Александар Милојков Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Али може да таслачи девојчицу од 9 година? Чудне неке мере вредности... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 A kako su se po vama ljudi razmnožavali u početku?Loot je imao s kim da spava osim sa svojim kćerima.To prvo.Drugo Davidov sin je imao koga drugog osim svoju sestru.Treće Juda spava sa nevjetom mislećio da je ona bludnica.Sigurno ne govorimo ovdje o početku sviojeta.Tada je bilo puuuuuuuuuuuuuunoooooooooooooooo ljudi.ali eto najslađe je svoje!Ito pslanici i članovi njihovih porodica!Čudno.Ali aferim bitno je mi imamo pedofiliju.to je ja vidim trun u oku svoga brata a zaboravio sa na kolac koji je u mojim očima! Опет ти понављам то је све у Библији окарактерисано као ГРЕХ, а не као воља Божија. У Курану је педофилија представљена као воља Божија. Čujemo se noćas!Ali ako je okarakterisano kao grijeh zašto nad Judom nije izvršena kazna zbgog bluda a on poslanik!Pročitaj malo bolje taj dio! Значи,посланик или пророк треба да буде безгрешан или непогрешив? Po nama poslanik ne može biti veliki griješnik! А који је то гријех велик а који није?Ко то одређује? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 A kako su se po vama ljudi razmnožavali u početku?Loot je imao s kim da spava osim sa svojim kćerima.To prvo.Drugo Davidov sin je imao koga drugog osim svoju sestru.Treće Juda spava sa nevjetom mislećio da je ona bludnica.Sigurno ne govorimo ovdje o početku sviojeta.Tada je bilo puuuuuuuuuuuuuunoooooooooooooooo ljudi.ali eto najslađe je svoje!Ito pslanici i članovi njihovih porodica!Čudno.Ali aferim bitno je mi imamo pedofiliju.to je ja vidim trun u oku svoga brata a zaboravio sa na kolac koji je u mojim očima!A kako su se razmnožavali u vreme prvih ljudi-Adama i Eve? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Izvini Aleksandre, objasnit ću ja tebi to ali ti meni objasni incest u Bibliji! Ииимммммммм, инцест 0104_cheesy што ја волим те прљаве теме... 0110_hahaha о томе би могао данима и данима да држим предавања dada нарочито волем инцест у Библији 0104_cheesy Пази овако ај прво дај која те конкретно прича интересује. Ја ћу само мало онако у глобалу да ти неке ствари појасним. Прво Нови завет изричито забрањује сваку врсту инцеста, педофилије, педерастије... све је то гад пред Господом. Е сад Страри савез истина на много места говори о томе како су патријарси имали инцестне бракове. То је тачно. Авраам се оженио са Саром својом полусестром. Јаков се жени са две полусестре од свог ујака (благо њему кад је могао 0110_hahaha smej.gif ) Има тих примера још. Давидов син силује своју сестру... (то је већ гадост). Да видимо о чему се овде ради заправо. Патријарси су номади. Они су старешине малих племена негде око 400 људи у просеку (горе доле, цифра је произвољна не замерите). Сви ти људи су у неким родбинским односима. То вам је као сад на пример неко наше село од рецимо 600 људи да пребацимо на пусто острво и да немају никакав контакт са другима, и ако га имају да је тај контакт врло кратак са великим временским растојањима. Поставља се питање шта би се десило са тим људима кад би пожелели да склапају брак. Па нормално тражили би своје саплеменике. То би им био најбржи пут до брака, наравно увек постоји могућност да се ожениш и изван племена... али колика је вроватноћа за тако нешто била пре 4000 год или више... па ајде сад да видимо како се осуђују мешовити бракови а тек онда како је то било? Зато је то у време Авраама и патријараха било нормално не само за њих већ и за цео тадашњи свет... који је постојао. Живот тадашњег човека могао се одвијати само у кругу свог племена. Свако одвајање од племена значило је или сигурну смрт или поробљавање. дакле морао си да будеш окренут само своме. Племе брани тебе, а ти се за узврат апсолутно покораваш и предајеш вољи тог племена. Тада је било најважније сачувати своју лозу и обезбедити потомке (данас је то много другачије и много истумбаније). А ко то може најбоље обавити ако не најближи рођаци. Када говоримо на ову трему морамо имати на уму могућности живота тадашњег света. А не учитавати наш данашњи начин живота у живот тадашњих људи. Читајући даље Свето писмо видимо да су ти односи касније строго забрањивани. Тако имамо строге забране за оне који крше чак и ддаље родбинске односе... Мађутим имамо и пример у библији где се наводи да су Лотове ћерке желећипотоке намерно опиле оца и са њим имале однос. Тим нам писац показује да су многи народи настали из срамних односа... Али то је већ препирка Јевреја са другим народима који су живели на тим просторима..... Све то доказује да човек није роб Божији већ да има слободну вољу од Бога дату и да са њом може чинити шта му је драго. Такође то је доказ да Библија није пала готова са неба праоцима на главу. Није Бог користио писце Светог писма као своју писаћу машину и слично. Већ Бог даје човеку инспирацију, а овај у контексту своје епохе објашњава истину вере од Бога му предану својим савременицима. Зато у Библији имамо те привидне разлике. То се зове синергија - заједничко деловање Бога и човека. Овде бих истакао још једну чињеницу. Наиме, савременим истраживањима из области генетике и биоинжењеринга се дошло до сазнања да инцестан однос оставља последице на гене детета тек негде око 50.000 детету које се роди из таквог односа. То је занимљив податак јер фактички по природи инцест није уопште проблематичан. Друга је ствар што је то стварно одвратно бити са сопственом сестром или тако неке гадости. Мада опет не бележи само Библија инцест. Он се појављује и у Веданској религији па и у другим Индиским религијама. Инцест имамо и на далеком истоку. Тако да је то једно озбиљно питање које тражи детаљно проучавање и испитивање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Loot je imao s kim da spava osim sa svojim kćerima.To prvo.Drugo Davidov sin je imao koga drugog osim svoju sestru.Treće Juda spava sa nevjetom mislećio da je ona bludnica.Sigurno ne govorimo ovdje o početku sviojeta.Tada je bilo puuuuuuuuuuuuuunoooooooooooooooo ljudi.ali eto najslađe je svoje!Ito pslanici i članovi njihovih porodica!Čudno.Ali aferim bitno je mi imamo pedofiliju.to je ja vidim trun u oku svoga brata a zaboravio sa na kolac koji je u mojim očima! Прочитај мало боље ту причу. Па ћеш видети да је Лот у неку руку силован од својих ћерки. Наиме оне су га напревару одвеле у кревет, и то тако што су га напиле. Ово је једноставно за проверити - свако од нас се бр једном у животу толико напио да је заборавио и где је био и шта је радио. Даље, Лот је живео у пећини са ћеркама и није никад ишао у град јер није смео - плашећи се Бога (Библија се чита цела, а не само њени делови, као ти што чупаш шта оћеш, зато и нећу све да ти опишем). Његове ћерке су туговале јер их нико никад није видео и нису имале за кога да се удају (сам откри разлог) и зато се одлучују на тако нешто. Али ипак тај њихов чин је забележен као велики грех, и наведен је тамо само да би се суседи Израилеви понизили и увредили, јер су водили велике ратове једни са другима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Po nama poslanik ne može biti veliki griješnik! Јел ти то оћеш да кажеш да је по вама посланик непогрешив као папа? Нисам знао да и ви имате заменика Божијег на земљи. А шта је по вама велики грешник? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Али може да таслачи девојчицу од 9 година? Чудне неке мере вредности... Kao prvo rijec taslaciti ne spada u jednu finu rijec a mi smo ovdje na forumu gdje se zahtijeva jedan nivo izrazavanja ili?od nas to trazite a ne drzite se sami toga. Ok slijedece Da li ste vi upoznati sa istorijom i medicinom. Kad je zena ili djevojka zrela?Kad dobije mjesecnicu.Medicinski ona je tada zena.moze da radja.E naravno uz to dolazi i duhovna komponenta zene.Kad uporedimo danasnje vrijeme sa 80-tim vidimo da su djevojke danas sa 11 ili 12 godina vec zrele u tjelesnom i duhovnom pogledu.imaju djecu itd.u 80-tim su to jos uvijek bile djevojcice jel tako?znam jer i ja dolazim iz tih generacija. E a procitajte istoriju iz tog vremena pa cete da vidite da u to vrijeme su ljudi prvo bili jaci veci,da je prosjek zivota bio mnogo manji nego danas da su ljudi rano sazrijevali a tako i zene.Zene sa 9 godina su bile potpuno tjelesno i duhovno zrele.to nije moje misljenje nego je to istorija.Pa glavnio komandant prvih muslimanskih armija je imao 17 godina.Muskarci i zene iz tog doba su mnogo ranije bili zreli. Sta mislis zbog cega neprijatelji islama u to vrijeme npr. Jevreji i mekanci nisu to koristili protiv Muhameda s.a.w.s.Pa jer je to bilo portpuno normalno jer su zene bile u to doba potpuno tjelesno i duhovno zrele. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Данас су сви до тридесете године обични балавци.Не знам одакле ти то да неко сазријева са 11 или 12 година.Човјек би требао до тридесете године да учи а не да подучава а данас је обрнуто:свакакви балавци и муфјузи од 15,20,25 година диче се некаквим дипломама без дана искуства. Једноставно није истина да данас људи брже сазријевају. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Данас су сви до тридесете године обични балавци.Не знам одакле ти то да неко сазријева са 11 или 12 година.Човјек би требао до тридесете године да учи а не да подучава а данас је обрнуто:свакакви балавци и муфјузи од 15,20,25 година диче се некаквим дипломама без дана искуства. Једноставно није истина да данас људи брже сазријевају. odakle ti dokazi za to? ne pricaj bez dokaza. danas u mnogim zemljama imas profesore i doktore sa 25 godina. pricaj sa dokazima a ne svoje misljenje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Извини,молим те,ђе си ти иједан доказ дао за оно што си изнио?Ниједан једини. Даље,нигдје ја не спорим да неко може да заради диплому са 20 или 25 година.То је истина али је потпуно небитно,али те не чини диплома зрелим.Имаш будала који имају по два факултета али су будале,зрели ка ђеца из пубертета.Имаш будала који студирају по два факса истовремено али су будале,незрели. Да би неко био зрео он мора да има искуство.Да дијете од 15,20,25 година може да буде зрело је илузија јер нема искуства а знање не може да надомјештава искутво јер је знање теорија а искуство је пракса и знање и искуство формирају личност. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Извини,молим те,ђе си ти иједан доказ дао за оно што си изнио?Ниједан једини. Даље,нигдје ја не спорим да неко може да заради диплому са 20 или 25 година.То је истина али је потпуно небитно,али те не чини диплома зрелим.Имаш будала који имају по два факултета али су будале,зрели ка ђеца из пубертета.Имаш будала који студирају по два факса истовремено али су будале,незрели. Да би неко био зрео он мора да има искуство.Да дијете од 15,20,25 година може да буде зрело је илузија јер нема искуства а знање не може да надомјештава искутво јер је знање теорија а искуство је пракса и знање и искуство формирају личност. Sto se tice vremena prije 1400 godina pogledaj istoriju da ti ja ne govorim a danas pogledaj njemacku gdje sam trenutno.a i kod nas je isto.sa 14 godina se radi zanat daleko da je neko dijete duhovno.znas dobro da je tako.sa 14 godina su vec zreli ja radim kao profesor i uvijek sam iznenadjen njihovim ponasanjem i razmisljanjima.uglavnom naravno da uvijek ima budala i djece.ali uporedjujuci omladinu danas i prije samo 20 godina razlika je ogromna.znas ti dobro o cemu ja pricam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Сад ћу да ти кажем о чему причам:данас ђеца науче прво да играју ``ге те а`` прије него ли проходају,образују се на болесним и сексом и насиљем напумпаним емисијама и треба од таквог дјетета очекивати да ће да буде зрело?То једино може да се претвори у наказу а не у нормалну особу. Да видимо даље:губе се моралне вриједности и породица је у распаду због ``зрелог доба``.$утра ће дијете набусито и окићено дипломама да дође да вријеђа своје родитеље и да их се одриче јер су му родитељи ``заостали``. Данашња ђеца немају слободу јер се од малена кљукају вриједностима да је све релативно,како онда такво дијете може да тежи зрелости? pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Loot je imao s kim da spava osim sa svojim kćerima.To prvo.Drugo Davidov sin je imao koga drugog osim svoju sestru.Treće Juda spava sa nevjetom mislećio da je ona bludnica.Sigurno ne govorimo ovdje o početku sviojeta.Tada je bilo puuuuuuuuuuuuuunoooooooooooooooo ljudi.ali eto najslađe je svoje!Ito pslanici i članovi njihovih porodica!Čudno.Ali aferim bitno je mi imamo pedofiliju.to je ja vidim trun u oku svoga brata a zaboravio sa na kolac koji je u mojim očima! Јасно се истиче у Библији да Давидов син силује своју сестру. Дакле, они нису били у односу, већ је Тамара имала за брата једног скота. Из приче видимо да га је она молила после силовања да је нетера од себе али ни то није помогло. Дакле, неради се ту о инцесту, већ о једном злу против којега се Библија бори. А то је насилништво над женама. Она је заправо жртва... због ње Анмнона стиже казна - његов брат Авесалом га је убио. Тако да кад наводиш дај неки бољи пример од Тамаре. Или пријатељу прочитај целу причу... па извуци поуку. Јуда спава са својом снајом. То је тачно, али погледај разлог тога и шта се све после десило. Он није хтео да јој дозволи левијатски брак. То је брак са мужевљевим најближим рођаком, обично је брат у питању. Тај брак се склапа ради добијања деце. Наиме, када јој муж умре а нису имали деце, жена има право да се поново уда за његовог брата. Стим да деца из тог брака носе име оног који је умро. То је неотуђиво право жене. Ако неко не би хтео да то жени учини и одбије дужност левијатску или како се то зове осветничку, онда га она јавно пљуне у лице и он постаје проклет и исмејан од свог народа. То је била велика срамота не учинити удовици. И да се разумемо, левијатски брак је чисто економски брак - да се удовица материјално збрине, а ако нема деце онда је овај дужан да јој направи децу. То је једна социјална институција у Израилу. Јуда све проналази неке изговоре да не учини својој снаји левијатски брак са другим сином. Она да би га спасила срамоте прерушава се и леже са њим. Кад је затреуднела и добила дете .... он схвата свој сопствени грех и признаје га ... па јој каже ћери ти несагреши и остаде чиста, а ја ти зло учиних.... даље из приче сазнајемо да ју је гледао као своју ћерку.... Тако да следећи пут прво прочитај целу причу... јер се Библија само тако може разумети, а не да овуда потураш реченице изчупане из контекста и да их приказујеш као хришћанску догму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Po nama poslanik ne može biti veliki griješnik! Одлично, онда имамо критеријум да проверимо да ли је Мухамед посланик или није. Да се вратимо на тему, Марио ја сам покушао да изнесем оно најосновније о џихаду, има ту пуно тога што би могло да се дискутује. Као прво, ту су стихови из Курана који говоре о рату, а онда и хадиси који преносе Мухамедова упутства и примере. Да кренемо од Курана: "Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakome prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je." (9:5) "Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno." (9:29) Сура 9 "Покајање" је једина сура која не почиње са "У име Алаха, Милостивог, Самилосног" (иако неки преводи додају то на почетку). Она се углавном бави односом муслимана према немуслиманима - многобошцима и "људима књиге" (хришћанима и јеврејима). Ова сура је једна од последњих објављених у Медини, па зато "укида" све претходне објаве које нису у складу са њом (наши саговорници ће знати да објасне то исламско правило тумачења боље од мене). Ајет 9:5 је чувени "ајет мача" који даје упутство за рат против многобожаца. Неки исламски коментатори сматрају да тај ајет укида сва претходно објављена мирољубива и мање ратоборна упутства. У принципу овај ајет многобошцима не даје пуно избора - или ће прихватити Ислам, или ће бити побијени. Онда је ту 9:29 који се односи на "оне којима је дата Књига" (тј. хришћане и јевреје), а који "не исповедају истинску веру" (тј. не прихватају Ислам и Мухамеда као посланика). То је објављено Мухамеду када му је наређено да нападне Византију, око 631. године. На основу овог стиха неки исламски учитељи изводе следеће правило за хришћане и јевреје - они имају три могућности: 1) Да прихвате Ислам 2) Да прихвате да буду поданици под исламском влашћу и плаћају "главарину" (посебан порез за немуслимане) 3) Рат То је основа за "свети рат", тј. џихад у смислу ратовања. Већина муслимана ће рећи да се ради само о "одбрамбеном" рату, о томе више другом приликом. Ако сам нешто пропустио, нека ме саговорници допуне. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Али може да таслачи девојчицу од 9 година? Чудне неке мере вредности... Kao prvo rijec taslaciti ne spada u jednu finu rijec a mi smo ovdje na forumu gdje se zahtijeva jedan nivo izrazavanja ili?od nas to trazite a ne drzite se sami toga. Ok slijedece Da li ste vi upoznati sa istorijom i medicinom. Kad je zena ili djevojka zrela?Kad dobije mjesecnicu.Medicinski ona je tada zena.moze da radja.E naravno uz to dolazi i duhovna komponenta zene.Kad uporedimo danasnje vrijeme sa 80-tim vidimo da su djevojke danas sa 11 ili 12 godina vec zrele u tjelesnom i duhovnom pogledu.imaju djecu itd.u 80-tim su to jos uvijek bile djevojcice jel tako?znam jer i ja dolazim iz tih generacija. E a procitajte istoriju iz tog vremena pa cete da vidite da u to vrijeme su ljudi prvo bili jaci veci,da je prosjek zivota bio mnogo manji nego danas da su ljudi rano sazrijevali a tako i zene.Zene sa 9 godina su bile potpuno tjelesno i duhovno zrele.to nije moje misljenje nego je to istorija.Pa glavnio komandant prvih muslimanskih armija je imao 17 godina.Muskarci i zene iz tog doba su mnogo ranije bili zreli. Sta mislis zbog cega neprijatelji islama u to vrijeme npr. Jevreji i mekanci nisu to koristili protiv Muhameda s.a.w.s.Pa jer je to bilo portpuno normalno jer su zene bile u to doba potpuno tjelesno i duhovno zrele. То причај својој деци, па да ти поверују. Ја имам две ћерке, једну од 14 а једну од 9 година. Убеђивати ово што ти убеђујеш равно је психопатологији! Треба да те је срамота да уопште покушаваш да овако нешто оправдаваш. То је најгнуснија ПЕДОФИЛИЈА. Дете од 9 година је увек било дете, од кад је света и века. Овај ћу пост да запамтим у свом рачунару да покажем њудима бруку и психопатологију. Срам те било Селкоба. Ово сматрам као увреду, јер имам ситну женску децу! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука