Jump to content

"ОБРАЗ" култура...

Оцени ову тему

Guest ага пије млеко

Препоручена порука

Оче Иване ово је само изговор јер видиш да ниси управу. Знаш добро да ово не мислим озбиљно, јер да мислим, неби уопште са тобом разговаро и неби те ословљаво Очем

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Да брате Драгане, то су моји идеали односно светосавски национализам и спреман сам и живот свој положити за тај свети идеал. И ако постоји она изрека: За идеале гину будале, али онда су светитељи највеће будале јер су дали живот због идеала.

Добро, само они нису били острашћени, требамо да преиспитујемо себе стално . Испитујмо духове од кога долазе.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Да брате Драгане, то су моји идеали односно светосавски национализам и спреман сам и живот свој положити за тај свети идеал. И ако постоји она изрека: За идеале гину будале, али онда су светитељи највеће будале јер су дали живот због идеала.

само што су они гинули за Христа а не за поларисане национализме, а још мање су и погубљивали или каменовали грешнике око себе.
Подели на овим сајтовима

И опрости оче Иване ако сам те овом малом шалом наљутио, није ми намера била. Волим да се шалим, мислим да то није антихришћанско.

Подели на овим сајтовима

тему ћемо мало да закључамо, да одморимо сви.

сутра је Литургијски дан, а не могу да вам обећам да ћемо је одмах отворити.

Подели на овим сајтовима

• 7 months later...

Драга браћо и сестре...

Поново смо откључали тему о ОБРАЗ-у која се, по мом раније изнесеном схватању (негде при почетку ове теме) овде ипак налази оправдано. Корисник који на нашем форуму пише под надимком Семберац представља нам својеврсни извор искушења. Више пута је банован због ставова које многи корисници схватају као увредиве и фашистичке. Обрисано му је мноштво постова и тема, а и ова тема је због њега дуго била закључана.

Без обзира на све банове, Семберац се стално враћа на оввај форум. Очигледно му је стало да овде пише. Из његових постова смо сазнали да је, такође, био банован чак и на форуму Образ-а (док је постојао) и на нацистичком форуму Стормфронт. Једном за свагда, наглашавамо да уредништво форума ЖРУ НЕ СТОЈИ иза било ког расистичког, шовинистичког и, укратко, неправославног става, који било који корисник овде износи. С друге стране, сматрамо да свако треба да добије и прилику да на пристојан и одмерен начин искаже своја мишљења - и да их, у складу са својим способностима, поткрепи и аргументима.

Стога, отварамо ову тему о Образ-у где ће "Семберцу" бити омогућено да износи своје идеје и идеје покрета ком припада (наравно, у складу с правилом да избегава увреде по било којој основи - а посебно псовке). Сигурни смо да ће многе ствари које би Семберац овде могао да напише бити увредљиве за многе од вас - стога, братски вас умољавамо да на ову тему и у ову расправу не улазите уколико се унапред нисте утврдили у светом смирењу - које је, како нас оци уче, краљица врлина.

На другим темама на форуму нећемо више толерисати никакав facenew22222222 који би настао у било каквој препирци са овим корисником: брисаћемо и његове постове и постове других који се с њим буду расправљали о месту његовог становања и другим стварима које нису у скледу с темама. А на овој теми, даћемо прилику и овом младом представнику екстремне срБске деснице, да покуша да на смислен начин артикулише некакве аргументе за своје идеје. На овој теми ћемо, стога, бити необично толерантни (можда и индиферентни) - пошто вас упозоравамо да на њу улазите свесни овога што је написано.

Коначно, ако вам се тако више допада, сматрајте ову тему за врсту "социјалног експеримента" у ком је учешће добровољно - и на сопствени ризик.

У име администрације ЖРУ

Андреј Р. Протић

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Хвала брате Андреје, једини у тиму админстрације/модерације који ме разумије. Пре него што било шта напишем, требали би промјенити назив теме. И сам отац Агапије који је отворио ову тему, је мој пријатељ (не знамо се лично). Много смо предрасуда превазишли (ја сам схватио да он није паписта, а он је схватио да ја нисам фашиста).

Подели на овим сајтовима

ОБРАЗ НА МЕТИ АНТИСРБСКЕ ВЛАСТИ

Интервју Младена Обрадовића објављен у недељнику Контра 28. априла 2011.

Разговор водио: Никша Булатовић

Младен Обрадовић, главни секретар Отачаственог покрета Образ, осуђен је на две године затвора за изазивање нереда приликом одржавања геј параде 10. октобра прошле године. Његова супруга Јелена, мада у деветом месецу трудноће, осуђена је на годину дана кућног притвора. Осталих 12 оптужених добили су од осам месеци до годину и по дана. Пресуде нису правоснажне, а до окончања поступка по жалби, сви оптужени су пуштени на слободу. – Били смо у затвору само због верности Богу и Божјој правди. Пресуда је неправедна и без доказа. Нас седморица од 14 оптужених, ухапшени смо још пре почетка демонстрација. Бесмислена је и тврдња да је након мог хапшења, моја трудна жена била вођа демонстрација – каже за Контру Младен Обрадовић, којег смо са супругом затекли испред Храма Светог Саве. Лидер Образа тврди да се осећа одлично након више од шест месеци притвора.

Јеси ли смршао у притвору, ево супруга каже да си ослабио за „једну рупу на каишу“?

– Не знам, ја то не примећујем. Храна у ЦЗ-у је задовољавајућа, а захвалан сам управи што смо средом и петком, као и током божићног и васкршњег поста, имали могућност да бирамо посну храну.

Какав је био однос осталих притвореника и затворског особља према ухапшеним члановима Образа?

– И за једне и за друге имам само речи хвале. Свима је било јасно да смо политички затвореници. С друге стране, услови притвора нису у складу са законом. Нема директног дневног светла. Притворске јединице су претрпане јер суђења трају предуго. Људи су притворени и по две-три године. У самицама буде по двоје до четворо. Након хапшења 150 демонстраната, људи су спавали на поду, са главом до чучавца.

Да ли је породица могла да те посећује?

– Посећивали су ме родитељи и сестра, а Јелена, која се бранила са слободе, није могла, јер се налази са мном на оптужници.

Сигурно ти је тешко пало што ниси могао да виђаш супругу?

– Јелену сам могао да видим само на суђењима. Није могла ни да седи поред мене. А у новинама сам читао како сам се оженио у затвору, иако је свадба била у августу.

Да ли си имао подршку породице током притвора?

– Имао сам њихову пуну подршку. Код њих није било места бојазни. Ми смо сви верујући људи, а страдање је неодвојиви део живота сваког хришћанина, посебно православног Србина. И ово што смо се нашли на слободи уочи Васкрса има своју симболику. Ако је Христос могао да страда за све нас, можемо и ми мало да истрпимо ради Његове истине и правде.

Како си поднео више од шест месеци робије?

– Захвалан сам Господу Богу што ме је удостојио да макар на тренутак будем на путу славних предака, како србских, тако и сопствених. Један прадеда ми је прошао албанску Голготу у Првом светском рату, а други је у истом рату био немачки заробљеник. Деду су ми стрељали Немци 1941. године код Ваљева, и то је био први случај одмазде сто за једног. Ово што сам прошао је ситница.

Шта би поручио онима који су били уз тебе?

– Дугујем захвалност свима који су 10. октобра бранили образ Отачаства, бројним пријатељима који су нам пружали подршку, али и непријатељима, јер су учинили да србски народ види ко љубав према Србству сведочи делима.

Како оцењујеш само суђење?

– Ово није било суђење појединцима, већ покрету Образ, као родољубивој организацији која представља трн у оку антисрбској власти. Нису нас сломили, сада смо још јачи и одлучнији – завршио је лидер Образа, кога чека још једно искушење у суду - суђење по оптужници за дискриминацију хомосексуалаца заказано за 23. мај.

ЛАЖНИ СПИСАК НАПАДА

Како оцењујеш извештавање медија о твом случају?

– Мислим да су медији у први мах подлегли поличком притиску и могли сте да прочитате разнопразне измишљотине, непроверене вести које су се показале нетачним. Рецимо лаж да је код мене нађен списак вођа и места на којима треба напасти полицију. Касније, извештаји медија су постали објективнији, посебно са суђења.

КОМЕ СМЕТА БОГ?

– Једног сведока одбране на суђењу сам поздравио речима „Помаже Бог“, а он ми је одговорио „Бог ти помогао“. Судија нас је прекинуо речима „Немојте, ово је судница“. Када смо тражили да се прочита „Молитвено правило за победу“, што је наведено као оптужујући материјал нађен код мене, он је одбио – наглашава Младен Обрадовић.

ДЕЧАК У НАЈАВИ?

Крајем маја очекујете принову. Хоће ли бити дечак или девојчица?

– Мало смо старомодни по том питању и нисмо хтели да питамо лекаре да ли ће бити мушко или женско. Нека буде изненађење. Мада ме сви салећу и кажу како виде по облику стомака да ће бити мушко – каже Јелена, а Младен додаје:

– Биће шта нам Бог да.

– Није нам битан пол, јер не планирамо да се задржимо на једном детету – открива Јелена.

ДЕЦА КАО НА ТРАЦИ

Јелена је у полицијском притвору провела два дана, пре него што је пуштена.

– Довели су ме у Палату Правде у 13 часова да дам изјаву истражном судији и рекли да ћу брзо завршити пошто сам у другом стању. Дошла сам на ред у 22:30. Један адвокат је видевши колико је омладине ухапшено рекао: „Ово у животу нисам видео. Ову децу ређају као на траци“ – каже Јелена.

Подели на овим сајтовима

Саопштење за јавност

Београд, 1. V 2011.

ПОМЕН ЖРТВАМА УСТАШКЕ АКЦИЈЕ „БЉЕСАК“

У Цркви Светог Марка у Београду служен је парастос србским мученицима страдалим 1. и 2. маја 1995. године за време злочиначке акције хрватске војске „Бљесак“. За само два дана из Западне Славоније протерано је преко 15.000 Срба, а 283 их је убијено или нестало, међу којима 57 жена и 9 деце.

Парастосу су, поред породица жртава и представника избегличких удружења, присуствовали и чланови Образа.

Ова тужна годишњица само је још разлог да никада не заборавимо на каквим је темељима настала данашња држава Хрватска, са којом нас власт у Београду гура у "добросуседске односе", што неодољиво подсећа на некадашње "братство и јединство", у коме Хрвати своје злочинце могу слободно славити, а Срби своје жртве морају по сваку цену заборавити.

Не смемо никада заборавити, јер ко заборавља историју – осуђен је на то да је понавља!

Вечна слава мученицима!

Подели на овим сајтовима

Хвала брате Андреје, једини у тиму админстрације/модерације који ме разумије. Пре него што било шта напишем, требали би промјенити назив теме. И сам отац Агапије који је отворио ову тему, је мој пријатељ (не знамо се лично). Много смо предрасуда превазишли (ја сам схватио да он није паписта, а он је схватио да ја нисам фашиста).

Култура није увредљива категорија. А то што је тема у рубрици секте: па, ево, враћамо ти прилику да на смислен и аргументован начин докажеш да је отац Агапије погрешио што ју је ставио овде. Мада, мислим да ће и многи од нас да се сложе с њим у таквој интерпретацији. Али ето, имаш прилику да покушаш да нас аргументовано разувериш. То ћеш боље постићи сопственим мишљењима него постовањем ових саопштења... Бар, мени се тако чини.  ;)

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Образ није црквена организација попут Светосавске омладинске заједнице већ политички покрет. Тачно је, православни смо Хришћани, идемо у Цркву, волимо Цркву изнад свега. Али нисмо група теолога (мада има студената теологије и дипломираних теолога). Нисмо секта, јер не учимо ништа ново у вези Православља, нисмо у расколу са Црквом.

Подели на овим сајтовима

Образ није црквена организација попут Светосавске омладинске заједнице већ политички покрет. Тачно је, православни смо Хришћани, идемо у Цркву, волимо Цркву изнад свега. Али нисмо група теолога (мада има студената теологије и дипломираних теолога). Нисмо секта, јер не учимо ништа ново у вези Православља, нисмо у расколу са Црквом.

Секта се не дефинише искључиво као верска већ и као методолошка категорија. Херба лајф није у расколу са СПЦ - али ипак, делује као секта по многим питањима. Осим тога, колико знам, ви сте регистровани као НВО - по којој сте онда логици "политички покрет." За такве ствари држава због ненаменских активности може да вам укине регистрацију код АПР-а - наравно, када би хтела. А ако сте већ блиски Цркви, имате ли духовника (као организација)?

(De Carne Christi V, 4)

Подели на овим сајтовима

Духоника имамо. И ја имам духовника ;)

Познато је да је владика Никанор близак са нама, односно воли нас и подржава нас.

Ако смо ми секта, онда је и Србска Акција, и Строј, и Равногорски Покрет итд секта.

Кад СПЦ званично каже да смо секта или да смо негативна појава, ја сам спреман да се повучем. Али до тога никада неће доћи!

Подели на овим сајтовима

Кад СПЦ званично каже да смо секта или да смо негативна појава, ја сам спреман да се повучем. Али до тога никада неће доћи!

A SPC dakle ne kaze to? Interesantno..

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...