Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Sto se tice mene tamo gde Hrista nema nema ni mene ali se plasim malo onih koji kazu eto Hrista ovde i onde i tamo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Ne bi bilo lose, onda izneti argument, da je ovo bajka i prevara. Sto se mene tice sve je ok dok se govori o ovome, jer kazem ti filosofija i drevne mudrosti znaju poprilicno da povuku. Meni je super sto je tebi sve jasno ali mislim da vecini nije. Razumes? Pronađi čakre kod sebe,to će ti biti dovoljan dokaz.Ja sam homobalkanikus neandertalikus ortodksi religiozus.Verujem u um(Duh) dušu i telo. Ja ne kažem da je bajka već stvar ličnog uverenja. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Radjen za zapadno Hriscanske zemlje upravo zbog psiholoskog momenta duse. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Зато што вековима на Истоку лече људе са успехом, зар не?Ne znam o kakvom uspehu pricas? Koje bolesti lece te cakre? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Cakre su tacke u tijelu za koje se vjeruje da su nekakav portal kroz koga struji "nefizicka energija" zvana prana koje komunicira sa dusevnim dijelom covjeka. Joga predstavlja princip koji se primjenjuje kako bi se ova energija kanalisala i time kobajagi uspostalvjala ravnoteya duha i tijela. Dakle sve to pociva na vjeri da ima nekakva prana, da ima nekako dusevno tijelo koje se sposobno da kanalise tu energiju i da se sinergise sa fizickim tijelom. I nije ni cudo sto se vjeruje da ih ima sedam. Sedam je magican bozanski broj i nijedna religija nije operisana od saobrazavanj bozanskog/natprirodnog sa simbolom broja sedam. Akupunktura onako kako je primjenjivana u drevna vremena bila je usko povezana sa istocnjackim vjeorvanjem da slicna prani, postoji nekakva vitalana nefizicka energija zvana chi. Kad je protok te energije koja eto kao obitava svuda oko nas, nekako sprecen da dopre do dusevnog dijela tijela onda dolazi do bolesti. Pa se navodno uz pomoc nabadanja igala u specijalnim tackama dovodilo do pravilno kanalisanja te energije i do navodnog ozdravljenja tijela, jer valjda je u zdravom duhu zdravo tijelo, a ne obratno. Moderna akupunktura i joga koju preporucuju ljekari na zapadu nema nikakve veze sa drevnim vjestinama. Moderna akupunktura je nadrazivanje zivaca i ono pomaze kod ublazavanja bolova sto i nije neko otrkivanje tople vode, i nema nikakve veze sa lijecenjem ikakvih drugih bolesti. Joga je obicna fizicka vjezba, koja se ne razlikuje od sklekova i trbusnjaka. S toga pravoslavlje nema nista da kaze za cakre. Prosto ne postoje, i predmet su drevnog vjerovanja. Јелена011 and Плутон је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Ovaj baš i nije, neki autoritet. No, svejedno bila bajka ili ne susrećemo se mi premalo sa telom u pravoslavlju a jedini koji telo kako tako spominju u nekoj "radnoj" verziji su askete. (mislim da se razumemo) Svi ostali telo doživljavaju kao nepremostivu prepreku, jer nisu askete. Meni je telo i te kako važno, jer ja sam to telo, pošto smo fizičko i duhovno nerazdeljivo biće, primio na dar a dar se ne odbija. U pravoslavlju je telo prepreka a ja to još uvek tako ne doživljavam. A da sam ja samo ja i da se hvalim svojom verom, ja nikad misionario ne bi, no bi bio hvalisavac, Volim da čujem argumente zašto je telo u pravoslavlju zapostavljeno u odnosu na dušu i duhovnost i kako to da nema nikakve formule jednog savršenog sklada. Meni sport zaista puno znači a sportisti su listom duhovno i te kako zdravi, bez obzira verovali oni u Boga ili ne. Zna neko da mi kaže, zašto ja ovde vidim kontradiktornost? Svetlana Pecin-Saraguda and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Драгана Глумац, радни терапеут, Клиника за психијатрију Клиничког центра Србије Вежбе дисања у пракси Ako je to onaj kovrdjavi maneken, onda on i nije neki autoritet zaista. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 20, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 VSB verovatno si mislio na Tosevskog...posto pricas u muskom rodu, a ne na ovu zemsku... Elem, po domovima zdravlja i cudima se nudi i reiki i slicna nju ejdz papazjanija, ako neko radi u zdravstvenoj ustanovi to ama bas nista ne znaci po pitanju autoriteta. Radni terapeut je obicno neko u tim ustanovama ko je zaduzen za primenu neke zajednicke aktivnosti tipa crtanja, pravljenja necega rukama i slicno, posto prica o vezbama disanja mozda se bavi fizikalnom medicinom...al ni sve to ne govori vise o njoj kao strucnjaku. Kako bre nema tela u pravoslavlju? A metanije? Kuku i lele sto bi rekao moj stari prota, svakom kome padne dijeta na pamet efikasno smanjujem kilazu, sto metanija dnevno uz par molitvi i eto resenja. Pravoslavlje gleda na telo kao na hram duse i itekako smo duzni da se staramo o zdravlju i krepkosti tela, samo ne da od toga pravimo idole. Cakre su idoli, mislim, imas tackice na telu koje kad stimuliss tvoje duhovno se isceljuje. Sta je to nego posmatranje tela kao idola, njuejdz paganizam i verovanje u ima tu nesto. Pravoslavlje ne voli puno tu mistiku, aktivnosti da, kroz fizicki rad, kroz jednostavnost, a ne dugmice na telu. Ovde se moze lepo primeniti onaj crtez sa fejsa, kad neko kaze oh my God ako je budista jao divno ako kaze Gandi jao sjajno, a ako pravoslavac kaze onda ju fuj vidi religiju. Pravoslavlje je mnogo sire i mnogo sadrzajnije, samo bez tolike pompe. Sanja Т., Volim_Sina_Bozjeg and bursach је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 20, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 20, 2016 Da, vidim da sam napravio previd. Hvala. Definitivno, da stimulisanje odredjenih tački na telu, niti je mit, niti je bajka, niti je prevara. Zanima me da li te tačke postoje, da li su fizički delatne, žive takoreći i na kraju ono što me muči godinama, da li tim telesnim vežbama, moramo biti obavezni, da prihvatimo i duhovnost??? Mogu li se te stvari razdvojiti i ne uvažiti mudrost i duhovnost istoka, nego zadržati svoju molitvenu hranu, sa kojom se molim Isusu Hristu. Molitva u vreme trajanja telesnih vežbi, ne dolazi u obzir. Tako strikno podeljene strane, jesu ili nisu problem u pravoslavlju? To me zanima sada. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Ovo je mudrost Čovek se rađa nežan i slab, u času svoje smrti, on je tvrd i krut. Zeleno bilje je nežno i ispunjeno sokom. Kad umire, uvelo je i suvo. Stoga, krutost i nesavitljivost sledbenici su smrti Ko se raduje pobedi, veseliće se ubijanju, a ko se veseli ubijanju, na svetu je pogrešio svoj cilj. Ko je mnogo ubijao, neka mrtve oplakuje suzama, neka pobedu slavi kao žalost. Lao C’ ili Lao Ce (oko 570.p.n.e. – oko 470. p.n.e.) "Šta je davanje? Iako nam se čini da je odgovor na to pitanje jednostavan on je zapravo vrlo dvosmislen i zamršen. Najrasprostranjenije nerazumevanje je ono koje pretpostavlja da je davanje "odricanje od" nečega, lišavanje ili žrtvovanje..." Morihej Uješiba,osnivač aikidoa a čakre su baljezganje,zaluđivanje očajnika koji tragaju za istinom a dobijaju sopstvenu projekciju dotične....ili ti što bi rekao Fridrih mi Niče da ne postoji istina postoji samo perspektiva i svaka perspektiva je istina..i sad da ispadnem kao mudar mislite o tome.... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 a čakre su baljezganje,zaluđivanje očajnika koji tragaju za istinom a dobijaju sopstvenu projekciju dotične. Zašto traganje za Istinom ako neko već veruje da je sam samcati Sin Božji Istina? Objasni mi molim te, da li je nužno ako primenjuješ telesne tehnike uzeti i bezpogovornu duhovnost koja navodno ide u kompletu? Vladika Nikolaj Velimirović, kad je pisao knjigu Pisma iz Indije, je uglavnom pominjao ono što jeste Indijska duhovnost ali istovremeno je jednaka i u Pravoslavlju. Vladika je izgleda želeo da stavi akcenat na zajedničke vrednosti i svetosti a ne na razlike. Tim duhom sam ja i otvorio ovu temu. Ukoliko učenje o čakri nema ništa zajedničko sa Pravoslavljem, opet sam postigao cilj, jer ne umemo mi sve da znamo, zato pitamo tražimo i volimo da znamo, kako bi pomogli sebi i drugima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Objasni mi molim te, da li je nužno ako primenjuješ telesne tehnike uzeti i bezpogovornu duhovnost koja navodno ide u kompletu? Kako ti ne razumeš da rad na čakrama nema veze sa telom već sa duhovnim aspektom čovečijeg bića?Ako ti je do telesnih vežbi možeš da praktikuješ raznorazne vežbe istezanja koje veze nemaju niti sa čakrama niti sa buđenjem zmije koja se spiralno diže uz tvoju kičmu.Osnovna razlika između te i pravoslavne duhovnosti je što svaka slika i vizuelizacija je predmet ispitivanja,kako reče apostol Pavle ispitujte svaki duh da li je od Boga ili tako nešto,parafraziram sad ne sećam se... ovde se ide kontra najpre će da ti traži vizuelizaciju sa raznoraznim simboličkim prikazima.Imagine the balia somwhere... Volim_Sina_Bozjeg and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 21, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Kako ti ne razumeš da rad na čakrama nema veze sa telom već sa duhovnim aspektom čovečijeg bića Pa baš zato što ne razumem, ja sve ovo i pišem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Svetlana, Ko hoce da se posvecuje telu, ima savrsen odgovor na to u pravoslavlju. Jedno je razumeti svakog coveka kao stvorenog po liku Bozijem, a drugo je propovedati njuejdz umesto pravoslavlja i dovoditi narod u zabludu recima da je sve to isto. Nije isto. Pravoslavlje i joga nemaju ama bas nista zajednicko. Ovo je pravoslavni forum, odgovorih VSB koga licno poznajem i eto mi krivice pretpostavljam da ne bi voleo hrista mesto Hrista i da za njega i za nekog ko ima Hrista, ovo sve je smejurija ziva. Energije, cakre, tehnike disanja, aure, rekonekcija i ostale zablude proizisle iz istocnjackih ucenja su upravo to zablude. Mi imamo Hrista. Ova zena radi jogu sa pacijentima i koliko po fejsu vidim ona je uciteljica joge i recimo smiruje tako panicne napade. I to mozda nekom pomogne i onda pomisli superiska nije mi nista. Isto kao da odes vracari i kazes pa super videla mi celu proslost. Joga kao vizicke vezbe je ok, razna gimnastika pomaze raznim ljudima da odrzavaju tonus tela. I to jeste bitno u smislu da je zdravlje i od tela i sto rece VSB mi nismo bestelesni. Tako da ako vec ocemo tonus tela tu je gomila sportova, ako nam metanije smetaju. Cemu cakre? To je vera da se u duhovno bice prodire kroz odredjene tacke na telu a to veze s pravoslavljem nema. Mi nismo Srbija zemlja koja se granici sa Indijom, mi smo Srbija na balkanu i pri tom pisemo na pravoslavnom forumu, a ne nju ejdz tehnikama podizanja svesti cega li vec. Postoje ljudi koji su se interesovali za ovu tematiku, pravoslavni hriscani, svestenici, apologete kako god i ko god sve ne i puno su pisali protiv ovakvih stvari. Ja sam nekad citala nesto o tome, ali mene to nikad nije privlacilo jer je to usecerena vodica licno za mene, pa ne mogu da preporucim literaturu. Sustinu sam zapamtila, sve te istocnjacke tehnike su ok kad se posmatraju kao samo fizicke tehnike, i onda mogu biti korisne, cim dodje do duhovnog ucenja to je vec hod po ekstremno tankom ledu. Nekom ko je crkveni liturgijski hriscanin to ne treba puno. Милан Ракић, Anika and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Јануар 21, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2016 Isteklo mi vreme za edit... Da dodam, evo samo zbog VSB sam izguglala... https://www.spiritualresearchfoundation.org/sr/cakre to su ti cakre, one navodno sluze za protok energije, i jos jedan link za tu energiju i to je to, e vala ako ista pravoslavno ima ovde care dodjem ti jos jedan sladoled porodicno pakovanje https://www.spiritualresearchfoundation.org/sr/kundalini-energija Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука