Jump to content

Прави, права... ОЖЕЊЕНИ И УДАТЕ СТОП! (важи и за уреднике, много бре, зановетате)

Оцени ову тему

21 члановâ је гласало

1. 1. Пејџ или Непејџ, питање је сад!

• Само Пејџ и нико више!
    • Па... може и нека друга, љубав ће доћи.
    • Ма ко ће чека "Пејџ"! Давај квантитет, Србија се опоравити мора!
      0
    • Не постоји само једна једина Пејџ, на пример.
    • Није живот једна Пејџана, што си главо замишљенааа...

Препоручена порука

Tako dragi moji, Pejdz jeste ideal. Savrsenstvo u nesavrsenim i nedovrsenim odnosima.

Pejdz kojoj ja tezim nije "cica sa naslovnice", niti smatram da ona postoji samo u sluzbi mene, to je cak i besmisleno, vec mi postojimo da bismo bili jedno i ispunili Bozije reci " da dvoje jedno budu". To ne iskljucuje poraze, sumnje, probleme, ali ne iskljucuje takodje osecaj neprocenjivosti kada si tu sa svojom polovinom. Besmisleno mi je da govorim da je to sve u glavi. Znate, ima nesto i u Gospodu. Video sam primere gde je uredio da se dvoje vide. I osete. I ta simbioza odnosa je neprocenjiva...

Da li imaju probleme? Svakako.

Da li imaju sumnje? Itekako.

Da li moraju svakodnevno da rade na svom odnosu? - naravno! To je jedini nacin!

Ali taj osecaj pripadnosti... E to je od Boga. I to je Pejdz za mene. Ne trolajte vise.

Djuro divan si!

Well said :)

Подели на овим сајтовима

[Editovala sam ovaj post jer sam videla da se došlo do nekog lepog zaključka, koji ću naknadno da pogledam. Neću da kvarim :)]

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Ево ја ћу да покварим:

Ко је Пејџ, аман више?

A što baš Pejdž?Što nije Eva,Leonora,Ema, Ena,Ela neka? :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ма требало је Јагôдинка (по београдски), али рекох, дај Пејџ да искористим за своје опаке планове :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Meni je lakse sa zenama, mada muskarci daju vise love.

о.О Чек бре, нешто нисам пропратио ситуацију. Ти то озбиљно? 

Подели на овим сајтовима

Опрости, али не разумем у овом контексту шта подразумеваш под речју "наратив"? Ево гуглао сам да проверим сва могућа значења, и нема их много... 

Narativ naprosto znaci prica. Najblizi moguci, ali i dalje neadekvatan, izraz bi bio "iz iste price". Kad neko kaze "nisam mogao sa njom/njim vise jer naprosto nismo iz iste price" ili u prijateljskom smislu "kul je lik ali prosto nismo iz iste price". Rec "narativ" je mnogo sira nego prosto "prica" jer se pod "pricom" pdrazumeva neko umetnicko kazivanje a pod "iz te price" se podrzumeva neki speficifan stil zivota. Narativ je siri jer on obuhvata oba ta znacenja i nudi jedan maksimalisticki pogled na to zasto i kako nastaju price kao umenticka kazivanja i price kao zivotni stilovi i price kao vidovi ophodjenja prema drugim ljudima i stvarima. Mozda je "celokupan pogled na svet" nesto sto najbolje opisuje rec "narativ" ali je to porpilicno nezgrapno koristiti u svakodnevnoj komunikaciji pa je zato najbolje koristiti tu rec, narativ.

Pravoslavlje je jedan narativ. Pravoslavljem covek pokusava da sagleda sustinu sveta, coveka i zivota uopste. Otud u pravoslavlju sve te logije, kosmologije o odnosu kosmosa, coveka i Boga, antropologije o tome koje je covekovo konaco naznacenja kao bica, sotirologije o tome kako se covek spasava, ontologija o tome sta cini nesto istinski postojecim i tako dalje. Dakle jedna misaona celina u formi price koja pokusava da sastavi pojmove i za njih vezane dileme koje muce coveka i koje on pokusava da resi kako bi od svog zivota napravio neki smisao. Neki drugi ljudi su manje zahtevna kad je opsti smisao zivota u pitanju, ili naprosto zahtevaju neke druge stvari, pa su im narativi koje nude razne subkulture koje sam nabrojao (rok, metal, hip-hop,gejming,numizmatika,istorijsko macevanje etc) sasvim dovoljni da bi napravili jednu zaokruzenu pricu o pojmovima koji ih muce. E sad estetski dozivljaj je veoma bitan i pri odabiru zivotnog narativa i pri naputanju nekog i pri druzenju/zaljubljivanju sa nekim iz drugog/drugacijeg/slicnog narativa. Ako je nekome ikonografija, muzika, opsti interni recnik nekog narativa estetski odbojan on se nece odluciti za taj narativ ma koliko da je logican/logicniji od nekih drugih jer na kraju krajeva svako od nas je impresionista a ne logicar i analiticar bez obzira sto i sam proces logike i matematike imaju svoju estetsku lepotu prema kojoj svakako treba teziti.

U svetlu toga a sto se tice ove teme Pedjz moze da ti bude svaka ciji opsti narativ moze da ti pruzi najvece estetsko zadovoljstvo ili obratno, tvoj svepsti narativ sa recnikom, ikonografijom, muzikom (a pravoslavlje je hvala Bogu prebogato time) pruzi veliko estetsko zadovoljstvo toj nekoj Pejdz. Ko ume da isprica najlepsu pricu i da je svojim naporima aktuelizuje u stvarnosti, delimicno, taj od neke prosecne Meri, Seli moze da bukvalno tom pricom stvori svoju Pejdz.

Rec je zaista cudo, a tome nas i hriscanstvo ponajvise uci. :)

Подели на овим сајтовима

Narativ naprosto znaci prica. Najblizi moguci, ali i dalje neadekvatan, izraz bi bio "iz iste price". Kad neko kaze "nisam mogao sa njom/njim vise jer naprosto nismo iz iste price" ili u prijateljskom smislu "kul je lik ali prosto nismo iz iste price". Rec "narativ" je mnogo sira nego prosto "prica" jer se pod "pricom" pdrazumeva neko umetnicko kazivanje a pod "iz te price" se podrzumeva neki speficifan stil zivota. Narativ je siri jer on obuhvata oba ta znacenja i nudi jedan maksimalisticki pogled na to zasto i kako nastaju price kao umenticka kazivanja i price kao zivotni stilovi i price kao vidovi ophodjenja prema drugim ljudima i stvarima. Mozda je "celokupan pogled na svet" nesto sto najbolje opisuje rec "narativ" ali je to porpilicno nezgrapno koristiti u svakodnevnoj komunikaciji pa je zato najbolje koristiti tu rec, narativ.

Pravoslavlje je jedan narativ. Pravoslavljem covek pokusava da sagleda sustinu sveta, coveka i zivota uopste. Otud u pravoslavlju sve te logije, kosmologije o odnosu kosmosa, coveka i Boga, antropologije o tome koje je covekovo konaco naznacenja kao bica, sotirologije o tome kako se covek spasava, ontologija o tome sta cini nesto istinski postojecim i tako dalje. Dakle jedna misaona celina u formi price koja pokusava da sastavi pojmove i za njih vezane dileme koje muce coveka i koje on pokusava da resi kako bi od svog zivota napravio neki smisao. Neki drugi ljudi su manje zahtevna kad je opsti smisao zivota u pitanju, ili naprosto zahtevaju neke druge stvari, pa su im narativi koje nude razne subkulture koje sam nabrojao (rok, metal, hip-hop,gejming,numizmatika,istorijsko macevanje etc) sasvim dovoljni da bi napravili jednu zaokruzenu pricu o pojmovima koji ih muce. E sad estetski dozivljaj je veoma bitan i pri odabiru zivotnog narativa i pri naputanju nekog i pri druzenju/zaljubljivanju sa nekim iz drugog/drugacijeg/slicnog narativa. Ako je nekome ikonografija, muzika, opsti interni recnik nekog narativa estetski odbojan on se nece odluciti za taj narativ ma koliko da je logican/logicniji od nekih drugih jer na kraju krajeva svako od nas je impresionista a ne logicar i analiticar bez obzira sto i sam proces logike i matematike imaju svoju estetsku lepotu prema kojoj svakako treba teziti.

U svetlu toga a sto se tice ove teme Pedjz moze da ti bude svaka ciji opsti narativ moze da ti pruzi najvece estetsko zadovoljstvo ili obratno, tvoj svepsti narativ sa recnikom, ikonografijom, muzikom (a pravoslavlje je hvala Bogu prebogato time) pruzi veliko estetsko zadovoljstvo toj nekoj Pejdz. Ko ume da isprica najlepsu pricu i da je svojim naporima aktuelizuje u stvarnosti, delimicno, taj od neke prosecne Meri, Seli moze da bukvalno tom pricom stvori svoju Pejdz.

Rec je zaista cudo, a tome nas i hriscanstvo ponajvise uci. :)

Захваљујем ти на исцрпном одговору и објашњењу. 

Иако разумем шта си рекао, некако... мислим да је ово лепо само за оне који се свесно одлучују да ни од чега направе нешто. И то је заиста за похвалу. Завидим тим људима.

Ја имам потребу за божанским овде. А није у питању просечно, натпросечно или испод просека, већ само тај осећај припадности за који верујем да долази споља, а гради се касније изнутра. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

о.О Чек бре, нешто нисам пропратио ситуацију. Ти то озбиљно?

Ozbiljno,pa ne dolaze samo prepodobni na forum:-), mada ja jesam kao klinac usao u Crkvu, nisam nikad bio neofit, vidio sam sve i svasta i na kraju izasao:-)

Подели на овим сајтовима

Ma kakva Pejdz, da je ona ziva i zdrava i da moze da radja decu. 

Pre će biti Ma kakav Nejtan, da je Pejdž živa i zdrava, da rodi još dece i da joj bude skladan brak.

Imao savršenu Pejdž ( mislim, savršenu za njega), propustio šansu i sad se pita jel stvarno gotovo.

Подели на овим сајтовима

Pre će biti Ma kakav Nejtan, da je Pejdž živa i zdrava, da rodi još dece i da joj bude skladan brak.

Imao savršenu Pejdž ( mislim, savršenu za njega), propustio šansu i sad se pita jel stvarno gotovo.

Pa to - da nije bilo Nikolinog kalemljenja narativa (hihi) o srodnoj duši na ovaj filmić, lako bih ga tumačila i kao suprotstavljenog tom istom narativu - čovek je otkačio očito sjajnu ženu zbog neke gluposti a istovremeno je držao u glavi ideju da "negde u svetu" postoji "idealna žena za njega".

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Pa to - da nije bilo Nikolinog kalemljenja narativa (hihi) o srodnoj duši na ovaj filmić, lako bih ga tumačila i kao suprotstavljenog tom istom narativu - čovek je otkačio očito sjajnu ženu zbog neke gluposti a istovremeno je držao u glavi ideju da "negde u svetu" postoji "idealna žena za njega".

Mislim da ljudi imaju više problema sa prepoznavanjem "srodne duše" nego sa pronalaženjem.

Nađu se ljudi, ali vrlo često izmišljaju gluposti, opterećuju se nepotrebnim teretom, pa propuste šansu i onda ide kuknjava, kompromisi, koje ne treba praviti iz straha od samoće, posle nesrećni brakovi, razvodi...gluposti.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...