Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

ма о.ц. нико не спори ( барем не ја) патриотизам образоваца, али после оног прекидања литургије ( "затвори двери !" ) мен се некако ти образовци дојме као комунисти, шта знам , не могу да се отмем том утиску ...

Подели на овим сајтовима

ма о.ц. нико не спори ( барем не ја) патриотизам образоваца, али после оног прекидања литургије ( "затвори двери !" ) мен се некако ти образовци дојме као комунисти, шта знам , не могу да се отмем том утиску ...

Брате...има у Образу доста људи који нису Хришћански образовани до краја...и то не могу њима да ставим на терет...

Црква почиње да се пере од свих тих организација...и онда они Свештеници који то нису учинили имају отворена врата....

Да се радило са њима , као са Дверима...данас би имали једну организацију...јачу и бољу...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Брате...има у Образу доста људи који нису Хришћански образовани до краја...и то не могу њима да ставим на терет...

Црква почиње да се пере од свих тих организација...и онда они Свештеници који то нису учинили имају отворена врата....

Да се радило са њима , као са Дверима...данас би имали једну организацију...јачу и бољу...

Па то је највише зависило од њих самих, тј. образоваца, дверјани су од почетка имали добре односе у чрч и нису се експонирали на таки начин.

Није уопште ствар у приступу неке виртуелне Цркве, тога смо се сад уватили ко ономад држава ово држава оно , неки људи из Цркве тако треба рећи а не Црква није стала, Црква није имала слуха итд.

Црква не почиње да се пере од свих тих организација, брате ружно је то рећи, једноставно такве организације су новост за савремену Цркву , некада смо имали богомољачки покрет који је умало прерастао у секту да га није св.владика Николај придобио за себе и усмеравао у саборном правцу.Међутим знам и данас нека бачка села где су ти матори богомољци више секта него Црква.

Уопште шта су то заједнице у оквиру црквене заједнице ?

Образ као политичка организација , о.ц. али образ као парацрквена организација не може.

Не само образ него ни двери , ни жру , ни видовдан ни ништа, јербо ми већ имамо једну верску заједницу - Цркву !

Ово двоје треба раздвојити, значи немам ништа против за политику са крстом, али имам против за политички крст.

Хришћански политичари су нам потребни , њих најмање имамо , уцрковљених и хришћанских политичара , али не требају нам још неки нови акакијевци , артемијевци и сл.

Дакле оно што ради Образ у политичком смислу , могу да подржавам или не , ето ми смо са видовдана покренули кампању за ослобођење свих тих клинаца који су ухићени у оном педербалу по БГ , па и образоваца , јер сви знамо да је то био један политички кикс демократских власти и да су изазвали револт у народу, клинци иду на процесуирање ко на траци , како каже Обрадовић ( у недавном свом интервјуу за контру) .ЧШВ веома ми се допада када неки политички активни клинци изјаве да су Црквени људи, то мислим има позитиван одјек и на другу младеж. Али како да их подржимо кад упадају у Цркву као ајдуци и прекидају литургију?

Не да их нећемо подржати , него ћемо их осудити за тај чин.

Опет сами образовци немају ни близу квалитет ко дверјани , самим тим ни контакте које имају дверјани и све тако по реду...

Црква с једне стране има оправдану бојазан да такви покрети не постану неки нови богомољци или нека парацрквена организација, с друге стране треба и да имају разумевање за те покрете, јер то није мало људи и очигледно је да постоји некаква потреба младих за таквим покретима.

Подели на овим сајтовима

Добро Брате Жељко...твоје мишљење...поштујем...

али ја знам Образ из друге перспективе... и није Црква била толико затворена за сарадњу....пре...

Зато и говорим да ми се чини...да је сменом генерација дошло и до неке врсте прања руку...

Можда грешим...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Smesno je kao crtatni film govoriti o patriotizmu Obrazovaca ukljucujuci i lea koji im pripada. Jos 1998 prvi put sam dosao u kontakt sa istima; i kroz godine, svaki put, ali svaki put kadfa sam sa njima razgovarao; sve se svelo na velicanje belaca, Hitlerovu pamet; zlocine i slicne budalastine.

Da je srece, da se crkva glasno i jasno oglasi i otkloni od tih fasista, pa da ih drzava zabrane i neka se lepo pokupe i sele u Madjarsku; ili Hrvatsku ili na bilo koje trece mesto gde su nacisti postovani i voljeni.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Smesno je kao crtatni film govoriti o patriotizmu Obrazovaca ukljucujuci i lea koji im pripada. Jos 1998 prvi put sam dosao u kontakt sa istima; i kroz godine, svaki put, ali svaki put kadfa sam sa njima razgovarao; sve se svelo na velicanje belaca, Hitlerovu pamet; zlocine i slicne budalastine.

Da je srece, da se crkva glasno i jasno oglasi i otkloni od tih fasista, pa da ih drzava zabrane i neka se lepo pokupe i sele u Madjarsku; ili Hrvatsku ili na bilo koje trece mesto gde su nacisti postovani i voljeni.

sta pricas  koji fasisti su to
Подели на овим сајтовима

• Гости

Није? Па погледај мало шта је писао Семберац и компанија. Све ће ти бити јасно...

Погледај још једном како образовци позивају на мржњу међу верним народом:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4019.msg105081.html#msg105081

Хоћеш да се правимо луди као да се ово није десило? Па исти њихов "духовни вођа" и дан данас ради на рушењу Цркве.

Ако ово не видиш, онда немамо о чему више да разговарамо.

Ја говорим да то чине неки чланови Образа...а да то није програм Образа...

А нема Образ званичног духовног вођу...чланови имају духовнике међу својим локалним свештенством!

Нисам сигуран да су баш НЕКИ. У оној емисији код секташа Дидија је управо био Младен Обрадоцвић са образовским духовним вођом Жарком Гавриловићем, највећим пљуватељем по јерерхији (сви знате шта је рекао за покојног Патријарха Павла). Мени је то доста јак и неоспоран доказ, а Ти драги мој брате тражи за њих оправдања колико год хоћеш.

Подели на овим сајтовима

Оче..па није Младен СВИ...

Ја више нисам у Образу...па и немам потребе да тражим оправдања.... али истине ради и честитих људи у Образу....нису сви истог мишљења као Младен...

Мада ме и за Младена чуди...пре није био такав...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја више нисам у Образу...па и немам потребе да тражим оправдања.... али истине ради и честитих људи у Образу....нису сви истог мишљења као Младен...

У томе је проблем. Младен је вођа "Образа". Његов духовни отац је Жарко Гавриловић. Жарко Гавриловић пљује по Патријарху Павлу (знаш и сам шта је писао у књизи "Давид против Голијата") и по целој црквеној јерархији. Жарко Гавриловић и Младен Обрадовић су заједно гостовали код секташа Слободана-Дидија у емисији где је пуштан снимак ђавоиманог прекидања Литургије док су они то свим срцем одобравали.

Шта је некада био "Образ" није оно што је сад. Сада је једна орзанизација која нема никакве везе са Црквом, напротив- сада је антицрквена организација. Ако има честитих људи предлажем им да се што пре одвоје од ове квази-националистике организације.

После оног прекидања Свете Литургије ја их не зарезујем колико и жижљив пасуљ.

Подели на овим сајтовима

Sigurno da ima postenih ljudi u Obrazu. Bilo ih je i u komunistikoj partiji, ali komunisticka partija nije valjala. Vodio ju je lopov ili lopovi. (na stranu sada ideoloske zablude komunista)

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• 3 months later...

Образ као србски отачаствени покрет није имун на болести данашњице и сигурно је да је у чланству било и залуталих оваца,конкренто мислим приступали су клинци више ради припадности колективу у смислу неког експонирања и слично,али већина њих који нису били идеолошки индоктринисани или обрађени су се и сажегли у првој ватри,конкретно када су услиједиле прве мјере репресије од стране режима,свако жито има кукоља,па и Образ,али то је његова унутрашња проблематика,коју ће свакако сам да рјешава.Потенцијала као покрет има свакако мада има ту ствари које су за добре реформације,мислим да је неоправдано да се сврста у секте,из разлога што Образ има блиске везе са СПЦ,посебно преко владике банатског Никанора,па и владике Атанасија Раките,са којим је и сам Младен Обрадовић по изласку из притвора разгпварао о актуелним проблемима које хришћане православце у модерном добу заокупљају.

Подели на овим сајтовима

У томе је проблем. Младен је вођа "Образа". Његов духовни отац је Жарко Гавриловић. Жарко Гавриловић пљује по Патријарху Павлу (знаш и сам шта је писао у књизи "Давид против Голијата") и по целој црквеној јерархији. Жарко Гавриловић и Младен Обрадовић су заједно гостовали код секташа Слободана-Дидија у емисији где је пуштан снимак ђавоиманог прекидања Литургије док су они то свим срцем одобравали.

Шта је некада био "Образ" није оно што је сад. Сада је једна орзанизација која нема никакве везе са Црквом, напротив- сада је антицрквена организација. Ако има честитих људи предлажем им да се што пре одвоје од ове квази-националистике организације.

После оног прекидања Свете Литургије ја их не зарезујем колико и жижљив пасуљ.

Полако свештениче нема потребе да се жури са осудама.Мислим да је проблем код Вас што Образ гледате кроз призму једног човјека,конкретно у личности Младена Обрадовића и на основу његових јавних иступања доносите закључке,Образ је много шири појам од самог Младена Обрадовића,као његовог најпознатијег експонента.Млад је човјек још увијек има грешака сигурно,али човјек се на грешкама учи.Поједини овдје ословљавају Образ као нацисте и фашисте било би добро да дају појашњење тих појмова,па да их онда компарирамо са програмом дотичног покрета,а не да се олако лијепе тикете које се послије јако тешко скидају,Ви кажете Образ је прекидао Литургије,није Образ прекидао Литургије никада то су подметачине са циљем дискредитације покрета.Наравно када се неко бори против неких лажних вриједности у друштву да ће му се током неког протеста придружити и неки други елементи кји се такође боре против тих вриједности али методама које нису одговарајуће,јер се у маси лакше дјелује,исто тако требате знати и да масу је тешко контролисати,нпр у Цркви се стоји дође човјек иза вас и продере се,шта да му радиш,да га тјераш није ред,да га не тјераш реће ено га Образовац јер стоји поред њих,људска природа је таква да људе кити негативностима,јер људи боље памте негативне него добре ствари,мада ће неко другачије рећи.Нпр људи прије памте када им неко одузме личну имовину коју су дуго стицали,него кад им неко отцијепи дио државне територије.Да ја не бих био лицемјер рећи ћу било је грешака и од стране Образа узвикивање неких парола на мјестима,гдје томе није ни мјесто ни вријеме,али на томе се радило да се те појаве отклоне и већина тих који су те ствари радили су прошли кроз Образ као кроз успутну станицу и отишли даље у тражењу себе.

Подели на овим сајтовима

On razgovarao o problemima hriscana u modernom  dobu.Budalastije nisam mogao da cujem.Verovatno ima i resenje problema rado bih da cujem.

показао решење - табати све неистомишљенике и ''неподобне''.  nasznak9877777777777777777
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...