Jump to content

Грешници у рукама гневног Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Pa i u hrišćanstvu podrazumeva novo telo,telo duhovno,besmrtno.Tako da nemo da plagijaš božije ideje. :D

On podrazumeva neko fluidno, vazdušasto telo, maksimalne visine do 180cm i sasvim moguće uz minimalnu mišićnu masu, kao današnji isposnici i Herbalifeovci.

Nešto ovako:

Ascension-Resurrection-Jesus-Mormon.jpg

Moja ideja je da bude bar 3.5m i da bude napravljeno kako treba. Nešto ovako:

500px-T850_Endo.jpg

Подели на овим сајтовима

Kako Crkvu vodi onda Duh Sveti ako ni najveći bogoslovi u njenoj istoriji nisu bili u direktnom kontaktu sa Bogom?

Kada sam napisao direktni kontakt mislio sam na bukvalni kontakt u cetiri oka. Svakako postoji nekakav kontakt i odnos nas i Boga, ali iz tog odnosa ne proizilazi nikakvo saznanje o tome kako funckionisu pojave i procesi oko nas. 

I Crkva se uopste ne bavi tim fizickim pojavama i naukom. Naravno to je pozeljno, ali joj to nije primarni cilj i Bogu uopste nije cilj da nama govori jel Zemlja ravna ili ne, nego mu je cilj da nas privede k sebi. 

Nije mi jasno sto se sad raspravljamo oko toga kad se vidi iz aviona da su Oci iznosili objasnjenja stvari oko njih koja apsolutno nisu tacna. 

Osim ako hoces reci da su Oci apsolutno u pravu u svemu i da se mi zaista nalazimo na ravnoj ploci oko koje kruzi Sunce. 

Ništa ne kažem, pitam. Ne znam šta nije jasno kod ovog pitanja. Vidim svi vrdaju.

To sto Vasilije Veliki nije znao da objasni pojave oko sebe (jer nije mogao, nema nauke u to doba) ne dovodi u pitanje njegovu teologiju. Ono sto dovodi u pitanje istu jeste slaze li se ona sa hriscanskom verom. 

Netacnost jednog ne vodi u pitanje tacnost drugog. To sto zbog nadahnuca Duha Vasilije nije objasnio kretanje nebeskih tela ne znaci da je netacno njegovo bogoslovlje. 

Mada opet napominjem, da postoje nesuglasice oko teoloskih pitanja medju samim Ocima, sto jasno pokazuje da nema tu nekakvog bukvalnog dosaptavanja sa Svetim Duhom gde On iznosi cinjenice i da se nadahnutost odnosi na nesto drugo. 

Подели на овим сајтовима

Nema vrdanja, vec odgovora koje ne kapiras.

E ovo je već odgovor. Doduše klasičan. Ja ne znam odgovor ili mi ne odgovara, pa lepo kažem pitaocu ne vredi glup si ne kapiraš.

Vidi možda ja i shvatih ono što ti "odgovori" pa možda i zbog toga napisah da to nije odgovor na moje pitanje (inače kako bi znao da to nije odgovor na moje pitanje).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

On podrazumeva neko fluidno, vazdušasto telo, maksimalne visine do 180cm i sasvim moguće uz minimalnu mišićnu masu, kao današnji isposnici i Herbalifeovci.

Nešto ovako:

Moja ideja je da bude bar 3.5m i da bude napravljeno kako treba. Nešto ovako:

Ali Duh diše de hoće a ovi tvoji su ograničeni ko terasa. :D  A ove prve ko da si uzo od jehovinih svedoka ili adventista.Tako mi izgleda.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Kada sam napisao direktni kontakt mislio sam na bukvalni kontakt u cetiri oka. Svakako postoji nekakav kontakt i odnos nas i Boga, ali iz tog odnosa ne proizilazi nikakvo saznanje o tome kako funckionisu pojave i procesi oko nas. 

Pa el taj kontakt podrazumeva da Bog otkriva istinu o sebi i svetu koji je stvorio?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Pa i u hrišćanstvu podrazumeva novo telo,telo duhovno,besmrtno.

Овде се ради о преображеном телу. Ми ново тело ионако добијамо на сваких 6-7 година (обнова ћелија и те форе)... 

Mada opet napominjem, da postoje nesuglasice oko teoloskih pitanja medju samim Ocima, sto jasno pokazuje da nema tu nekakvog bukvalnog dosaptavanja sa Svetim Duhom gde On iznosi cinjenice i da se nadahnutost odnosi na nesto drugo.

:good2:

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

Hoces da kazes da je svejedno o'kle zaba dok se god nad njom ne izivljavas?! :-O :D

Moze se reci. Za hriscanski zivot uopste nisu bitne ta objasnjenja okle zaba i okle Sunce. Svetitelji koji su ziveli pre 1000 godina zive istim onim zivotom kao svetitelji i hriscani koji znaju nauku u malom prstu u danasnjici.

Osim sto nauka inace znaci hriscanima zbog posledica koja ostavlja po svet, pa naukom covek pobljsava svoj zivot dok je ovde, a poboljsavati zivot drugih znaci ziveti hriscanskim zivotom. Zato nam je nauka bitna i valja je koristiti. Ali nije presudna. Jer i Vasilije je poboljsavao na neki nacin zivot drugih (tu se ogleda ljubav prema covecanstvu). Ako mi danas mozemo naukom da zagrejemo kucu i veliki broj ljudi strujom, to je isto mogao Vasilije sa par grancica da uradi ali mu je to bilo znatno teze i trosilo mu je mnogo resursa i vremena. No motivi su u oba slucaja isti. 

Подели на овим сајтовима

1. ne vredi glup si ne kapiraš.

Vidi možda ja i shvatih ono što ti "odgovori" pa možda i zbog toga napisah da to nije odgovor na moje pitanje (inače kako bi znao da to nije odgovor na moje pitanje).

1. Licno mislim da nema nikakve veze sa inteligencijom, al' Ok, interpretiraj kako zelis.

2. Sve moze, al' mojne da lazes, nisi to napisao, vec sledece:

Ne znam kakve ovo ima veze sa mojim pitanjem.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Zapravo, od Mormona, zato što je jedino njima palo na pamet da pokušaju da predstave to fluidno i vazdušasto telo. Zavisi u kom smislu ograničeni.

Pa u ograničenom su telu a posebno će biti ograničeni softverom tj algoritmom koji im bude ugrađen.Granica verujućih po vaskrsenju biće u neograničenom(Bogu).Možda ćemo i sami kreirati mnoge svetove i raznorazna bića.

Подели на овим сајтовима

Овде се ради о преображеном телу. Ми ново тело ионако добијамо на сваких 6-7 година (обнова ћелија и те форе)... 

Jes al starimo i na kraju umiremo.Džaba ta obnova.

Подели на овим сајтовима

To sto Vasilije Veliki nije znao da objasni pojave oko sebe (jer nije mogao, nema nauke u to doba) ne dovodi u pitanje njegovu teologiju. Ono sto dovodi u pitanje istu jeste slaze li se ona sa hriscanskom verom.  Netacnost jednog ne vodi u pitanje tacnost drugog. To sto zbog nadahnuca Duha Vasilije nije objasnio kretanje nebeskih tela ne znaci da je netacno njegovo bogoslovlje.    Mada opet napominjem, da postoje nesuglasice oko teoloskih pitanja medju samim Ocima, sto jasno pokazuje da nema tu nekakvog bukvalnog dosaptavanja sa Svetim Duhom gde On iznosi cinjenice i da se nadahnutost odnosi na nesto drugo. 

Ma sve se ja sa ovim slažem. Ali i dalje nema odgovora na moje pitanje.Ajde ovako da mao preformulišem pitanje.

Koji je kriterijum za tačnost, istinitost ili šta god onoga što je Vasilije govorio obzirom da ima i dokazanih netačnosti?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...