Jump to content

Neven Sesardic: Crveno i crno o komunistickom antifasizmu

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Poštenom, moralnom čovjeku ni nacizam a ni komunizam ne predstavljaju nikakav izbor, ako je taj pošten i moralan čovjek istovremeno i hrišćan onda mu njegova vjera zapovijeda da onoje ima smatrat jednako bogobornim

Sa ovim ... možeš proči samo u Hrvatskoj i nigde drugde.

dovoljno mi je, nije bilo uzaludno ovde tipkati i pronaći tvoje prave motive. 

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Sa ovim ... možeš proči samo u Hrvatskoj i nigde drugde.

dovoljno mi je, nije bilo uzaludno ovde tipkati i pronaći tvoje prave motive. 

Moji motivi su tu najmanje bitni, ako to nećeš ili nisi u stanju shvatit drugačije onda sve moje motive i razloge zbog kojih poistovjećujem komunizam i nacizam možeš naći ovdje gdje sam ti i pokazao već to maloprije a to si možeš rastumačiti ili kao moju ličnu motivaciju ili kao "razumijem kapetane", "naredjenje - izvršenje", sasvim svejedno:

http://w2.vatican.va/content/pius-xi/en/encyclicals/documents/hf_p-xi_enc_14031937_mit-brennender-sorge.html

http://w2.vatican.va/content/pius-xi/en/encyclicals/documents/hf_p-xi_enc_14031937_mit-brennender-sorge.html

A ovdje u prvih 5 minuta možeš poslušati nešto o tom na kakve je sve ustupke k Česima Hitler bio spreman u praksi jer je češki "rasni profil" smatrao vrlo dobrim i sposobnim integracije, mišljeno je to ozbiljno jer o tome raspravljaju češki istoričari u okviru te dane teme a na osnovu dokumentacije, takvi slični analogni ustupci u praksi bili dakle i sa polujevrejima ili neki od njih, kako se pokazalo su bili čak čistim Jevrejima. To samo radi toga kako bih ti ukazao da te stvarnost i činjenice demantuju i da nije sve bilo tako jednostavno u crno-bijeloj optici kako misliš, istorija nije od zida do zida:

https://goo.gl/NYLui2

Подели на овим сајтовима

укратко, и фашизам и комунизам су идеологија гологузије, сиротиње и разноразног полусвета. а искуство нам каже да се сваки подухват сиротиње заврши у сузама и крвопролићу.

Prije nekoliko mjeseci sam gledao dokumenttarni film na osnovu najnovijih istorijskih nalaza i poznatku o nacizmu i Hitleru i o njegovoj inspiraciji u komunizmu koja je išla tako daleko da je na početku svog javnog istupanja u NSDAP citirao čak marxiste i nekakvi simboli komunizma su se objavljivali na prvim plakatima nacionalsocijalističkim. Medjutim on je komunizam smatrao slabim zbog toga što ne rješava rasno pitanje a ubrzo je shvatio da se njemački publikum o Marxa i Engelsa mnogo ne znanima i tako je poslije nekoliko prvih mjeseci tapkanja i lutanja odlučio raskrstit sa do tada poznatim socijalizmom i komunizmom i predložit svoju sasvm novu verziju istog koja bi naravno ispravila i veliki propust komunista - nedostatak rasnog programa. Kad se sjetim naziva tog filma i kad ga pronadjem postavim ga ovdje. A Staljin mu je imponovao i njim je bio iskreno opčinjen sve do svoje smrti ili do kraja rata, ko si misli da je pobjegao u Argentinu a ta njegova opsesija Staljinom i SSSR-om je poznata svima.

Подели на овим сајтовима

Да си живео у то време и знао их лично, исто би са њима могао да будеш пријатељ, само се не би сложио око политике.

Živim i u sadašnje vreme sa simpatizerima jednih i drugih... ne slažem se oko politike ni sa jednima ni drugima i nadrljao bih i ako bi jedni ili drugi zauzeli vlast... ali sa simpatizerima komunizma mogu da se družim jer oni neće tokom druženja da naprave nešto ovako: Sećanje na Dragana Maksimovića...

Upoznao sam i par skinheda koji deluju sasvim normalno, pa i inteligentno ako se ne dotičeš određenih tema... ali nekako ne mogu baš da se družim sa nekim ako znam da će u slobodno vreme da skače Romima po lobanji...

Za razliku od njih, levičari su potpuno bezopasni kad nisu na vlasti i kad nemaju nikakav uticaj na vlast...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Нису сви национал социјалисти скинхедси. Имали смо и овде на форуму национал социјалисте који су уверени да су 100% хришћани и само се залажу за добро свог народа. Залагали се чак за расне законе...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

opet borbu za vlast i ideologiju upoređuješ sa antisemitizmom.?

I još me nako malo zavitlavaš kako sam rasejan pa mi nešto nije palo na pamet i da sam napravio neki previd? Ne, nisam. 

Pogledaj, sve ovo pišeš samo zato što valjda nisi upoznat s pravom prirodom komunizma a ja ti ne stižem otpisat na sve te tvoje zablude o komunizmu jer nisam profesionalni istoričar kao jedan naš forumaš ovdje i jer nemam to sve na pamet u glavi pa da samo ispaljujem rafalno citate i podatke, s tim se ne bavim svaki dan kao oni. Ali znanja imam dosta a zasnivaju se na neoborivim činjenicama, na faktima. Je li ti bilo poznato da su i komunisti vjerovali u jedan vid nasljedjivanja i to klasnog a ne rasnog, rasa njih toliko nije zanimala? Naravno da si to nisu predstavljali genetskim nasljedjivanjem "sjemenom" kako ti to reče već društvenim "plemenom" a u praksi je to izgledalo ovako. Svima su vodili kartoteke a tamo je odmah na prvom mjestu stajalo, ime i prezime, datum i mjesto rodjenja i socijalni status i porijeklo. pa su tamo pisali svašta: roditelji proleteri, zemljoradnici, to je bilo ok, no, u problemu su bili oni sa ovakvim etiketama: roditelji plemići, fabrikanti, iz porodice kulaka, bankara, kapitalistička reakcionarna inteligencija itd. Ti su imali sva vrata zatvorena svuda, ni u partiju ih nisu primali, samo iznimno ako su to bili takvi nekarakteri pa "otkucali" svog oca, majku, brata, sestru da su rekli ili radili nešto protiv komunizma ali ni tada im nisu mnogo vjerovali jer ko izda svoje najbliže izdaće sutra i njih, logično. Mogli su radit samo nižerarezredne poslove a karijerne mogućnosti su im bile nulove, na fakultet, u državnu službu ili nedaj Bože školstvo, javni sektor kao novinare i sl. ih niko ne da nije htio nego nije smio primit. A sad u čemu je tu razliku, kad iz tvoje kartoteke pročitam da su ti jedan ili oba roditelja bili Jevreji ili kulaci, fabrikanti, bankari, plemići i ostala exploatatorska reakcionarna "gamad". Zbog toga je pobijena i cijela carska porodica jer carević njima nije bio nikako potreban, da ga ostave na životu a on poslije cijeli svoj život "talasa" u egzilu po svijetu jer su znali da im neće reći hvala za to što su mu ubili oca, tako su to riješili sve najednom: bum, bum, bum, bum. Što se tiče Slovena, Hitler je imao takav plan: sve osim valjda četvrtine ili petine Čeha i sličnih "rasno adaptibilnih i sposobnih integracije" sterilizovat, iskoristit kao roblje i pričekat da umru, bez potomaka, naravno,"čisto, bezbolno i humano" rješenje. Ljudima bi dali na izbor: sterilizacija ili metak u čelo. Mislili to radit poslije očekivane pobjede u ratu koja nikad nije došla, došao poraz. Ali za Jevreje on takvog strpljenja i vremena nije imao, išli su mu tako na nerve da ih nije mogao više gledat i nije htio strpit a ni minutu dalje. Isto kao i Staljin kojem su njegovi oponenti išli toliko na nerve da ih nije imao strpljenja ni "prevaspitavat" već ih je ravno mordovao po tim svojim sibirskim gulazima. Dakle, razlika nikakva ni po tom pogledu rasa-klasa.

Подели на овим сајтовима

Нису сви национал социјалисти скинхедси. Имали смо и овде на форуму национал социјалисте који су уверени да су 100% хришћани и само се залажу за добро свог народа. Залагали се чак за расне законе...

Ako si hteo time da kažeš da neće svako takav biti nasilnik u privatnom životu, opet će biti diskriminator... i njegova ideologija će imati uticaj na njegove lične, privatne postupke koje ja ne trpim... a to nešto ne primećujem kod komunjara... oni samo smaraju sa svojim idejama ali ako ne pričate o politici ili ekonomiji, nema nikakvih drugih problema... prosto neće nikom nauditi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Вараш се. Комуњаре исто немају никаквих проблема да користе насиље, само су њихова циљна група "капиталисти" који нису лако доступни за батинање као Јеврејин или Ром кога можеш лако да пресретнеш на улици.

Суштина је иста, разликује се само циљна група.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Суштина је иста, разликује се само циљна група.

I ta ciljna grupa je savim ista, bili sve to nedužni ljudi, njihovi oponenti koje su oni potom sprovodili sa svijeta da ih ne smaraju. Ako rekneě da nisu isti onda znači radiš isto što i oni, zavodiš ili pravdaš rasističke ili klasne distinkcije. Taj paradox je vrlo ošidan, prevaran. Mnogima nije vidljiv odmah na prvi pogled ali meni je sasvim jasan. Tim ne mislim konkretno na tebe da ti tako misliš ili činiš, samo se nadovezujem na tvoj post.

Подели на овим сајтовима

Koje kontradiktornosti, verovatno su namerne.

Kaže zajron komunizam i fašizam su isti. Pa onda dodaje kako su fašisti imali rasu a komunisti klasu.

Pa onda opet tvrdi, kako su komunisti praktikovali, da naslednicima plemića, daju niže poslove i opšte jednu nižu stopu u kvalitetu života.  (kao da plemstvo to nije isto radilo?)

Pa onda nastavlja sa fašizmom koji kako tvrdi jeste potpuno identičan sa komunizmom i konstatuje, da Hitler ni potomke ne bi ostavio u životu samo nije imao vremena za to.

I šta kažeš zajrone isto zlo a? 

Подели на овим сајтовима

Kaže zajron komunizam i fašizam su isti. Pa onda dodaje kako su fašisti imali rasu a komunisti klasu.

Pa onda opet tvrdi, kako su komunisti praktikovali, da naslednicima plemića, daju niže poslove i opšte jednu nižu stopu u kvalitetu života.  (kao da plemstvo to nije isto radilo?)

Pa onda nastavlja sa fašizmom koji kako tvrdi jeste potpuno identičan sa komunizmom i konstatuje, da Hitler ni potomke ne bi ostavio u životu samo nije imao vremena za to.

I šta kažeš zajrone isto zlo a? 

Ja sam primjetio da imaš problema sa dislexijom već odranije kad čitaš moje postove, no, meni je dovoljno da ih je razumjela većina ispravno jer ni u jednom mom postu se ne nalazi ništa ni kontradiktorno ni imaginarno i izmišljeno a sve je zasnovano na činjenicama. jedina koja je ti kontradiktorna je stvarnost radi čega ne možeš shvatit da se u Wermachtu na strani Hitlera borilo 150.000 vojnika sa jevrejskim kjorijenima što su potvrdili i sami izraelski istoričari i da su osnivači i najveći propagatori marxizma ustvari bogati dokoni buržuji i djeca kapitalista, fabrikanata i konzervativne inteligencije buržoaznog pa i plemićkog porijekla, no, to su ti paradoxi života. Život je komplikovan, neda se svest pod par pojmova.

Подели на овим сајтовима

Kaže još zajron, isto kao izmedju ostalog i svi hrvati i svi rimokatolici koji su bili fašisti,kaže:

da je komunizam identičan sa fašizmom. Fašizam je u tim ljudima ostao u zaboravu iako je njihov i sad se deru i viču na sav glas stalnim roptanjem na komunizam. (kojeg uzgred u Hrvatskoj davno već nema a po milosti druga tita nikad nije ni bio. (evo jedne realne slike na terenu, da mi se ne bi spočitovalo kako mi srbi ne znamo šta je realno stanje na tom istom  terenčetu).)

Zajron krene u svoje tavrljanje i kaže, odnosno ko bo jagi pita se: Vidiš da su iz tog istog razloga (to bi mu valjda bio antisemitizam) pobili porodicu carskog nasledja Romanov.

Budući da su ostali klasni neprijatelji, kao što ih zajron poistovećuje sa rasnim "neprijateljima" fašista, dakle budući da su ostali u životu ali su zauzvrat dobili šikaniranje jer su morali da uzmu metle i da ribaju wc soljice. 

Ja bi rekao onda da su Romanovi bili simbol, tipa sve ću vas potamaniti ako ne budete prali javne ulice i čistili u državnim svijncima ili ako budete radili protiv komunističkog uredjenja zemlje. Dobro tu zločina ima i ja ga nikad nisam sporio. Naravno da ima.

E sad pogledajmo šta bi jevreji uradili, da im je ikako omogućeno, da uzmu 10 uglednih jevreja i ubiju ih kao simbol ako bi ostali krenuli da rovare i da se protive fašizmu?

Tako bi ostalo najmanje 6 000 000 jevreja u životu a za deset sekundi bi se zbog toga javilo 10 dobrovoljaca za smrt koja bi nosila takav simbol, kao što nosi porodica Romanov u Rusiji.

To naravno u fašizmu nije bilo moguće jer nije identičan niti isti sa drugačijim zlom, koji se zove komunizam.

Подели на овим сајтовима

Ili ako hoćeě ovako da bi ti bilo jasno: zaista komunisti su bili humaniji od nacista. Oni svoje oponente nisu mordovali po koncentracima il slali u plin već su ih slali na prevaspitavanje u Sibir i kineske kamenolome. No, na kraju se ispostavilo da je broj onih koji to komunističko humano prevaspitavanje nisu izdržali i preživjeli daleko i nekoliko puta veći od broja tih koji su neljudskim načinom bili zplinovani po nacističkim koncentračnim logorima. A zaključak je taj da zaista komunizam i nacizam nisu ni blizu isti, statistički je komunizam nekoliko puta premašio nacizam po broju prevaspitavanih koji to nisu preživjeli. DAKLE KOMUNIZAM JE STATISTIČKI NEKOLIKO PUTA GORI OD NACIZMA!

Подели на овим сајтовима

Левичари, тј. комуњаре разних боја, су против фашизма/нацизма само зато што су им конкуренција, а не зато што су од њих нешто бољи. Нацисти су мрзели комунисте из истог разлога.

Молим лијепо, конкуренција на тржишту  :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...