Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Voleo bi da se osvrnemo na Pravoslavno gledanje na drugacija ucenja od onih na koje smo u Hrisćanstvu naviknuti. Šta mislite o ovom kratkom crtanom filmu i gde ovde postoje delovi drugaciji od pravoslavnog učenja? Adelaida је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 али је чињеница да некакве истине има у томе.Zasto to mislis? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Ovdje imate četri češka nepravoslavna gledišta na čakre: protestantsko, husitsko, katoličko i automehaničarsko. Martin Luther: traktat Čakri - Makri (dug ali prinosan) Martin Luther je o takvim stvarima bio u stanju govorit satima: https://goo.gl/T6OpUI Jan Hus i Jan Žižka o čakrama na glavi (treće oko): https://goo.gl/2ctV52 Velečasni župnik o velikoj čakri zvanoj boule (kugla na glavi): https://goo.gl/WXP6CM A ovo je o zimskim autočakrama: https://goo.gl/RclIh1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 а то јасно показује Његову вољу да су људи здрави, а не болесни. Ako je to Njegova volja zašto onda postoje tolike bolesti? Vezano za temu... Inače ova priča iz crtaća veze nema sa čakrama i hinduističkim učenjem o njima gde je glavna priča buđenje energije zmije duž kičme(kundalini) i dostizanjem svesti Krišne.U najkraćem,iščezavanje u Jednom i stapanje s njim. I drugo ne postoje nikakvi dokazi da te energetske tačke u telu uopšte postoje.Stvar je dakle ličnog uverenja. Veze nema sa pravoslavljem.Nema molitve,nema pokajanja,nema odnosa sa Bogom,Drugim sa velikim D.I možda što je ključno kosmos je praktično Bog a kosmos je stvoren za razliku od Boga u koga pravoslavlje veruje. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Прилог теми: Морфологија људског бића "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Avatar crtani...predivan A na ovoj temi bolje da ne odgovaram.... Samo cu reci da ne znam sta bi u pravoslavlju bio ekvivalent za cakre...? Mislim da ga nema...i ako cakri ima...kod svih ljudi bez obzira na veroispovest Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 ako cakri ima...kod svih ljudi bez obzira na veroispovest Kod koje si ti trenutno?Si prošla muladaru? I na osnovu čega znaš da one uopšte postoje? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 @@Kratos, A na ovoj temi bolje da ne odgovaram.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Warum Adelaida?Ich möchte Erklärung Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 @@Kratos, A na ovoj temi bolje da ne odgovaram.... Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Ја се извињавам ако нисам у праву тј. уколико је тема постављена сасвим неутрално. Али, сумњам да је неутрално постављена с обзиром на то како најчешће теку разговори овде. Mene zanima Istina i argument. Takodje me zanimaju suprotnosti od pravoslavnog Predanja i obrazlozenje. Ja vise nikad necu ista prihvatiti ako je obrazlozenje ne valja se ili obrazlozenje nijeu pravoslavnom duhu itd... Hocu da znam i da znamo sta to nije u pravoslavnom duhu. Dakle vrlo sam direktan i nemam unapred razvijen stav pa da postavljam zamke. Zaista bi voleo argumente jake a reci blage. Svetlana Pecin-Saraguda and Кратос је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Ja bih voleo da čujem dokaz da čakre uopšte postoje na način kako prezentuju svi ti gurui,kao nekakvi energetski centri. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Mene recimo zanima,jedna po jedna cakra iz ovog crtanog filma i kako na nju gleda pravoslavlje. Sta je tu opasnost a sta nije. Mislim, da je telo zapostavljeno u pravoslavlju, pa se pitam kako nadoknaditi taj gubitak? Ja verujem, da mnoge moze vrlo lako privuci filosofija koju smo imali prilike da vidimo u kratkom crtanom filmu. Dakle moze dobro da zainteresuje pa otuda ova tema. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Ja bih voleo da čujem dokaz da čakre uopšte postoje na način kako prezentuju svi ti gurui,kao nekakvi energetski centri. Ne bi bilo lose, onda izneti argument, da je ovo bajka i prevara. Sto se mene tice sve je ok dok se govori o ovome, jer kazem ti filosofija i drevne mudrosti znaju poprilicno da povuku. Meni je super sto je tebi sve jasno ali mislim da vecini nije. Razumes? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2016 Crtać se uopšte ne bavi telom već dušom i njenim emocionalnim stanjima kao blokatorima fluktacije kosmičke energije.Crtać je čista psihološka introspekcija. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука