PACTKO Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 А вага? 89898989898989 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 А вага? 89898989898989 Вага и мач су део барокног сликарства и иконописа, нема их у Византијском Православном Иконопису, али нису нешто страшно као што је пупак. Зна се да пупак имају само телесни људи, а бестелесни Анђели га немају. Сликањем пупка се хули на природу бестелесних Анђела. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 hvala Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 hvala hvala algabacaju "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 А вага? 89898989898989 Вага и мач су део барокног сликарства и иконописа, нема их у Византијском Православном Иконопису, али нису нешто страшно као што је пупак. Зна се да пупак имају само телесни људи, а бестелесни Анђели га немају. Сликањем пупка се хули на природу бестелесних Анђела. Сликати пупак на људима по византијском стилу такођер је погрешно. Васкрсла тела такођер неће имати пупак algabacaju. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Sto bi izbacivali pa hermtisti i odinisti su se senili krsnim znakom daleko daleko pre nas. Pogledajte malo Odinove rune. Ili sto neko rece vecu ranijim raspravama ako oni imaju usi zar mi da ih odsecemo?? keka је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Sto bi izbacivali pa hermtisti i odinisti su se senili krsnim znakom daleko daleko pre nas. Pogledajte malo Odinove rune. Ili sto neko rece vecu ranijim raspravama ako oni imaju usi zar mi da ih odsecemo?? Православна икона треба да изражава јеванђелске истине онолико колико је то могуће приказати огрнаиченим људским могућностима изражавања. Икона је потврда наше вере, сведочанство наше вере. Вага, свевидеће око, троугао око главе баш ништа не значе нити исходе из Јеванђеља, тако да и не треба да им је место на православним иконама. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Sto bi izbacivali pa hermtisti i odinisti su se senili krsnim znakom daleko daleko pre nas. Pogledajte malo Odinove rune. Ili sto neko rece vecu ranijim raspravama ako oni imaju usi zar mi da ih odsecemo?? Православна икона треба да изражава јеванђелске истине онолико колико је то могуће приказати огрнаиченим људским могућностима изражавања. Икона је потврда наше вере, сведочанство наше вере. Вага, свевидеће око, троугао око главе баш ништа не значе нити исходе из Јеванђеља, тако да и не треба да им је место на православним иконама. Trojicnost, promisao? Sta su to? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Sto bi izbacivali pa hermtisti i odinisti su se senili krsnim znakom daleko daleko pre nas. Pogledajte malo Odinove rune. Ili sto neko rece vecu ranijim raspravama ako oni imaju usi zar mi da ih odsecemo?? Православна икона треба да изражава јеванђелске истине онолико колико је то могуће приказати огрнаиченим људским могућностима изражавања. Икона је потврда наше вере, сведочанство наше вере. Вага, свевидеће око, троугао око главе баш ништа не значе нити исходе из Јеванђеља, тако да и не треба да им је место на православним иконама. Trojicnost, promisao? Sta su to? Не разумем питање, хоћеш да кажеш како изобразити тројичност или промисао? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Trougao - Trojicnost Svevidece oko - Promisao Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Православни приказ "свевидећег ока" фреска у ман. Манасија "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Православни приказ "свевидећег ока" фреска у ман. Манасија Где ти је овде свевидеће око? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Trougao - Trojicnost Svevidece oko - Promisao Троугао се изображава на Богу Оцу уместо ореола. Најпре где год се изображава Бог Отац као седи старац, а са његове десне стране Бог Син као младић са крстом, и Бог Дух као бели голуб, таква је икона некаконска и неутемељена најпре у православном предању, дакле и у византијском иконопису. Византијски иконопис карактеристичан је по томе јер је развио живо иконописање, дакле нема представљања одређених суштина преко слова, геометријских знакова или других символа што је карактеристично за далекоисточњачку и окултну иконографију. На православним иконама фигурше личност у есхатолошкој слави плус одређени елементи попут копља св.Геогрија, или магарца на икони цвети који имају своју архетипску основу. Православље иако има свој мистицизам, тај мистицизам није исти као окултни где се мање више много тога не зна, али се на слепо ради. Бог се указао као личност, па га тако и изображавамо јер нам је толико откривено. Дакле најдаље у томе можемо отићи тако што ћемо Христа изобразити у свом човештву, јер се он такав и показао људима. Но како је Господ рекао ко је познао мене, тај је познао и Оца, а ми можемо наравно додати ко је познао Сина, познао је и Оца, али и Духа Светога, па с тога када гледамо Христа на икони гледамо и на Тројичност и на промисао, и сувишло је тројичност или промисао изображавати посебним символима. Тако нешто може водити само окултним мислима, а хришћанство је личносна вера, дакле ми као личности се обраћамо Богу који је личност. У томе православне иконе добијају своју употребну сврху. Пред иконама се молимо и обраћамо Богу као личности. Свевидеће око или троугао на иконама су ту онда само као пуки приказ, јер не можемо се молити промисли или тројичности, него само живоме Богу као личности у свој својој пуноћи. Зато ни ока ни торгула нема у византијском иконопису. keka је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Нигде, Богомладенац Христос који лежи на том одру је "Свевидеће Око". Та композиција се назива : "Свевидеће око", или негде "Недремљиво Око". "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 18, 2010 Пријави Подели Написано Јун 18, 2010 Нигде, Богомладенац Христос који лежи на том одру је "Свевидеће Око". Та композиција се назива : "Свевидеће око", или негде "Недремљиво Око". Да, да тако је, тако сам и аквиљу горе одговорио. На православним иконама нема изображавања Божанских особина посебним символима. Све је у Христу садржано. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука