Jump to content

Neven Sesardic: Crveno i crno o komunistickom antifasizmu

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Uh, još jedan, poslednji pokušaj i zaista završavam sa tobom:

Pa ti upravo radiš to da me ubjedjuješ kako je Hitler bio bezbožnik i hrišćan istovremeno.

Što lažeš i lupetaš? Kako te nije sramota da to radiš? Hajde citiraj jednu jedinu moju rečenicu u kojoj sam ja bilo šta slično tome napisao.

Nasuprot tome, evo tvog citata: "Bezbožnik je takodjer i hrišćan koji se ponaša kao neko naveden gore pod opisom bezbožnika"

Ja sve vreme tvrdim da ne znamo šta je Hitler bio jer ne znamo njegove unutrašnje misli ali da se deklarisao kao vernik i da nema nikakvih indicija da je bio ateista, narprotiv, proganjao je ateiste i pisao i govorio protiv njih.

Onog časa kad se neko, svejedno ko, Hitler, Staljin prestanu ponašat kao hrišćani a počnu

se ponašat kao bezbožnici postaju onda bezbožnici i nisu više nikakvi hrišćani a na njih se

onda u Crkvi odnosi sve ono što i na druge bezbožnike.

Teizam i ateizam su stvar (ne)verovanja - dakle unutrašnjih stavova, a ne postupaka. Potpuno je irelevantno kako se neko ponaša, jer šta god radio, ako ne veruje da Bog postoji onda je ateista, ako veruje da Bog postoji onda je teista. Mi iz nečijih postupaka možemo da pretpostavimo šta su njegove misli ALI ti uprkos mom pozivanju da to učiniš, nisi ni jednog trenutka naveo bilo koji Hitlerov postupak koji bi ukazivao na to da on nije verovao u Boga. Navođenje zločina nije relevantno zato što veoma dobro znamo da postoje ljudi koji veruju u Boga ali ipak čine zlodela. Neki od takvih dođu na visoke položaje u katoličkoj crkvi iako seksualno napastvuju dečake.

A ti si taj koji me nastojiš ubijedit

da je Hitler iako bezbožnik mogao ostati i biti hrišćan, baš kao iz tog tvog primjera sa fudbalerima.

Nigde nisam napisao da je Hitler bio bezbožnik, niti da je mogao da istovremeno bude i bezbožnik i vernik. Glupo je da lažeš na forumu na kojem ostaje pisani trag.

Isto kao kad bih ja tebe htio ubijediti da si ti iako ateista ustvari ostao pravi hrišćan i član SPC.

I da će se svuda o tebi pisati kao o članu SPC i vjerniku bez obzira na to što si ti o sebi misliš da jesi.

Sad se svađaš sam sa sobom. Ti si taj koji tvrdi da je Hitler bio nešto drugo u odnosu na ono što je on sam mislio o sebi... ti tvrdiš da je bio ateista iako je on govorio protiv ateista i govorio o sebi kao o verniku.  Samo što za takvu tvrdnju nemaš ama baš ni jedan dokaz ni indiciju...

Hoćeš li da se o tebi piše svuda kao o članu SPC, hrišćanu i vjerniku iako se sam smatraš ateistom?

Neću. Kao što ni Hitler verovatno ne bio voleo da se o njemu piše kao o ateisti iako je sam sebe smatrao vernikom (sudeći po onome što je pisao i govorio o sebi).

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Neću. Kao što ni Hitler verovatno ne bio voleo da se o njemu piše kao o ateisti iako je sam sebe smatrao vernikom (sudeći po onome što je pisao i govorio o sebi).

Ja tek počinjem, gdje pobježe? O Dolfiku se ne može govoriti kao o nekakvom hrišćanu a ni vjerniku već od 1933. godine kad je stupio na mjesto kanclera i počeo sprovoditi i realizovat svoj nackovski program. Razloga za to su odmah najmanje 4 a svaki važniji od važnijeg i gorući, nikakve sitnice to nisu bile da se nad tom dalo mahnut rukom, zato je i taj cirkular pape Pia XI protiv nacista i bio nazvan Mit brennender Sorge, S gorućom brigom:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mit_brennender_Sorge:

http://w2.vatican.va/content/pius-xi/en/encyclicals/documents/hf_p-xi_enc_14031937_mit-brennender-sorge.html

1. Eugenika

2 Eutanazija

3 Ljudski inkubator - djevojke bile oplodnjovane slučajnim mladencima

a djeca  potom davana na staranje nacističkim vaspitnim institucijama

4. Rasizam

Sve gore od goreg, isto da ih je sam Lucifer nadiktirao.

A čovjeka koji propaguje ovo se može smatrat hrišćanom?

Sve 4 ove stvari su osudjene Crkvom i anatemisane kao žestoko nehrišćanske, toliko Bogu gnusne da se o njima ne smije ni pomislit govorit da ih predloži a jednako su prezira vrijedne, nezakonite, neljudske, amoralne i u katoličanstvu i protestantizmu i u pravoslavlju a zbog toga se odmah našao u klinču sa Svetom Strolicom i sa Vatikanom davno prije ijednog ispaljenog metka ili rata ili podignutog koncentracionog logora. Za njih se nije mogao inspirovat ni u jednom katihizisu ali zato je mogao recimo u mnogo materijalističkih i ateističkih mislitelja, biologa, filozofa, ekonomista tog doba naći inspiraciju za tako nešto a tamo ju je i nalazio. Na Jevrejima mu je smetala ova stvar, što su bili smatrani i smatrali sebe sami "izabranim narodom" a to nije bilo moguće jer arijevci su imali biti taj "izabrani narod" (dobro da nije čuo za Srbe - nebeski narod) a sovjeti i komunisti su mu imponovali jer su već realizoivali sve isto što je on imao tek u planu, da li vam je poznato da su nacisti tehničku organizaciju i podizanje koncentracionih logora ustvari na nebitne detalje preuzeli u cjelosti od sovjeta i od njih su se praktično naučili tehnici masovnog zatvaranja po logorima i masovnog ubijanja, imali to odgledano iz sovjetskih medjuratnih gulaga. A čime je A.H. sve inspirovan bio, posebna tema.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...