Владан Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 амин боже дај... . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Ovo mi je uvek bilo zanimljivo a dolazi iz pera svetog Apostola Pavla: "Gresi nekih ljudi su vidni i idu pred njima na sud, a gresi nekih idu za njima. Isto tako su vidna i dobra dela, a i koja nisu - ne mogu se sakriti." Najčešće sam ovo koristio kao citat onima koji krenu da me hvale zbog ... ovog, ili onog sočinjenija, da im 'zatvorim usta' i da im kažem da sam grešan čovek, mada jesam hrišćanin. Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бананамен Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Ово је посао за Банамена! Семберац, мораш мало да одмориш, млад си човек, није добро за тен и живце толико непотребног нервирања. Одмори се, добро се испавај... једно месец дана колико ти је забрана на писање на форуму. Ђурђевка, ово чиним због тебе Увек спреман да ступи у акцију! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Још један "Образовац" "срам га било"..."фаназик" Беседа преподобног аве Јустина Ћелијског на Видовдан Данас је Видовдан! Каква благовест! Какво Еванђеље јавља данашњи свети велики и страшни Празник. Гле, испред свих, он нам шаље дивног Светитеља Божјег Цара Лазара. Он, на тањиру носи главу своју у Небеско Царство. Дошао је дан, дан када Небеска Србија полаже свој страшни испит, дан када Свето Еванђеље Светог Саве отвара тешке, страшне странице своје Српске Голготе. Свети Кнез определио се, у име целог народа, за Царство Небеско, јер је земаљско царство за малена – за кратко време, а Небеско је вавек и до века. Требало је бирати између Истинитог Бога, Господа Христа, и олуја са истока која је носила преко Балкана својеврсно незнабоштво. И Свети Кнез није могао поступити друкчије. Свети Кнез није могао другачије завршити историју Светих Немањића, него да са свим својим народом крене путем Еванђеља Светог Саве, путем службе Господу Христу, путем опстајања Свете Србије. Да! Свети Немањићи су имали један циљ, једну жељу – да Србију претворе у Свету Србију; да целу Српску земљу претворе у задужбину Божију; у један велики огроман манастир, у коме ће се служити само Богу, само Господу Христу. Ако би хтели да у неколико речи сажмемо и изразимо то Свето Еванђеље Светих Немањића, почевши од Светог Саве и Светог оца његовог Симеона, то Еванђеље гласи: Христос пре свега и изнад свега! Све за Христа – Христа ни за шта! Свето Еванђеље Светог Саве, Свето Еванђеље Светих Немањића, ето Еванђеља Светог Кнеза и Цара Лазара Косовског. Једино Еванђеље Српско, Еванђеље које ствара Свету Србију, целу земљу претвара у храм – храм у коме се служи Богу. И ту Свету Србију стварали су они – Свети Немањићи. Шта је то Света Србија? Света Србија – то је једно, једно стално, непрекидно служење Богу. То је оно чудесно Еванђеље које објављује Господ Христос наредивши свима људима свих времена: „Иштите најпре Царство Божије и Правде Његове, а све ће вам се друго додати!“ (Mт. 6,33). Светосавско Еванђеље то иште. Света Србија то хоће – само то! Пре свега и изнад свега Царство Божије и Правду Његову! Ето, то су те стваралачке силе: Правда Божија, Истина Божија, Љубав Божија. То су те свете силе које изграђују и зидају Свету Србију, те вечне Правде и свете Правде Божије. Ето, и сав Српски народ на Косову полаже душе своје. За кога? За Господа Христа – за Свету Србију! Приволео се Царству Небескоме, јер је земаљско царство привремено и пролазно. И десило се чудо: Света Србија није погинула на Косову! Не, она је продужила пут кроз страшно ропство, пут вечне Српске Цркве, мучећи се кроз историју на путу Свете Србије, и све до данас – до нашега дана, Света Србија! Света Србија је решила да одбаци све лажне богове, да служи вечној Христовој Правди, да одбаци све људске лажне, такозване правде. Изабрала да служи Христовој Истини, јединој вечној Истини, јединој непролазној Истини, јединој бесмртној Истини, а да одбаци људске маскиране истинице, односно маскиране лажи. И Света Србија, Немањићка Србија – шта је хтела? Она је хтела да освети свет. Она је себе изграђивала – како? Прво: помоћу свете школе. Јер просвета Еванђељска, просвета Господа Христа, просвета Светосавска – шта даје човеку? Даје знање о Вечном Животу, даје знање о Истинитом Богу, даје знање о истинитом човеку, даје знање о смислу и циљу нашег земаљског живота. Али, не само знање; даје и свету силу да се то звање и знање претвори у живот, да с њиме живимо у овоме свету. Света школа, ето, то је главна радионица Свете Србије. Светосавска, немањићка радионица, света школа, данас је претворена у мајмунску мудрост. Света школа је погажена, нема светога знања, нема свете школе! Шта их уче? Шта је то? Какав се то мрак лије кроз наше високе школе?! А Света Србија, Немањићка Светосавска Србија, шта још даје и шта још хоће? Свету породицу. Без свете породице нема напретка ни у једној земљи. А Свети Сава је то хтео, Свети Кнез Лазар је то хтео. И Еванђеље Светог Саве то хоће: да освети породицу, да односи у породици између родитеља и деце, и свих у кући, да буде свети однос, да служе један другоме као света браћа, као свете сестре. Да служе Господу Христу служећи један другоме, да све бива у славу Божију (1Kop. 10,31: Фил. 1.11). Да се у њој живи ради Христове Правде, ради Христове Истине, ради Христове Љубави; да се живи Христовом вером; да се у породици служи Господу, јер служећи Господу, уствари ми служимо себи, служимо својој вечности, служимо свом царству Небеском и служимо спасењу своје душе. Србија Светосавска и Немањићка тражи свето судство: суд да буде светиња, где ће савест божанска да решава ствари, где ће правда Божија да буде из виђења и брањена. То је свети суд, свето судство – то хоће Света Србија. Онда, земљорадња, – шта је то? То је свети посао. Света земљорадња, то хоће Свети Сава, то хоће Света Србија. Да се земља обрађује у славу Божију, а на корист нама људима, јер знамо да је сва земља имовина Божија дата нама под најам. Света земљорадња, ето, она изграђује Свету Србију. Па свето сточарство, свето пчеларство, сваки занат, све то – то је свети занат у Светој Србији. Свето занатство, свето занатство које служи нама служећи Богу. Занатство које се врши у славу Божију на спасење наших душа и на одржање наше вере у народу, али све у славу Божију. То хоће Света Србија, то хоће Света Немањићка Србија, хоће и Косовска Србија Светога Кнеза. То је Небеска Србија. Једна је то Србија, почела од Светога Саве и његовог Светог оца, па ето, кроз све векове и векове до нашега дана. Све што је свето припада тој Светој Србији, Светој Немањићкој Србији, земаљској и Небеској. Ми, данашњи Срби – шта радимо? Почели смо да је сахрањујемо, почели смо да је умртвљујемо са свих страна. Јер изгонећи Господа Исуса Христа из своје душе, ми гонимо њу, Свету Србију, која произалази од Бога, гонимо Његову Правду из нашег живота у Личности Господа Христа, што многи Срби данас чине. Шта је то? Они се труде да убију Свету Србију. Гле, они убијају себе. Свету Србију не могу убити: не могу убити бесмртнике Христове; не могу убити ни Светог Кнеза Лазара; не могу убити Светога Саву, ни Светог Симеона Мироточивог; ни безброј Српских Светитеља, и безброј витезова и јунака што гинуше за Крст часни и Слободу златну кроз векове и векове. Не могу погубити душе оних седам стотина хиљада Срба што пре двадесет и неколико година положише душе своје, животе своје, за велику и славну Свету Србију у ондашњој Хрватској држави (Реч је о Српским Новомученицима пострадалим 1941-45. године у Јасеновцу и другим усташким логорима и стратиштима. – Прим. уредн.). Неубивљива Света Србија коју нико оскрвнити не може, нити јој може нашкодити, јер је она сва Христова, а Васкрслог Господа Христа, ко ће погубити?! Ко убити? Прави Србин увек стоји уз свога Господа Христа, увек стоји у Светој Србији: бранећи Правду живи том правдом, бранећи Истину живи том истииом; нема смрти која га може одвојити од њих, нема ђавола, ни легиона ђавола, ни пукова ђавола који могу таквог Србина, Христовог Србина, Светосавског Србина одвојити од Свете Србије! У њој, он је међу Светитељима Српским, тим бесмртним победницима на свим бојиштима, тим бесмртним јунацима којима никаква смрт нашкодити не може. И ми данашњи Срби треба да проверимо себе. Свако да провери себе: Где сам? Да ли сам у Светој Србији? Да ли заиста живим Светим Еванђељем косовским, светосавским Еванђељем? Да ли је Христос за мене све и сва у овоме свету? Да ли је Христос за мене највећа моја брига у овоме свету? Да ли је Христос Једини Истинити Бог целоме свету. Да ли се ја полако одвајам од Њега, и бежим од Њега, и придружујем се лажним боговима овога света, лажним наукама, лажним учењима? Свак нека провери себе! Провера је врло лака и за мене и за тебе: ако си прави Србин, ако свето србинско срце бије у теби, светосавско срце, ти си сав од Господа Христа, сав уз Његову Истину у овоме и ономе свету. Ти си сав уз Светог Кнеза Лазара, ти сав на Косову гинеш за Крст часни и Слободу златну. Немој мислити: све је то било, било Косово и прошло. И данас је Косово, и данас гину безбројни Срби. Многи гину без васкрсења, многи гину за вечиту смрт. Али, има и светих Срба, који животе своје полажу за Господа Христа, животе своје полажу за Свету Србију. Они се не виде, не чују, а срце њихово трепери за Небом изнад свих грехова, изнад свих смрти. Срце је њихово олтар, Косовски олтар, на коме они стално приносе себе на жртву Господу Христу, служећи Њему и роду своме. Таквих Срба има и без њих не постоји земља наша. Ал’ кад би било речи о самоиздајицама и до гњева Божијег, не би остало ни једног Србина до данас. А по великој милости Божијој, молитвама Светог Кнеза и Цара Лазара, Светог Саве и свих славних и Светих Немањића, и свих Српских Светитеља, ми недостојни Срби стигли смо… (Беседа недовршена, вероватно крај магнетофонске траке. – Прим. препис.) 1966. године у манастиру Ћелије Извор: Радио Светигора Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 3, 2011 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Шта си хтео да кажеш са насловом теме? Још један "Образовац" "срам га било"..."фаназик" Буди јасан и кажи на шта си мислио? Надам се да ниси мислио на повезивањеОбраза са светим Јустином Ћелијским? Свети Јустин није сигурно прекидао Свете Литургије по црквама и викао као нечастивник: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081 Зато дај објашњење за своју, рекао бих, намерну провокацију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Шта си хтео да кажеш са насловом теме? Још један "Образовац" "срам га било"..."фаназик" Буди јасан и кажи на шта си мислио? Надам се да ниси мислио на повезивањеОбраза са светим Јустином Ћелијским? Свети Јустин није сигурно прекидао Свете Литургије по црквама и викао као нечастивник: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081 Зато дај објашњење за своју, рекао бих, намерну провокацију. Помаже Бог Оче... Намерна јесте...али не провокација... Гледам како скачу на Смеберца...... човеку треба лепо објаснити...а не скакти за врат...нормално је да се брани...и после фасује бан... Нико нема срца Хришћанскога...само на језику...то ме нервира.... Главни је проблем данас Србије и СПЦ изгледа пар националиста...све нам је остало лепо... Е па онда сам лепо дао пример још националиста...који су и свети постали.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Ма колико се трудио, ја никако не успевам да замислим Јустина Поповића како виче "Смрт педерима", "Убиј, закољи" или "Нож, жица..." Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,3768.msg98739.html#msg98739 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Ма колико се трудио, ја никако не успевам да замислим Јустина Поповића како виче "Смрт педерима", "Убиј, закољи" или "Нож, жица..." Јес...то сви националисти причају...ал у лимбургу.... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zoranp34 Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Brate Zorane, izvini sto ovako upadam, samo jedno pitanje: jesi li ti liturgijski hriscanin, tj. ides li u Crkvu svake nedelje i praznika, da li se pricescujes, drzis li se crkvenih postova? Jednom recju - jesi li zaista clan Crkve pravoslavne ili nisi? Hvala slavabogu Бојим се ако на овако нешто одговорим будем налик фарисеју ,јер све што си навео није подвиг него обавеза сваког Хришђана тако да није било потребе да ми то све набројиш.Наравно да сам крштен у Православној Цркви. Екуменизам је свејерес, Свети Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Ма колико се трудио, ја никако не успевам да замислим Јустина Поповића како виче "Смрт педерима", "Убиј, закољи" или "Нож, жица..." Ali je zato u boldovanom delu teksta 14 puta pomenuo Srbiju i Srbe. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Немој мене да називаш фашистом,ако си ти њихов следбеник заиста ти не могу помоћи!Живи у својим илузијама... Ево како се у православној Србији опходе према свему што има предзнака Србско! Ко год је тога дана присуствовао суђењу, био је сведок отворене нетрпељивости према свему што има предзнак српског и православног. У среду 13. априла у Палати правде у Београду присуствовао сам суђењу Младену Обрадовићу, Милошу Поповићу, Дамиру Грбићу и још осморици припадника Образа који су оптужени за организовање нереда током геј параде 10. октобра. Оно што сам том приликом чуо и видео више је за рубрику веровали или не него за неку иоле озбиљнију анализу. Али, с обзиром да судбина многих грађана Србије зависи од ове несретне риплијевске власти, дужни смо ипак да на ово озбиљно укажемо. Идемо редом. У поседу првооптуженог Младена Обрадовића у тренутку привођења пронађен је „друштвено опасан, оптужујући" материјал. Међу „компромитујућим" докуменатима, као што су програмска начела покрета, пажњу судског већа и тужилаштва посебно је привукло „молитвено правило за победу над безбожницима" (текст молитве које је тужилаштво приложило суду можете прочитати у додатку на крају текста). Молитва у двадесет првом веку? Како то мрачно и анахроно звучи за наше другове и другарице из Палате правде... „ПОМАЖЕ БОГ" - ЗАБРАЊЕН ПОЗДРАВ Ко год је тога дана присуствовао суђењу био је сведок отворене нетрпељивости према свему што има предзнак српског и православног. Када су се првооптужени и један од сведока поздравили речима „Помаже Бог", судија је шокирао присутне својом реакцијом. Грубо и комесарски бахато је прекинуо оптуженог рекавши му да се не налази у Централном затвору ни на улици, већ у суду и да такви поздрави, док је он судија, неће бити дозвољени... Нетрпељивост је потом јасно дошла до изражаја после гласног коментара из публике. Судија је то искористио као повод да из суднице удаљи књижевницу Љиљану Булатовић. Случајна грешка или „грех" ове књижевнице, познате по својим књигама посвећеним српским хашким оптуженицима. На висини хашког задатка, овај представник правосудног система дели правду. Како? Можемо само да претпоставимо... Евидентно је да свако ко се бави „мрачном и антиевропском" делатношћу која се зове молитва или ко изговара „помаже Бог" на јавном месту, а да то јавно место није затвор, по аршинима судије Данка Лаушевића мора бити процесуиран. Не би ме чудило да овај ревносни демократски кадија изјави да је и електрична столица мала казна за такав злочин против хуманитарног права и демократских слобода једног грађанског друштва. Тешко је поверавати до које мере иде терор нових комунистичких комесара. Овакав „ортодоксни криминал" по њима се по сваку цену мора сузбити! Мислите да претерујем? Можда је електрична столица „пасе", али погледајте нпр. снимак хапшења због молитве са београдског Трга Републике: снимак , па закључите сами. Сведоци смо да се у Србији повампирило време када се масовно иде у затвор за вербални и(ли) писани деликт. АПОКАЛИПСА ДАНАС Елем, одбрана је предложила да се прочита молитвено правило, како би се добио јасан увид у „апокалиптичну опасност по поредак и систем" коју оно представља, што је судију јако узнемирило. Видно променивши боју лица, рекао је да нема потребе читати поменуто штиво. Као да је изношењем доказног материјала, а у овом случају изговарањем текста молитве, постојала реална опасност од појаве нове Фукушиме у Палати правде, у срцу Београда. Молитвену радијацију судија је као „савестан делилац правде" морао да спречи. Нама остаје да добро запамтимо име овог савесног грађанина. Данко Лаушевић. Идемо даље са навођењем за суд компромитујућег материјала. Поред молитвеног правила за победу над безбожницима, друштвено опасан је и флајер са Породичне шетње одржане дан пре несретне геј параде, нађен код оптужених. Ову манифестацију организовао је Српски сабор Двери, уз учешће преко 20 хиљада људи. На флајеру је писало нешто, изгледа, недопустиво: „Све су уништили - породицу не дам!" А зар нису уништили све чега су се дотакли? И зар сада не насрћу на породицу свим средствима, на ту последњу линију одбране сваког друштва? ВЕРОВАЛИ ИЛИ НЕ Сада долазимо до риплијевски занимљивог дела а темеља оптужнице против Младена Обрадовића и осталих припадника Образа: организовање нереда путем СМС комуникације између ухапшених. Том комуникацијом је, према наводима тужилаштва, 10. октобра Младен Обрадовић организовао нереде и координирао читавом акцијом. Кључна нелогичност овог процеса је на самом почетку, у потпуној неодрживости оптужнице у самом њеном темељу. Наиме, мобилни телефони су одузети оптуженима у моменту привођења у Полицијску станицу 29. новембар. Привођење је извршено у периоду од 8:30, када је ухапшен Младен Обрадовић, до 10:00 када су притворени остали оптужени у овом процесу. СМС саобраћај (телефонске поруке) одвијао се посредством истих тих телефонских апарата, што представља темељ оптужнице, у периоду између 11:00 и 14:30 часова, веровали или не! Дакле, ако је тачно да су на овај начин оптужени организовали нереде, онда су то морали да учине на неки тајанствени начин, користећи већ одузете мобилне телефонске апарате. Према логици оптужнице, можемо лако и недвосмислено да закључимо да је главни кривац за нереде у Београду, који су жестоко уздрмали власт, у ствари Паја Патак. Нема сумње да је он ухапшенима помагао у организацији целог подухвата, али поступак против њега је обустављен јер се истрагом дошло до оперативног сазнања да је у питању лик из цртаног филма. У епилогу овог судског процеса, ове фарсе правосудног система који све више личи на прогон класних и идеолошких непријатеља из времена комунистичких судова и њихове правде, недостаје само да неко компонује песму у стилу: „Друже Боки, ми ти се кунемо да са безалтерантивног ЕУ пута не скренемо". Тада би доживљај био потпун. П. С. Текст „компромитујућег материјала" који је подигао на ноге тужилаштво и власт у Србији можете пронаћи овде, а текст молитве у наставку. Молитва против безбожника Псалам 3: Господе, како је много непријатеља мојих! Многи устају на мене. Многи говоре за душу моју: нема му помоћи од Бога. Али Ти си, Господе, штит који ме заклања, слава моја; Ти подижеш главу моју. Гласом мојим вичем ка Господу, и чује ме са свете горе своје. Ја лежем, спавам и устајем, јер ме Господ чува. Не бојим се много хиљада народа што наваљују на мене. Устани Господе! Помози ми, Боже мој! Јер Ти бијеш по образу све непријатеље моје; Ти разбијаш зубе безбожницима. Од Господа је спасење. Нека буде на народу твом благослов твој. Псалам 69: Боже, похитај да ме избавиш; Господе, да ми помогнеш! Нека се постиде и посраме који траже душу моју! Нека уступе натраг и осрамоте се они који ми зло желе! Са стидом нека се врате натраг и осрамоте они који ми говоре: тако, тако! Нека се узрадују и узвеселе Тобом сви који траже Тебе, Боже, и који воле спасење твоје; нека стално говоре: велики је Господ. А ја сам сиромах и бедан, Боже, помози ми! Ти си помоћ моја и избавитељ мој, Господе, не закасни! Псалам 141: Гласом својим ка Господу вичем, Гласом својим Господу се молим. Изливам пред њим мољење своје, тугу своју пред њим казујем, кад изнемогне у мени дух мој. Ти знаш стазу моју. На путу којим ходам, сакрише ми замку. Погледам надесно, и видим да ме нико не зна; нестаде ми уточишта, нико не мари за душу моју. Вичем к теби, Господе; велим: Ти си уточиште моје, део мој на земљи живих. Чуј јадиковку моју, јер се мучим веома. Избави ме од оних који ме гоне, јер су јачи од мене. Изведи из тамнице душу моју, да славим име твоје. Око мене ће се окупити праведници када ми учиниш добро. Теби, Богородице, Војвоткињи која се бори за нас, ми, слуге твоје, узносимо победне захвалне песме јер смо се избавили од зала; но и сада, пошто имаш моћ непобедиву, ослободи нас од свих опасности, да ти кличемо: радуј се, Невесто неневестна! Ovde ni Rasa dabic ne moze pomoci. najgore je sto ovaj lik izgleda ima 34 godine 0409_feel greengrin .hvala. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 играш прљаво, о томе смо разговарали на пп јесам био сам, само ја сам тај период наивног групашења и дјечаштва прерастао и ментално и физички (шта ће ми боља, већа и снажнија група од моје Цркве и Христа) док се рецимо у твом случају развиће одразило само физички... разлика између мене и тебе је велика ту се слажемо... prstgore ја сам са својих 16 година схватио ко и шта стоји и ко шта ради у тим тзв. Националиним организацијама и на шта се све своди, разлика између РП-а и Образа је драстична, у РП су махом алкохоличари док је Образ успио да се досеге ниво ФАНАТИЗМА!!! prst ka dole Знам, фанатик сам што сам родољуб и Богољуб!Знам, срамота је то бити у демократској земљи!Поносан сам фанатик, фашиста, нациста, клерофашиста, неофашиста, неонациста, шовиниста, расиста, расоналиста итд... Nisi bolan tvrda Bijeljinska glavo ti rodoljub zato sto si u nacistickom Obrazu. treba da te je sramota; da si clan fasisticke organizacije. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Brate Zorane, izvini sto ovako upadam, samo jedno pitanje: jesi li ti liturgijski hriscanin, tj. ides li u Crkvu svake nedelje i praznika, da li se pricescujes, drzis li se crkvenih postova? Jednom recju - jesi li zaista clan Crkve pravoslavne ili nisi? Hvala Бојим се ако на овако нешто одговорим будем налик фарисеју ,јер све што си навео није подвиг него обавеза сваког Хришђана тако да није било потребе да ми то све набројиш.Наравно да сам крштен у Православној Цркви. Verujem da si krsten, ali to nije dovoljno da bi neko bio pravoslavni hriscanin, kao sto se skola ne zavrsava samo upisom... Dakle, nisi mi odgovorio na pitanje... kratko i jasno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Brate Zorane, izvini sto ovako upadam, samo jedno pitanje: jesi li ti liturgijski hriscanin, tj. ides li u Crkvu svake nedelje i praznika, da li se pricescujes, drzis li se crkvenih postova? Jednom recju - jesi li zaista clan Crkve pravoslavne ili nisi? Hvala Ne znam da li je ovaj Obrazovac clan Crkve ili nije; ali prva poruka mu je citat novinara.de.be; druge dve su uvrede i psovke... Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука