Grizzly Adams Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Kad je zena ili djevojka zrela?Kad dobije mjesecnicu.Medicinski ona je tada zena.moze da radja. "A one žene vaše koje su nadu u mjesečno pranje izgubile i one koje ga nisu ni dobile, one trebaju čekati tri mjeseca, ako niste znali. Trudne žene čekaju sve dok ne rode. - A onome ko se Allaha boji, On će sve što mu treba učiniti dostupnim." (65:4) Ово је иначе из поглавља Курана које говори о разводу брака. Замислите - "разводи" се човек од "жене" која још није добила менструацију... Страхота. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Звонко, оне горе речи у цитату нису моје. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Повлачим се из даљег разговора са нашим гостима. Жао мије, али стварно ми се ово последње смучило. Не могу то да прогутам. Повлачим се на неке ведрије теме, барем на неко време. Извињавам се гостима ако сам некада претерао у било чему. Да није овог задњег, све је са њихове стране било у границама људског. Хвала им на томе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Звонко, оне горе речи у цитату нису моје. Па таман бизнис да су твоје, грешка... klapklap Опрости - исправљено. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Loot je imao s kim da spava osim sa svojim kćerima.To prvo.Drugo Davidov sin je imao koga drugog osim svoju sestru.Treće Juda spava sa nevjetom mislećio da je ona bludnica.Sigurno ne govorimo ovdje o početku sviojeta.Tada je bilo puuuuuuuuuuuuuunoooooooooooooooo ljudi.ali eto najslađe je svoje!Ito pslanici i članovi njihovih porodica!Čudno.Ali aferim bitno je mi imamo pedofiliju.to je ja vidim trun u oku svoga brata a zaboravio sa na kolac koji je u mojim očima! Јасно се истиче у Библији да Давидов син силује своју сестру. Дакле, они нису били у односу, већ је Тамара имала за брата једног скота. Из приче видимо да га је она молила после силовања да је нетера од себе али ни то није помогло. Дакле, неради се ту о инцесту, већ о једном злу против којега се Библија бори. А то је насилништво над женама. Она је заправо жртва... због ње Анмнона стиже казна - његов брат Авесалом га је убио. Тако да кад наводиш дај неки бољи пример од Тамаре. Или пријатељу прочитај целу причу... па извуци поуку. Јуда спава са својом снајом. То је тачно, али погледај разлог тога и шта се све после десило. Он није хтео да јој дозволи левијатски брак. То је брак са мужевљевим најближим рођаком, обично је брат у питању. Тај брак се склапа ради добијања деце. Наиме, када јој муж умре а нису имали деце, жена има право да се поново уда за његовог брата. Стим да деца из тог брака носе име оног који је умро. То је неотуђиво право жене. Ако неко не би хтео да то жени учини и одбије дужност левијатску или како се то зове осветничку, онда га она јавно пљуне у лице и он постаје проклет и исмејан од свог народа. То је била велика срамота не учинити удовици. И да се разумемо, левијатски брак је чисто економски брак - да се удовица материјално збрине, а ако нема деце онда је овај дужан да јој направи децу. То је једна социјална институција у Израилу. Јуда све проналази неке изговоре да не учини својој снаји левијатски брак са другим сином. Она да би га спасила срамоте прерушава се и леже са њим. Кад је затреуднела и добила дете .... он схвата свој сопствени грех и признаје га ... па јој каже ћери ти несагреши и остаде чиста, а ја ти зло учиних.... даље из приче сазнајемо да ју је гледао као своју ћерку.... Тако да следећи пут прво прочитај целу причу... јер се Библија само тако може разумети, а не да овуда потураш реченице изчупане из контекста и да их приказујеш као хришћанску догму. Znam dobro tu priču!Mislio je da je bludnica, ona mu podvalila! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 15, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Znam dobro tu priču!Mislio je da je bludnica, ona mu podvalila! Није му она подвалила. Већ је он испао покварењак. ЈЕр није хтео да учини по правди. Она је остала без греха - ако ћемо у том јуридичком смислу да причамо. На крају он је хтео њој да подвали. Она је само исказала своју мудрост и љубав према том свом мртвом мужу... Није отишла код другог... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oslonac Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Јел ти то оћеш да кажеш да је по вама посланик непогрешив као папа? Нисам знао да и ви имате заменика Божијег на земљи. А шта је по вама велики грешник? A jel` to papa svetac? Kako se smatra da je papa nepogrešiv? (znam da nije pitanje za pravoslavne,ali eto nešto mi to o papi zazvuča...) "Ya Mukalibel kulub, sebbit kalbii ala dinik" - "O Ti, koji okrećeš ljudska srca, učvrsti moje srce u Tvojoj vjeri!" Nema prednost Arap nad nearapom, niti obrnuto. Niti, jedna rasa nad drugom rasom, niti, nacija nad drugom nacijom; osim po jačini bogobojaznosti prema njihovom Stvoritelju Allahu Dželle Šanuhu! Muhammed, sallallahu alejhi we selem, je rekao: „Doći će vrijeme kada će onaj koji sabura (strpljiv) na vjeri biti poput čovjeka koji žar u svojoj ruci drži!“ (Tirmizi) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Znam dobro tu priču!Mislio je da je bludnica, ona mu podvalila! Није му она подвалила. Већ је он испао покварењак. ЈЕр није хтео да учини по правди. Она је остала без греха - ако ћемо у том јуридичком смислу да причамо. На крају он је хтео њој да подвали. Она је само исказала своју мудрост и љубав према том свом мртвом мужу... Није отишла код другог... Gospodine , upravo ste rekli za Poslanika da je pokvarenjak! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Znam dobro tu priču!Mislio je da je bludnica, ona mu podvalila! Није му она подвалила. Већ је он испао покварењак. ЈЕр није хтео да учини по правди. Она је остала без греха - ако ћемо у том јуридичком смислу да причамо. На крају он је хтео њој да подвали. Она је само исказала своју мудрост и љубав према том свом мртвом мужу... Није отишла код другог... Gospodine , upravo ste rekli za Poslanika da je pokvarenjak!brate Mario tu priču jedan od nas dvojice nije dobro razumio! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Али може да таслачи девојчицу од 9 година? Чудне неке мере вредности... Kao prvo rijec taslaciti ne spada u jednu finu rijec a mi smo ovdje na forumu gdje se zahtijeva jedan nivo izrazavanja ili?od nas to trazite a ne drzite se sami toga. Ok slijedece Da li ste vi upoznati sa istorijom i medicinom. Kad je zena ili djevojka zrela?Kad dobije mjesecnicu.Medicinski ona je tada zena.moze da radja.E naravno uz to dolazi i duhovna komponenta zene.Kad uporedimo danasnje vrijeme sa 80-tim vidimo da su djevojke danas sa 11 ili 12 godina vec zrele u tjelesnom i duhovnom pogledu.imaju djecu itd.u 80-tim su to jos uvijek bile djevojcice jel tako?znam jer i ja dolazim iz tih generacija. E a procitajte istoriju iz tog vremena pa cete da vidite da u to vrijeme su ljudi prvo bili jaci veci,da je prosjek zivota bio mnogo manji nego danas da su ljudi rano sazrijevali a tako i zene.Zene sa 9 godina su bile potpuno tjelesno i duhovno zrele.to nije moje misljenje nego je to istorija.Pa glavnio komandant prvih muslimanskih armija je imao 17 godina.Muskarci i zene iz tog doba su mnogo ranije bili zreli. Sta mislis zbog cega neprijatelji islama u to vrijeme npr. Jevreji i mekanci nisu to koristili protiv Muhameda s.a.w.s.Pa jer je to bilo portpuno normalno jer su zene bile u to doba potpuno tjelesno i duhovno zrele. Због целог овог текста,а првенствено овог болдираног,као из због свих осталих несувислости до сада,имаш последњу опомену пред искључење! Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 jel` to papa svetac? Kako se smatra da je papa nepogrešiv? (znam da nije pitanje za pravoslavne,ali eto nešto mi to o papi zazvuča...) Po učenju katoličke crkve,papa je nepogrešiv u pitanjima vere.Dogmat o papskoj nepogrešivosti donesen je na prvom vatikanskom koncilu,1870.U njemu se kaže:1.Kada papa govori ex catedra,to jest,u svojstvu vrhovnog učitelja Crkve,njegove su odluke nepogrešive same po sebi,a ne tek po saglasnosti Crkve,jer u tom slučaju papu čuva Duh Sveti od svake zablude. 2.Sabor kaže da je ta dogma o papskoj nepogrešivosti"Bogom objavljena i predanjem čuvana još od samog početka Hristove vere". 3.Sabor predaje anatemi(prokletstvu) svakoga ko u tu dogmu sumnja ili je poriče. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 15, 2010 Пријави Подели Написано Март 15, 2010 Ја не видех да те је било ко овде увредио. Ако тога има, модератори ће обрисати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 16, 2010 Пријави Подели Написано Март 16, 2010 Jos jednom podaci u vezi Aise r.a. procitajte moliko bih vas http://www.ilovezakirnaik.com/madamayeshah/introduction.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 16, 2010 Пријави Подели Написано Март 16, 2010 Хвала Селкоба, прочитао. Нажалост, ретки су разумни људи као г-ђа Maqsood који виде да нешто није исправно и покушавају да исправе. Хајде да се овде држимо постављене теме, свуда смо почели да причамо исто... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Март 16, 2010 Пријави Подели Написано Март 16, 2010 И тако значи: Poslednji Božiji poslanik (s.a.w.s.) je bio ukrašen najuzvišenijim i po mnogo čemu jedinstvenim moralnim osobinama. Uzvišeni ga u 4. ajetu sure Al Qalam, hvali slijedećim riječima: „Jer ti si, zaista, najljepše ćudi.“ И тај "последњи Божији посланик украшен најузвишенијим ... моралним особинама ... најљепше ћуди" зароби неколико стотина људи, мушкарце (њих 600-900, зависи од извора) побије, а жене и децу узме у робље (од којих једну - Рихану - Мухамед лично за себе). Кад је такав "најморалнији", шта да очекујемо од мање моралних... Izvini Zvonko da mi muslimani se rukovodimo sa poukama iz života Allahova Poslanika nebi nam se dešavalo to što nam se dešava!Trebao im je reći eto nek ste nas htjeli pobiti, mi vam se zahvaljujemo drugi puta će vam uspjeti!Zvonko nemojte biti smoješni!Allahov Poslanik kaže vjernika ne smije ujesti zmija dva puta iz iste rupe! e de ti meni kada si tako mudar i pametnica daj mudar odgovor kaoo to se čine masakri u Bibliji, čak i kožice spolnih organa!Zbog čega samo da se oženi djevojka! Pobiše se ljudi i dio kože oko penisa im se odsječe?Objašnjenje molim od vas lično koji optužujete islam za sve moguće! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука