Ona negde i u nekim slučajevima može biti opravdanje, isto kao štoje religija, često, opravdanje za udaljavanje od Boga , a misli se da se Bogu služba čini.

Подели на овим сајтовима

A sta mislis o tome da bioinformatika podrzava evoluciju? Na osnovu teorije evolucije postoje bioinformatički alogoritmi, koji treba da pronađu npr.odgovarajući gen u pacovu, ekvivalentan nekom genu kod čoveka (recimo, u svrhu testiranja nekog leka). Kako se to radi? Pa na osnovu predpostavljenog evolutivnog puta, računa se unazad... baš na osnovu mutacija i selekcije. I šta vidimo? Taj algoritam savršeno radi! Kako radi ako je predpostavka o mutacijama i selekciji neispravna?

vec sam ti davno odgovorio na to pitanje, elementarne cigle su iste, majstor je isti, samo su proizvodi razliciti, evo ti primjer, crkva je zidana sitnom ciglom, bas kao skola ili kuca, i zamisli imaju izmedju cigle nekakav sloj maltera, onda, sve cigle su ukrstene po jednoj osi, isti brate algoritam, ali nije kuca evoluirala u skolu ili hram, mehanizmi su isti, citav svemir ima iste mehanizme, sta je tu cudno, zar ti mislis da bi geni koji posredno regulisu lucenje recimo melanina u tkivo trebali biti skroz drugaciji od gena koji istu tu stvar rade kod krokodila...

Подели на овим сајтовима

Ovaj svet je dolina plača od kada postoji i sad ispada da je samo evolucija za to kriva , za udaljavanje od Boga :)

Ona negde i u nekim slučajevima može biti opravdanje, isto kao štoje religija, često, opravdanje za udaljavanje od Boga , a misli se da se Bogu služba čini.

znam, al to opet ne mjenja ono sto sam rekao, ima jednog i drugog

Подели на овим сајтовима

Одлично предавање, врло сам задовољан смером, правцем и интензитетом.

Иначе, као што рече Акви (морам се дакле сложити) људи често имају већи проблем са сликом оригинала у својој глави него са оригиналом.

Тако својевремено један рече да, када је открио хришћанство у свој својој истини, и да вера (тада смо били једно, дакле православље) није оно што је ОН МИСЛИО ДА ЈЕСТЕ већ је ОНО ШТО ЈЕСТЕ - није знао дал` да плаче од туге због својих заблуда или да се смеје и виче од среће јер је коначно познао истину...

Подели на овим сајтовима

А ми смо бољи програмери од Њега? Па он је саставио програм за вјеки вјеков, не само за пар година к`о за нокију ил` самсунг.

Додатак: А то што ми не капирамо чему ће служити, служе или су служили поједини потпрограми у алгоритмима званим жива бића је наш и само наш проблем, никако Његов. Он зна.

Подели на овим сајтовима

Ако је један дан стварања симболично милион година , шта ћемо са заповести шест дана ради а седми одмарај.

Да радимо шест милиона година без одмора. :ani_biggrin:

Ја сам буквалиста ..........шта да радим........

Лепо то објасни Роберт Џентри са полонијумом и гранитом и ко убаци полонијум у гранит .

Ја никако не могу да сварим да из  тоталног хаоса може настати савршени поредак.

Бог је свемогућ и не треба му хаос да би створио поредак.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Додатак: А то што ми не капирамо чему ће служити, служе или су служили поједини потпрограми у алгоритмима званим жива бића је наш и само наш проблем, никако Његов. Он зна.

tacno tako brate, ti recimo mislis da znas cemu sluze ti algoritmi, ja ne znam, ovo sto nudi teorija bioloske evolucije je meni lakrdija, tebi nije i sta sad da radimo, nego da pustimo jedan drugog da zadrzimo svoje stavove u miru, bez da ja tebi govorim kako ne valjas ili ti meni...

Подели на овим сајтовима

Ја никако не могу да сварим да из  тоталног хаоса може настати савршени поредак.

Jos i da je nastao savrseni poredak pa i da imas tu dilemu ali ovako. :)

Подели на овим сајтовима

tacno tako brate, ti recimo mislis da znas cemu sluze ti algoritmi, ja ne znam, ovo sto nudi teorija bioloske evolucije je meni lakrdija, tebi nije i sta sad da radimo, nego da pustimo jedan drugog da zadrzimo svoje stavove u miru, bez da ja tebi govorim kako ne valjas ili ti meni...

Предлог се са радошћу усваја. Христос посреди нас.  :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Pazi sada ovako, ako uzmemo za primer da niko nikada nije naučno istraživao kako je svet nastao, ali su u svojim glavama smislili teorije kako bi to moglo biti, pa jedni smisle evoluciju, drugi kreacionizam, stave sve na papir i dve teorije stave pred pravoslavnog teologa da on odluči koja bi se više uklopila u Pravoslavni pogled na svet. Kreacionizam, koji pokušava naučno dokazati da je Bog stvorio svet je u startu u sukobu sa Praavoslavnom teologijom, dokaza nema, niti će ga biti i to je u startu utopija. Bog sebe jeste pokazao,ali nikada dokazao. U svakom čudu ima prostora za sumnju, nema dokaza, neće ga biti. Ko krene da traži dokaze , taj nigde stići neće.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...