drvce Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Цитат Civilized men are more discourteous than savages because they know they can be impolite without having their skulls split, as a general thing.― Robert E. Howard http://www.goodreads.com/quotes/10092-civilized-men-are-more-discourteous-than-savages-because-they-know Плутон је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Ja se na forumu nalupetam gluposti , a u razgovoru sagovornik ne moze ni olucastim klestima da mi izvuce 2 reci . Komunikacija na forumu je u pisanoj formi , verbalna jeste , ali nema taj govorni oblik , ako tako mogu da se izrazim . Svaki glas ima svoju melodicnost , svaki covek neku harizmu , a slova su na papiru ... Eto , mislim da je vreme da krenem . Караконџула, Иван ♪♫ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Бројим до 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, ... Шта сам хтео да кажем? Заборавио сам. Бришем поруку. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 20:05, БанеЛ рече Шта сам хтео да кажем? Заборавио сам. Бришем поруку тј. размишљаш да ли имаш шта да кажеш, као овде https://www.pouke.org/forum/topic/29988-%D0%B4%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%98%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC-%D1%88%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BC/ Да размишљамо да ли имамо стварно шта да кажемо, а још више да се бојимо празнословља, тјелесног умовања и слично, замрле би форумске дискусије. Него бар да то што желимо да кажемо, оправдано или не, бар буде на такав начин да не буде непријатно читачу и не вријеђа осјећања саговорника. БанеЛ and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
БанеЛ Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 То сам и каз'o. Мислио сам да и кад ми нешто излети да кажем, ја размислим, пребројим се, па или то ублажим, или уопште не одговорим. Никако, што на ум, то на друм. Реч посече горе од сабље. Рапсоди and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 20:27, MiroslavJ рече А комбиниркама? hahahaha p .s. Kad sam bila mala , otisla sam kod zubara , on me pita nesto , ja progovorim rec dve i ucutim ...u jednom trenutku se on onako krupan , kao neki beli medved , okrece se ka maloj sestri u zelenom odelu i kaze - Sestro , daj klesta ! A ona ce - Olucasta , Doktore ? A doca odmahnu rukom , samo se nasmeja i rece - Moramo klestima da ti vadimo reci , zini da te nesto pitam i tako smo ceo taj dan popravljali 1 zub . I dan-danas se secam toga . Иван ♪♫, Човек Жоја and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 19:27, Ненад. рече RYLAH, on 22 Jan 2016 - 19:57, каже: Ево једног практичног савета. Кад год пљујете неког, на крај ставите смешка и будала ће то да схвати као зезање Онда је то "пљување" у великом стилу. Expand Само бих додала и са љубављу. On 22. 1. 2016. at 19:09, Снежана рече а шта ти је ово с.? соната? Не....... сонет Шекспиров 107 П,С. Не смем да стављам смајлиће .............. ни заграде Expand Ненад Р. је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 18:38, Рапсоди рече Копирала сам пост са теме / верници питају атеисте / Види.................. дијаметрална разлика између нас је што си ти свет дефиниција , логика , система . И што год не можеш да сврсташ у неки теби познати систем , дефиницију, логику, правац / теби је неразумљиво ...../........ а ја сам свет емоција, слободе, недефинисаности, ширине/ један велики Парадокс / да заменимо имена...............а..............шта кажеш / Ако мислиш на моје ставове о феминизму , изнела сам сасвим јасне и аргументоване ставове., на првим страницама твог поста о истом. Не знам у чему је проблем .Са моје стране ја немам проблем са тобом у коминикацији . Ако се љутиш на онај зез о снивању моје школе за детоксикацију од феминистичких идеја / стварно извини / ......... ни сумњала нисам да си толико рањива. Мене је заиста тешко увредити , па идем том логиком да и други нису рањиви. Што рече свети Владика Николај . Не можеш увредити некога ко нема рањивог места. Е сада....... да ли је та моја нерањивост последица мог високог духовног напредка или моје чудне равнодушности и апсурда у које западох ...........испитујем. Vidiš, jedna od stvari koje me čude u tvom stilu komunikacije jeste upravo ta spremnost da drugu osobu etiketiraš (šaljivo i sa smajlićima) u sekundi. Šta ti realno znaš o meni i mom svetu i šta je meni nerazumljivo na osnovu toga kako o konkretnim temama diskutujem na jednom forumu - i toga što kada se o nečemu diskutuje tražim, ukoliko se iznosi stav, a ne emocija, da se stav argumentuje? Šta znaš o mojim emocijama, slobodi, poeziji, bilo čemu? Ili bilo kome drugome - osim o načinu na koji diskutuju na ovom forumu? (Neću stavljati smajliće, ali znaj da ni najmanje nisam ljuta niti uvređena niti povređena, samo mi se trenutno čini da je komunikacija moguća, pa tu priliku koristim da iznesem ono što primećujem. Uzmi ili ostavi, slobodno ignoriši, a ako te na bilo koji način vređa, kaži.) Dalje, šala koja nije bila šala, sorry-not-sorry, u temi sa šalama na račun forumaša, jeste opet bilo etiketiranje svih koje si zbog nečega kategorisala kao liberalnije - pa time pretpostavljaš da nikakav trud u veri nemaju. Nijedna slična šala na toj temi nije bila, iako je bilo peckanja na razne strane, i zaista mnogo prozivanja i mene i feminizma - i sve je to bilo smešno. Nisam ja tvojim postom ni uvređena ni povređena, samo me takvo razmišljanje o drugima potpuno zbunjuje. Recimo, da napravim "šalu" o tome kako su, ne znam, svi konzervativniji forumaši fariseji koji pišu knjigu o tome kako opet razapeti Hrista, ili nešto slično sumanuto - meni bi to zaista teško palo na pamet. Ili, kad pominješ, da ću na silu da detoksikujem svakog konzervativca i desničara u mom feminazi konc logoru. Ali dodaš sori i smajliće, i odgovornosti nema. Ovo zaista nije lično - najviše mi je tvoj stil komunikacije zasmetao na temi o JAZAS-u, gde jedva da sam učestvovala. Izuzetno ekstremni i prilično uvredljivi negativni stavovi o homoseksualcima uopšte - a pritom imamo homoseksualce na forumu - i gomilanje teorija zavere o svima koji se na bilo koji način zalažu za prava homoseksualaca - od kojih teorija se, kada se zatraži neka racionalnost i argumentacija, vrši otklon ili subjektivnošću ili šalom. Po Jeleninom tekstu gore, stil komunikacije koji ja lično vidim kod tebe bio bi pasivno-agresivni - bez preuzimanja odgovornosti, ali uz nepotrebne lične napade i etiketiranja. Još jednom, lično nisam uvređena ni povređena (i opet ne vidim svrhu učitavanja preterane "ranjivosti" nekome ko ima problem sa komunikacionim stilom druge osobe), samo sam pomislila da ovde iskreno iznošenje doživljaja stila drugih forumaša može biti konstruktivno. Nisam ni uvređena ni povređena, ali izbegavam pisanje na temama na kojima ti pišeš jer znam da mogu da se iznerviram, što je kod mene prilično retka pojava, a život je kratak i stvarna komunikacija sa drugima dragocena. Pozivam druge da na isti način iznesu koje probleme u komunikaciji imaju sa mnom. Već sam iznela neke pretpostavke, ali verovatno nekih problema nisam svesna. Лазар Нешић, Драшко, Јелена011 and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 19:13, kordun рече ma ok, ti sto se keze svakom prilikom svakako nisu normalni, nego |/ ove ograde /|, koja je to vrsta sindroma Ограде су ту да оградим мисао, да не оде предалеко ........ Не смем смајлић..............морам да се унормалим............ Караконџула је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 Paradoks ma vidi se da si tatamata Elem, samo da dodam moju opservaciju u vezi sa forumima. Ta pasivna agresija je najcesci predstavnik mnogih forumasa i mnogih verujucih ljudi. Kada ne zele otvoreno da pljunu nekoga, nego to okruze ukrasnim papirom slatkasto verujuceg diskusra sa onim prastaj i pomeni, ili na forumima smajlicem i onda kao mnogo smo fini. Pasivna agresija je potisnuta agresija cak mnogo gora nego obicna, jer ne dolazi do kanalisanja ljutnje, nego se ona zbog uctivosti, vere, obicaja i ostalog potiskuje a onda bupne gde joj mesto nije. I moze mnogo unutrasnje stete da napravi jer se zadrzava forma neke prividne poboznosti, a sta je unutra ostaje neobradjeno. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 19:29, MiroslavJ рече Па јаааасно, нормална ствар сестро слатка. Несливено и нераздељиво и мирна јужна пруга, Бог да те види. Tako i moj muž i ja, ja popijem pivce za živce, on zen Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 21:10, Јелена011 рече Paradoks ma vidi se da si tatamata Elem, samo da dodam moju opservaciju u vezi sa forumima. Ta pasivna agresija je najcesci predstavnik mnogih forumasa i mnogih verujucih ljudi. Kada ne zele otvoreno da pljunu nekoga, nego to okruze ukrasnim papirom slatkasto verujuceg diskusra sa onim prastaj i pomeni, ili na forumima smajlicem i onda kao mnogo smo fini. Pasivna agresija je potisnuta agresija cak mnogo gora nego obicna, jer ne dolazi do kanalisanja ljutnje, nego se ona zbog uctivosti, vere, obicaja i ostalog potiskuje a onda bupne gde joj mesto nije. I moze mnogo unutrasnje stete da napravi jer se zadrzava forma neke prividne poboznosti, a sta je unutra ostaje neobradjeno. I šta ti predlažeš kao najbolje rešenje? Živo me interesuje. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 21:14, Ayla рече I šta ti predlažeš kao najbolje rešenje? Živo me interesuje. Mogu ja, mogu ja? Možemo da budemo iskreni sa sobom i drugima i iznosimo stavove, pa i emocije, bez ličnog vređanja i pretnji nasiljem. Za početak, svest o sopstvenim osećanjima; zatim, pokušaj da svet vidimo kroz oči sagovornika; na kraju, iskreni ulazak u komunikaciju ukoliko je ikako moguće. Meni je Avocado jedan od svetlih primera ovde. Čovek je po prirodi stvari obično u manjini. Ali racionalno, strpljivo, uz empatiju i razumevanje drugog ulazi u sve razgovore, pokazujući poštovanje prema svakom sagovorniku - bar po onim postovima koje sam ja videla. Драшко, Danijela, keka and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 19:10, Ayla рече Mene nema tu nigdje...baš nigdje... Ja ne postojim Tako je i Samson u jednom momentu potpuno zaboravio da je vezan okovima i porusio sve hramovne stubove,koje su mu pokvareno vezali za lance kao zivotni jaram.(nametnutu teskocu) Da ne stavljam smajli a? Рапсоди, Драшко and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јануар 22, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2016 On 22. 1. 2016. at 21:20, Paradoksologija рече Mogu ja, mogu ja? Možemo da budemo iskreni sa sobom i drugima i iznosimo stavove, pa i emocije, bez ličnog vređanja i pretnji nasiljem. Za početak, svest o sopstvenim osećanjima; zatim, pokušaj da svet vidimo kroz oči sagovornika; na kraju, iskreni ulazak u komunikaciju ukoliko je ikako moguće. Meni je Avocado jedan od svetlih primera ovde. Čovek je po prirodi stvari obično u manjini. Ali racionalno, strpljivo, uz empatiju i razumevanje drugog ulazi u sve razgovore, pokazujući poštovanje prema svakom sagovorniku - bar po onim postovima koje sam ja videla. Davno sam shvatila da način na koji tumačimo sagovornika je isklučivo u nama. Kako ćemo percipirati, primiti i obraditi ono što vidimo ili čujemo je naš teret, koji volimo da prebacimo na druge. Da li ćeš u mom odgovoru vidjeti iskrenost ili cinizam, zavisi isključivo od tebe. Otvoreno se obratim, nekada i oštrije, naravno s mjerom, ali poruka je jasna. Svi se igramo psihologa, definišemo i profilišemo ljude, ne računajući da (možda) pogrešno percipiramo. I pitala sam Jelenu, ne tebe, ali hvala na odgovoru. Sjedni, 5 do kraja godine... (smajli, kez od uha do uha) On 22. 1. 2016. at 21:20, Volim_Sina_Bozjeg рече Tako je i Samson u jednom momentu potpuno zaboravio da je vezan okovima i porusio sve hramovne stubove,koje su mu pokvareno vezali za lance kao zivotni jaram.(nametnutu teskocu) Da ne stavljam smajli a? Ne treba smajli, WSB...znam da ti je osmijeh na licu (poruka shvaćena) Рапсоди, Volim_Sina_Bozjeg and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука