draganzz Написано Фебруар 16, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2017 пре 42 минута, R2D2 рече Чуо сам да ће Владика Атанасије да приреди нови Служебник. То ће бити веома интересантно. Биће револуција, стари служебник је још увек нов не треба нам новији од старог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 16, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2017 On 2/14/2017 at 12:13, Јанко рече Волео бих да ми неко поређа те кораке па да схватим зашто би то био задњи. Мислим да је пре свега Саборност, тј да саборске одлуке буду јасне, а враћање извор(ниц)има заједнички координисано. Не да сваки владика и архимандрит а богме и прота-ставрофор имају неко своје тумачење... Ovde jesi sustinski u pravu, ali u praksi je stanje takvo da bih ja ipak dao prednost Milutinovom razmisljanju. U poruci iznad ove (sto sam citirao) i sam si primetio koliko dugo kod nas traju razni basibozuci, sto znaci da sredjivanje tako temeljno naslaganih problema ne ide preko kolena, ne zbog neceg drugog nego radi proste pastirske brige o svima bez izuzetaka. Јанко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Фебруар 16, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2017 Ovde jesi sustinski u pravu, ali u praksi je stanje takvo da bih ja ipak dao prednost Milutinovom razmisljanju. U poruci iznad ove (sto sam citirao) i sam si primetio koliko dugo kod nas traju razni basibozuci, sto znaci da sredjivanje tako temeljno naslaganih problema ne ide preko kolena, ne zbog neceg drugog nego radi proste pastirske brige o svima bez izuzetaka. Онда да се нађемо на твом становишту као најмањем заједничком садржаоцу за мене, тебе и њега. Ја сам за заједничко деловање у истини и на ползу Цркве, и не волим ништа преко колена, а мешчини да се код нас само тако зна радити... obi-wan је реаговао/ла на ово 1 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Фебруар 16, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2017 On 2/11/2017 at 10:56, Lady Godiva рече када се пева Тебе појем и тада негде свешеник говори нешто „Господе који си у трећи сат.. ", не могу баш да разумем све што говори, али ме то увек дирне у душу. Чак и ако сам неиспавана и једва стојим, овај део ме потресе до сржи. То је управо дио кад се дешава силазак Св.Духа на часне дарове (епиклеза). У то вријеме народ поје "и молим ти сја". И ја, кад сам први пут чула те стихове, била сам усхићена, и право кажеш, потресена. И све остале молитве свештеничке чути је дивно, онда видимо повезаност и смисао возгласа и оног што народ одговара. Доста ме нервира све што изазива подјеле, али мислим да смо ми у сваком случају повлаштенији кад чујемо све молитве него кад не чујемо. Онда нисмо одијељени на клир и лаикат, онда сви подједнако учествујемо. Lady Godiva and Страле је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 16, 2017 Пријави Подели Написано Фебруар 16, 2017 пре 32 минута, Јанко рече Онда да се нађемо на твом становишту као најмањем заједничком садржаоцу за мене, тебе и њега. Ја сам за заједничко деловање у истини и на ползу Цркве, и не волим ништа преко колена, а мешчини да се код нас само тако зна радити... Kod nas je onomad radjeno iskljucivo tako, i umesto bilo kakvog dobrog rezultata, rascepi su se pretvorili u jaruge i ambise. Sta drugo da ti kazem... Јанко је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Јул 2, 2017 Пријави Подели Написано Јул 2, 2017 On 11.2.2016. at 11:24, R2D2 рече Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте! Цитирам овај део теме јер ово просто није тачно. Са друге стране, мислим да би требало да се налази на насловној страни Поука. Кад се кликне линк нас паље на ову страницу: ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука