obi-wan Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 20 минута, Juanito рече Murica је посебна прича. Тачно је да одатле долазе нека од најлуђих левичарских ”достигнућа”, али је такође тачно да у тој земљи има највише људи који воле индивидуалне слободе. Холандија је друга прича. Овде вековима царује стерилни калвинизам по коме сви морају да буду исти, живе своје мале животе и испуњавају оно за шта су намењени. Немаш ти ту шта много да мислиш и врдаш. Сиди ди си, ни за ди си ниси. Чак и данас кад људи више нису религиозни масовно, остао је калвинистички морал. Калвинисти имају пословицу: ”Глава која штрчи изнад тарабе, биће одсечена”. А једна од омиљених холандских савремених изрека је ”Понашај се нормално, чак и то је превише лудо.” Што значи да, кад се нека идеја једном ухвати, сви ће да је роботски следе и нико неће желети да штрчи. Не само да нико неће желети да штрчи, него неће стати да се запита чему све то. Ako je stvarno to podloga, onda jos gore po njih, na veliku zalost. Tesko da ima goreg licemerja od religioznog... Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 31 минута, obi-wan рече Ali kako je moguce da im vremenom promicu tako krupne greske? Jel to sve ono po principu kuvane zabe? Управо то. пре 22 минута, Juanito рече Murica је посебна прича. Тачно је да одатле долазе нека од најлуђих левичарских ”достигнућа”, али је такође тачно да у тој земљи има највише људи који воле индивидуалне слободе. Холандија је друга прича. Овде вековима царује стерилни калвинизам по коме сви морају да буду исти, живе своје мале животе и испуњавају оно за шта су намењени. Немаш ти ту шта много да мислиш и врдаш. Сиди ди си, ни за ди си ниси. Чак и данас кад људи више нису религиозни масовно, остао је калвинистички морал. Калвинисти имају пословицу: ”Глава која штрчи изнад тарабе, биће одсечена”. А једна од омиљених холандских савремених изрека је ”Понашај се нормално, чак и то је превише лудо.” Што значи да, кад се нека идеја једном ухвати, сви ће да је роботски следе и нико неће желети да штрчи. Не само да нико неће желети да штрчи, него неће стати да се запита чему све то. Је ли, а да ти пустиш мало тим Холанђанима неке наше цајке? Можда им мало крв узаври? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 24 минута, Juanito рече А једна од омиљених холандских савремених изрека је ”Понашај се нормално, чак и то је превише лудо.” Болесна изрека, бре. Како неко може тако да живи, тачно ме гуши и сама помисао на то? Фуј. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 11 минута, Lady Godiva рече Болесна изрека, бре. Како неко може тако да живи, тачно ме гуши и сама помисао на то? Фуј. А код нас обрнуто:"Ко овдје не полуди, тај није нормалан" Paradoksologija and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 4 минута, Ћириличар рече А код нас обрнуто:"Ко овдје не полуди, тај није нормалан" Да, ми смо скоро потпуни антипод Холанђана, Швеђана и осталих и по добром и по лошем. Једино с Енглезима имамо нешто заједничко што ми је тешко да ухватим. Можда хумор. obi-wan, Paradoksologija, Ћириличар and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 1 hour ago, RYLAH рече Перпетуум мобиле који сад не може да се заустави. Кренули су од добрих намера, и урадили много тога, али онда нису знали где да стану кад су стигли негде до нормалности, него су наставили, и онда је дошло довде, и креће се према апсолутном апсурду и распаду система. То је опасност која прети сваком систему кад постигне одређене (реално велике) резултате. Da dopunim kolezu... ja mislim da je to posledica primene idiota na opštu ideju... potrebna je neka inteligencija da razaznaš nijanse u govoru i da skapiraš da npr. između rečenice "volim cigansku muziku" i rečenice "svi cigani su stoka lopovska" postoji ogromna razlika... kad si idiot, dovoljno je da zapamtiš da je "cigani" nekorektna reč... i da je svako ko je kaže loš čovek... jer ne može idiot da se bavi nijansama i značenjima... Nothing is foolproof to a sufficiently capable fool! Juanito, Ћириличар, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 26 минута, Lady Godiva рече Како неко може тако да живи, тачно ме гуши и сама помисао на то? Фуј. Кад се ту родиш и одрастеш, не знаш за друго и онда не патиш. Мада ми је један огромни изузетак (генерација мојих родитеља и једини Холанђанин за кога могу да кажем да ми је пријатељ) рекао да они помало завиде нама јужњацима јер ми знамо како да живимо у садашњости опуштено, а они увек гледају у календар и стрепе шта ће бити сутра, како ће то и то да ураде итд. Такође ми је рекао да су љубоморни на ову црну браћу из карипског дела краљевства што умеју да мрдају куковима, па их женске воле. Хтели би многи од њих да изађу из љуштуре, али не знају како. А Холанђанке су љубоморне на сваку жену која изгледа као жена. Занимљиво је да многи мисле да су они нешто нарочито радни. Нису. Многи Срби (укључујући и мене) раде више од њих (у просеку, наравно, увек има изузетака) и са више страсти (мада није тешко имати више страсти од мртвог коња). Lady Godiva, Ћириличар, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 37 минута, Ћириличар рече Је ли, а да ти пустиш мало тим Холанђанима неке наше цајке? Можда им мало крв узаври? Да ли си видео ово? Брат што пева је ожењен Фатом. Avocado, Ћириличар and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 То је потпуно гушење индивидуалности. Глупи просек убија. Тако то бива кад се претера са коректношћу, не смеш ни да проговориш, нити да се понашаш нормално. Шта је следеће..? Juanito, Grizzly Adams, RYLAH and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 14 минута, Juanito рече Да ли си видео ово? Брат што пева је ожењен Фатом. Tako bre! Da se ovi varvari nauce sta je kultura! Plus, ja mislim da njima fali i dobre patriJotske muzike. I tu prednjacimo vala. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 2 минута, Ћириличар рече Plus, ja mislim da njima fali i dobre patriJotske muzike. I tu prednjacimo vala. Е ту не могу да се сложим с тобом... Волим свашта народско и сељачко, али патриотске песме никад нисам могао да сварим осим оног Геџиног албума са четничким песмама на које ме je навуко ћале почетком деведесетих кад је несрећни Курјак гурао ту причу. Paradoksologija and Аурор је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 24 минута, Avocado рече Da dopunim kolezu... ja mislim da je to posledica primene idiota na opštu ideju... potrebna je neka inteligencija da razaznaš nijanse u govoru i da skapiraš da npr. između rečenice "volim cigansku muziku" i rečenice "svi cigani su stoka lopovska" postoji ogromna razlika... kad si idiot, dovoljno je da zapamtiš da je "cigani" nekorektna reč... i da je svako ko je kaže loš čovek... jer ne može idiot da se bavi nijansama i značenjima... Nothing is foolproof to a sufficiently capable fool! Da dopunim i sebe... da ne bude nesporazuma... nisam mislio na to da su ovi Juanovi profesori idioti... nego su idioti izgurali tu priču i sad i ostali paze šta pričaju da ne bi štrčali... što je Juan već lepo objasnio... Аурор, Juanito, RYLAH and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 Ево шта каже брат Тркуља: Извор obi-wan and RYLAH је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 13, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2017 И ја добио мејл у августу прошле године са питањем да ли сам слободан за састанак у јуну ове. Реко, брате, откуд и како да знам?! Tumaralo., Justin Waters, obi-wan and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 13, 2017 Пријави Подели Написано Март 13, 2017 пре 8 минута, Juanito рече патриотске песме никад нисам могао да сварим осим оног Геџиног албума са четничким песмама Еххх, то су били хитови... Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука