Jump to content

El rincón de Juan

Препоручена порука

пре 8 часа, Juanito рече

Штикле су невиђено секси ако женска уме да их носи. И шта бре причате, није то обућа за неко ходање или ђускање на свадби, то је обућа за... having fun, што би рекли Амери. Али добро, ко зна зна, ко не зна партизан. :)

http://picbear.com/high_heeled_women

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 15 часа, GeniusAtWork рече

Право да ти кажем, нисам нешто одушевљен...

- Ако бисмо прешли на чисту енергију, на свету би владао мир

Опасно упрошћавање. Тачно је да неки ратови избијају због интервенције Америке или других великих сила у регионима богатим нафтом, али то нису једини ратови на овој планети нити су једини повод за избијање ратова. Ево у Украјини, грађански рат у СФРЈ, ратови између држава у Африци...везе немају са енергентима. Једини разлог зашто није дошло до новог светског, глобалног рата је то што је технологија толико напредовала да данас све велике силе имају оружје за масовно уништење (нуклеарно, биолошко и хемијско), тако да би употреба истих угрозила и нападача и нападнутог. Ту више не може бити победника, зато и велике силе бију прокси ратове преко леђа слабијих и мањих јер би све друго довело до уништења њих самих и скоро сигурно до пропасти цивилизације.

- Америка је напала Ирак због нафте 

Колико сам успео да похватам, ово не тврде ни најтврђи заступници  разних теорија завере. Оно што се обично тврди је да је разлог напада на Ирак и Либију петродолар - да су наводно Хусеин и Гадафи (за Асада не знам већ) хтели да прекину да користе долар као главно средство за плаћање и продају нафте и да су зато збачени силом (могуће да нисам баш најтачније објансио, пошто се уопште не разумем у проблематику). Али да чиста физичка отимачина сигурно није повод, јер Американци имају више него довољно нафте код себе и код својих главних снабдевача (Ирак никада није био један од тих).

- Медији лажу у спрези са моћним политичарима да би креирали јавно мњење. Ево примера пада треће куле 9/11, која сигурно није могла да падне као што је пала ако није било у питању контролисано рушење експлозивом. Ту су и пасоши терориста пронађени у рушевинама

Са првом реченицом се потпуно слажем. Што се тиче напада 9/11...колико има теорија завере, толико има и оних који тврде да се све одиграло као у званичној верзији. Ево једног текста који покушава да објасни пад треће куле: Линк. Опет, појма немам и не разумем се у проблематику. Али ми не делује много убедљиво да политички врх САД стоји иза напада, а да им се ипак десе ретардиране грешке као што су ово са трећом кулом и нетакнути пасоши терориста пронађени у рушевинама после пада кула близнакиња. Оно што бих ја лично могао да поверујем је да су америчке обаштајне службе знале унапред за нападе, али да намерно нису ништа предузели да би после имали casus belli да нападају кога хоће и кад хоће. Али опет, Трампу је требао само један извештај из Сирије да би наредио истог дана ракетирање сиријске војне базе. Зашто би се Буш и екипа толико замлаћивали око свега да би рационализовали скидање Хусеина, који је и тада већ одавно био bad guy...не знам.

Tako nekako sam i ja video. Jedino za ove kule, obzirom da sam studirao arhitekturu neko vreme, mogu da kazem da je sasvim ispravno razmisljao. Naravno, pravu istinu verovatno nikad necemo da saznamo, ali da je to, sto su prodavali sirokoj raji kao pricu i razloge pada (od onda pa na dalje), besmisleno i smesno - jeste.

Inace, secam se onog intervuja Busa mladjeg posle rata u Iraku, kad ga novinar pita "nema oruzja za masovno unistavanje, zasto smo bili tamo uopste?", i on prvo malo cuti (k`o sto je imao obicaj kad nema pojma sta da kaze), a onda, uz blago teleci pogled, kaze "pa imamo naftu... hehe..." Znaci, sigurno je i to razlog, samo sto, osim samog tog resursa, tu su i razni drugi geopoliticki razlozi, ali mi je zanimljivo da se sad i na samom Zapadu o tome prica, sto do skora prakticno nije postojalo.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, florenntina рече

ALI brate, pati mi dusa neopisivo za estetikom. Volim bre da vidim lepo pa to ti je. Nije slucajno toliko truda, energije, vremena i kreativnosti covecanstvo ulozilo u estetiku. To je na neki nacin nasusna potreba, bar meni ali nema se vremena a brate slatki nemas gde ni kupiti. Ovde iole neki lepsi komad garderobe je nenormalno skup, valjda zato sto nema ni traznje izuzev onih super bogatih zena koje imaju vremena za sredjivanje.

Идентичан проблем сам имао. Може да се нађе, али није лако. Има радњи по тржним центрима које продају разне европске брендове, што познате што непознате и онда јуриш снижења која знају да иду и преко 50%. Или купиш прошлогодишњи модел јер не тражиш најновију моду, него естетику. А једном сам у једној таквој радњи пронашао прелепу блузу направљену у Индији, некакав етно дизајн. Још је имам, ал ми мало велика. 

пре 5 часа, florenntina рече

Sto kaze Juanito, izgleda da mora malo da se odputuje do Evrope na jednu estetsku rehabilitaciju :)

Btw. Juanito, ja glasam za Italiju, neku Toskanu npr. Mislim da biste uzivali!

Италија свакако. Ако ти је до естетике (бар кад су одећа и храна у питању), заобиђи север Европе у широком луку. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, obi-wan рече

Tako nekako sam i ja video. Jedino za ove kule, obzirom da sam studirao arhitekturu neko vreme, mogu da kazem da je sasvim ispravno razmisljao. Naravno, pravu istinu verovatno nikad necemo da saznamo, ali da je to, sto su prodavali sirokoj raji kao pricu i razloge pada (od onda pa na dalje), besmisleno i smesno - jeste.

Doduse ne moze arhitekta da iznese misljenje vec konstruktivni inzenjer, a sasvim je sigurno da nijedan inzenjer koji poznaje struku nece reci da zgrada koja ima 70 stubova, rusi se momentalno kada jedan stub izgori. Taj jedan jedini stub koji je izgorio mogao je prouzrokovati eventualno distorziju zgrade slijeganje, napuknuce, ali ne i da srusi zgradu kao da je kontrolisano minirana. E a kako izgleda kontrolisano miniranje to je vec prica. Bila je jednom na diskaveriju emisija kada su rusili neku staru zgradu u Skotskoj, koja se nalazila na nekoj vjetrometini. Mogli su je komonto gadjati projektilima, ne bi bilo nikakve stete, ali naravno pristupili su normama pa su onda snimali kako se radi. Konstruktivni inzenjeri su vodili posao i radili su tako da su zasjecali stubove tako da stub prakticki stoji na malom parcetu mase koja ga drzi u kontinuitetu, i to je dovoljno samo za staticko opterecenje. Zgrada je imala mnogo manje stubova, ali oni nisu zasjecali samo jedan vec njih vise. I naravno tu se sad malo dramatika u emisiji radil da moraju da rade precizno i brzo da rade da ne bi doslo do havarije da se zgrada srusi sama od sebe, i onda naravno vodja tima komentarise kako je ovo izuzetno komplikovan posao koji zahtjeva veliko iskustvo konstruktivnog inzenjera i proracune kako pristupiti i koje stubove zasjecati itd....i na kraju naravno dinamit i eksplozija su odradili svoje da se zgrada srusi pravolinijski. Kad su sve to radili za neku zgradu na vjetrometini, koliko je bi tek bilo smjesno tvrditi da je ta zgrada na Menhentnu pala pravolinijski sasvim slucajno samo radi tog jednog ostecenog stuba....mislim zaista. E sad kako su uspjeli izvesti miniranje zgrade a da to ne bude primjeceno ili da se ne iscuri neka informacija...to su sad sve stvari koje su nam nepoznate i ostace sakrivene velom vjerovatno dugo vremena. 

Tako da vjerovatno je stoji ono sto kaze genijus da su obavjestajne sluzbe znale za napade, samo nisu htjeli da sprijece da bi imali izgovor, ali ostaje misterija te trece kule koja kaze da je tu bilo mozda necega vise osim pukom zmirkanja na jedno oko od strane obavjestajaca. 

пре 2 часа, obi-wan рече

Inace, secam se onog intervuja Busa mladjeg posle rata u Iraku, kad ga novinar pita "nema oruzja za masovno unistavanje, zasto smo bili tamo uopste?", i on prvo malo cuti (k`o sto je imao obicaj kad nema pojma sta da kaze), a onda, uz blago teleci pogled, kaze "pa imamo naftu... hehe..." Znaci, sigurno je i to razlog, samo sto, osim samog tog resursa, tu nsu i razni drugi geopoliticki razlozi, ali mi je zanimljivo da se sad i na samom Zapadu o tome prica, sto do skora prakticno nije postojalo

Nafta sigurno nije razlog jer Ameri em sto sami proizvode naftu em sto je najvise uvoze iz Saudi Arabije tako da napad na Irak nije 100% izazva tako da bi im uzimali naftu. Bus se nonsalanto pokusao popraviti, mozda i biti ironican na to vrlo nezgodno pitanje, ne zeleci naravno reci ni hej pa mi smo to uradili da bi sprijecili Sadama da pocne prodavati naftu u eurima. Ali ostaje tacna obzervacija Svajcarca koliko su vojnici koji su isli u te ratove bili uvjereni da se u Iraku bore protiv terorista koji su srusili bliznakinje...tj bili su ispranog mozga. Hajd sto je isao tamo da zaradi platu, ali sto mora da vjeruje u bajke...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Juanito рече

А једном сам у једној таквој радњи пронашао прелепу блузу направљену у Индији, некакав етно дизајн. Још је имам, ал ми мало велика. 

Нашао и ипак није велика. Никад чуо за марку. Сад морам да обучем да нервирам Холанђане јер "мислим да сам различит". :smeh1:

juaedg.jpg

P. S. 

M у Америци је L у Европи. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

...koliko je bi tek bilo smjesno tvrditi da je ta zgrada na Menhentnu pala pravolinijski sasvim slucajno samo radi tog jednog ostecenog stuba....mislim zaista. E sad kako su uspjeli izvesti miniranje zgrade a da to ne bude primjeceno ili da se ne iscuri neka informacija...to su sad sve stvari koje su nam nepoznate i ostace sakrivene velom vjerovatno dugo vremena...

Pa to brate, da su bar smislili neku ubedljiviju provalu. Ja nisam ucio za staticara, ali sam imao neke osnove o tome, i znam sigurno upravo ovo sto kazes. :)

пре 1 сат, Justin Waters рече

Nafta sigurno nije razlog jer Ameri em sto sami proizvode naftu em sto je najvise uvoze iz Saudi Arabije tako da napad na Irak nije 100% izazva tako da bi im uzimali naftu. Bus se nonsalanto pokusao popraviti, mozda i biti ironican na to vrlo nezgodno pitanje, ne zeleci naravno reci ni hej pa mi smo to uradili da bi sprijecili Sadama da pocne prodavati naftu u eurima. Ali ostaje tacna obzervacija Svajcarca koliko su vojnici koji su isli u te ratove bili uvjereni da se u Iraku bore protiv terorista koji su srusili bliznakinje...tj bili su ispranog mozga. Hajd sto je isao tamo da zaradi platu, ali sto mora da vjeruje u bajke...

Nije nafta osnovni razlog tu bila, nego pre svega geopoliticki pozicioniranje u regionu, to je prilicno jasno.

Kao sto sad u Siriji nije glavna tema sirijska nafta, iako su je drekavci uz podrsku Erda i njegovih pulena svercovali samo tako dugo vremena (po principu - ne` da se baci), nego katarski naftovod/gasovod, koji Sirija nije htela da dadne da prodje preko njih, nego je htela da ustupi prostor Rusima za njihov naftovod/gasovod koji ide iz i preko Irana.

I opet, i u Siriji je drugi veliki razlog isto tako geopoliticko pozicioniranje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

El rincón de Juan! Од моде и кулинарства, преко науке и програмирања, до геополитике, сваким даном 00-24. И наравно, све о Холанђанима, знано и незнано!

Подели на овим сајтовима

Nego, `tedoh da vas ovde upitam ovako sve... imate li vi, osim fezbuka, i one tamo tvitere, pentagrame, instagrame, i sta vec, i ako imate cemu vam sluze? Al` ozbiljno pitam. Ja osim fezbuka nem` nista drugo, a ne bi da zaostajem za svetom...

Подели на овим сајтовима

Пентаграм немам, твитер користим да пратим људе које из неког разлога ценим. Користан је за спонтано и случајно откривање корисних информација. Штетан је због политике. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Juanito рече

El rincón de Juan! Од моде и кулинарства, преко науке и програмирања, до геополитике, сваким даном 00-24. И наравно, све о Холанђанима, знано и незнано!

И наравно Лего. 

Излог Лего продавнице у Данској. Ова фотка ме подсети ме на тебе. :)

image-0-02-03-e2847fd8014c3646272560f191b3ba4b2f3790282472a8314f526ab15e660720-V.thumb.jpg.c7a7b88d7c2e8a6fcf8833d21ded9d8a.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, obi-wan рече

Nego, `tedoh da vas ovde upitam ovako sve... imate li vi, osim fezbuka, i one tamo tvitere, pentagrame, instagrame, i sta vec, i ako imate cemu vam sluze? Al` ozbiljno pitam. Ja osim fezbuka nem` nista drugo, a ne bi da zaostajem za svetom...

Твитер немам, инстаграм имам. Качим фотке повремено, исто ко овде на оној теми наше фотографије дана. И пратим неке занимљиве налоге :) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Twitter, gotovo da ne znam ni kako funkcionise uopste niti sam ikad ijedan tvit procitao direktno sa twittera.

Instagram mi je vec nesto realnija mreza jer slika govori vise od 1000 rijeci, imam ali ne koristim, ali sve nesto planiram da se amaterski bavim fotografijom pa da kacim i tako ali nikako da krenem :)

Подели на овим сајтовима

Инстаграм није мрежа за озбиљнију фотографију, било аматерску или профи. То је мрежа за дељење усликаних момената телефоном, уз неки филтер. Не кажем да нема фантастичних фотки насталих на тај начин, само кажем да мрежа није никада била за то намењена. Супер је за људе који фотографијом желе да пренесу неку мини причу (поред тога што је супер за згодне цице које каче своје фотке), али није за фотографију као такву. Flickr или 500px су боље за то. Има фотографа који се рекламирају на инстаграму, али то је нешто друго. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...