Ненад Р. Написано Јануар 7, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 @@Ненад., Treba da ostanemo, prilagođavamo se i borimo za naš forum. Samo je bitno da ne odustanemo. Нема одустајања, само идемо напред. Иван Ивковић and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 7, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 Nek vam duhovne teme budu teorija a neozbiljne teme praksa. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Јануар 7, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 Нема одустајања, само идемо напред. Куд напред? Које су теме сада актуелне? Увек иста прича, пред наше највеће празнике. Молим вас, учините нешто и не дозволите да овај форум постане само један од многих других... Мени је дегутантно и да причам о стварима којима су некима пуна уста... Ко је увређен с моје стране, нека прашта. Кад бих набрајала ко је овде све углавном покушавао да ме шиканира и увреди, подугачак би био списак. „Dobri i naivni i slabi ljudi niti imaju hrabrosti da kažu istinu, ni snage da ne kažu ništa, ni veštine da slažu. ” — Ivo Andrić keka and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 7, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 @@Anika, треба сви да учинимо нешто да би форум био бољи.Не треба све очекивати од другог, већ треба и да се потрудимо да и сами дамо допринос како би било боље. Да ли имаш неки предлог како би форум био бољи? JESSY, Иван Ивковић and Ayla је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LogosAgape Написано Јануар 7, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 Svrha foruma nije da bude crkva. Lepo je što je puno tolerancije. Zbližava nas način komunikacije. Ali teško je sve opravdati ponudom i potražnjom, (kao ružičasta televizija ili žuta štampa) ako ništa drugo zbog njihovih principa im ne treba biti sličan... pa srećno balansiranje Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 7, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2016 ЖРУ. Живе-Речи-Утехе: хајд' сад, ово "живе речи" је мало дискутабилно, нису живе већ писане, али ако узмемо да је и писана реч жива, чак некад живља од оне изговорене, онда нема проблема; "утехе", утеха, топла реч, реч упућена другоме. Mislim da je forum zamisljen da pociva na evandjelskim osnovama jer Zive reci utehe znace Evandjelje. Иван Ивковић, Човек Жоја and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јануар 8, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2016 Форум има доста добрих ствари што се тиче саме вере, полазећи од себе, сматрам да сам доста тога корисног научио овде. Са друге стране, неке ствари овде су одраз онога какви смо ми генерално, па тако и овде се види оно дивно код Срба - 100 људи 250+ мишљења. Једино ми је загонетан повећи број теолога који су регистровани а слабо се упуштају у било какве дискусије... Лапис Лазули, Ненад Р., ВИЛМА and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Јануар 8, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2016 Dosta razmisljam sta bih ovde predlozila i razmisljam,i razmislja...mnogo nezgodna stvar.Ovo je forum,nije realna zajednica.Interenet sam po sebi se razlikuje od realnog zivota ima svoje prednosti ali ima i svoje mane.Sa druge strane svi smo individue ovde svako ima svoje motive zasto dolazi ovde.Kako je u opste moguce podmiriti svacije potrebe bez sarenolikosti,koja i postoji.Ima i obrazovnih informativnih kreativnih tema ,caskanja,saljivih ...ma nema sta nema.I to je super.Jer svi smo mi svako na svom stupnju uzrasta,koji je i nama samima neretko nepoznanica a kamo li nece biti nekom drugom pa jos na internetu,kao i zivot dobro je da ima svega.I da nije noci ne bi smo znali da cenimo dan.Sve na ovom svetu ima svoju svrhu.I havala dragom Bogu na tome. Al evo jedan predlog pa ko ziv ko mrtav.Obzirom da postoje dva vida spasavanja za ljude a da su najvaznije od Boga blagosloveni ,monastvo i brak,a ako uzmemo to da je monastvo ipak vec uredjeno,manastirski zivot duhovnici podvig i td(o cemu je svakako korisno da se informisemo ali se razlikuje od drugog puta nije primenljivo na zivot mirjana)onda ostaje ovo drugo ,carski put,sveta tajna braka,koja ipak verujem da je ljudima sa foruma bliza jer ko zeli da ide u manastir on i ode i to je to.E sad ovde ima puno tema u vezi sa time i to je super.Jedino sto mi pada na pamet a da jos nisam videla osim sporadicno tu i tamo u ponekim odgovorima je sledece,u ranija vremena je postojao obicaj,da starije zene i muzevi(u ovom slucaju to bi bili forumasi hriscani koji su vec ostvareni na tom polju)savetuju mladje koji se spremaju za taj put.Znaci zene da savetuju mlade devojke muzevi savetuju mlade momke.Sto ima i svoju logicnu paralelu u monastvu duhvnik iskusan savetuje i vodi svoja duhovna ceda.Danas postoje ,usled raznoraznih socijalnih problema ,nelogicnosti tipa idem kod monaha da me savetuje u vezi braka,pa cekaj prijatelju jel ides kod hirurga da te savetuje kako da popravis kola?Znaci da mozda pokusamo ugledajuci se na stare obicaje,da svedemo stvari na svoju meru.I umesto(mada je i to interesantno) da zene daju odgovore muskarcima i muskarci zenama da zajedno unapredimo teme tipa zene,majke poucavaju mlade devojke,buduce zene i buduce majke,odnosno muzevi poducavaju mlade momke,buduce muzeve.To je i inace goruca tema bela kuga u nasem drustvu zbog toga sto je porodica mnogo postradala(ranije je to islo u okviru porodice)ali ne mislim da je nas glavni cilj da spasavamo naciju,to ce biti posledica,nase je da spasavamo duse svoje a Bog nam je jasno dao putokaz,ili monastvo ili brak.I oba su prebogato ispunjena NJegovim darovima ako ih po volji Njegovoj koristimo. PS.ja se izvinjavam ako nisam dovoljno jasna bila ,nadam se da moze bar da se nazre moja namera,generalno su slikari polumutavi ljudi,valjda sto smo bolji sa linijom to smo gori sa slovima,pardonirajte na tome,namere su bile najbolje moguce ako je izvedba lose ispala ne zamerite pliz. Иван Ивковић, Vecana, milijan75 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јануар 8, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2016 Ето, сам назив каже шта и како. Е сад, може да буде и хипи комуна оптерећена политиком, идеологијама, копи-пејст сатиром и контејнер за истресање сопствене патологије. Мада горе стоји оно "православна друштвена мрежа"... "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јануар 9, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2016 Идем ја тако пре неки дан и приметим нешто чудно у снегу. Приђем ја да видим шта је то, кад оно... Maslacak_, Плутон, Драшко and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 9, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2016 Мењајте сврху и пут Немојте да се форум развија природно Дајте неки исправан калуп JESSY, Дијана., RYLAH and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 9, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2016 Мењајте сврху и пут Немојте да се форум развија природно Дајте неки исправан калуп Је л' могу ја, је л' могу ја, је л' могу ја...??? Снежана, Драшко, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јануар 9, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 9, 2016 Је л' могу ја, је л' могу ја, је л' могу ја...??? ајде душо...како се зовеш? Снежана, Juanito and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Је л' могу ја, је л' могу ја, је л' могу ја...??? Јуане, царе само изволите. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 10, 2016 Пријави Подели Написано Јануар 10, 2016 Поуке.орг. Поуке-организација: значи ваљда нека интернет заједница која поучава. Чему? Ето питања за милионче. ЖРУ. Живе-Речи-Утехе: хајд' сад, ово "живе речи" је мало дискутабилно, нису живе већ писане, али ако узмемо да је и писана реч жива, чак некад живља од оне изговорене, онда нема проблема; "утехе", утеха, топла реч, реч упућена другоме. Ето, сам назив каже шта и како. Е сад, може да буде и хипи комуна оптерећена политиком, идеологијама, копи-пејст сатиром и контејнер за истресање сопствене патологије. Смисао и циљ овог форума, од свог оснивања, јесте да буде заједница, да буде скуп верујућих људи, који ће у живом разговору да дођу до нечега. Почео је као форум студената теологије на ком би студенти размењивали литературу, али је ту сврху брзо превазишао. Није скуп људи који су дошли да деле монашку литературу или да глуме богоугодност која не постоји ни у Цркви, а камо ли међу мирјанима, којима је овај форум првенствено и намењен. Са друге стране, овај форум је многе људе лишио заблуда, а посебно разне који су упадали у замке неофитског зилотизма, имамо доста атеиста који су у најмању руку престали бити богоборци и прихватили верујуће људе као нормалне и равне себи (што важи и у супротном смеру), склопљено је и доста бракова, а о пријатељствима да не причам. Има људи који би можда желели да се овде прича искључиво о теолошким темама, али су такви у дебелој мањини, јер се ни у Цркви не прича искључиво о томе. После Литургије се, уз послужење, прича о Ђоковићу, фудбалу, спорту, политици, и свему што чини жиот човека данашњице. Ако некоме сметају теме за упознавање, секс, сатиру, необавезне разговоре, онда је тај или неки светац кога се такве теме уопште не дотичу и о свему томе нити размишља нити прича ван форума, или лицемер, који би овде да заведе неку дисциплину, али другима, јер је ни он сам нема. И кроз такве теме се види ко је ко, и кроз такве теме увек причамо из аспекта духовног ступња на ком смо, и на таквим темама можемо да научимо много, само ако хоћемо. И да, наравно да има доста фрустрираних, неостварених или људи са неким патологијама, али их је у Цркви далеко више, јер се на овом форуму такви врло брзо или изолују контролом писања или отерају бановањем, што у Цркви ретко када постоји као могућност. Ето, то је укратко сврха и пут овог форума, од настанка па до данас. ВИЛМА, Paradoksologija, sqny and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука