Ronald Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 I ja sam jos jedna osoba koja nije podnosila fizicko vaspitanje, nisam nikad zelio da me neko tlaci sa nekim fizicki aktivnostima. To je jos jedan od razloga sto ne podnosim obaveznu vojsku( pogotovo mi je muka od predloga koji dolaze od Dzveri po tom pitanju). Prvo treba da bude izborni ako vec imamo obavezno skolovanje, a drugo( vojska) pofesionalna, sa ljudima kojima je to posao. Nisam nikakav alfa-muzjak niti hocu to da budem. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 која мисли да је цео свет настао због математике. Зависи како гледаш, али с једне стране се може се рећи да је она у праву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Јануар 14, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2016 Ја због тог мучитељског предмета имам тешке трауме које ме прате целог живота. Немам ништа против да постоји у школама, али да буде изборни. И онако ће већина вонаби алфа мужјака то изабрати. Потпуно ми је сулудо да неко подржава обавезно физичко, а напада изборну веронауку. А претпостављам да је за некога без слуха такође траума и понижење терати га да пева пред целим разредом и трпи подсмехе. Читав школски систем какав данас постоји је тоталитарно мучење деце на сваком нивоу и понајмање има везе са образовањем. Мислим да не постоји ниједан успешан предмет, са кога већина ђака заиста изађе са знањем или вештином. Сви за које знам да су нешто научили, научили су или само сопственом зслугом или комбинацијом тога са додатном наставом, секцијама и приватним часовима. Нико није научио математику, језик, историју или биологију на редовним часовима. Ама баш нико кога знам. Али нема везе, кад избацимо веронауку, кренуће све на боље. То што је код нас физичко прављено по комунистичком моделу где се оцењују чак и урођене способности, није разлог да се уклони из образовања већ да се реформише. Исто важи за друге предмете и целокупни систем образовања. Деца из школе треба да изађу здрава и са свешћу о значају физичке активности. Жао ми је што си имао такво искуство, ал' не може то што ти се тај предмет не свиђа да буде разлог да се избаци. Погледај нпр. фински модел где то обухвата гимнастику, плес, пливање, скијање, спортове са лоптом, трчање, али и теоријску едукацију где се учи нпр. како су вежбе повезане са здрављем, зашто је редовна физичка активност битна, зашто је сутра боље ићи бициклом на посао итд. Чак разматрају и увођење неке блаже физичке активности при осталим часовима због предугог седења. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Препорука Савета Европе број 1202 из 1993. године, између осталог каже: "...Развијање знања код ученика о својој религији представља предуслов за праву толеранцију и савладавање предрасуда..." Дакле, потпуно супротно ономе што тврди наш министар просвете, да верска настава уводи сегрегацију (поделе) међу ученицима. Заиста, имамо право да сумњамо да нас поједини одговорни људи из наше владајуће елите не воде путем ЕУ и европских вредности и стандарда већ да нас враћају у прошлост - у време идеолошког једноумља. ИгорМ, Јанко, Благовесник and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Закон о црквама и верским заједницама: Члан 40. Јемчи се право на верску наставу у државним и приватним основним и средњим школама, у складу са законом. Протомајстор, Јанко and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 За министра Вербића је проблем што се ђаци опредељују за веронауку сходно вери својих родитеља... Европска декларација о људским правима: Члан 2. (Параграф 1) - Право на образовање Нико не може бити лишен права на образовање. У вршењу свих својих функција у области образовања и наставе држава поштује право родитеља да осигурају такво образовање и наставу који су у складу са њиховим властитим вјерским и филозофским увјерењима. Устав Републике Србије: Члан 43. Устава: ...Roditelji i zakonski staraoci imaju pravo da svojoj deci obezbede versko i moralno obrazovanje u skladu sa svojim uverenjima. Јанко, Благовесник and Протомајстор је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Хоћемо у Европу! Недајмо мутираним комуњарама да нас под плаштом пута ка ЕУ воде у идеолошку, једноумну прошлост! Они немају благе везе са Европом. Јанко and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Дакле, потпуно супротно ономе што тврди наш министар просвете, да верска настава уводи сегрегацију (поделе) међу ученицима. Čisto da ljudima bude jasno: te preporuke su više politički akti i nemaju pravno obavezujuće dejstvo. Samim tim, ministar ima puno pravo da se ne slaže, iako najvećim delom nije u pravu... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 у једној држави у којој нема трага од веронауке у држ.школама.... постоји највећи број цркава по глави становника и највећи проценат релгиозних ( мера је "редовни одлазак на литургије"). у тим црквама се организује верско подучавање. држава нема ништа с тим. људи се не ослањају на државу, већ сами организују своју наставу. то није тако тешко. туриста је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Čisto da ljudima bude jasno: te preporuke su više politički akti i nemaju pravno obavezujuće dejstvo. Samim tim, ministar ima puno pravo da se ne slaže, iako najvećim delom nije u pravu... Наравно. Министар има право да буде Титов комуниста, али они нама говоре да идемо у ЕУ. Воде нас ипак у контра смеру. Дакле, лажу нас. А ми нећемо да нас лажи и, што је још важније, нећемо у једноумну прошлост. Благовесник and Јанко је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Министар има право да буде Титов комуниста, али они нама говоре да идемо у ЕУ. Воде нас ипак у контра смеру. Put u EU nema veze sa verskom nastavom, jer pravo Evropske unije nema veze sa regulisanjem veronauke. To sto vecina EU clanica ima versku nastavu, ne znaci da je to nekakav "evropski standard" koji clanice (ili kandidati) moraju da ispostuju. dzo ni је реаговао/ла на ово 1 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Хоћемо у Европу! Недајмо мутираним комуњарама да нас под плаштом пута ка ЕУ воде у идеолошку, једноумну прошлост! Они немају благе везе са Европом. Ја нећу у EU. Иначе бих одавно већ отпалио са породицом и (негде из Дуизбурга, као Небојша што је отворио ову тему) мудро саветовао шта овде треба да се ради. И поред тога верујем да је аргумент који си припремио изузетно вредан, јер је контекстуално везан за стратегију ове проевропске владе која под бременом ММФ-а, не зна више где удара. Томе није разлог њихова недалековидост, већ потпуна слепост, односно неспособност (да виде). Шта би са данашњом трибином? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 Завршено снимање. Гости: Србијанка, ја и професорка социологије са Филозофског факултета у НС (заборавих име). Из Министарства просвете се нико није појавио, иако су позвани (то говори о њима). Емисија се емитује у недељу, од 10.00 на Радио Београду 1. Емисују је могуће пратити и преко њиховог сајта, као и након емитовања (на сајту). Утисци су ми врло позитивни. Било је фајта, али џентлменског. Након емисије, госпођа Србијанка мени: "Ви сте врло интересантан човек и волела бих да слушам ваша предавања." Била је коректна, иако са другачијим мишљењем - достојно једног интетелектуалца. Милан Ракић, Paradoksologija, Juanito and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 професорка социологије са Филозофског факултета у НС (заборавих име). То је несумњиво била Зорица Кубурић? Објавила је књигу "Методика верске наставе" - веома коректно штиво. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 15, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2016 То је несумњиво била Зорица Кубурић? Објавила је књигу "Методика верске наставе" - веома коректно штиво. Заборавих име, мртав сам уморан, али мислим да је баш она. Супер је била. Врло објективно и врло аргументовано. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука