Jump to content

El rincón de Juan

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Аурор рече

Ja mislih da je doktor, samo rodno osetljivo. :)

To je muško, ček? Piše da je "dra." za žene.

dra. је за жене, али се више не користи. Чак је супротно од родно-сензитивног. Да је хтела да буде родно-сензитивна, ставила би dra. У питању је нека холандска академска титула.

Свеједно, овај приступ ми је бизаран на више нивоа...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

dra. је за жене, али се више не користи. Чак је супротно од родно-сензитивног. Да је хтела да буде родно-сензитивна, ставила би dra. У питању је нека холандска академска титула.

Свеједно, овај приступ ми је бизаран на више нивоа...

Zavisi kako izgleda u praksi. Nije mi najjasnije na osnovu datog.

Ako je žena bivala svuda po svetu i zbog toga joj je jasnije koje probleme u komunikaciji mogu ljudi da imaju pa vam kaže 'kad Holanđani kažu ovo, u stvari misle...'; 'ako hoćeš da izraziš snažno neslaganje, najbolji način da te ozbiljno razumeju je...' i tome slično, može da bude korisno. 

Recimo, kao ovo (dosta je tačno, bar za ovog mog druga Engleza što živi u Bg, još uvek ga ovako treba prevoditi  :D ):

english1.jpg

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

"Tips for feeling at home in the Netherlands"

Zivo me interesuje kakvi su savejti da se osjecas kao kod kuce u Holandiji? :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Justin Waters рече

Nema ih :D

Jedina lekcija: "You can't. Even if you have effing sandwiches every effing day. Deal with it."

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Justin Waters рече

Да киселим купус на тераси. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Е сад, замислите да оћете да узмете паре овим странцима у Београду и направите сличну радионицу. Шта бисте им рекли? 

Dva-triput me navukao onaj Englez da to i radim (uglavnom poluformalno i totalno neplaćeno, samo zabave radi) :D

Uglavnom sam odgovarala na pitanja uz caveat da je to samo moje generalizovano iskustvo.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Dva-triput me navukao onaj Englez da to i radim (uglavnom poluformalno i totalno neplaćeno, samo zabave radi) :D

Uglavnom sam odgovarala na pitanja uz caveat da je to samo moje generalizovano iskustvo.

Па баш ме зато и занима. Како то комуницира "просечан Србин"? Погледај бре овај форум, слабо ту има неке регуларности. Једино сам сигуран да смо изразито темпераментнији и емотивнији од просечних западњака, али чини ми се да то свако изражава на свој начин. :)

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

Па баш ме зато и занима. Како то комуницира "просечан Србин"? Погледај бре овај форум, слабо ту има неке регуларности. Једино сам сигуран да смо изразито темпераментнији и емотивнији од просечних западњака, али чини ми се да то свако изражава на свој начин. :)

Pa kad imaš konkretna pitanja i probleme možeš i da daš svoja nagađanja na temu 'Šta misle kad kažu...' i 'Šta je uobičajena praksa povodom...' i tome slično.

• Волим 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Juanito рече

Има ли нека приватна алтернатива? DHL?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...