Jump to content

Stroga učiteljica

Оцени ову тему

Препоручена порука

Molim forumaše koji imaju decu školskog uzrasta da mi prokomentarišu ponašanje učiteljice  (napominjem da je u pitanju prvih mesec dana prvog razreda ) :

- najpre je na roditeljskom sastanku imala ideju da neko od roditelja odnese neki školski tepih na pranje i da ga vrati,
- onda je takođe na tom roditeljskom rekla da nemaju kompjuter i da je to neophodno nastavno sredstvo,pa da mi roditelji skupimo pare (!?), srećom,svi odreagovasmo da to treba Ministarstvo prosvete da im obezbedi,
- onda je rekla da opremu za fizičko donesemo kad počne grejanje 15. oktobra, da bi juče vodila decu u salu za fizičko i kaznila decu koja nemaju opremu (među njima i moje dete) da stoje ispred sale za vreme časa fizičkog,
- mnogo viče, neki dan im je pretila da će "da počne da ih šamara", pa se pola razreda posakrivalo pod klupe (to mi je i komšinica potvrdila jer je tada išla po sina u drugo odeljenje), iako je roditeljima rekla da je deci rekla da u školi niko neće vikati na njih niti ih udarati;
- mene je zvala na telefon za vreme posla da bi me prozivala zašto moje dete nema svesku za muzičko (?!);
- na neke sporadične pojave grubog ponašanja neke dece prema drugoj deci (guranje,gađanje flašicama sa vodom, vređanje...) ne reaguje.

Očajna sam, da budem iskrena. Ta žena mi se ne sviđa. Mislim,postrojavati i zastrašivati PRVAKE, mukice, koji tek treba da se snađu gde su došli, koji treba da zavole školu.. UH !

Подели на овим сајтовима

Pisala sam malo zbrkano, iznervirana sam, ne zamerite.

Dobrodošlo je mišljenje svih forumaša, naglasila sam više roditelje školske dece zbog neposrednog iskustva sa ovim pitanjem.

Подели на овим сајтовима

Једино решење вам је нека врста петиције, савет родитеља... сама нећеш ништа постићи, е сад питање је да ли је учитељица директоров кадар, онда једино преко министарства.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Svakako ću reagovati, tu nemam dilemu (zapravo, već sam joj se obratila pisanim putem), nego želim da vidim da li većini ljudi ovo liči na normalno ili na nenormalno ponašanje nekoga ko radi u školi sa decom.

Подели на овим сајтовима

On 1. 10. 2015. at 12:38, Gospođa Pufna рече
najpre je na roditeljskom sastanku imala ideju da neko od roditelja odnese neki školski tepih na pranje i da ga vrati

Ако је школа и комуна у којој живите сиромашна, шта ће жена-апелује за помоћ...

onda je takođe na tom roditeljskom rekla da nemaju kompjuter i da je to neophodno nastavno sredstvo,pa da mi roditelji skupimo pare (!?), srećom,svi odreagovasmo da to treba Ministarstvo prosvete da im obezbedi

Као и у претходном коментару... Док "стигне" рачунало "из Београда"-боље ако је неко у прилици да донира...

За све остало мислим, да је крајње некоректно... Мсм од стране просветног радника и педагога.... Не рекосте колико има година...

Подели на овим сајтовима

da neko od roditelja odnese neki školski tepih na pranje i da ga vrati,
7896634 a pretpostavljam da bar polovina roditelja ne moze ni svoje tepihe da opere...
da nemaju kompjuter i da je to neophodno nastavno sredstvo,pa da mi roditelji skupimo pare
takodje znam da mnogi roditelji ne mogu da svojoj deci obezbede neki kvalitetniji....koliko njih samo ima one stare monitore koji jako zrace....
da stoje ispred sale za vreme časa fizičkog,
pravi pedagog, nema sta....ona prva nije dosledna u svojim iskazima, i onda na takav nacin kaznjavanje dece.... :unbelieveble:
mene je zvala na telefon za vreme posla da bi me prozivala zašto moje dete nema svesku za muzičko
no comment... :0426_feel: :0426_feel: :0426_feel:

mislim da , kako u naslovu pise, stroga uciteljica, nije pravo ime za nju.....ja bih ,u principu, volela da mi dete ima strogu uciteljicu, da bi se od malih nogu naucilo radu, redu, disciplini, steklo radne navike, itd....narocito u danasnje vreme kada svega toga nema....ali ovo kako se ona ponasa je potpuno neprikladno....

a posebno ovo trazenje novca....znaci, danas se na svakom koraku trazi novac od nas...puni smo para i jedva cekamo da ih delimo....stvarno ne znam kako ih nije sramota....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 1. 10. 2015. at 12:43, Снежана рече
учитељица директоров кадар
naravno da zastupa politiku skole....
  On 1. 10. 2015. at 12:50, Arsenija рече
Obratite se pedagogu...
nema vajde....njihovo radno mesto je samo simbolicno....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

@@Милан Ракић,

Dotična ima oko 50 godina, preko 20 godina radi u ovoj školi. Očigledno je drma klimaks. I drugi roditelji su ljuti, šokirani. Očekujem da se više nas organizuje, ja ću svakako da preduzmem mere, makar i sama, ali neću sedeti skrštenih ruku i samo gledati šta ona radi i kako dresira decu.  

Подели на овим сајтовима

On 1. 10. 2015. at 14:40, JESSY рече
nema vajde....njihovo radno mesto je samo simbolicno....

Bas iz tog razloga treba da se pokuca na ta vrata...Pa ako ona ili on kazu-To nije moja nadleznost,obratite se direktoru...Vi cete da kazete-Poslao me je pedagog ..gospodja-ime i prezime... da zajedno resimo jedan problem koji je nastao u vasoj skoli ...ako direktor kaze-Ja sa tim nemam nista...Onda kazete-Za pomoc sam se obratio skolskom pedagogu,najpre,a potom i direktoru skole,na zalost oni tvrde da sa tim nemaju nista ,zato sam prinudjen da se obratim Vama uvazeni gospodine Ministre ...bla..bla...Znate kako se to pise i kome ,ja bas i nisam u toku...  Ali ne treba Vi da se "obracunavate" sa uciteljicom...To nije Vas posao.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Naravno da nista u njenom ponasanju nije normalno, ama bas nista od ovoga sto si navela. Sociopatska uciteljica bi bio tacniji naslov ali sve u svemu to se da zakljuciti i iz ovoga sto si napisala. Vrlo je verovatno da ona ima licnih problema sa sopstvenom psihom ali ovakvo ponasanje, postrojavanje,zastrasivanje i sistematsko kinjenje, ima svoju mracnu tradiciju koja se proteze vise decenia unazad. Licno sam u poziciji prvaka bio pre tacno 24 godine i kroz taj najgori period devedestih sam promenio tacno 7 uciteljica, ne tako sto sam menjao skole nego su se one smenjivale u mom odeljenju, i od tih 7 cak 4 su bile bas na taj kalup. Istina samara niti je bilo niti se njima pretilo ali je bilo potpuno besmislenog i nepotrebnog ponizavanja i kaznjavanja, istog ovakvog maltretiranja sa nekim specijalnim sveskama, papucama, sorcevima i slicnim glupostima. Ne dozvoljavanje da udjemo u zgradu skole kad je vani -2/-3 dok ne zvoni i tome slicno. Zapravo komunjarski sistem gde skola sluzi za militarizaciju novih generacija i ispiranje mozga. A u takvom sistemu odlicno plivaju sociopatkinje, psihopatkinje i slicne inje.

Подели на овим сајтовима

On 1. 10. 2015. at 15:01, Gospođa Pufna рече
preko 20 godina radi u ovoj školi.

Kako je bilo sa prethodnim generacijama, ako znas nekog roditelja sadasnjih petaka, sestaka i kome je vec bila uciteljica pa jel ti pricao o tome kakva je, da se isto tako ponasala? Ja kad sam krenuo u skolu znao sam koja uciteljica ne valja jer je jedna bila stroga a druga sjajna zena, sto je dok sam isao i bila, tako da sam vec ranije upoznao majku sa tim. Jesi li mozda znala ranije pre nego sto ti je dete krenulu u skolu, cula od nekog kakva je?.

Подели на овим сајтовима

Ово ме подсетило када сам ја био у школу пре више деценија . Тада смо морали да носимо не само опрему за физичко , већ и патике за учионицу и униформу .Где су наставници истеривали са часа , ако ниси уредан , а шамари и пацке биле редовно појава .

То је време прошло , и понашати се сада тако , то је крајње непримерено и за осуду је.

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Ponasanje uciteljice je agresivno, diskriminirajuce i potpuno nedopustivo. Cak i ovde kada pitaju roditelje da doniraju novac za kupovinu najnovijih kompjutera uvek je to predlog sume i uvek se ostavlja prostor da svako donese koliko moze ili ne donese nista i nikada roditelji ne placaju punu cenu vec deo oni, deo Ministarstvo! Ona se nasla u sred Srbije gde svako 5 dete nema sta da jede da trazi novac... Ma svasta bih napisala, ali posto znamo kakvo je stanje u Srbiji, treba sacuvati hladnu glavu i naci namanje  lose resenje.

Zato ti savetujem da odes do direktora skole i pokusas kako znas i umes da trazis da dete prebace kod druge uciteljice. To mi se cini kao najbrzi i najmanje stresan nacin da resis problem koji je ocigledno tek poceo!!! nego da dete stekne odbojnost prema skoli i da naredne 4godine muku mucis i sa detetom i sa uciteljicom. A i jako je lose ako dete uci osoba prema kojoj roditelj nema afirmativan stav, da ne govorimo da ima lose misljenje (sa razlogom ili bez razloga svejedno). Deca to osete i onda i sama zauzimaju negativan stav prema toj osobi a to opet u velikoj meri utice na njihov stav prema skoli generalno.

Cula sam dosta prica ovog tipa i zato smatram da se problem sa obrazovanjem definitivno ne moze resiti "podizanjem" autoriteta profesora/nastavnika/ucitelja kako mnogi veruju...Ima zaista apsolutno problematicne dece ali ima i profesora i to na svim nivoima obrazovanja i zato niko ne bi smeo da ima neki "nedodirljiv" autoritet.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...