obi-wan Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 14 часа, Juanito рече Да, сад се сетих да је скоро Колинда пљувала по декларацији, што вероватно значи да је супер ствар у питању. Cemu sluze politicari? Da radimo sve suprotno od njih. Inace, imali smo i ovde na temi ako se ne varam, pre mozda 2-3 godina neka Hrvatica, lingvista, radi svud redom, a mislim da redovno predaje u Becu, napisala neki clanak (a mislim da je to deo nekog znatno veceg rada, naci cemo tu temu ili clanak pa da vidimo) u kom na tom skroz naucnom nivou dokazuje i objasnjava da svi narodi, ciji su jezici valjda nekih 80+ % isti, imaju jedan isti koren, tj. poreklo. A onda kaze nesto kao - "a mi i Srbi imamo 98 % isti jezik, pa zakljucite sami". Posle toga, `rvaCka stampa je napala, izdajnik je, ovakva je, onakva je. Po tome se, naravno, dodatno i nedvosmisleno potvrdilo da je bez ostatka u pravu. Justin Waters, Juanito, Аурор and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 10 часа, Grizzly Adams рече Па није битно. Важно да се користи неки назив. Što se ne koristi naziv srpski? Ni slučajno ga ne bi hteli (iz određenih razloga), dakle nije da nije bitno... пре 10 часа, Grizzly Adams рече Дуго траје само зато што наша племена још нису превазишла неке елементарне ствари, па не могу ни да се договоре око назива за језик... Ja predlažem da se zove grizlijevski, jel može? пре 10 часа, Grizzly Adams рече Какве ли везе има... Pa i to bi bio vid 'koncesije' njima, to je za njih striktno politička stvar. Pazi Zagreb sinoć inače (zastava NDH ima belu kockicu gore levo): пре 10 часа, Grizzly Adams рече Само је смешно да после хиљаду година ми немамо назив за језик већ се бламирамо пред светом. Pa ja se slažem. Ja lično imam jedan naziv za taj jezik - to je srpski jezik, samo ga u Zagrebu zovu 'hrvatski', u Sarajevu 'bosanski', u Crnoj Gori 'crnogorski itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 8 часа, Grizzly Adams рече Није ми јасно како може да се "украде" језик или култура!? То је бесмислица само по себи... Sent from my iPad using Tapatalk In the mind of the wicked, only the wicked stuff seems right Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 Nisu sve stvari čisto praktično pitanje. I postoje drugi obziri sem tržišnih. #justsaying Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Što se ne koristi naziv srpski? Па зато што није српски. Српски је само један дијалект тог безименог језика. Подједнако је српски колико је и хрватски. пре 2 часа, Аурор рече Ja predlažem da se zove grizlijevski, jel može? Може, може... Ако ме поставите за краља све ћемо да решимо. пре 2 часа, Аурор рече Pa i to bi bio vid 'koncesije' njima, to je za njih striktno politička stvar. Па изгледа и за нас. пре 2 часа, Аурор рече Ja lično imam jedan naziv za taj jezik - to je srpski jezik, samo ga u Zagrebu zovu 'hrvatski', u Sarajevu 'bosanski', u Crnoj Gori 'crnogorski itd. Па може и тако, нека га зове ко како оће. Само што ту нико никоме ништа није "украо". Ћириличар and Avocado је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 2 часа, Аурор рече Nisu sve stvari čisto praktično pitanje. I postoje drugi obziri sem tržišnih. #justsaying Држава нема право, нити је то њен посао, да силом тера људе да овако или онако зову језик којим говоре. САД немају званични језик. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 Odjedared politike identiteta, kulturna aproprijacija i beskorisna uvređenost kod kritičara istih Nego, zašto nije srpski a jeste engleski i španski? Zato što Srbi nisu nikog kolonizovali i spolja im nametnuli jezik. Trenutno najšire prihvaćena teorija jeste da su lokalna plemena dolaskom Slovena i njihovim mešanjem sa svima počela i među sobom, a zatim i isključivo da koriste slovenski jezik kao lingua franca. I svi smo se lepo izmešali da se ne zna koji smo miks raznih lokalnih varijanti + slovenskih plemena, i jezik jeste naš zajednički, nismo ga 'mi Srbi' uveli 'njima'. Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 37 минута, Grizzly Adams рече Па зато што није српски. Српски је само један дијалект тог безименог језика. Подједнако је српски колико је и хрватски. Pričaš napamet sad, kao ovi za islam... A dijalekt je štokavski Srbima. Hrvatima je čakavski, to bi moglo da bude "hrvatski jezik", možda. пре 38 минута, Grizzly Adams рече Па може и тако, нека га зове ко како оће. Само што ту нико никоме ништа није "украо". Reci mi ovo: da su od engleskog jezika iskonstruisali (politički motivisano) "kanadski", "škotski", "velšanski", "američki" itd., da li bi oni pristali da se to sve odjednom nazove "atlantskim jezikom" zato što bi "bilo praktičnije"? Nema šanse. Možda bih i pristao čak na "srbohrvatski", ali da se ukinu "bošnjački, "crnogorski", "makedonski" i ostale gluposti... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 6 минута, Аурор рече Reci mi ovo: da su od engleskog jezika iskonstruisali (politički motivisano) "kanadski", "škotski", "velšanski", "američki" itd., da li bi oni pristali da se to sve odjednom nazove "atlantskim jezikom" zato što bi "bilo praktičnije"? Шкоти и Велшани имају своје језике који се тако некако и зову, а немају пуно везе са савременим енглеским. Они су прихватили језик својих суседа, па га зову тако како се зове. Преко Атлантика је потпуно различита ситуација. Енглески језик је у Канаду и САД дошао са миграцијом становништва, ови наши "језици", тј. дијалекти, настали су спонтано током векова од неког заједничког језика. Нису Хрвати дошли из Скандинавије и прихватили српски језик, него имају свој језик којим су увек причали. Он није прихватио свој језик од мене и тебе, него од својих родитеља и предака. Према томе, бесмислено је инсистирати да се језик зове "српски". Чак и када би могли да "инсистирамо"... пре 6 минута, Аурор рече Možda bih i pristao čak na "srbohrvatski", ali da se ukinu "bošnjački, "crnogorski", "makedonski" i ostale gluposti... Како ће то да "укинеш" круха ти? Justin Waters, Paradoksologija, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 31 минута, Grizzly Adams рече Како ће то да "укинеш" круха ти? Pa nemam pojma... Jel to "pravo"? Aneksiramo teritorije u Velikosrpski Reich i zabranimo. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 11, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 11, 2017 Сунце ти, Гризли испо политички коректан. Avocado and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 Управо сада, Juanito рече Сунце ти, Гризли испо политички коректан. Kad mu je supruga Hrvatica koja eventualno poseduje neke S/M implemente, ako pratim liniju radnje Avocado је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 12 минута, Paradoksologija рече Kad mu je supruga Hrvatica Ајме мени! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 16 минута, Paradoksologija рече Kad mu je supruga Hrvatica koja eventualno poseduje neke S/M implemente, ako pratim liniju radnje Нисам рекао да је Хрватица. Ово друго не могу да коментаришем... Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Април 11, 2017 Пријави Подели Написано Април 11, 2017 пре 5 минута, Grizzly Adams рече Нисам рекао да је Хрватица. Ово друго не могу да коментаришем... Izgleda da pokoji detalj nisam ispratila Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука