Galija Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Dragi "forumasi", Obracam Vam se u nadi da cete mi pomoci svojim savetima .Da li u nasim manastirima postoji neka zajednica za pomoc dusevno obolelim osobama?Znam da postoje zajednice za pomoc narkomanima, a za pomoc psihicki obolelim osobama pri manastirima,nisam informisana. Ako je neko obavesten o muskim manastirima(jer u pitanju je mladic 30.god.),koji pruzaju boravak ovakvim osobama,molim da mi dostavi kontakt informacije manastira.Ili kontakt informacije osoba, koje su vec imale ovakvo iskustvo. Hvala unapred! Bog Vam zdravlja dao! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Манастир Илиње у Очагама у Мачви Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Хтјела сам и ја да предложим Илиње, и поред Илиња, ман. Бијеле Воде код Љубовије. У Илињу знам да је прије било више људи који су боравили, о. Исаија јако популаран духовник, као и о.Серафим у Б.Водама којима долазе људи са свих страна и сигурно и са таквим проблемима. У оба манастира врше јелеосвећење, у Б.Водама петком, а у Илињу сваке друге суботе. http://www.eparhija-sabacka.com/rs/manastir-ilinje http://www.eparhija-sabacka.com/rs/kontakt-strana Galija је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 @@Galija, Ide li taj mladić kod doktora? Милан Ракић and Pancakes је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 @@Galija, Ide li taj mladić kod doktora? То обашка Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Доктор и терапија су обавезни део, а боравак у неком од манастира би био бонус. Милан Ракић and Goku је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Доктор и терапија су обавезни део, а боравак у неком од манастира би био бонус. Znam sta si htela da kazes i posto te znam vec godinama ovde, ne bi te nikad ispravio i razjasnio, da nisam bas osetljiv na ova pitanja. Dakle.. terapija je obavezna i takav boravak u manastiru pod terapijom nije bonus, vec pravi pravcati spas. Spas. Ne zameri Dragana znam da isto mislimo, nego vise volim da ispreciziram. Goku, Galija and Дијана. је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Manastire po ovim pitanjima treba zaobilaziti bez ako neko ima posebnu želju da baš tamo ode. Bitno je da se zna otprilike stepen duševne oboljelosti i da taj momak što prije dobije uput kod nekog psihijatra i odgovarajuću terapiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Manastire po ovim pitanjima treba zaobilaziti bez ako neko ima posebnu želju da baš tamo ode I da poskida ikone sa zida svoje kuce, da pobaca sve verske simbole i obavezno da spali sve pravoslavne knjige"? Galija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Evo ti manastire na vratima brat onaj najmanji. Pokucala je dusa bolna, ona ista za kojom se u suzama molis, ona najmanja i zeljna leka. Evo je dusa manastire, da je umijes onim istim suzama u molitvi tvojoj, da obuces i nahranis tog malog brata. Ovde je manastire sam Bog pokucao na tvoja vrata i dao ti dusu po molitvi tvojoj u ruke tvoje. Evo ozive molitva manastire, dosao je onaj najmanji brat, da bude blize Bogu. javor, мирођија, Дијана. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 I da poskida ikone sa zida svoje kuce, da pobaca sve verske simbole i obavezno da spali sve pravoslavne knjige"? wtf? Vjeruj mi, ne činiš nikakvu uslugu nekom tako što ćeš ga iz najboljih pobožnih namjera strpati u neki manastir u nadi da će povratiti svoju duševnu vitalnost.Prvo ne znamo da li dotični momak uopšte vjernik - ako nije, nema on šta da traži tamo.Kao drugo to je nepraktično jer samim monasima to može da bude veliki teret i pitanje je koliko oni mogu da se nose sa tim njegovim problemom.Tako da uput kod nekog provjernog i dobrog psihijatra da se vidi u kakvom je stanju. Јефимија Крунић and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Evo ti manastire na vratima brat onaj najmanji. Pokucala je dusa bolna, ona ista za kojom se u suzama molis, ona najmanja i zeljna leka. Evo je dusa manastire, da je umijes onim istim suzama u molitvi tvojoj, da obuces i nahranis tog malog brata. Ovde je manastire sam Bog pokucao na tvoja vrata i dao ti dusu po molitvi tvojoj u ruke tvoje. Evo ozive molitva manastire, dosao je onaj najmanji brat. romantično. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 wtf? Vjeruj mi, ne činiš nikakvu uslugu nekom tako što ćeš ga iz najboljih pobožnih namjera strpati u neki manastir u nadi da će povratiti svoju duševnu vitalnost.Prvo ne znamo da li dotični momak uopšte vjernik - ako nije, nema on šta da traži tamo.Kao drugo to je nepraktično jer samim monasima to može da bude veliki teret i pitanje je koliko oni mogu da se nose sa tim njegovim problemom.Tako da uput kod nekog provjernog i dobrog psihijatra da se vidi u kakvom je stanju. wtf Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Извините,молим Вас,сви,али душевно болесна особа се не лечи у манастиру.У манастир може да оде касније,кад је већ под терапијом али нека тежа душевна оболења-не! Па мог оца духовног је један тако пре неких 20 година,избо на смрт,малтене.Пружио му и уточиште и духовно укрепио и овај га избо,једва човек остао жив....не играјте се са оваквим стварима.Прво лекар,терапија,па кад се човек стави под контролу,онда може да буде уз благослов у неком манастиру. Arsenija, Панарет, Pancakes and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Септембар 20, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2015 Dragi "forumasi", Obracam Vam se u nadi da cete mi pomoci svojim savetima .Da li u nasim manastirima postoji neka zajednica za pomoc dusevno obolelim osobama?Znam da postoje zajednice za pomoc narkomanima, a za pomoc psihicki obolelim osobama pri manastirima,nisam informisana. Ako je neko obavesten o muskim manastirima(jer u pitanju je mladic 30.god.),koji pruzaju boravak ovakvim osobama,molim da mi dostavi kontakt informacije manastira.Ili kontakt informacije osoba, koje su vec imale ovakvo iskustvo. Hvala unapred! Bog Vam zdravlja dao! Сестро,по мом мишљењу,мора прво код лекара,мора на терапију.Кад се стање мало среди,онда можете погледати негде,где би му било од користи да буде мало. Верујте,ја сам се свега нагледала....кад игуман госту даје аку лекова да попије,тако му се следовање од лекара а цела братија стрепи и закључава келије....није то за игру... Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука