Снежана Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Није имао жену, јер не можеш служити два господара. Плутон, Adelaida, ivanaika and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 A gde piše da u raju nema muško i žensko?Ako mi nećemo da budemo ni muško ni žensko zar nije to onda odsecanje jednog dela naše ličnosti? Ličnost je dosta kompleksna i mnogo toga utiče, ličnost zavisi i od kulturnog nasledja, pola, socijalnog statusa i sl. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Piše piše. Može stih? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Čitaj Pismo, post je. Valja se što reko narod. Čitam Pismo... Nije lijepo, još u vrijeme posta odgovorit tako. Na fino pitanje, valjalo bi, posebno sada, odgovorit fino. Naravno, ako znaš odgovor. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Bestrasno ne bi nužno značilo bez polnog opštenja, već bez robovanja, Sto po meni situaciju cini jos izvesnije mogucom. Ziveti sa zenom bez strasti...bez polnog opstenja,bez gneva, bez " robovanja" kako kazes Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Није имао жену, јер не можеш служити два господара. Плутон је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Može stih? "...нити се жене, нити се удају, него су као анђели Божији на небу." (Мт.22,30; Лк. 20,34-36; Фил.3,8-11) Претпостављам да се мисли на овај стих. Узгред, сматрам ову расправу излишном. Позвао сам о. Саву а позваћу и остале именоване у првој поруци. Нема потребе да нагађамо "шта би било кад би било", то је бар моје мишљење. Има људи са даром расуђивања, богопознања... Пустимо њих да говоре. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Ko ima uši da čuje neka čuje ... :ani_biggrin: Плутон је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 ...нити се жене, нити се удају, него су као анђели Божији на небу. (Мт.22,30; Лк. 20,34-36; Фил.3,8-11) To sam i ja rekao ali tu ne piše da nema muško i žensko. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Zato što je Bog natpolan, bespolan. To je čak situacija i u SZ. Svi isEnuma Eliš model stvaranja ima polnu relaciju, Jahve je natpolan. To ti je verujem dobro poznato, bolje nego nama laicima. I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih. Ayla , Kaludjerovic Sreten and Adelaida је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Ako su raj i pakao nešto što nosimo u sebi, onda je Hristos raj spustio na zemlju. Ako u raju nema muško i žensko, već ima samo lice Božije s kojim ćemo se sladiti, jer sam Hristos jeste Raj, nema logike da je to lice Božije , dok je boravilo na zemlji, trčalo za suknjama. Nije Hristos licemer kao Tito, narodu priča jedno a u pozadini orgija sa balerinama. U ono vreme svi nosili aljine, mozda je samo bio preveliki rizk od ozbiljnih nesporazuma. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 @, Да, али овај стих не објашњава да нећемо бити бесполни, него бестрасни, барем колико ја разумем. Kaludjerovic Sreten, Adelaida and Кратос је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Tu se ne govori o polnosti, već o zajednici. Zajednici? Кратос and Ayla је реаговао/ла на ово 2 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Tu se ne govori o polnosti, već o zajednici. To je tvoje tumačenje, ili i to stoji u Pismu? Objasni bar to...makar. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Децембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2015 Ех, волео бих да могу да вам парирам али можда је боље да заобиђем(о?)... Узгред, сматрам ову расправу излишном. Позвао сам о. Саву а позваћу и остале именоване у првој поруци. Нема потребе да нагађамо "шта би било кад би било", то је бар моје мишљење. Има људи са даром расуђивања, богопознања... Пустимо њих да говоре. Овако само испада неко глупирање... Несташна је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука