dzo ni Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Zajedničko saopštenje tradicionalnih crkava i verskih zajednica Srbije: http://www.spc.rs/sr/saopshtenje_zajavnost"Изражавамо уверење да Србију, у погледу грађанских права верујућих, нико неће покушати да врати у године које не памтимо по добру..." погрешно. министров предлог не умањује грађанска права верујућих. у грађанска права не спада државно финансирање популарисања специфичних религија међу ученицима државних школа. Исламска заједница то треба да ради о свом трошку. СПЦ такође. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 министров предлог не умањује грађанска права верујућих. у грађанска права не спада државно финансирање популарисања специфичних религија међу ученицима државних школа. Nisu specifične, nego tradicionalne crkve i verske zajednice koje okupljaju 99% vernika države koja se sastoji pretežno od vernika. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Primećujem blaži ton ovog zajedničkog saopštenja u odnosu na sinodsko od 25. decembra. Tamo je bilo "odlučno odbijanje inicijative ministra", a u ovom zajedničkom - "odlučno negodovanje". Ipak, da ne cepidlačim više, dobro je da su tu svih sedam potpisa. Pitanje verske nastave, osim u temu građanskih prava verujućih, zadire i u pitanja manjinskih prava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 ....verske zajednice koje okupljaju 99% vernika države koja se sastoji pretežno od vernika. i tih 99% vernika u drzavi nisu u stanju da organizuju versku nastavu bez pomoci drzave? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Муфтија Дудић: Подржавамо укидање веронауке у школама, СПЦ има монопол Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 i tih 99% vernika u drzavi nisu u stanju da organizuju versku nastavu bez pomoci drzave? Ovo je model koji se primenjuje i u Evropi, zašto bismo mi bili izuzetak... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlaja Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Муфтија Дудић: Подржавамо укидање веронауке у школама, СПЦ има монопол Jel ovo Islamska zajednica u Srbiji vs. Islamska zajednica Srbije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 i tih 99% vernika u drzavi nisu u stanju da organizuju versku nastavu bez pomoci drzave? Организују се. Та организација се зове - држава. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Организују се. Та организација се зове - држава. Organizacija vam je vrh пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Organizacija vam je vrh Какви смо, таква нам је и држава, а и Црква. То смо ми. Оно што желим да истакнем јесте да сам против те апстракције државе. Шта је држава без нас? Нема је. Зато, држава је сервис грађана. Дејан, ИгорМ, Agaton Vuzman and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 6, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Најбољи су ови прваци из АС, Екмеџић и Стојадиновић. Буне се што држава даје "заједничке" паре и за нас вернике. А ми верници финансирамо ту државу (у највећем проценту), док њих двојица динара не дају - јер живе и раде у иностранству. И сад они нама говоре за наше паре да су то заједничке паре. Лудило. Нека приговоре Швабама, јер њиховој држави плаћају порез. А тамо итекако има веронауке. Жика, zuti car, Благовесник and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 O ljudi moji koliko priče. Ako 99% građana žele veronauku u školama (umsto u bogomoljama) onda tako i neka bude. U pitanju je zaista veliki procenat i tu nema dileme. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 O ljudi moji koliko priče. Ako 99% građana žele veronauku u školama (umsto u bogomoljama) onda tako i neka bude. U pitanju je zaista veliki procenat i tu nema dileme. Ne znam odakle uopste ta ideja da 99% gradjana zeli veronauku? Ta ideja ne bi ni referendum prosla a kamo li da ima podrsku 99% gradjana. Da je ta cifra tacna, gradjansko ne bi imalo potrebe da postoji... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 6, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2016 Какви смо, таква нам је и држава, а и Црква. То смо ми. To i ja kazem. "Vi" koji cinite 99% drzave, predstavljate se sledbenicima Hristove ideje mira, ljubavi, saosecanja, brige, smirenja... A drzava nam dno dna... Il vi niste to za sta se predstavljate, ili jeste to ali sama ideja nema veze sa onim sto propovedate... Jednostavno- ne uklapa se... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 7, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 O ljudi moji koliko priče. Ako 99% građana žele veronauku u školama (umsto u bogomoljama) onda tako i neka bude. U pitanju je zaista veliki procenat i tu nema dileme. da zaista vam kazem da je tako Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука