Кратос Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Didime kralju di si ovo našo?Jedino preostaje da pustim Miroljubov klip Đovak u raljama demona? Дидим је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 "Уз помоћ кундалини јоге, до врхунских спортских резултата" - Новак Ђоковић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Џеси спамерка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 8, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 8, 2015 Не фали њој ништа, него је то та наша болесна потреба да пљујемо по свему што лично не волимо. Па је тако ЕКВ пропала група београдских наркомана, Ђорђе Балашевић је дебели аутономаш који бије жену, Дино Мерлин србомрзац који је у својој кафани држао "Забрањено за псе и Србе", а Цеца певаљка криминалац. А они који их слушају, у другу крајност... праве од њих иконе. И реци ти мени како другачије разговарати са таквим људима него смејати им се? Дино јесте говорио и певао против Срба. ЕКВ никад нисам слушао нити о њима нешто много знам. Али да Балашевић туче своју жену ахахахахаха, е ту сам пукао од смеха. Истина је уствари сасвим другачија, ОНА туче њега, а то што је автономаш и није неки грех, јер овде у Војводини су и српске патриоте автономаши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dvorska luda Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 српске патриоте автономаши. Tragično. Mi Srbi kad bi nas i pustili da se ujedinimo-ne bismo hteli. Sam Dodik veli da kada bi RS dobila mogućnost da se otcepi od BiH, da bi sa Srbijom napravila ugovorni odnos (!), a isto to bi se želelo i sa ove strane Drine. Samo to. Tako i u Vojvodini, srpski si patriota, a podržavaš autonomaštvo. Ili zelenaški fazoni u CG, kao Srbende smo, ali nećemo da budemo okrug u Srbiji. Zato je ta nacionalna priča jedna promašena tema. (neću više spamujem!) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Tragično. Некад било трагично сад је комично. Сад су автономаши против републиканаца. Следеће ће вероватно бити републиканци против сепаратиста. Погледај само ове коментаре: https://www.facebook.com/vojvodjanske.novine/posts/1108491045835405 https://www.facebook.com/vojvodjanske.novine/posts/1107128185971691 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Дино јесте говорио и певао против Срба. ЕКВ никад нисам слушао нити о њима нешто много знам. Али да Балашевић туче своју жену ахахахахаха, е ту сам пукао од смеха. Истина је уствари сасвим другачија, ОНА туче њега, а то што је автономаш и није неки грех, јер овде у Војводини су и српске патриоте автономаши. Да ли је говорио против Срба као народа (Дино) или против српске ратне стране као ратног непријатеља? Нпр. ја јесам против Муслимана и у оном рату знам на чијој бих страни био, али ма колико био против њих не могу да им нарочито замерим ако исти став имају и они према мени. Али зато немам ништа против Муслимана тј. Бошњака као народа или као појединаца, то би био расизам и лудило... као и она прича да је Дино имао натпис "Забрањено за псе и Србе". Ти си Жељко ем новинар, ем из Новог Сада, па по томе двоструко упућенији од мене. Да ли је Балашевић стварно аутономаш? Нпр. ја сам га својим ушима чуо уживо са концерта у Бг-у пре две године (немам снимак да то поткрепим) да су то будалаштине и да он не може да прежали што се она бивша држава распала, а камоли ово мало што нам је остало да даље цепа. Тим речима. А у исто време примећујем изразито негативан став Срба из Београда и Централне Србије према било каквом истицању Срба из Војводине са својим регионалним посебностима. Самокритичан сам и реално кажем... Никоме не смета ни "А бре папрИка бре", ни труба, ни шајкача, али чим неко проговори лалинским нагласком - аутономаш! Војвођанска ношња и тамбурица - аутономаш! "Поп Ћира и поп Спира" на ТВ-у - аутономаши! Ми смо Срби јако подложни регионалној мржњи и неговању слике о сопственој регионалној супериорности... А у Србији је на сцени изједначавање регионалних карактеристика централне Србије са васцелим српством. Као фол, нисмо ми никакви Србијанци, али зато све наше локално изједначавамо са српским, а све из других региона гледамо не са висине, него са отвореном мржњом. Срби из ЦГ да студирају у НАШЕМ Београду - напоље из Србије! Срби из РС да нам ту причају мрску ијекавицу и говоре "ђе си" - научите да говорите или се вратите одакле сте дошли! Гарави Сокак, Звонко Богдан и Ђерђ Балаж - аутономаши! или свирајте рок, или новокомпоновани гранд или нисте Срби... па некако у том контексту доживљавам приче о Балашевићу као неком Чанку 2. Џуманџи and Agnostik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Звонко Богдан је Хрват. Хрвати нису аутономаши они би волели да Бачка припадне Хрватској све са Сремом. Балашевићу је ваљда мајка Хрватица, а он је примао попа за славу колико ја знам јер моји другари су тамо пароси. Да ли сад не знам. И ја растежем кад причам па нисам автономаш, мада ни не готивим БГ. Има тога што ти кажеш те племенске подељености код Србаља, не спорим. Балашевић је пре свега југоносталгичар. Али певати у песми: Хебо те воз који те доно - шта друго значи него автономаштво. У Војводини већина аутохтоних Срба, дакле лала су српски патриоти, тек нека мањина из мешаних бракова су автономаши. На жалост највећи автономаши нису аутохтони Срби већ Срби дођоши( Босна, Лика...итд) и то оно чији су родитељи били високи комунистички функционери. Нови Сад је дао највише добровољаца у протеклим ратовима, за разлику од остатка Србије где се бежало од војне обавезе Новосађани су се пријављивали да иду на ратиште (не као криминалци, већ као искрени патриоти). Све је обрнуто од онога што се мисли. У Војводини нарочито у Новом Саду је јак хрватски и маџарски културни лоби да тако кажем. И то је мало чудно иако је град 90% српски, српскији је од БГ власт, и културу држе маџари, хрвати, автономаши, итд. И онда се стиче утисак као да то и није српски град. За Дина има брдо текстова чак и од стране муслимана који су му потом замерили што је почео долазити у БГ који говоре како се односио према свим Србима не само "ћетницима" и шта је све говорио и певао. Глупо је ово доказивати. Нека он дође у Србију и нека пева, али кркнути му порезу такву да 50% плати Србији, а тако и са другима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Нека он дође у Србију и нека пева, Neka peva u 10 000 srpskih domova preko interneta. novac nije sve Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дидим Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Ау, Жељко, морам да те исправим! Звонко Богдан је национални Буњевац, дакле не Буњевац који се изјашњава као Хрват, него баш члан у Хрватској најомраженије националне заједнице, бачких Буњеваца. У Хрватској су све време мислили да је "буњевачки Хрват" јер је све ове године ишао и певао у Загреб кад год су га звали, а он сам је о томе мудро ћутао. Сад је скоро била експлозија у хрватским медијима како су "гајили гују у недрима" јер је Богдан за једне београдске новине изјавио да се све ове године изјашњавао као Буњевац и да је Буњевац, а не Хрват. Наравно, наглашава да воли и Србе и Хрвате и да је све то у суштини исто, али да није ни једно ни друго. Балашевићу је мајка Мађарица или из мешовитог мађарско-нешто брака, могуће мађарско-хрватског. И истина је, у кући Балашевића су све оне године комунизма славили Божић, Ускрс и крсну славу и уредно звали свештеника. Помиње то често... Спрда се, каже нису чули да је то забрањено и да се "не сме". И ту је баш иронија да га они који су заборавили и Бога и српство када је то било опортуно, од 1990-их прозивају да је тобоже недовољно Србин. Деда му је иначе био жестоки Србенда. Тек за време Другог светског рата, у окупираном Новом Саду му је деда променио презиме из Балашев у Балашевић. Бесмислен гест јер су обе конструкције једнако српске, али је то учинио из протеста јер су у прво време владавине Хортијеве окупационе власти почели да пребројавају Србе ко је староседелац, а ко колониста након 1918. а самим тим за депортацију у Недићеву Србију. Стих 'бо те воз који те дон'о је из комичне песме Шугар реп и односи се на бахатог директора, а многи су у то учитали да се ради о колонисти, пошто су гро директора из тог времена били партијски другови из заједничког "завичаја"... Тај стих се могао односити и на Шојића у Тесној кожи, не видим ја ту неко аутономаштво... Мислим да је то тражење длаке у јајету. Уосталом, далеко горе мишљење имају "дођоши" о "домороцима", па се њима због тога не учитава да су антисрби, усташе и сл. А донели су, бар тако кажу, у Војводину диван обичај псовања Бога, утеривања коња у православне храмове и јахања православних попова. Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Звонко Богдан је Хрват. Ja sam nesto mislio da se on izjasnjava kao Bunjevac? Сад су автономаши против републиканаца. Da, procitah danas u novinama da Kostres kaze da oni nisu za republiku i ne podrzavaju ovih 100-nak setaca koji su bili nekidan u NS. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Ау, Жељко, морам да те исправим! Звонко Богдан је национални Буњевац, дакле не Буњевац који се изјашњава као Хрват, него баш члан у Хрватској најомраженије националне заједнице, бачких Буњеваца. У Хрватској су све време мислили да је "буњевачки Хрват" јер је све ове године ишао и певао у Загреб кад год су га звали, а он сам је о томе мудро ћутао. Сад је скоро била експлозија у хрватским медијима како су "гајили гују у недрима" јер је Богдан за једне београдске новине изјавио да се све ове године изјашњавао као Буњевац и да је Буњевац, а не Хрват. Наравно, наглашава да воли и Србе и Хрвате и да је све то у суштини исто, али да није ни једно ни друго. Е па онда је и мене зезно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 9, 2015 Пријави Подели Написано Октобар 9, 2015 Дидим Па шта ме питаш кад боље знаш од мене Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука