Дејан Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Свињско месо је најнездравије од свих меса код нас. Скоро свака дијета, ако не баш свака, искључује управо свињско месо. Без обзира да ли се ради о дијети у циљу мршављења, или као терапија у лечењу болести јетре, шећера, крвних судова, срца, рака... Tošto je neka hrana kaloričnija ne znači da je nezdravija. Svakao da nije zdrava za navedene bolesti, isto tako ti i mleko zabrane . Suncokret54 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 ... она то заиста и чини, када је у прилици... Не бих да вам покварим вече, али чуо сам лично од учесника протеклих ратова да су имали прилике видети како свиње једу људе. Тако нешто нема код јагањца, коза, крава... Поменух малопре зеца као храну која није "кошер". Зечеви и мачке могу појести своје младунце, то сам и лично доживео. Zoran Đurović, Kaludjerovic Sreten and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Како другачије на засићеном 'религиозном тржишту' САД пронаћи извор прихода него 'цеђењем' свима (мање-више) знане Библије и изналажењем'нових' доказа да смо ми, ___________________ (упсију они свашта-нешто) "једина и права, изворна црква". Јер, док ја ово куцкам, неки 'пастор' се одваја од до малопре "једине и праве...." и оснива "најјединију и још прављу...."Тако су настали Адвентисти 7. дана, први, па други, па трећи..... И поред лепих текстова Светог Писма, прецизније - посланица Галатима иЈеврејима, они и даље покушавају да Стари Савез задрже и поред Новог Савеза. Нашли су моделе да им то 'успева', ваљда су задовољни тиме, и за насправославне они су јеретици за које се треба Богу молити и које треба избегавати. Ово друго нам успева а у овом првом... ту смо малчице танки, да не грешим душу. Јанко, Suncokret54 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Nije postojala samo podela na cistu i necistu hranu, nego ako bi i zena rodila decaka, bila bi necista sedam dana (3Мој.12,2) Ukoliko bi rodila devojcicu bila bi necista dve sedmice( 3МОЈ 12,5). Pa zena koja je imala menstrualni ciklus se takodje smatrala necistom. I svako ko bi se dotako njene postelje ( 3 Мој 15,19) ( 15,20-27) Pa ko dotakne mrtvaca se smatrao necistim ( 4 Мој. 19,14) Onda bi po nekoj logici trebali svega ovoga da se pridrzavaju. I da glavni razlog je bio odvajanje Izrailjaca od paganskih naroda koji su smatrani necistim Ja sam Gospod Bog vas, koji vas odvojih od drugih naroda. Zato razlikujte stoku cistu od neciste, i pticu cistu od neciste. (3 Мој. 20,25) Suncokret54 and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Ја бих ту рекао, нека једе ко шта хоће и нека сваку дијету напада или брани из било ког етичког или здравственог разлога, али нека не меша Бога у то. Колико ми је одбојно да неко не једе свињско само зато што верује да је Бог то забранио као гадост, исто толико ми је одбојно да неко неког вегетаријанца који из етичних разлога не једе месо у име Бога присиљава да га једе. Ја нпр. никад не бих јео коњско месо, тј. бар да знам да га једем. Управо из разлога неке личне етике, јер је за мене коњ племенита животиња и људски пријатељ. Али не бих бранио другима и не бих око тога улазио у расправе, јер се на то може одговорити и о интелигенцији свиња, племенитости крава или о другим квалитетима других животиња чије месо ипак једем. Не бих, као вољни избор, јео псеће, мачије, месо пацова и сл. па макар ми Свети Петар лично сишао и посведочио да је чуо да је то месо "чисто". И ту се враћам на тему... Адвентисти пропагирају одређен начин исхране као неодвојив део вере и на основу произвољног тумачења Светог писма и са тиме се не слажем. Рапсоди, Arsenija, Ronald and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 16, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2016 Нашли су моделе да им то 'успева', ваљда су задовољни тиме, и за нас православне они су јеретици за које се треба Богу молити и које треба избегавати. Ово друго нам успева а у овом првом... ту смо малчице танки, да не грешим душу. Bolje da ne gresis dusu ... Zoran Đurović, Toma and Suncokret54 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Ја бих ту рекао, нека једе ко шта хоће и нека сваку дијету напада или брани из било ког етичког или здравственог разлога, али нека не меша Бога у то. Колико ми је одбојно да неко не једе свињско само зато што верује да је Бог то забранио као гадост, исто толико ми је одбојно да неко неког вегетаријанца који из етичних разлога не једе месо у име Бога присиљава да га једе. Ја нпр. никад не бих јео коњско месо, тј. бар да знам да га једем. Управо из разлога неке личне етике, јер је за мене коњ племенита животиња и људски пријатељ. Али не бих бранио другима и не бих око тога улазио у расправе, јер се на то може одговорити и о интелигенцији свиња, племенитости крава или о другим квалитетима других животиња чије месо ипак једем. Не бих, као вољни избор, јео псеће, мачије, месо пацова и сл. па макар ми Свети Петар лично сишао и посведочио да је чуо да је то месо "чисто". И ту се враћам на тему... Адвентисти пропагирају одређен начин исхране као неодвојив део вере и на основу произвољног тумачења Светог писма и са тиме се не слажем. Najgore sto ni post u vezi hrane nema nikakav smisao, jednostavno niko ne zna zasto se hrana klasifikuje na posnu i mrsnu kada ni prvi hriscani nisu postili ovako kao mi, vec su jeli sve. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Najgore sto ni post u vezi hrane nema nikakav smisao, jednostavno niko ne zna zasto se hrana klasifikuje na posnu i mrsnu kada ni prvi hriscani nisu postili ovako kao mi, vec su jeli sve. Post ima smisao - psihofizicki . Hrana se tako klasifikuje zato sto je to zdrava i nezdrava hrana ... Tako je bilo nekad , a tako je i sada . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 @@Zoran Đurović, Овог Богдановића је баш погодио текст https://www.facebook.com/groups/169672919779557/permalink/967294276684080/ Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Post ima smisao - psihofizicki . Hrana se tako klasifikuje zato sto je to zdrava i nezdrava hrana ... Tako je bilo nekad , a tako je i sada . Pa vidim kako jedu u postu zdravu, hehehe. Zasto ne piletina, teletina, jaja, mlijeko, to su sve jeli prvi hriscani I to je sve zdravo. Priznaj da si ovu poruku napisala sa casicom u ruci I bez mnogo razmisljanja, hehehe, volis casicu, ali neka tako i treba Arsenijice:-) Hvala Bogu da imamo teologe kao sto je Ava koji svemu prilazi kriticki, ali moj je zemljak iz Crne Gore pa mora tako, hehe:-) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Najgore sto ni post u vezi hrane nema nikakav smisao, jednostavno niko ne zna zasto se hrana klasifikuje na posnu i mrsnu kada ni prvi hriscani nisu postili ovako kao mi, vec su jeli sve. Ima smisao jer je i sam Hristos postio.Ako ćemo po Bibliji post podrazumeva uzdržanje i od hrane i od pića.Druga zapovest o nejedenju ploda dsrveta poznanja dobra i zla je zapravo zapovest o postu,uzdržanju od čulnih slasti stvorenoga sveta. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Ima smisao jer je i sam Hristos postio.Ako ćemo po Bibliji post podrazumeva uzdržanje i od hrane i od pića.Druga zapovest o nejedenju ploda dsrveta poznanja dobra i zla je zapravo zapovest o postu,uzdržanju od čulnih slasti stvorenoga sveta. Nisi shvatio niko ne zna zasto se na ovaj nacin klasifikuje hrana, i Patrijarh Pavle je govorio da treba skratiti post prije Bozica na sedmicu dana, udavise ova monaska pravila koja su toliko izrazena i ne odnos nekakvu duhovnu korist, katolici su u pravi sto se tice tog dijela posta. Јанко and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Priznaj da si ovu poruku napisala sa casicom u ruci I bez mnogo razmisljanja, hehehe, volis casicu, ali neka tako i treba Arsenijice:-) Hvala Bogu da imamo teologe kao sto je Ava koji svemu prilazi kriticki, ali moj je zemljak iz Crne Gore pa mora tako, hehe:-) Priznajem . Volim . Imamo . Ali ne razumem zasto imaju potrebu da privlace paznju adventista ... P.s. Realno ...ova tema ne zanima pravoslavce ... oni cak i ne poste ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Priznajem . Volim . Imamo . Ali ne razumem zasto imaju potrebu da privlace paznju adventista ... P.s. Realno ...ova tema ne zanima pravoslavce ... oni cak i ne poste ... Sta treba raditi Arsenijice klimati glavom I zavuci se u rupicu. Treba svemu kriticki prici, a ne da u dobrom dijelu zitija imamo zbog slabosti ljudske raznoraznih preuvelicavanja jer su ljudi idealizovali odredjenu osobu. Jednom kad sam bio pod Ostrogom kao klinac, I dolazi jedna zena provokativno obucena, prisla je jednom monahu I pitala ga da li bi on dodirivao njene grudi, on je kulturno rekao ne I zamolio je da se udalji ako ce se tako ponasati, medjutim ljudi su odmah preuvelicali da se na mjestu gdje je ona bila posle njenog odlaska prosirio nekakav smrad, heheh, izmisljanjima nikad kraja i preuvelicavanju:-) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 17, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 17, 2016 Sta treba raditi Arsenijice klimati glavom I zavuci se u rupicu. Treba raditi po svojoj savesti ... Tema nema velike veze sa pravoslavcima . To je moja osnovna ideja . A pricati o tome da je svinjetina losa po zdravlje , necista , a jesti je ... to je skolski primer licemerja . Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука