Jump to content

Шта је то стварно ,,свети рат"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 363
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ниси морао да копираш текст, већ сам читао о томе. Заиста не видим никакво оправдање ма колико се трудио... bendoff

Hajdemo ovaj tekst analizirati:

Ovdje se govori o pohodu od 10000 ratnika na grad Medinu(Jesrib).Grad u kojem su živjeli muslimani!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

Muslimani su imali sa benu Kurejzom ugovor o nenapadanju!

Muslimani su ostavili dio prema benu Kurejzom nebranjen, jer su se muslimani držali ugovora.Muslimanima je ovdje pretio fizički nestanak!

U najgorem momentu jevreji krše ugovor sa muslimanima!

Muslimani bivaju u nezavidnij situaciji!

Allah je dao kišu i olujni vjetar koji su rastjerali napadače!

Muslimanima je ostalo da kazne one koji su prekršili ugovor!

Kazna za one koji rade o glavi muslimana je zna se!

vmzn06.jpg
Подели на овим сајтовима

И тако значи:

Poslednji Božiji poslanik (s.a.w.s.) je bio ukrašen najuzvišenijim i po mnogo čemu jedinstvenim moralnim osobinama. Uzvišeni ga u 4. ajetu sure Al Qalam, hvali slijedećim riječima: „Jer ti si, zaista, najljepše ćudi.“

И тај "последњи Божији посланик украшен најузвишенијим ... моралним особинама ... најљепше ћуди" зароби неколико стотина људи, мушкарце (њих 600-900, зависи од извора) побије, а жене и децу узме у робље (од којих једну - Рихану - Мухамед лично за себе).

Кад је такав "најморалнији", шта да очекујемо од мање моралних...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Христос овде говори у причи. Твоје кидање ист контекста је крајње безобразно. Ево ЦЕЛЕ приче:

11. А кад они то слушаху, настави казивати причу; јер он бјеше близу Јерусалима, и они мишљаху да ће се одмах појавити Царство Божије.

12. Рече дакле: Човјек неки племенита рода отиде у даљну земљу да прими себи царство, па да се врати.

13. Дозвавши пак десет својих слугу, даде им десет кеса сребра и каза им: Тргујте док се не вратим.

14. А његови грађани мрзели су га, и послаше за њим изасланство говорећи: Нећемо да он царује над нама.

15. И догоди се, када се он вратио примивши царство, рече да му дозову оне слуге којима даде сребро, да види шта је који зарадио.

16. И дође први говорећи: Господару, кеса твоја донесе десет кеса.

17. И рече му: Добро, добри слуго; за то што си у најмањем био вјеран, ево ти власт над десет градова.

18. И дође други говорећи: Господару, кеса твоја донесе пет кеса.

19. А он рече и њему: И ти буди над пет градова.

20. И трећи дође говорећи: Господару, ево твоја кеса коју сам држао завезану у убрусу;

21. Јер сам се бојао тебе, зато што си човјек строг: узимаш што ниси оставио, и жањеш што ниси сијао, и сабираш гдје ниси вијао.

22. А он му рече: По твојим ћу ти ријечима судити, зли слуго! Знао си да сам ја човјек строг, који узимам што нисам оставио, и жањем што нисам сијао, и сабирам гдје нисам вијао.

23. Па зашто ниси дао сребро моје у мјењачницу, и дошавши ја бих га примио са добитком?

24. И рече присутнима: Узмите од њега кесу и подајте ономе што има десет кеса.

25. И рекоше му: Господару, он има десет кеса.

26. Кажем вам пак: Свакоме који има даће се; а од онога који нема, узеће се и оно што има.

27. А оне непријатеље моје који нису хтјели да ја царујем над њима, доведите амо, и исијеците их преда мном.

28. И рекавши ово Исус пође напријед идући навише у Јерусалим.

Боље нам објасни педофилију у Курану него што узалуд кидаш делове Јеванђеља из контекста.

Подели на овим сајтовима

Ljudi su od Allaha swt stvoreni i On nas najbolje poznaje.On zna koje zakone da nam da i kako da se ponasamo u bilo kojoj situaciji.

Vi pricate o ljubavi prema drugim.To pricamo i mi i ja bih rado volio kada bi mi dali Ajete koji dokazuju da izmedju Allaha swt i ljudi ne postoji ljubav.Naravno da nevjernici zasluzuju kaznu sto i u Novom Zavjetu stoji.

Kazete da je Isus bio dokaz ljubavi?

Rado bih naveo par Stihova koji pokazuju o moralu i nacinu zivota:

Ljubav prema svima i fino ponasanje?

Jovan 2

15 I načinivši bič od uzica, izgna sve iz crkve, i ovce i volove; i menjačima prosu novce i stolove ispremeta;

16 I reče onima što prodavahu golubove: Nosite to odavde, i ne činite od doma Oca mog dom trgovački.

isto u Mateju 21:12

Luka 20

16 Doći će i pogubiće ove vinogradare, i daće vinograd drugima. A oni što slušahu rekoše: Ne dao Bog!

17 A On pogledavši na njih reče: Šta znači dakle ono u pismu: Kamen koji odbaciše zidari onaj posta glava od ugla?

Ps. 118:22, 1 Pet. 2:7

18 Svaki koji padne na taj kamen razbiće se; a na koga on padne satrće ga.

Zar da se mrtvaci ne pokopaju?

Matej 8

21 A drugi od učenika Njegovih reče Mu: Gospode! Dopusti mi najpre da idem da ukopam oca svog.

1 Car. 19:20, Lk. 9:59

22 A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace

Isus rece

Matej 5

17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Dan. 9:24, Rim. 10:4, Gal. 3:24

18 Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Lk. 16:17

19 Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom.

Za kletvu smrt

Matej 15

3 A On odgovarajući reče im: Zašto i vi prestupate zapovest Božju za običaje svoje?

4 Jer Bog zapoveda govoreći: Poštuj oca i mater; i koji opsuje oca ili mater smrću da umre

Ljubav?

Jevrejima 10

26 Jer kad mi grešimo namerno, pošto smo primili poznanje istine, nema više žrtve za grehe;

4 Moj. 15:30, 2 Pet. 2:20, 1 Jn. 5:16

27 Nego strašno čekanje suda, i revnost ognja koji će da pojede one koji se suprote.

Jezek. 36:5

28 Ko prestupi zakon Mojsijev, bez milosti umire kod dva ili tri svedoka.

29 Koliko mislite da će gore muke zaslužiti onaj koji sina Božijeg pogazi, i krv zaveta kojom se osveti za poganu uzdrži, i Duha blagodati naruži?

Luka 12

5 Nego ću vam kazati koga da se bojite: bojte se Onog koji ima vlast pošto ubije baciti u pakao; da, kažem vam, Onog se bojte

1. KOrincanima 10

8 Niti da se kurvamo, kao neki od njih što se kurvaše, i pade ih u jedan dan dvadeset i tri hiljade.

4 Moj. 25:1

9 Niti da kušamo Hrista, kao što neki od njih kušaše, i od zmija izgiboše.

2 Moj. 17:2, 2 Moj. 17:7, 4 Moj. 21:5, 5 Moj. 6:16, Ps. 78:18, Ps. 78:56

10 Niti da vičemo na Boga, kao neki od njih što vikaše, i izgiboše od krvnika.

Подели на овим сајтовима

Pedofilija u Kuranu neka bude nova tema samo da znas kako to da prvi najljuci protivnici Kurana nikada nisu govorili da postoji pedofilija u Kuranu.Ali otvori novu temu

Ovdje se govori o nasilju u Kuranu i ljubavi u Bibliji

Matej 3:10

Matej 5:29-30

Matej 8:21-22

Matej 11:20-24

Matej 13:41-42

Matej 25:30

Matej 25:41

Marko 16:16

Luka 3:17

Luka 13:3-5

Ivan 3:36

Ivna 15:6

Djela 3:23

Djela 5:1-10

Djela 10:10-13 Naglasak je na „Kolji i jedi“.

1 Korićanima 3:17

Efežani 5:6

2 Tešaloncima 1:6-9

2 Tešaloncima 2:8

Hebrejima 12:6-7

2Petrova 2:5

2 Petrova 3:6

Подели на овим сајтовима

Luka 20

16 Doći će i pogubiće ove vinogradare, i daće vinograd drugima. A oni što slušahu rekoše: Ne dao Bog!

17 A On pogledavši na njih reče: Šta znači dakle ono u pismu: Kamen koji odbaciše zidari onaj posta glava od ugla?

Ovo je iz priče o zlim vinogradarima.

Zar da se mrtvaci ne pokopaju?

Matej 8

21 A drugi od učenika Njegovih reče Mu: Gospode! Dopusti mi najpre da idem da ukopam oca svog.

1 Car. 19:20, Lk. 9:59

22 A Isus reče njemu: Hajde za mnom, a ostavi neka mrtvi ukopavaju svoje mrtvace

Када човек себе преда Господу, не треба да се окреће светским стварима. Свакако, треба поштовати своје родитеље, али Бога треба поштовати више од њих. Отац овога човека био је неверујући што се види из Исусових речи: "Нека мртви, дакле, неверујући, укопавају своје мртве." Када овоме човеку није дозвољено да сахрани свога оца, тешко онима који су кренули дутем монашког живота, па се окрећу светским стварима.

Isus rece

Matej 5

17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.

Dan. 9:24, Rim. 10:4, Gal. 3:24

18 Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.

Lk. 16:17

19 Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom.

To smo ti već objasnili.

Ovo nisi naveo do kraja,tako da se stiče pogrešan utisak.

1-2. Тада приступише Исусу књижевници и фарисеји од Јерусалима говорећи: Зашто ученици твоји преступају предање старих? Јер не умивају руке своје кад хљеб једу.

Иако је књижевника и фарисеја било у свим крајевима, они у Јерусалиму уживали су веће поштовање (од осталих). Зато су још више завидели Христу, пошто су били веома частољубиви. Јевреји су, по старом предању, имали обичај да хлеб не једу неопраних руку.[2] Када су видели ученике како нарушавају ово предање, помислили су да они презиру старе (учитеље). Шта тада чини Спаситељ? Не одговара им на њихове речи, већ их прекорева говорећи:

3-6. А он одговарајући рече им: Зашто и ви преступате заповијест Божју за предање своје? Јер Бог заповједи говорећи: Поштуј оца и матер; и који ружи оца или матер смрћу да умре. А ви кажете: Ако који рече оцу или матери: прилог је оно чиме бих ти ја могао помоћи. Може и да не поштује оца свога или матер. И укидосте заповијест Божју за предање своје.

Фарисеји су оптуживали ученике да лреступају заповест старих учитеља, али им Христос показује да они преступају Закон Божји,[3] јер су учили младе да ништа не дају својим родитељима, већ све што имају да приложе у ризницу Храма. У Храму је, наиме, постојала скривница у коју је свако стављао колико је хтео и она се звала "газа". Све што се тамо нашло раздавано је сиромашнима. Фарисеји су, дакле, наговарали младе да ништа не дају својим родитељима, већ да то приложе у ризницу Храма. Учили су их да говоре: "Оно што тражиш од мене, оче, је дар, то јест приложено је Богу." Тада су они и фарисеји делили новац, а родитељи су остајали незбринути у својој старости. На исти начин су посту-пали и зајмодавци. Ако би неки од њих позајмио сиромаху новац, а дужник касније није имао да врати дуг, зајмодавац би говорио дужнику да је оно што му дугује "корван", то јест дар посвећен Богу. Тада би дужник, који је тако дуговао Бог, био присиљен да и против своје воље плати дуг. Ето, чему су фарисеји учили младе.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Кидаш из контекста и безобзирно подваљујеш, Селкоба. Но, то више говори о теби него о хришћанству.

А што се тиче педофилије, како другачије назвати полни однос човека од 50 година са девојчицом од 9? Или је и то по оној вашој логици: Алах дозволио и то се не може испитивати?

Подели на овим сајтовима

Djela 10:10-13 Naglasak je na „Kolji i jedi“.

Ево шта кажу стихови:

10. I ogladne, i htede da jede; a kad mu oni gotovljahu, dođe izvan sebe,

11. I vide nebo otvoreno i sud nekakav gde silazi na njega, kao veliko platno, zavezan na četiri roglja i spušta se na zemlju;

12. U kome behu sva četvoronožna na zemlji, i zverinje i bubine i ptice nebeske.

13. I postade glas k njemu: Ustani, Petre! Pokolji i pojedi.

Господ говори Светом Петру да закоље и да поједе.Како ви муслимани једете месо?Онако,животињу живу и цијелу одједном прогутате да је не бисте заклали?

Подели на овим сајтовима

A да се мало вратимо на питање ,,светог рата".... шта кажете на то?

Дакле, овде није нико ни покушао да објасни шта је ,,свети рат"?

Како рат може да буде ,,свет"? Како свирепи злочини који се чине у рату, могу да буду свети? Како Бог који је како ви муслимани тврдите добар и милостив може заповедити рат?

Како неко може да убија друге људе и да за то говори да има дозволу од Бога? (ја овде мислим не само на муслимане, већ на све људе; наравно волео бих да чујем становиште ваше вере о томе)

Како неко може да нанесе бол и патњу другим људима и да говори како га је Бог на то дело послао?

Или што је још горе да му је Бог заповедио да путем насиља, клања и убијања шири веру у тог Бога, а притом се сам тај Бог издаје за милостивог свемилосног...? Мени то није јасно. :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...