Jump to content

Грешници у рукама гневног Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zato sto tacnost i istinitost nisu jedno te isto. Tacnost ti sluzi za prezivljavanje. Recimo.

Ne znam kakve ovo ima veze sa mojim pitanjem.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Избор је твој Мурамаса и желим ти да ти и здравље и снага што дуже послужи.

Млад си и у пуној снази , али како обично бива , неке ствари ћеш више разумети временом.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Nije ako izmedju Boga i sveta uvedes slobodu tj. "uslov" da svet postoji u Bogu jeste da ima slobodu da kaze: Hocu/necu da postojim u tebi Boze, u zajednici sa tobom pa samim tim da budem vecan i nepropadljiv". A to se obavlja preko coveka kao prvosvestenika tvorevine i obavilo se kroz Hristovo rodjenje i vaskrsenje, jos samo da istekne istorija (vreme) i bice party all day all night.

Naravno, zato su Sveti Oci pisali svasta, zato su pisci knjiga u Svetom Pismu pisali svasta jer su ziveli u takvim vremenima.

Uopšte nisam pričao o tome već o Bogu koji je dobar i svemoćan a tom svojom svemoći ne ćini ništa da to zlo spreči.recimo da ne dozvoljava da mala deca oboljevaju od raka,da se ne rađaju ljudi sa anomalijama itd

Ja sam mislio da su pisci SP bili nadahnuti Duhom Svetim kad sad ono ispade pisali sve i svašta

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

"Међутим, временом, како је које од научних достигнућа из векова у којима су ови учитељи цркве стварали почело да се показује као погрешно или застарело, црква је почела све мање да верује науци, и да се окреће против ње. Разлог овоме је вероватно неспособност да се у светоотачким делима раздвоји њихово богословље од науке њиховог времена, као и неразумно и претерано "поштовање" отаца, које се огледа у буквалном схватању њихових речи које се узимају као непогрешив ауторитет у сваком, па и научном погледу, и које се изродило у својеврсно идолопоклонство које се данас граничи са политеизмом."

http://katodnacevsvetrpi.blogspot.com/2013/08/blog-post_14.html

Samo da nije ovih generalizacija u vidu ''crkva je pocela sve manje, crkva ovo, crkva ono'', inace tekst je ok. 

Подели на овим сајтовима

Ako Bog sve bude uradio šta će onda ostati ljudima da rade?

Nisam rekao da sve odradi ali može bar preventivno da deluje kada su u pitanju bolesti kod ljudi naročito kod dece.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Koliko sam te razumeo, hoces da kazes da ako Sveti Vasilije Veliki nije bio u nekakvom diretknom kontaktu sa Bogom, to automatski dovodi u pitanje njegovu teologiju?

Kako Crkvu vodi onda Duh Sveti ako ni najveći bogoslovi u njenoj istoriji nisu bili u direktnom kontaktu sa Bogom?

Подели на овим сајтовима

Koliko sam te razumeo, hoces da kazes da ako Sveti Vasilije Veliki nije bio u nekakvom diretknom kontaktu sa Bogom, to automatski dovodi u pitanje njegovu teologiju?

Ništa ne kažem, pitam. Ne znam šta nije jasno kod ovog pitanja. Vidim svi vrdaju.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Da, ali ostaju u granicama prirodnog. Dobro zdravlje ne znači oboženje i ono što Bog hoće.

Moja ideja besmrtnosti je još bolja, ali podrazumeva novo telo i daleko napredniji hardver od onog koji sad postoji. Duboko sam uveren da se vašem Bogu ne sviđa.

Подели на овим сајтовима

Uopšte nisam pričao o tome već o Bogu koji je dobar i svemoćan a tom svojom svemoći ne ćini ništa da to zlo spreči.recimo da ne dozvoljava da mala deca oboljevaju od raka,da se ne rađaju ljudi sa anomalijama itd

Ja sam mislio da su pisci SP bili nadahnuti Duhom Svetim kad sad ono ispade pisali sve i svašta

Pa na neki nacin ne moze zbog slobode koju je dao. Deca koja obolevaju su posledica sveta van zajednice sa Bogom u kom postoji vreme, a sa vremenom i promena i smrt i sve te pojave sto si naveo. Da bi svet bio u zajednici sa Bogom, mora to slobodno da izrazi kroz coveka, covek mora da prinese taj svet i on time ulazi u vecnost zbog cega nestaju te bolesti. A mora jer zajednica Svete Trojice pociva na slobodi, jer svet u nju ulazi preko Sina Bozjeg posto je kroz Njega svet i stvoren. 

Nadahnutost Duhom Svetim ne znaci da su oni zbog toga iznosili cinjenice i nekakve naucne teorije. Nisu oni pisali sve i svasta iz svog umovanja, jer im nadahnutost dolazi iz iskustva dobijenog kroz Liturgiju, svete tajne, molitve itd. a za to iskustvo fizicke pojave uopste nisu bitne. 

Jednostavnije, to kakav ces covek biti i kakva licnost uopste nemaju veze sa tim jel Zemlja ravna ili ne. Licnost mozes biti sa i bez znanja o tome. A time se bavi hriscanstvo i hriscanski Oci, a ne naucnim teorijama, cinjenicama i pojavama. 

Подели на овим сајтовима

Da, ali ostaju u granicama prirodnog. Dobro zdravlje ne znači oboženje i ono što Bog hoće.

Moja ideja besmrtnosti je još bolja, ali podrazumeva novo telo i daleko napredniji hardver od onog koji sad postoji. Duboko sam uveren da se vašem Bogu ne sviđa.

Pa i u hrišćanstvu podrazumeva novo telo,telo duhovno,besmrtno.Tako da nemo da plagijaš božije ideje. :D

Подели на овим сајтовима

Zasto ocekujes da znas? Pisem zbog drugih koji citaju.

Ne znam da li je ovo upučeno meni, Ako jeste ja i dalje čekam odgovor. Pitanje je vrlo prosto, ne znam čemu vrdanje.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...