obi-wan Написано Април 29, 2017 Пријави Подели Написано Април 29, 2017 пре 6 часа, Снежана рече не тражи ми леба... ... i vode ne pije... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 29, 2017 Пријави Подели Написано Април 29, 2017 Inace, primetio sam da video na tviterima ne moze da se gleda ako nemas nalog tamo... Ili nisam dobro primetio? `El to zavisi mozda od nekog kodeka? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2017 Nemci u šoku nas pitaju: Kako to "daleko posao"?! Subota 29.4.2017 | 11:36 | Izvor: Tanjug U Srbiji ima kvalifikovanih i kvalitetnih ljudi, ali problem je što ne žele da zbog posla odlaze u drugi grad, i to ne razumem, rekao je Ronald Zeliger. Zeliger koji je predsednik UO Nemačko-srpske privredne komore je, posle predstavljanja rezultata ankete nemačkih privrednika u Srbiji, rekao da je mobilnost zaposlenih veoma "problematična tačka", s kojom se u našoj zemlji suočavaju poslodavci iz drugih država. Kako je istakao, svi žele da žive u Beogradu, jer je to lep grad u kojem može da se sedi u kafiću pored Save i Dunava, ali mnoga preduzeća se ne nalaze u Beogradu. On je ukazao na svoj primer, objašnjavajući da mu porodica živi u Nemačkoj i da često leti od te zemlje do Srbije. "Put na posao mi je 1.000 kilometara dugačak i kada mi ljudi ovde kažu, konkretno za Vršac, koji je udaljen 80 kilometara, da je daleko, iako obezbeđujemo transport autobusima, iako ih tamo čeka dobar, siguran i dobro plaćen posao, da neće da idu tamo zbog udaljenosti, e za to nemam razumevanje", rekao je Zeliger. Zeliger je dodao da su sa njim saglasne brojne kolege koji imaju problem da zaposle kvalifikovanu radnu snagu u Šapcu, Kraljevu, Subotici i ostalim gradovima. "To čujem od kolega i to ne razumem. Imate veliku stopu nezaposlenosti, a istovremeno i potrebu da radite i brinete o sebi. Ali ako ne možete da se dignete sa stolice i odete nekoliko metara dalje, onda nemam razumevanje", rekao je Zeliger. Kako je istakao u Srbiji mora da se promeni svest ljudi u tom pogledu i da svaki dan počnu spremni da se dodatno angažuju. "To je uslov bilo kakvog uspeha i to je uslov da imate radno mesto, ali i da ga zadržite. Ne smatram da su ti faktori ovde uvek ispunjeni", zaključio je Zeliger. Izvor: B92 Grizzly Adams, Avocado, florenntina and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 29, 2017 Слажете ли се са претходним постом? florenntina, Grizzly Adams and Avocado је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 пре 1 сат, Juanito рече Слажете ли се са претходним постом? Не верујем ничему што чујем на вестима док не знам детаље. Из принципа. Значи, стручњаци за шта, колике им нуде плате, да ли стварно имају сваки дан превоз аутобусима, итд. Иначе невезано за то...мало је глупо да упоређује себе, као председника Немачко-српске привредне коморе који сигурно има минимум 10-20 пута већу плату од било ког од тих о којима говори и који мора да често путује до Србије иако му породица живи у Немачкој, са ситуацијом и људима овде. А да се дотакао неких проблема који овде постоје у резоновању око рада и живота уопште, то стоји. drvce, Juanito, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 пре 3 часа, Juanito рече Слажете ли се са претходним постом? Уз ову Генијеву напомену, да. Наш народ је екстремно статичан. Знам људе који цео живот нису мрднули из свог градића, а сваки пут у неко друго место је неки грандиозни догађај за који се треба спремати месец дана. Наравно да све то има своје узроке, можда и доста оправдане. Али мора да мењамо. Човек мора да буде спреман увече да спакује кофере и сутра да почне живот у новом граду. Амери се селе у просеку десетак пута у животу и то с једног краја континента на други. Следи бесрамно хвалисање, отворите на своју одговорност... Spoiler Од кад смо се видели прошле године био сам у Чикагу, Кливленду, Бафалу, Бруклину, Њу Џерзију, Принстону, на Лонг Ајленду, на неколико места у "горњем" Њу Јорку, посетио сам Нијагару, Торонто, Монтреал, сад сам у Бостону, сутра идем недељу дана на Кејп Код, после поново у Бруклин, почетком Јуна недељу дана у Милвоки, после планирам Хјустон, вероватно поново на Мауи ако да Бог... ОК, Гризли је екстреман пример и за Амере. Само оћу да кажем да то није никакав проблем. Људи морају да буду мобилни, посебно кад је посао или неки животни циљ у питању. Преселити се из Ниша у Крагујевац стварно није ништа. Лапис Лазули and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 Grizli, mene me interesuju tvoja zapazanja vrlo mnogo veoma puno. Nego da te pitam, sta mislis kako sva ta cesta putovanja deluju na decu? Tj kolika su tebi deca, da li ste tako bili mobilni i ubdrugim fazama, kad su bili mali, skolski i slicno. Sta ti grizlica radi ili je ona ono kod kuce u nekoj bazi dok ti istrazujes? Glede posla, mislim da je rec o specificnoj radnoj snazi...skoro se u jedno selo tj predgradje grada doselila fabriks, i jedna moja rodjaka se zaposlila. Sa njene strane to je vec posao u da kazem kasnim godinama, potpuno van struke jer fakticki ono sto je pre 20 i kusur godina zavrsila nikad nije radila, ovo je fizicki posao u mlenari za bedne pare, radi se svih sedam dana nedeljno u proizvodnji i nema odstupanja. Ona je srecna jer je vremenom kucni budzet utanjio, jedna plata postala mala kad su deca dosla u velike godine jelte, ali ona je presrecna jer ne mora da putuje do grada i gubi barem dva i vise sata dnevno na prevoz i sto u tim godinama naci posao mimo Bg, NS, KG i Nisa je cudo. Takvih poslova ima, ali ovo nije Amerika pa ni Hrvatska, putevi su losi, gorivo skupo, gradski i prigradski prevoz totalno neefikasan, da zivis na jednom mestu, a radis na drugom kad imas porodicu znaci da te nema. Bukvalno nikad. A to za minimalac ispadne skuplja dara nego mera. Pronaci nekog da ti cuva decu da na primer ti radis i platiti to zahteva da bas imas dobru platu inace si iako radis u minusu a onda cemu sve to. Na mnogim mestima iako si zaposlen do vrtica tesko stizes, treba ti debela veza za mesto, mnoge skole nemaju produzen boravak...sve su to neki faktori. Lako je u uredjenom svetu, nama je dete u jaslama bio vazdusnom linijom ni 400m, preko mosta putem oko kilometar i po, ujutru kad bi ga muz vozio do posla i da se vrati kuci bukvalno je sat vremena gubio. Nekad koji minut manje al cesto i vise jer je spic. Srecom tad nije radio. Nismo mi toliko lenji koliko nije sve tako jednostavno niti jednostrano. АлександраВ and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 Па не би да износим много приватних ствари овде. Ова задња путовања су више због фамилије него због мене. Колико видим делују веома добро. Ту се сазрева, учи, стиче искуство и самопоуздање. А није тако увек било, наравно. Скрпимо и по пар година на једном месту. [emoji6] Што се Србије тиче, не кривим ја ту људе да су лењи, него само кажем да морамо да мењамо систем и омогућимо већу мобилност. Нпр. скоро сам на некој теми управо исто рекао - треба смањити и укинути намете и порезе на бензин. Јефтин превоз је неопходан. Онда и друге ствари. Више је то до система него до људи. Комунистички систем, који код нас нажалост још увек живи, је направљен тако да људи буду статични. Ту где се родиш радиш у фабрици до пензије и ти те саране. Све у кругу од два километра, тако је комуњарама одговарало јер је лакше контролисати статичан народ. А то сад мора да мењамо да би напредовали. Sent from my iPad using Tapatalk Јелена011 and florenntina је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 To se slazem. Muka je to. Ocekivanje -drzava duradi nesto. Sto se ljudi tice, mislim da mnogi bolujucod onog selektivnog gledanja na zivot. Visokoobrazovani, gradski covek se krece u jednom svom svetu i ponekad tesko razume neke druge svetove. Mnogo ljudi je funkcionalno nepismeno, bez skole, bez nekih aspiracija, nekad su nadnicili, imali uvek gde da rade da zarade, a sad toga nema, na selu vise nema posla, niti gde da idu u nadnicu i sad su zarobljeni, ni tamo ni vamo, za njih je mobilnost jako cudan pojam, sta mi tu bre njima filozofiramo, spansko selo je to za njih. Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 30, 2017 Невезано за овај конкретни српски проблем, једна од препрека за већу мобилност Европљана је то што је кућно школовање забрањено. А неке државе су екстремније од других. На пример, колега треба 3 недеље (пословно) да проведе у САД и жели да иде са породицом. Држава Холандија му је тражила да докаже да ће за те три недеље деца имати некакво предшколско образовање. Није дозвољено да толико дуго прекину формално школовање Ако се дозволи кућно школовање, онда и те како може цела породица да путује и живи где жели и како жели и да проводе време с децом. Grizzly Adams and florenntina је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 пре 18 часа, Juanito рече Те фотке и нису скупе због уметничког карактера, него се користе у комерцијалним производима, зато толико коштају лиценце. Мислим да је 500 долара ако хоћеш да купиш потпуно право на фотографију, да буде 100% твоја (чак се и фотограф одриче права). Ако желиш само да је искористиш као некакву илустрацију или да одштампаш и окачиш на зид, то би требало да је знатно јефтиније. Tacne cene variraju, ali odnos je taj neki, s tim da ona mala licenca za stampu ide od npr. nekoliko do nekoliko desetina $, zavisi od autora, slike, i jos kojecega. Juanito је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 пре 17 часа, florenntina рече Ja nemam nista od toga, cak ni fb ... Avocado, florenntina, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 пре 11 часа, Juanito рече Слажете ли се са претходним постом? Ne. Ova pricica je soo...bljaque, jer: 1) uopste nije ovako kako kaze, znam dosta njih koji putuju, i 2) ima nas ljudi, a ima i drukcijih ljudi. Ali kako to pod 2) da objasnis jednom Svabi... Juanito је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 I da dodam - ova pricica je soo much AV style, da ne kazem - kao da je narucena. Oh, wait... Juanito, Lady Godiva, Лапис Лазули and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 30, 2017 Пријави Подели Написано Април 30, 2017 Znam ljude koji putuju iz Bg u manja mesta svakodnevno zbog posla, i najveći problem je u katastrofalnoj infrastrukturi. Put od 80km do posla može da traje satima i/ili da se u principu ne isplati zbog troškova. florenntina, obi-wan and Justin Waters је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука