Jump to content

Шта је храброст за вас?...

Препоручена порука

На тему ослобађања од страха препоручујем књигу Огњена капија (Стивен Пресфилд).
Укратко, Спартанци су се страха ослобађали тако што су до изнемоглости увежбавали војне маневре и покушавали да што боље симулирају ратне услове у току тих вежби.

spartan_turf_logo.jpeg
Данас би се то применило тако што би покушали да замислимо ситуацију у којој ћемо се наћи, увежбати шта ћемо рећи, како ћемо се понашати, како ће се други понашати и слично.

Подели на овим сајтовима

Најважније од свег да "солуција соло" не боли.

Мало добре воље, позитивних мисли и ето решења.

Полазим од тога да "идем у друштво, видећу неког познатог  итд."

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ja obično hrabrim sebe .Mogu ja to, mogu ja to, mogu ja to... Pomolim se Bogu... I uradim :)

kovacevic.png

izvor

Нисам се расплакала, али сам се најежила малкице :)

ма сва сам се најежила.

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Ово заиста јесте проблем данашњице. Што је већи град и заједница, то је теже упознати неког и склопити са њим или њом неко пријатељство. И апсолутно разумем страх са којим се суочаваш.

Наравно да је решење да будеш стрпљив и упоран јер су то два највећа оружја против сујете и гордости, међутим, има ту понешто од психологије што нам може много помоћи у оваквим ситуацијама. 

Прво: мораш да прихватиш чињеницу да си у одређеном тренутку сам и да ту нема ничег лошег, јер је то сигурно твој избор (доста пута ми одбацимо неке људе са којима можемо да се виђамо јер они нам не одговарају што је опет у реду). 

Друго: Нема упоређивања са другима! Ово је врло важно, јер управо зато што се упоређујемо са другима, наметнемо неке тегобе себи и тежње потпуно непотребно. Можда теби и не треба то што мислиш да желиш у овом тренутку, него имају сви - па ајд и ја. 

Треће: нема самосажаљења. Ту лежи ђаша који не мирује и који жели све време да те поколеба и поломи. 

Све је ово повезано. 

Међутим има ту још једна ствар. Лично верујем да када нешто исконски пожелимо, ми то онда и урадимо. Није то увек питање храбрости или кукавичлука, већ колико заправо нешто желимо. Преиспитај своје жеље онда када се колебаш и колико ти нешто значи, јер само на себи можеш радити бесконачно. 

На крају, позивам те да долазиш храм св. Александра Невског, ту се некако осети дух заједништва. Наравно да је мало непријатно на почетку, али ако стварно желиш, онда се видимо тамо! :)

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Најважније од свег да "солуција соло" не боли.

Мало добре воље, позитивних мисли и ето решења.

Полазим од тога да "идем у друштво, видећу неког познатог  итд."

A i da ne upoznash i da te svi odbace, jel to nesto strasno? Jel si manje vredna osoba u ocima gospoda? Naravno da ne. 

Tako da, nema potrebe za strahom. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Hvala na pozivu.

Bio sam danas na hramovnoj slavi. :)

E pa eto! 

Taman dodji na Akatist veceras, bice i mosti sv Aleksandra! :) pocinje u 18h 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Ti to nas hoćeš da otkačiš na finjaka? :D

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

ВОлим како је Киосаки описао Тексашане

Отприлике је рекао како их много воли јер кад добијају то чине у великом стилу и кад губе то чине у великом стилу!

Недостаје нам великог стила :)

Уби нас умереност и одмереност (понекад)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Mislim na različite situacije. Moj slučaj bi izgledao otprilike da bih nekad rado otišao na neka predavanja, obišao neke manastire, prišao da upoznam nekoga...ali kad treba da uradim nešto po tom pitanju, odustanem. Valjda zbog nedostatka hrabrosti ili skrivenog egoizma-straha od neuspeha... Mislim da postoje ljudi koji i u crkvu ne idu jer "nemaju s kim" kako kažu, pa bi možda bilo dobro napisati nešto o tome kako čovek sebi da objasni situaciju u koju ulazi solo, bez pratnje... :)

И код мене је донекле слична ситуација, дешава ми се да дођем на корак до циља а онда онај фамозни корак уназад...а када су у питању озбиљне ситуације у том случају, обзиром да не могу назад, удахнем дубоко па шта буде. Ја дуго нисам имала са ким да идем у цркву па сам једноставно одлучила да идем сама, након што сам све живе молила да иду са мном, и схватила да постоје путеви којима мораш ићи сам имао храбрости или не.

Подели на овим сајтовима

Ставите ружичасте наочаре и крените у акцију :) :good2:

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Mislim na različite situacije. Moj slučaj bi izgledao otprilike da bih nekad rado otišao na neka predavanja, obišao neke manastire, prišao da upoznam nekoga...ali kad treba da uradim nešto po tom pitanju, odustanem. Valjda zbog nedostatka hrabrosti ili skrivenog egoizma-straha od neuspeha... Mislim da postoje ljudi koji i u crkvu ne idu jer "nemaju s kim" kako kažu, pa bi možda bilo dobro napisati nešto o tome kako čovek sebi da objasni situaciju u koju ulazi solo, bez pratnje... :)

To ti je ko sa bioskopom, ako niko nece da gleda film sa tobom, a ti odes pa ga pogledas solo.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...