Jump to content

El rincón de Juan

Препоручена порука

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Juanito рече

@Paradoksologija

Кад те питају да ли ћеш у УК посетити неку организацију, шта је одговор на то питање ако учествујеш на конференцији?

Navedi obavezno svaku zvaničnu organizaciju koja te očekuje. Nađi i nekog profu da 'garantuje' za tebe i eventualno pošalje i posebno pozivno pismo, potpiše, pečatira, i skenira.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Juanito рече

Ниједна друга земља то није питала...

Najgori su.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Navedi obavezno svaku zvaničnu organizaciju koja te očekuje. Nađi i nekog profu da 'garantuje' za tebe i eventualno pošalje i posebno pozivno pismo, potpiše, pečatira, i skenira.

Никада нисам чуо за позивно писмо за конференцију, а верујем да нису ни ови што је организују.

Онда морам да одложим ову пријаву за који дан и нађем и замолим неког Sir Alfreda. 

Ах, што волим ову земљу слободе. Доле тиранска и неслободна ЕУ, живела слободна Британија!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Никада нисам чуо за позивно писмо за конференцију, а верујем да нису ни ови што је организују.

Онда морам да одложим ову пријаву за који дан и нађем и замолим неког Sir Alfreda. 

Ах, што волим ову земљу слободе. Доле тиранска и неслободна ЕУ, живела слободна Британија!

Obavezno traži, od organizatora, pozivno pismo. Moj sin je pre par godina išao na neki sajam knjiga u Liverpul po pozivu organizatora sajma. Poslao mu organizatorto pismo i sin ( mlad momak, nezaposlen i sl. ) dobio vizu. Bez toga teško da bi prošao.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Branka62 рече

Obavezno traži, od organizatora, pozivno pismo. Moj sin je pre par godina išao na neki sajam knjiga u Liverpul po pozivu organizatora sajma. Poslao mu organizatorto pismo i sin ( mlad momak, nezaposlen i sl. ) dobio vizu. Bez toga teško da bi prošao.

Па имам званични acceptance email, зар није то довољно? Шта сад треба да вучем људе за рукав да ми шаљу позивно писмо у коме ће да понове исту ствар? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Онда морам да одложим ову пријаву за који дан и нађем и замолим неког Sir Alberta. 

Pa i ne postoji, osim kada se bakćeš sa birokratijama. Meni su pravili i pozivna pisma i uverenja o učešću u konferencijama. Baš su ovi tvoji Holanđani bili ubedljivo najviše predusretljivi, ali hoće i fini Englezi da obave to, znaju frke sa vizama. Šaljem u PP kao primer ovo što su mi Englezi slali.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Pa i ne postoji, osim kada se bakćeš sa birokratijama. Meni su pravili i pozivna pisma i uverenja o učešću u konferencijama. Baš su ovi tvoji Holanđani bili ubedljivo najviše predusretljivi, ali hoće i fini Englezi da obave to, znaju frke sa vizama. Šaljem u PP kao primer ovo što su mi Englezi slali.

ОК, хвала. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Juanito рече

A bilo ti smesno onomad kad je Kraljica Majka neskriveno palaca jezikom.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Paradoksologija рече

Meni su omiljena pitanja o broju cipela, pardon pasoša, svakog pojedinačnog deteta i o svakom prethodnom pasošu i svakom prethodnom putovanju bilo gde ikad

Ovo pitaju za turisticku vizu????

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Juanito рече

Попуњавам формулар за британску визу. Ово до сад нисам видео. Питају те колико трошиш месечно. 

Smijem se kao kad sam procitao onaj vic o Muji i cranckim fazonima. 12:smeha:

• Волим 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Juanito рече

Па ево, сад управо смишљаш како да им објасним ону латино сапуницу која нас је снашла око америчке визе која ми је била одбијена и чак експлицитно кажу да ће то утицати на одлуку. Ниједна друга земља то није питала...

Не знам, сад сумњам да ћу уопште добити визу. 

Napisi negdje dodatak da si u proslom zivotu bio Pakistanac i da si iz dna duse mrzio Madjare i Poljake. Pusti ce te ko da gledam. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Justin Waters рече

Smijem se kao kad sam procitao onaj vic o Muji i cranckim fazonima. 12:smeha:

Још кад би ми поверовали да немам појма. Једино што знам је да не трошим више него што имам.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Tumaralo. рече

18194066_741267002714175_707590555672083

Још једна од честих заблуда. Ово су свуда вести. 

Разлика је у томе што су у Србији ово једине вести, док у развијенима земљама има свега за свачији укус. У Србији није проблем присуство шунда, него одсуство квалитета. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Juanito рече

Још кад би ми поверовали да немам појма. Једино што знам је да не трошим више него што имам.

Ovo mi je promaklo :smeh1:

Ja sam svaki put sve te brojke izlupala. Valjda je bitno da ne deluje kao da si očajnik koji će odmah da im se nakači na socijalno ili tako nešto...

пре 21 часа, Justin Waters рече

Ovo pitaju za turisticku vizu????

Ja mislim da sve pitaju i za turističku, osim, naravno, za institucije koje ćeš posetiti.

Ali je teže dobiti turističku vizu - ako nemaš baš neki solidan aranžman uplaćen. Ovde savetuju da u svakoj situaciji u kojoj nemaš pozivno pismo priložiš i dokaz o supružniku/porodici koje ostavljaš, imovini koju negde imaš, stalnom zaposlenju i primanjima...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...