Jump to content

ЖРУ Диван: Отац Арсеније Јовановић- Божић у постхришћанском свету, Недеља 3. јануар 2016. у 20:30 УЖИВО!

Оцени ову тему

Препоручена порука

овде ће бити уживо емитовање разговора са оцем Арсенијем

Драги пријатељи, браћо и сестре,

Част нам је да вас обавестимо да ће гост ЖРУ Дивана бити наш драги о. Арсеније Јовановић , сабрат манастира Острог.

monah-arsenije.jpg

Тема Божићног разговора са о. Арсенијем ће бити: Божић у постхришћанском свету

Разговор можете директно пратити на форуму Живе Речи Утехе (насловна страна форума www.pouke.org/forum/index ), и на овој теми. Уједно, после уводне речи о. Арсенија ви можете постављати питања нашем драгом госту.

предавање је у Недељу, 3. јануара у 20:30.

Поделите ову тему са пријатељима, обавестите ваше ближње да и они прате.

Питања можете постављати овде или директно на нашем јутјуб каналу на коме ће бити уживо разговор.

Ваше Поуке.орг

Подели на овим сајтовима

Разговор ће водити наш администратор Аца Милојков...

Очекујемо Ваша питања на ову веома инспиративну тему

Подели на овим сајтовима

Дивни отац Арса ............једва чекам недељу .

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Што се мене тиче ја сам спреман ко запета пушка. И кад смо код овога...

Оче, не знам да ли пратите сада музику. Желим да Вас питам да ли постоји неки бенд којег бисте препоручили да се слуша?

...какво мишљење о. Арсеније има о мизуци Партибрејкерса, нарочито о албуму "Слобода или ништа" (под условом да је упознат). То би могло и као обједињено питање, ако Робот нема ништа против...

Јер овај син мој бјеше мртав, и оживје; и изгубљен бјеше, и нађе се. Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. Што око не видје, и ухо не чу, и у срце човјеку не дође, оно припреми Бог онима који га љубе. Јер сад видимо као у огледалу, у загонетки, а онда ћемо лицем у лице; сад знам дјелимично, а онда ћу познати као што бих познат.

Подели на овим сајтовима

pitanje za o.Arsenija / kada ce se opet pojaviti za pevnicom u crkvi sv Jovana Vladimira u Bgd.... :D

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Отац Арсеније Јовановић /његова песма/

Господе у мени све стало,
 у камен се окаменило
реч, плач, радост
Твој одступ моја казна
моје обећање преступ слабост,
Господе у мени све пало
у распуклу иловачу зарђало ,
чекам изруган од звезда ,
висим обешен о небо,
омчом троструко исплетеном
од болесних погледа и погрешних жеља
мишљу посрнулом саплетеном .
Господе у мени све завриштало,
без гласа заридало ,
без Тебе онемело и умукло
и умукло и ослепело ,
Чекам расточен од сумње
да нисам угушио Твоје семе
боли душа дах и време
Господе коначно у мени
све опет утихнуло ,
из пакла у живот
покој миром уминуло
на далеком путу ка Теби
у мојој малој духовној капсули
nоново снагом ,
дувају Твоји топли
 љубавни ветрови
Господе слава Ти
ево свиће ,
чују се први петлови.

П.С. Не знам како се песма зове слушала
једно његово предавање и бележила

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Још 17 мин и почиње................. не заборавите :)

Подели на овим сајтовима

voditeljka vrsi poslednje pripreme kao sto da videti..... :D:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Поздрав! Колико ће трајати?
to se nikad ne zna....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

na samom pocetku 160 slusalaca.... :sunce:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оче, кажите нам како помирити накарадне обичаје са којима се сусрећу свештеници а везани су за свештенорадње?

Често видим да свештеници морају да толеришу различите глупости, па испада да је свештеник етнолог а не теолог.

Шта мислите о овоме?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...