Кратос Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Isus najoštrije reči upućuje sveštenicima.I to je vrlo indikativno.Poznavali su pisma i spolja bili pravedni a iznutra puni prljavštine.A Isus je zahtevao unutrašnju čistotu. Phoebe and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...тачно тако, не само ствари него и личности... значи без икаквог устручавања можемо Исуса звати Христос... јер, како ти рече Исус Христос је парадигма за верујуће... од Исуса који "вређа" до Исуса који "греши" је само један корак... Не разумеш. Јахве ће рећи да: као што сам се радовао док сте стасавали и напредовали, тако ћу се радовати док вас будем истребљивао. А ти сада узми и алегориши... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Meni su Isus i starozavetni Bog nespojivi.Jahve je nemilosrdan,surov i gnevan Bog koji traži apsolutnu pokornost ili ima da te nema.A Isus mi je skroz dijametralno suprotan od toga. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Ako mogu nesto da dodam. ,,Kome", da, bas tako, ali... Hristos nije vredjao. On je govorio istinu. Onaj ko vredja on to najcesce radi iz sujete, da povredi. Hristos nije to radio, on je poucavao, lecio, i rusio idole. Hristos je savrsen u smirenosti i nema potrebu da vredja. Ali mi, ljudi, itekako smo sujetni i osvetoljubivi, i u diskusijama vredjamo iz povredjenosti, gordosti ili sujete. E, zato mi nemamo pravo vredjamo i nazivamo imenima, jer smo destruktivni, ne radimo to radi dobra drugog. Nase je da trpimo, prastamo i da se vezbamo u smirenju. Imamo pravo samo da ukazemo na gresku, ali ne i da se nadimamo nad drugim. Jer nismo nista bolji. Zato je receno kakvim sudom sudimo, takvim ce nam se suditi, jer nismo uvek bolji od onoga koga osudjujemo, ali i da jesmo, pogordicemo se zbog osude, a Bog ima nacina da popravi tog drugog. А зашто видиш трун у оку брата свога, а брвно у оку своме не осјећаш? https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&book=40&chap=7 eto jedno misljenje Итекако вређао. Морао би да исцепаш странице из Писма које сам навео. Колико се сећам, и ја ти нешто напоменух (што сматрам истинитим), а ти скочи као опарен... Мислиш да ми људи нисмо Христови? Да ако ти ја нешто кажем, а знаш да сам грешан човек, онда то није истина? Тако су и за Ис рекли да је демон у њему... Ти сада треба да одвојиш 2 ствари. 1) Да је Ис то што ти замишљаш, 2) Да га тражиш кроз писмо и особе. Чак и овако одвратне као што сам ја. Читај Атанасијево житије св. Антонија. Овај рече: Како да спознам вољу Божију? - Глас му каже: Иди, питај првог сарацена кога нађеш и послушај то што ти је казао. Ја ту веру слабо налазим међу нама... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Онај који јесте (ЈХВХ) и није тако строг, исто као и Стари завет. Нови завет је строжи јер тражи и контролу над мислима, и за мисли ћемо одговарати. С почетка у тексту постављача, чији превод Новог завета је у питању? Језик је препосветовњачен и сувише регионално обојен (куче!!! куче у чакшире превод, српскобугарски дијалект). Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Meni su Isus i starozavetni Bog nespojivi.Jahve je nemilosrdan,surov i gnevan Bog koji traži apsolutnu pokornost ili ima da te nema.A Isus mi je skroz dijametralno suprotan od toga. Ти си добар јеретик!:::::::))))) Нема никакве разлике. Бог је комплетност, тако да има и "мрачно" лице. Да те подсетим шта каже "добри" Ис? - Ко не остави или више воли своје рођене од мене, није мене достојан. - Нема живота онај који није са мном (једном речју, угасио си, прика). - Ко стави руку на плуг, и окрене се, ариведерћи... - Идите од мене у пакао, никада вас нисам знао... итд. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Ти си добар јеретик!::::::: ))))) Нема никакве разлике. Бог је комплетност, тако да има и "мрачно" лице. Да те подсетим шта каже "добри" Ис? - Ко не остави или више воли своје рођене од мене, није мене достојан. - Нема живота онај који није са мном (једном речју, угасио си, прика). - Ко стави руку на плуг, и окрене се, ариведерћи... - Идите од мене у пакао, никада вас нисам знао... итд. Са Богом нема шале, тога није било ни код многобожаца са њиховим боговима! Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...тачно, не разумем... осим једног да данас име Јахве користе поједине секте... нелицемерно молим појасни ми...пастир си... Имаш преко 1000 порука и не знаш ко је Јахве? Имена Божија, и то сва: Отац, Син, Дух Свети, Јахве, помињу сви секташи као и ми. Није поента у Очевом имену него у ономе што је рекао: Радоваћу се док вас будем истребљивао. То тебе мучи, још више него вређање Исусово. Али, предстоји ти да комплетираш слику о Богу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Онај који јесте (ЈХВХ) и није тако строг, исто као и Стари завет. Нови завет је строжи јер тражи и контролу над мислима, и за мисли ћемо одговарати. С почетка у тексту постављача, чији превод Новог завета је у питању? Језик је препосветовњачен и сувише регионално обојен (куче!!! куче у чакшире превод, српскобугарски дијалект). Избриши Никодима из твог профила. Он је мој кућни пријатељ. Остало ти је слободно да лупаш. Но, Никодим и ти, то ми делује као противприродни блуд... ако можеш да ме укапираш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Ти си добар јеретик!::::::: ))))) Нема никакве разлике. Бог је комплетност, тако да има и "мрачно" лице. Да те подсетим шта каже "добри" Ис? - Ко не остави или више воли своје рођене од мене, није мене достојан. - Нема живота онај који није са мном (једном речју, угасио си, прика). - Ко стави руку на плуг, и окрене се, ариведерћи... - Идите од мене у пакао, никада вас нисам знао... итд. Da ali Jahve kaže mrzi neprijatelje svoje,proklinji one koji te mrze a Isus kaže ljubite neprijatelje svoje,blagosljajte one koji vas kunu.Na mnogo mesta on negira zapovesti i naređuje suprotno. Nemoj da me zoveš dobrim niko nije dobar osim jedinoga Boga. Ali ovo mi je zanimljivo kada kažete kompletnost.znači Bog može da bude i zao? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Избриши Никодима из твог профила. Он је мој кућни пријатељ. Остало ти је слободно да лупаш. Но, Никодим и ти, то ми делује као противприродни блуд... ако можеш да ме укапираш. Шта сам прелибералан за високопреподобног архимандрита? Па како је онда Ваш кућни пријатељ господине свештениче ако сам ја прелибералан? И шта Вам значи то "укапирати"? Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 ...управо на томе се трудим...обзиром да бих у време Старога завета био бар три пута убијен камењем, а ево, будући старац јарац, још увек дишем... истражујем као и ти, служитељу Бога Вишњег, откуд толико тога новог дође Исусом Христом када је Бог исти... полако почињем да схватам, и плачем, и радујем се... верујем да и ти плачеш, оче Зоране... и да се радујеш... Све. Комплетан сам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Племенита, видиш, ја тако извређам неке форумаше, а они почну да пиште и да се жале. Ја им кажем: То вас Ава из љубави кара, а они: Не, такав речник и безобразлук од свештеног лица нисмо чули! Сада ћу сваком новом индијанцу који ми се појави, али брзо одустану, јер никоме не прија да му се уши вуку, да линкујем овај текст. Тек ћу написати текст о "безобразлуцима" у Библији и код Отаца. Такође једна напомена. Ми имамо проблем да читамо ове увреде на прави начин. У томе нас побожност смета. Наиме, поштујемо Богочовека и сада гледамо да је све што је урадио апсолутно исправно. Ја то и не доводим у питање. Али, ово су биле јаке увреде. Због тога су Јевреји и гледали да му дођу главе. Ишао им је на живце и био прави провокатор. Треба ући у ту ситуацију, а не гледати из ове перспективе. Неки од оних који не подносе оно што износим у текстовима, а сматрам да је аутентична реч Божија (не у смислу да сам ја Бог), ти не би ни Исуса послушали. Нису фарисеји живели само у Ис време. Данас су се чак умножили. А ја кад их видим, јер сам неко ко се ипак разуме у ове стари, не могу а да им у лице не кажем. Христос је вређао оне који су толико окорели да ни нашта друго нису више реаговали . Има у књизи " Несвети а свети " прича о једном монаху који је нокаутирао неког типа који је са кандила палио цигарету и није му узето за грех , јер неком које толико окорео и довео се на ниво животиње тешко можеш објаснити другачије . Тако је , по мени, и са увредама. У реду је док имаш толико Светог Духа у себи да познајеш срца људи , иначе их је боље , као и песнице , резервисати само за посебне прилике где другачије не може . Zoran Đurović and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 5, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Da ali Jahve kaže mrzi neprijatelje svoji,proklinji one koji te mrze a Isus kaže ljubite neprijatelje svoje,blagosljajte one koji vas kunu.Na mnogo mesta on negira zapovesti i naređuje suprotno. Nemoj da me zoveš dobrim niko nije dobar osim jedinoga Boga. Ali ovo mi je zanimljivo kada kažete kompletnost.znači Bog može da bude i zao? Еволутивна етика постоји. За увреду или шамар су ти некад скидали главу. После дође Мојсије са Талионом. Око за око, односно неки принцип реципроцитета... Да буде и зао, то и јесте интересантно. Јер, Бог поклапа све димензије бића. Наша еволуција одговара препознавању разних слојева код њега. Гледај трагедије. Како неки добри Бог може то да допусти? Ти се уплаши за част твога брата ... А многи и тако пострадају иако немају никаквих хомосексуалних склоности. Смрт је граница, то "зло" лице Бога. Дао нам је и то. Дао је и особе које неће успети, као што безбројни сперматозоиди не уђу у јајчану ћелију. То се за нас конфигурише као зло. А Бог је све то дао. Дао и диносаурусе, комете, земљотресе, цунамије... Имамо чорбу. Али, Бог ју је сву видео и скувао. Зато од нас тражи да идемо ка његовом светлом лицу, а не да се препознамо у отпатку. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћирило Написано Октобар 5, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 5, 2015 Некада су у селу учитељ, поп и трговац били господа. Банализаторима и простацима ево једна лепа песма Јована Дучића: Поезија Мирна као мрамор, хладна као сена, Ти се бледо тихо девојче што снева. Пусти песма других нека буде жена, Која по нечистим улицама пева. Ја не мећем на те ђинђуве са траком, Него жуте руже у те косе дуге: Буди одвећ лепа да се свиђаш сваком, Одвећ горда да би живела за друге. Буди одвећ тужна са сопствених јада, Да би ишла икад да тешиш ко страда, А чедна, да водиш гомиле што нагле. И стој равнодушна, док око твог тела, Место китњастог и раскошног одела, Лебди само прамен тајанствене магле. Ово "банализаторима и простацима" није вређање, то је перформанс, уметност! Само је једна вера права - вера хришћанска православна! Само је једна црква права Црква Исусом Христом Господом основана - Црква православна! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука