Juanito Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Не вреди мене да питаш, тако пише у канонима Цркве. Можемо само да нагађамо. Зато што су двоје сада једно тело, па је дисхармонија да један део тела верује у једног Бога, а други у другог. Просто није потпуно складна заједница, није потпуна преданост православној вери. А имаш и брачни живот, пост у вези хране и постеље, што је све компликованије са иноверним партнером. И друге разне стрвари, откуд знам... Онда и деца кад дођу, може онај неправославни да одвуче дете у другу веру...Знам, сад ћеш да кажеш, па и многа деца православних родитеља су прешла у другу веру, то није никаква сигурност. Тачно, али је још мања сигурност или вероватноћа да буду православна ако неки родитељ није православан. Не заборави да у Србији имаш тек који проценат православних и да већина пост (уздржавање од хране и ”постеље”), молитву и редован одлазак у цркву сматра тешким фанатизмом. ”Овај ушо у секту!”, веле. Мало се последњих година поправила толеранција на пост као уздржавање од хране, али и то из чисте моде или ”здравствених разлога”. Чак је статистички већа вероватноћа да такав живот разуме странац, што моје лично искуство дефинитвно потврђује (са изузетком уздржавања од постеље, то ће баш тешко да прође код било кога). Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 ... и брак је Божија воља, али су кривице наше... свакако, жао ми је због тога што вам се десило, али у томе Божије воље нема... Kako nema Božije volje? Znaš koliko žena izgubi dete bez ikakve "krivice" ( u smislu da nisu kompromitovale zdravlje). Ili ne mogu dugo da zatrudne, pa samo odjednom jave lepe vesti kad se sve poklopi. Da li će dete da dodje na ovaj svet je Božija volja. мирођија је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Pomalo sam rasista sto se tice zena, posto mi se svidjaju samo belkinje, a crnkinje i azijatkinje ne, mada ima lepih zena iz Azije. Naravno mesanci su super, to su najlepse zene. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Nije to rasizam, prosto te ne privlače. Sad kad razmislim, nikad nisam videla privlačnog Azijata. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 ... то је Божије допуштење, због нечега, а Божија воља је да "се рађамо"... зар, ти и ја, знамо чије кривице... отрите сузе, опустите се, и родите човека на свет... амин, Боже дај... Može i tako :-D Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 tajlandjanke Ја сам чуо да су Тајланђанке у ствари Тајланђани. Natasa., feeble, Justin Waters and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Ја сам чуо да су Тајланђанке у ствари Тајланђани. Ajoj, to je baš tužno. Плутон and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Ја сам чуо да су Тајланђанке у ствари Тајланђани. Meni pricao jedan Turcin kad smo četovali da su Tajlanđani mnogo lepši od Tajlanđanki. Suncokret54 and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Nije to rasizam, prosto te ne privlače. Sad kad razmislim, nikad nisam videla privlačnog Azijata. Sta im fali? http://4.bp.blogspot.com/-P5IIPdKL7lQ/TcBGZPsxAoI/AAAAAAAAgMQ/b0IwmVOhEA8/s1600/d.jpg Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Sta im fali? http://4.bp.blogspot.com/-P5IIPdKL7lQ/TcBGZPsxAoI/AAAAAAAAgMQ/b0IwmVOhEA8/s1600/d.jpg Jaaaooo Nagano, koji je to car . Ne fali im nista, samo mi nisu privlacni. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Meni pricao jedan Turcin kad smo četovali da su Tajlanđani mnogo lepši od Tajlanđanki. Још само да су белци... Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 По овом питању сам веома ригидан, јер моја партнерка мора да воли хеви метал,а метал не познаје веру и нацију... . Баба, Драшко, Ignjatije and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Samo da nije rvatica il šiptarka sve ostalo mož da prođe. А ако је рватица или шиптарка православне вере? Suncokret54 and Зосима је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 I da li bi pre bio sa predanom pravoslavkom albanske nacionalnosti ili Srpkinjom ateistom? Suncokret54, 3006 and Баба је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 23, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2016 Није толико битна националност, битнија је верска припадност. Ако се добро сећам, свештеним канонима је забрањено православнима склапати брак са јеретицима, осим ако ови обећају да ће постати православни. Данас се, колико знам, то нешто и не поштује. Ваљда се само тражи да неправославни пристане да потомци буду крштени у Православној Цркви. Не постоје забране у канонима, јер канони нису стриктна јуридика која се спроводи по сваку цену. Када би се тако канони спроводили, Црква би нестала. Не постоји човек који се о каноне није огрешио а свака казна по канонима је више него страшна. Канони и црквне заповести су смерница и имају васпитну улогу. Један од црквених закона је да се јеретичке књиге не читају. Свакако да неписмени и неупућени људи, а Српски народ је неупућен у Православље, су у великој опасности ако са таквим незнањем читају јеретичке књиге, могу да буду заведени. Црква је на oснову стања на терену препознала проблем и донела такав закон.Исто тако се упућени и образовани теолози баве јеретичким књигама и то врло озбиљно. Јесу ли то онда двоструки аршини? Заповест Божија гласи " Не уби", па опет имамо војску, водимо ратове и убијамо непријатеље. потомци буду крштени у Православној Цркви. Види сада, у Цркви првих векова није постојала пракса крштавања деце. Та пракса се касније појавила. Има своје оправдане разлоге. Није Православна вера толико плитка, јуридчка, како то неки Православци воле да тумаче. Grizzly Adams and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука