Никола Ђоловић Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Пакао је налик једној згради у којој станују многи станари (на пример, различите вере и националности). Када осване зора и дође сунце са истока (Бог), сунце осветљава целу зграду. Међутим, има станара који једва чекају да им светлост уђе у стан, а има станара који желе да и даље држе ролетне затворене. Слично томе, релација је и између оних који више заволеше светлост Божију од оних који више заволеше таму. Ко има уши да чује, нека чује... http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Разлика је у томе што ви све буквално схватате, па зато и тражите "научно" објашњење како ће то нешто да гори а да не изгори. Пакао је плод властите човекове одлуке, то је одвајање од Бога. Човек је творац пакла а не Бог. A sta kazu onda ovi stihovi koje sam naveo?pa ovjde jasno sotji sta je pakao.kako to objasnjavas? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Pokazat ću vam koga vam se bojati: onoga se bojte koji pošto ubije, ima moć baciti u pakao. Da, velim vam, njega se bojte! " " A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu". Po Mateju 5,22 " Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu ." Po Mateju 10,28 Zmije! Leglo gujinje! Kako ćete uteći osudi paklenoj? Po Mateju 23,33 Pa sta Aleksandre brate da razumijem pod ovim stihovima i onim ostalim Ovo su Isusove rijeci Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Разлика је у томе што ви све буквално схватате, па зато и тражите "научно" објашњење како ће то нешто да гори а да не изгори. Пакао је плод властите човекове одлуке, то је одвајање од Бога. Човек је творац пакла а не Бог. A sta kazu onda ovi stihovi koje sam naveo?pa ovjde jasno sotji sta je pakao.kako to objasnjavas? Цитати се не могу једноставно кидати из контекста. Мораш познавати много шири хришћански опит да би ове речи растумачио. Ти то не знаш и зато стајеш на буквалном значењу. Пакао није место већ стање човеково. Пакао можеш живети већ сада, на земљи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marko Vesic Написано Март 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Mozda ov 2. poslanica solunjanima 6 Jer je pravedno u Boga da vrati muke onima koji vas muče; Otk. 6:10 7 A vama koje muče pokoj s nama kad se pokaže Gospod Isus s neba s anđelima sile svoje Lk. 17:30, Otk. 14:13 8 U ognju plamenom, koji će dati osvetu onima koji ne poznaju Boga i ne slušaju jevanđelja Gospoda našeg Isusa Hrista; Види пријатељу кад желиш да цитираш Свето писмо, а поготову неку посланицу мораш узети целу причу у свој цитат. Јер се онда не губи смисао. Ти си отргао из контекста пар реченица и њих представљаш овде као став хришћанства у погледу пакла, а притом не дајеш уопште текст из ког си извукао те реченице. Другим речима дао си нам сакат текст који желиш да протуриш као учење. Е сад да ти то неби прошло ево ти цео текст како гласи па се сам увери колико си погрешио. Ја цу ти успут подвући важне ставове за разумевање целог текста. Ово је део из 2 посланице Солуњанима 1,3-9 ти си навео само 6,7 и 8 стих изостављајући потпуно најважнији 9 стих 3. Дужни смо свагда благодарити Богу за вас, бртаћо, као што приличи, зато што веома расте вера ваша и умножава се љубав свакога од вас, једног према другом. 4. Тако се ми сами хвалимо вама Црквама Божијим, вашим трпљењем и вером у свимавашим гоњењима и невољама које подносите. 5. То је знак праведнога суда Божијег да се удостојите Царства Божијега, за које и страдате. 6. Пошто је праведно у Бога да узврати муку онима који вас муче, 7. А вама страдалницима спокојство са нама када се јави с неба Господ Исус с анђелима силе своје, 8. У огњу пламеноме, који ће осудити оне који не познају Бога и не покоравају се еванђељу Господа нашега Исуса Христа. 9.Такви ће бити осуђени на вечну погибао од лица Господњега и од славе силе његове. Е сад кад имамо комплетну слику ових стихова, сад можемо и да разговарамо. Као прво ап. Павле као ни цела Хришћанска Црква, како што то ни један нормалан хришћанин, па ни сам Господ исус Христос нигде не позива на прогон и клање без милости, као што смо имали прилике да то видимо у Корану. Даље, Павле као и сви хришћани позива на трпљење невоља у име Господа Христа, као што је и сам христос рекао: Блажени сте када вас срамоте и прогоне и лажући говоре против вас свакојаке рђаве речи, због мене. Даље, из ових Павлових речи види се да се мучење односи на оне који не желе да гледају славу Божију. То су хулитељи на Духа Светога, то су они који одбијају заједницу са Богом. Такође, огањ који се помиње је заправо алегорија и означава Духа Светог јер Дух Свети је Животворни Дух - Дух који ствара живот, и зато се он увек приказује као пламен јер пламен и топлота су символи за живот. Дакле, не жели Бог да мучи своја створења већ она сама одбијају да уђу у љубавну заједницу са Богом, зато ап. Јован и каже да је љубавни бич најболнији. То је исто као кад нас нека особа воли а ми је презиремо, онда је њена љубавза нас најстрашније мучење. Па још ако је та особа спремна за нас живот да да, онда се наш презир према њој неизмерно повећава и тад настаје за нас прави правцати пакао. Е сад то примени на Бога и на демоне и људе који не воле Бога. Бог их неизмерно љуби, а они зато постају све очајнији и очајнији, замисли тај вечни циклус неко те воли, а ти га презиреш и не можеш никако од њега да побегнеш, е то је пријатељу пакао. А не басне да Бог хоће да мучи своја створења која је узгред речено из љубави створио!!! Па реци колико је то глупаво и непромишљено рећи Бог ме из љубави ствара да би ме мучио и вечно кињио. Е сад то је друга ствар што нам је Бог дао слободну вољу да сами одаберемо да ли желимо да га волимо или не. Видиш нисмо ми робље Божије како учи Коран, већ слободна створења која имају своју слободну вољу и разум да их користе. Зато ми и јесмо иконе Божије. Зато нас је Бог и створио да вечно живимо у његовом блаженству, е сад ако то нећемо па ко нам је крив..... Зато св. Јован Крститељ и говори у својој проповеди: Покајте се јер се приближило Царство Небеско! Видиш није рекао покољите све и побите да би ушли у џеннет. Видиш хришћанство не учи да кољемо и убијамо јер сваки човек је наш брат, сваки анђео је наш брат јер је створен као и ми, па у неку руку свако Божије створење је наш да так окажемо рођак јер је стоврење Божије. Господ Исус Христос узима на себе људску природу управо да би спасио све људе од смрти и то управо на тај начин што нас усиновљује свом Богу Оцу и нас чини својом браћом. Тако је нама Хреистос све па чак и старији брат који нас гледа и пази. Зато св. Атанасије као и други свети Оци говри: Бог је постао човек, да би човек постао бог по Његовој благодати. А све што је за ово потребно јесте да волиш и верујеш у Исуса Христа, а не да масакрираш и кољеш људе у име Божије, јер сваки човек у себи носи икону Божију и само Бог може да одузима живот јер га једино Он и даје!!!! Из овога јасно можеш видети да нас хришћане не занима пакао и муке у њему, јер што би ми губили време нато, ми треба да хвалимо и славимо Оца, Сина и Светога Духа кроз све векове па чак и кроз саму вечност. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Е сад кад имамо комплетну слику ових стихова, сад можемо и да разговарамо. Као прво ап. Павле као ни цела Хришћанска Црква, како што то ни један нормалан хришћанин, па ни сам Господ исус Христос нигде не позива на прогон и клање без милости, као што смо имали прилике да то видимо у Корану. Pokazi mi Ajete koji to govore i u kojem kontekstu Nego nesto meni ovjde nije jasno Sta je po vama Pakao i ko ide u njega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Sta je po vama Pakao i ko ide u njega? Raj i pakao su misleno stanje duše-Otac Tadej.Kao što su ti već rekli,u paklu možemo biti i ovde na zemlji.Pakao je odvojenost od Boga.U pakao odlaze svi nepokajani grešnici. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Зашто си Селкоба овде скренуо дискусију са оригиналне теме? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Зашто си Селкоба овде скренуо дискусију са оригиналне теме? Citat Aleksandar "Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам." Brate Zvonko ovo bi od brata Aleksandra vec na pocetku a ja treba da sam skrenuo sa osnovne teme? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Зашто си Селкоба овде скренуо дискусију са оригиналне теме? То му је ужа специјалност. Поставиш питање на теми а он прича о "грешкама" ко покварена плоча. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Sta je po vama Pakao i ko ide u njega? Raj i pakao su misleno stanje duše-Otac Tadej.Kao što su ti već rekli,u paklu možemo biti i ovde na zemlji.Pakao je odvojenost od Boga.U pakao odlaze svi nepokajani grešnici. Par rijeci o tome kako je Isus pojasnjavao pakao Riječ za Pakao 'Gehenna', uvijek je izgovarao Isus Krist, i potječe od naziva doline blizu Jeruzalema Ge-Hinnom, koja se koristila kao odlagalište smeća (sada je tamo park). Tadašnja smetlišta su bila vrlo nehigijenska i krajnje odbojna mjesta u usporedbi s današnjima; puna smrdljive truleži koju su povremeno palili, pa bi to gorjelo tjednima ili mjesecima. Drugim riječima, radilo se o gorućim brdima smeća. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Зашто си Селкоба овде скренуо дискусију са оригиналне теме? То му је ужа специјалност. Поставиш питање на теми а он прича о "грешкама" ко покварена плоча. Jel ti procita moj odgovor od prije.Pa ti poce o izgorjelim kozama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Крени да нам објашњаваш шта је "свети рат".... 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Зашто си Селкоба овде скренуо дискусију са оригиналне теме? Citat Aleksandar "Ни ја то не могу да схватим. Такође, онакве ствари као што је обнављање изгореле коже у паклу. Страшно. Бог ће стварати нову кожу грешницима у паклу када им иста изгори, да би и даље осећали муке. Прави садизам." Brate Zvonko ovo bi od brata Aleksandra vec na pocetku a ja treba da sam skrenuo sa osnovne teme? То је била дигресија, а ти си онда наставио само о томе. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
selkoba Написано Март 13, 2010 Пријави Подели Написано Март 13, 2010 Да ли неко може да ми објасни шта је то џихад? Како неко може рећи да је ислам мирољубива религија кад је настао из рата и покоља? Или како неко може да тврди како Коран не проповеда рат, а многе странице истог управо о томе говоре. Наравно има места у Корану који проповедају и благост и праведност. Али та места праве велику разлику између муслимана и каурина неверника - с. 9. а.11 НЕверницима Коран прети ратом до истребљења, па се могу и овакве заповести прочитати: Кад будете срели невјернике, вели Коран, а ви их убијајте, тако да над њима начините велики покољ, и јако стежите путила заробљеника. Потом ћете им давати слободу, или ће те их враћати за откуп, када рат престане. Тако радите. Када би Бог хтео, он би сам њима одолео; он би их истребио; но он вам наређује да се бијете, да би вас окушао једне са другима. Што се тиче оних који буду изнемогли на путу Божијем Бог неће дати да њихова дела пропадну. он ће их руководити и исправиће њихова срца. Он ће их увести у рај са којим их је већ познао. - с.47.а.4 - 10 Само се питам кога ће пустити на слободу ако им је речено да чине велики покољ??? bu Poslanik Muhamed s.a.w.s. e prije Objave Kurana bio jedan od najcjenjenijih ljudi u Meki.Bio je El-Emin Iskreni i nikad nije lagao.Svi su ga cijenili i uvazavali njegovo misljenje.I imao je lijep zivot i bio imucan.NepismenKratko samoKao prvo morate znati da su u pocetku Objave Kurana Poslaniku Muhamedu s.a.w.s dosli njegove amidze koji su imali vlast u Meki i nudili mu svu vlast samo da ostavi poslanstvo jer su bili ugrozeni i bojali se svog profita kroz 360 bogova koje su obozavali.Kada je POslanik Muhamed s.a.w.s to odbio oni su njemu i prvim muslimanima zagorcavali zivot na svakom koraku. Ovi ajeti su dosli nakon 10 godina objave.Tih prvih deset godina je muslianima bilo zabranjeno da se bore.Zabranjeno iako su bili maltretirani sa svih strana ali nisu imali dozvolu da se bore.Konacno nakon 10 godina maltretiranja i kada se to maltretiranje i dalje nastavilo dosli su Ajeti u vezi ratovanja. Kuran 2 178. O vjernici! Propisuje vam se odmazda za ubijene: slobodan – za slobodna, i rob – za roba, i žena za ženu. a onaj kome rod ubijenog oprosti, neka oni velikodušno postupe, a neka im on dobročinstvom uzvrati. To je olakšanje od Gospodara vašeg, i milost. A ko nasilje izvrši i poslije toga, njega bolna patnja čeka. 193. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovjedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje. Ovo je odbrana kad budes napadnut a ne nasilje kako neki zele da predstave.A ako nastavis sa nasiljem onda si nadrljao Рат вам је наређен, а ви сте га омрзли! с.2.а.212 Они који оставе своју домовину и војују на путу Божијем, могу се надати његовом милосрђу, јер је он благ и милосрдан. с.2.а.215. Није ми јасно ако постоји један Бог, и ако је он апсолутни господар свега, и ако смо сви ми његова створења, зашто нас онда он неволи све већ нас тера да се међусобно убијамо? Како то онда он воли само муслимане.... а стварао је и једне и друге. Онда он није добар Бог већ је то Бог зла, ако тако дели људе... O ovome cemo poslije Мислите ли ви ући у рај прије него Бог сазна који су, међу вама, они који сусе борили чврсте воље. с.3.а.136. По истеку светијех мјесеца, убијајте идолопоклонике свуда где год их нађете, заробљавајте их, опсађујте их и вребај те их у свакој заседи; али ако се обрате, ако врше молитву, ако дају милостињу, тада их оставите на миру, јер је Бог благ и милосрдан. с.9.а.5 Видим ја ипак Бог врши селекцију и бира ко ће се спасти а ко не. Да не наводимо даље, довољно је да погледамо и ове делове Корана: с.9.а.39; 41,20,13,14; с.8.8.а.40; с.48.а.16 Znaci prvo malo istorije da se vidi kada je to objavljeno i u kojim uslovima.Suma brani se kad te napadnu a cim prestanu i ti morasMuhamed s.a.w.s je prije bitke na Bedru naredio svim muslianima da nema ubijanja zarobljenika i zena i djece. Nakon bitke rekao je zarobljenim da nauce 10 muslimana citati ipisati i da su slobodni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука