Jump to content

Имам „право“ да преварим супружника – шта неправославна психологија заиста заступа?

JESSY

Препоручена порука

Оби, мислиш да тога има пуно и међу црквеним људима, тј.браковима или иначе?

Ono sto znam iz licnog iskustva - dakle, ogradjujem se - na zalost, ima prilicno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo jos jedna bitna crtica, pa moram do grada, a posle cu - ako Bog da - da citam vasa razmisljanja.

Jeste li se ikad zapitali zasto je preljuba tako strasna i tragicna? Zasto zbog nje neki ljudi - na veliku tugu i zalost - potezu cak i oruzje?

I zasto je Hristos, govoreci uopste o covecijem odstupnistvu od Boga, najcesce koristio izraz "rod zli i preljubotvorni"?

Ja cu svoje neko razmisljanje da kazem kad se vrnem posle, a dotle bi voleo da vidim vasa misljenja na sve ovo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Jeste li se ikad zapitali zasto je preljuba tako strasna i tragicna?

зато што је равна убиству :(

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Evo jos jedna bitna crtica, pa moram do grada, a posle cu - ako Bog da - da citam vasa razmisljanja.

Jeste li se ikad zapitali zasto je preljuba tako strasna i tragicna? Zasto zbog nje neki ljudi - na veliku tugu i zalost - potezu cak i oruzje?

I zasto je Hristos, govoreci uopste o covecijem odstupnistvu od Boga, najcesce koristio izraz "rod zli i preljubotvorni"?

Ja cu svoje neko razmisljanje da kazem kad se vrnem posle, a dotle bi voleo da vidim vasa misljenja na sve ovo.

Zbog povređene sujete i osećaja izneverenosti.E sad zašto Hristos kaže rod preljubotvorni mislim da se više odnosi na odnos prema Bogu nego na muško-ženski odnos,u smislu idolopoklonstva,ljubljenja sveta više nego Boga.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

jedva cekam da cujem teolosko objasnjenje zasto.

mozda zato sto je ikona covekovog odpadnistva od Boga?stavljanje sebe i svojih potreba ispred svih i svega?

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Zbog povređene sujete i osećaja izneverenosti.E sad zašto Hristos kaže rod preljubotvorni mislim da se više odnosi na odnos prema Bogu nego na muško-ženski odnos,u smislu idolopoklonstva,ljubljenja sveta više nego Boga.

Ne, nije ti tacno ovo o povredjenoj sujeti, veoma je daleko od toga.

Ovaj drugi deo mi nisi dao odgovor, nego si samo konstatovao da Hristos koristi taj termin.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

зато што је равна убиству :(

Odnosno, pokusaju ubistva, i to iz nemarnosti i samoljublja.

I jos, a sto je po meni sama sustina preljube: preljuba je u samoj svojoj srzi jedan tezak oblik izdaje!

Dakle, neko nesto obeca, jos hriscanin pred oltarom, u svetinji, i posle toga ladno pregazi preko toga, a neretko sve to na jedan vrlo ogavan nacin popljuje i izvrgne najgorem ponizenju - kroz potpunu preljubu.

Upravo iz tog razloga Hristos koristi rec "rod preljubotvorni", sto ce da kaze onaj rod koji je bogozidajnicki i bogoodstupnicki.

Kad je koristio ovu vrlo tesku rec, Hristos je cesto pre toga izricao jednu vrlo jasnu i usmerenu pretnju - "tesko vama, rode zli i preljubotvorni", odnosno, jasno je stavljao do znanja svima koliko je izdaja - i Boga, i (cestitih i pravednih, postenih) ljudi - grozna i teska stvar.

Promislite i sami - ne racunajuci nesto najteze, kao sto su ubistva, sta jos ima tako nisko, pogano i nedostojno coveka kao izdaja?

Izdajnik je uvek istovremeno jedan tezak egoista i kukavica, kako bi rekli danasnjim recnikom - sonja i beskicmenjak, bez obzira da li se radi o muskom ili zenskom, jer radi sebe i svoje kolosalne sebicnosti spreman je (ili ona) da zgazi i nesto najsvetije, i tako suptilno i prefinjeno kao sto je bracna ljubav.

Ne zaboravite: brak je mesto podviga i uzrastanja u "meru punoce rasta Hristovog", nije mesto praznjenja licnih strasti i frustracija...

Подели на овим сајтовима

Evo, malo nabacano je bilo ovo sto sam napisao, jer sam par puta editovao poruku da bih dodao ono sto sam u prvi mah izotavio, ali to je otprilike to. Dajte da vidimo sta vi kazete na sve ovo, tema jeste vrlo bitna, a i vrlo, vrlo aktuelna danas...

:)

Подели на овим сајтовима

Jednom sam se izjasnila na nekoj slicnoj temi, pa sada da apsolviram.

Znaci, sve je dobro dok je rec o prevari sa suprotnim polom, nezgoda je kad prevari sa istim, tu popravke nema  :)

???

Ako moze na madjarskom za nas sa jeftinijim ulaznicama... :)))

Подели на овим сајтовима

???

Ako moze na madjarskom za nas sa jeftinijim ulaznicama... :)))

Kako da ne, evo:

Pa da me muz prevari sa nekom zenom, mozda bih to i pregazila ( usput i izgazila   sFun_bat   ) ali da me prevari sa muskaracem .... e to je rdjava dijagnoza.  :D

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...