Jump to content

Анализа оповргавања креационизма

Препоручена порука

Први пут чујем да неко мисли да се креационисти понашају као да се од пада ништа није десило. Наравно да се десило. Управо од тада теку сви процеси пропадања у природи.

Aha kako ne.

Од када по твом мишљењу теку процеси пропадања у природи?

Potpo nije nikakvo objasnjenje vec kontraverzna pretpostavka koja ne samo da nista ne objasnjava nego otvara jos jako veliki broj pitanja. Da ne govorim o tome da su svi dosadasnji hipoteticki modeli globalnog potopa  u suprotnosti sa elementarnim zakonim fizike.

Др. Хенри Морис и др. Џон Виткомб имају одличан модел.

"When God created the earth's original atoms, He could have easily created the earth's magnetic field also, merely by bringing the atoms into existence with the spin axes of their nuclei all pointing in the same direction." (Humphreys, ICR Impact, "The Mystery of the Earth's Magnetic Field", February 1989)

Jel ovo naucno rezonovanje?

Mислиш да Бог није могао тако да уради?

Potop ima toliko problema sam sa sobom da je on ne uklopiv i sa gravitacijom zemlje a kamoli sa magnetnim poljem.

Tи мислиш да се Потоп није десио онако како је Мојсије записао?

Подели на овим сајтовима

• Одговори 285
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Биљкама није обавезно била неопходна та светлост коју је Бог поставио пре стварања Сунца. Биљке нису првенствено зависиле од ње, већ од Бога.

A da ne govorim o govorim o biserima da biljkama nije bila potrebna svetlost. Ne samo da je biljkama neopohodna svetlost nego im je neophodna toplota i atmosfera.  A "objasnjenja" tipa "Bog se za to sve pobrinuo na cudesan nacin" nisu objasnjenja nego anti-objasnjenja. Tu ne samo da se nista ne objasnjava nego se onemogucava ceo proces saznanja novog jer je Bog i njegovo delovanja u domenu nespoznatljivog. Sa stanovista nauke.

Не постоје чуда? Стварање света ни из чега од стране Бога, по теби није натприродно чудо? На седмицу стварања можемо применити данашње законе физике?

Подели на овим сајтовима

Од када по твом мишљењу теку процеси пропадања у природи?

Od uvek. Adam je propustio priliku da celu tvorevinu prinese netruleznosti i sad za nepropadanje moramo sacekati Eshaton.

Др. Хенри Морис и др. Џон Виткомб имају одличан модел.

Mислиш да Бог није могао тако да уради?

Nije pitanje sta je sve mogao nego sta jeste. Ali poenta je to da takvo obrazlozenje ne moze biti prihvaceno kao naucno objasnjenje. Primer "ne znam tacno kako ali posto je Bog svemocan mogao je da to izvede bilo kako". To ne samo da nije objasnjenje nego kraj svih objasnjenja i svake nauke. Taj model onda naprosto mozes primeniti na bilo sta.

Tи мислиш да се Потоп није десио онако како је Мојсије записао?

Naravno da ne mislim da je bilo globalnog potopa.

Подели на овим сајтовима

Биљкама није обавезно била неопходна та светлост коју је Бог поставио пре стварања Сунца. Биљке нису првенствено зависиле од ње, већ од Бога.

A da ne govorim o govorim o biserima da biljkama nije bila potrebna svetlost. Ne samo da je biljkama neopohodna svetlost nego im je neophodna toplota i atmosfera.  A "objasnjenja" tipa "Bog se za to sve pobrinuo na cudesan nacin" nisu objasnjenja nego anti-objasnjenja. Tu ne samo da se nista ne objasnjava nego se onemogucava ceo proces saznanja novog jer je Bog i njegovo delovanja u domenu nespoznatljivog. Sa stanovista nauke.

Не постоје чуда? Стварање света ни из чега од стране Бога, по теби није натприродно чудо? На седмицу стварања можемо применити данашње законе физике?

Naravno da postoje cuda ali cuda ne mogu da sluze kao objasnjenja jer je to onda kraj svakog daljeg objasnjavanja i razmatranja.

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Постављена слика

Е баш ме занима јел ово фотомонтажа. stadaradim

Кад би овакав лептир постојао у природи, нашли би се људи да тврде како је и ово постало еволуцијом...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

Кад би овакав лептир постојао у природи, нашли би се људи да тврде како је и ово постало еволуцијом...

a , našlo bi se i ljudi koji bi tvrdili da samo bog može ovako nešto da stvori ...

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Постављена слика

a , našlo bi se i ljudi koji bi tvrdili da samo bog može ovako nešto da stvori ...

Па него шта, или мислиш да електромагнетна сила може да створи овакву текстуру на крилу лептира?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

A можда ова сила има друго име ? Рецимо фотошоп ?

Ма знамо сви да је ово фотомонтажа, него ствар је била што сам се ја запитао, шта да стварно има овакав лептир у природи, дакако да би се опет нашло разлога да се такав лептир зове производом еволуције, а не интелигентног стварања.

Подели на овим сајтовима

A можда ова сила има друго име ? Рецимо фотошоп ?

Ма знамо сви да је ово фотомонтажа, него ствар је била што сам се ја запитао, шта да стварно има овакав лептир у природи, дакако да би се опет нашло разлога да се такав лептир зове производом еволуције, а не интелигентног стварања.

Наравно, ту се слажемо  stadaradim

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Постављена слика

Е баш ме занима јел ово фотомонтажа. mocart

Inteligentni dizajn je najgluplja stvar koju sam čuo. Žao mi je što ovako pričam ali bolje da budem iskren nego fin.

I ne shvatajte me lično, o ideji je, ne o ljudima koji je zastupaju, ljudi su okej.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Inteligentni dizajn je najgluplja stvar koju sam čuo.

Да се заиста ради о глупој ствари не би се толико труда улагало у покушајима оповргавања тврдњи ИД-а. Можа би могао да помогнеш масонима у Америци да искорене овај покрет. Изгледа да ти видиш нешто што што много паметних људи не види... или је нешто друго у питању.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...